Snoepgoed
Laatste Bericht 01-26-2009 1:56 door Sje. 12 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
pvliempt
New Member
New Member
Posts:


--
01-24-2009 7:02
    Beste ouder(s),
    Momenteel ben ik bezig met mijn afstudeerscriptie en daarvoor doe ik onderzoek naar het gebruik van snoepgoed. Zoals jullie misschien al wel ervaren hebben, weten kinderen al heel snel wat ze wel en niet lekker vinden, dit geldt ook voor snoepgoed. Echter, jullie als ouder beslissen altijd nog over wat er wordt gekocht in de supermarkt. Ik ben benieuwd hoe jullie deze beslissing maken en daar probeer ik achter te komen middels een enquête. Deze enquête kunt u invullen door op de onderstaande link te klikken.
    http://www.enquetemaken.be/toonenqu...0303 

    Hartelijk dan voor uw medewerking.

    Met vriendelijke groet,

     Peter van Liempt

     
    Sje
    Posts:75548


    --
    01-24-2009 9:23
    Voor deze enquete heeft Peter toestemming gehad van Miriam.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    01-25-2009 7:48
    Ik heb de enquete ingevuld. Wel lastig, want 2 merken ken ik niet!
    Sje
    Posts:75548


    --
    01-25-2009 12:47
    Ik heb ook ingevuld. Als ik heel eerlijk ben vind ik de enquete niet duidelijk opgesteld. Ik hoop dat je ook blij bent met suggesties en opmerkingen.

    Je had denk ik beter eerst een vraag kunnen stellen of mensen bepaalde merken echt kennen. En dan pas de verschillende merken met elkaar laten vergelijken. Dan had je er voor die betreffende invuller de onbekende merken uit kunnen laten om een representatiever beeld te krijgen.

    Net als Miriam ken ik 2 merken helemaal niet. Als ik dan zo'n onbekend merk moet vergelijken met een merk wat ik wel ken, kan ik eigenlijk geen representatief antwoord geven. Bij die vragen had dan eigenlijk op z'n minst een mogelijkheid "n.v.t." of "geen commentaar" moeten staan.

    Ik heb nu grotendeels gegokt doordat ik aan de hand van de logo's probeerde te bedenken wat voor soort snoepgoed het zou kunnen zijn van die onbekende merken. Dus volgens mij is wat ik ingevuld heb grotendeels niet bruikbaar en dat is jammer.
    Marion60
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-25-2009 1:47
    Ik kende 2 merken ook niet, is volgens mij iets Belgisch.... Ik heb gewoon gekeken of ik de logo's op elkaar vond lijken. Misschien wel helemaal niet goed :-(

    grtz

    Marion
    Sje
    Posts:75548


    --
    01-25-2009 3:38
    Dat zat ik dus ook inderdaad te doen in eerste instantie: logo's vergelijken. Maar volgens mij was het de bedoeling om de soorten snoep zelf van die merken te vergelijken.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    01-25-2009 5:15
    Ik heb het onderscheid meer gemaakt tussen "volwassen" en "kinder"snoep. Waarschijnlijk liet het enquete-programmaatje niet veel opties toe? In elk geval heb ik ervoor gekozen om bij "nvt" altijd op 3 te gaan zitten, dus niet bij een uiterste. Ik hoop dat je er iets mee kunt, Peter!

    Groetjes,
    Miriam
    pvliempt
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-25-2009 5:43
    Miriam en Sje de merken die jullie niet kennen zijn Verduyn en Smikkelbeer.

    Verduyn is een bestaand merk met tum tum en griotten. Griotten worden vaak gegeten bij verkoudheid en tum tum wordt veel gegeten door jonge kinderen.

    Smikkelbeer wordt mogelijk een nieuw snoepgoed merk op de consumenten markt. En door deze test probeer ik erachter te komen hoe men nu dit merk zou waarderen.

    De merken heb ik met opzet niet nader toegelicht. Als ik van ieder merk een voorbeeld zou geven, dan zou iedereen specifiek blijven denken aan dat ene voorbeeld en dat wil ik niet. Ik wil weten hoe men over het algemeen denkt over de specifieke merken.

    Bovendien door de optie nvt. weg te laten, dwing ik mensen een keuze te maken. Op deze wijze hoop ik toch iets weten te komen. Als je echt geen idee hebt is antwoord 3 het verstangdigste.

    Hopelijk is mijn motief nu beetje duidelijker voor jullie.

    Groetjes,

    Peter
    Sje
    Posts:75548


    --
    01-25-2009 7:20
    Net als Miriam heb ik inderdaad ook voor de middelste optie gekozen als ik eigenlijk n.v.t. in had willen vullen.

    Dank voor de extra uitleg Peter.

    Ik neem wel aan dat de mensen hier die aan je enquete meegedaan hebben, t.z.t. als dank een proefpakketje Smikkelbeer krijgen he?! ;-))
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    01-25-2009 7:29
    Klinkt als een flinke uitdaging Peter. Publiceer je de conclusie van je scriptie ook op internet? En als je testers nodig hebt, houden we ons uiteraard ook aanbevolen ;-)
    Sje
    Posts:75548


    --
    01-25-2009 8:40
    Ja, en als je ooit nog eens een onderzoek moet doen naar het gebruik van de verschillende merken chocolade dan ben je hier ook aan het goede adres! Of koek, ook goed! Of gebak van de Hema, ook goed! ;-)
    pvliempt
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-26-2009 9:09
    Jammer dat je online niet kunt proeven. ;-( Een proefonderzoek heb ik vooraf aan deze enquête al gedaan.

    Groetjes,

    Peter
    Sje
    Posts:75548


    --
    01-26-2009 1:56
    En je hebt niks meer over van het proefonderzoek? Ook niet ergens in een la van je bureau? Storend jammer zeg! ;-)
    U bent niet gemachtigd om te reageren.