Ergernis over ongezonde traktaties
Laatste Bericht 10-28-2011 7:46 door Miriam. 23 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 1 van 212 > >>
AuteurBerichten
Sje
Posts:75548


--
02-05-2009 3:52
    Bij ons op school zijn gezonde traktaties gewenst als kinderen hun verjaardag vieren.

    Helaas houdt niet iedereen zich eraan. Soms zijn traktaties zelfs zo ongezond dat ze niet uitgedeeld mogen worden van de juf.

    Hoe zijn jullie ervaringen met traktaties?
    Marion60
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-05-2009 4:32
    Dat is dan wel dapper van zo'n juf. Ben het er wel mee eens hoor, vind eigenlijk dat je wel een hele slechte moeder bent als je je kind dat aandoet. Sta je daar dan als jarige met je trommeltje en mag je het niet uitdelen. Of wordt het dan aan het einde van de dag meegegeven voor thuis?

    Mogen chips en versierde eierkoeken wel of niet bij jullie op school?

    grtz

    Marion

     
    Sje
    Posts:75548


    --
    02-05-2009 4:37
    Geen idee of het dan einde dag wel meegegeven wordt eigenlijk. De juf vertelde dat ze een keer een chipstraktatie mee terug naar huis gegeven heeft aan de moeder van de jarige. Kan goed dat die moeder diezelfde dag nog met een gezonde traktatie teruggekomen is, want het is wel erg vervelend voor het jarige kindje natuurlijk.

    Maar ja, als je weet dat in de schoolregels staat dat traktaties gezond moeten zijn, dan zijn toch chips de eerste lekkernijen die afvallen als je een beetje nadenkt.

    Iets met eierkoek zal wel mogen, maar het ligt er al aan vermoed ik. Als het grote eierkoeken zijn waar een complete zoete kermis van gemaakt is, dan zal de juf er ook niet blij mee zijn. Maar bijv. die eierkoeken die Kôlleke in het andere traktatie-topic heeft gemaakt, als ik die zou maken van mini-eierkoeken, dan komen ze wel door de traktatie-APK.
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-05-2009 4:56
    Ik vind het belachelijk, al die regeltjes... Maar ja, ik ben nog van de generatie dat er thuis niet gesnoept werd, en alle snoep dat je kreeg, was dus eens per week gemiddeld, als er een klasgenoot jarig was.
    Marion60
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-05-2009 6:33
    Volgens mij zijn wij van dezelfde generatie Pepo, inderdaad werd er toen veel minder gesnoept. Het was inderdaad een traktatie en dus trakteerde je op snoepjes. Maar dat waren het dan ook, snoepjes, gewoon een dropveter of een lollie of iets dergeljks. Maar de laatste jaren is het een soort "kijk eens hoeveel ik kan weggevenf" wedstrijd geworden tussen ouders. Alleen een dropveter of een lollie is niet meer genoeg. Het moet het liefste een hele zak zijn met daarbij nog een kadootjesDat zal je met jouw meiden ook wel meegemaakt hebben. En dat vind ik ook erg absurd. maar op dingen als een zakje chips nu ook weer af te keuren gaat me te ver.

    grtz

    Marion
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-05-2009 8:24
    Bij ons op de peuterspeelzaal is de regel dat er geen snoep getrakteerd mag worden.

    Andere dingen mogen wel. Maar ik vind het soms wel te ver gaan. Dan is het inderdaad iets lekkers en dan daarbij nog een kadootje. Terwijl een kind ook blij is met 1 van die beiden.

     
    Margreeth
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-05-2009 9:58
    Wat raar als traktaties niet uitgedeeld mogen worden, dat is nog eens zielig voor het kind!!

    Dat een school een wens heeft voor gezonde traktaties vind ik prima maar dat moet (vind ik) nooit een verplichting worden. Tja en wat is gezond? Geen vet, geen zout, geen suiker? Dan kom je volgens mij toch uit op een appel of zo? Zijn de kids van tegenwoordig daar nog blij mee?

    Mijn kids zeggen: bij een verjaardagsfeestje hoort snoep en koek, en daar ben ik het ook mee eens. Kadootjes trakteren vind ik onzin trouwens.
    kôlleke
    Posts:22705


    --
    02-08-2009 12:16
    Bij ons staat al jááááren in de schoolgids: "...Mede op verzoek van veel ouders geen snoepjes, kauwgom en/of andere dingen die slecht zijn voor het gebit." (Aan mij is nog nooit gevraagd wat ik ervan vind....)

    Tijdens alle feestelijkheden door het jaar heen wordt er echter door school en de ouderraad ook snoep gegeven. Bijvoorbeeld een kleine chocolade schoenletter in de schoen of zoals afgelopen Sinterklaas een giga grote zoete lollie (ook voor de kleuters!). Mijn jongste heeft er een gedeelte van op en de rest is in de prullenbak verdwenen.

    Als kinderen jarig zijn, vind ik dat ze best op snoep mogen trakteren. Het is tenslotte feest! Ik vind het wel overdreven om een traktatie uit een berg snoep te laten bestaan.
    Ik heb altijd samen met de kinderen geprobeerd om vooral een leuke, feestelijke traktatie te vezinnen.


    Edited by - kôlleke on 8-2-2009
    Anja1966
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    03-04-2009 5:27
    Bij ons mag snoep wel, er wordt wel aangegeven dat gezonde tractaties de voorkeur hebben. Ik vind wel dat je het niet te gek moet maken, maar ik vind ook wel dat bij jarig zijn best een snoepje mag horen. Ook wij hebben altijd geprobeerd om er iets leuks van te maken en ze zijn altijd heel trots naar school gegaan, zonder dat ze overdreven veel tracteerden.

    Groetjes, Anja
    kristel
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-21-2009 11:46
    Bij ons mag snoep ook maar geven gezonde tractaties de voorkeur. Hebben jullie nou ook niet te maken met allergieen in de klas? Ik lees Sje Eierkoeken noemen, die mogen in de klas van mijn dochter met 5 ei allergische kinderen absoluut niet. Of houd je daar gewoon geen rekening mee?

    Chips is hier in de klas nog het veiligst qua gluten, ei en pinda allergieen...

    De ordinaire knakworst blijkt ook al vol met gluten te zitten en dus is ook als traktatie geen goed idee....
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-22-2009 7:57
    Blokjes kaas/worst heten "gezond" maar zijn veel slechter dan snoep... Als je snoep eet tijdens het tussendoortje-moment, dus tegelijk met wat toch al gegeten wordt, is het niet slechter voor de tanden. Kaas/worst etc. daarentegen zitten vol fout vet en zout. Over "wat is gezond" kun je uren discussieren, ook tussen deskundigen... Waarbij het natuurlijk duidelijk is dat overdrijven (bergen snoep etc.) nooit goed is.
    Sje
    Posts:75548


    --
    06-22-2009 11:06
    @Kristel, ja hier wordt wel rekening gehouden met allergieën. In de klas bij de GKD 1x kleurstoffenallergie en 1x glutenallergie.
    Margreeth
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-22-2009 11:43
    Nee ik hou geen rekening met allergieen. Ik laat iets trakteren wat mijn kind zelf leuk en lekker vindt.

    Stel je voor, waar moet je dan allemaal rekening mee houden?! geen ei, geen gluten, geen pinda's, geen varkensvlees, geen kleurstoffen, geen vet, geen zout, geen suiker... en het moet wel gezond zijn. Wat blijft er dan nog over?
    Sje
    Posts:75548


    --
    06-22-2009 11:54
    Dat is inderdaad ook waar, als je meerdere allergiën in 1 klas hebt, wordt het steeds lastiger en is er vrijwel geen rekening meer mee te houden.

    Nou schijnt het voor de allergie-kindjes zelf over het algemeen nog wel mee te vallen. Die weten niet beter en vaak is het zo geregeld dat ze de niet-geschikte traktatie dan thuis om mogen ruilen tegen een geschikte traktatie.

    De mama van het kleurstoffenallergie kindje zei vorig jaar toen ik de traktatie voor de GKD eigenlijk al klaar had (versierde zelf-invries-ijsjes) en dat kindje er nog bij kwam in de klas dat ik er geen rekening mee hoefde te houden want dat haar kindje het geen probleem vond om thuis de traktatie om te ruilen. Kind weet gewoon niet beter.
    Margreeth
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-22-2009 12:10
    hier hebben de allergische kinderen een eigen trommeltje met geschikte traktaties op school staan. Ik heb er ooit weleens wel rekening mee gehouden, en toen wilde het kind liever iets uit zijn eigen trommeltjeGrrrrrr
    Sje
    Posts:75548


    --
    06-22-2009 12:48
    Oh da's ook krom inderdaad zeg!
    Marion60
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-22-2009 9:36
    Mijn dochter heeft ook lange tijd een dieet moeten houden i.v.m. eczeem en mocht dus ook bepaalde dingen niet. Zij had ook een eigen trommeltje op school waar ze dan iets uit mocht halen. Ging altijd goed.

    grtz

    Marion
    kristel
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-05-2010 6:26
    Het is inderdaan krom dat je er rekening mee houd en het kindje liever iets kiest uit zijn trommel, maar mijn dochter eet ook liever iets haar trommel omdat ze sommige traktaties gewoon niet kent, en dan durft ze het niet te eten.

    Ik stel het bijzonder op prijs als ouders er rekening mee houden, maar doen ze het niet is het ook prima. Alleen met bv parapluutjes op een eierkoek vind ik het sneu. Die eierkoek kan mijn dochter gestolen worden, maar dat parapluutje!!!
    Marjannn
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-28-2011 8:19
    Als ik wist dat er kinderen met allergieen in de klas zouden zijn, zou ik daar wel rekening mee houden, vooal als deze kinderen geen trommeltje op school hebben staan. Ik zou eerst proberen de traktatie voor iedereen aan te passen en als dat te ingewikkeld is, zou ik iets apart maken voor de kinderen met een allergie.

    Ik vind overigens ook dat een traktatie niet gezond hoeft te zijn, 't is feest!
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    10-28-2011 11:02
    't Is inderdaad feest, maar als je kind eenmaal op school zit, is het iedere week minimaal 1 keer feest. En dan heb ik het nog niet eens over alle leuke projectjes en thema's waar ook weer water lekkers bij hoort. Ik vind dat onze kinderen veel te veel snoepen en dan krijgen ze thuis vrij weinig snoeperigs, dus alles buiten de deur. 
    U bent niet gemachtigd om te reageren.
    Pagina 1 van 212 > >>