Amandelen knippen
Laatste Bericht 01-20-2010 2:25 door karin185. 54 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 1 van 3123 > >>
AuteurBerichten
heuvel
New Member
New Member
Posts:


--
01-07-2009 9:33
    Hallo allemaal,

    A.s. vrijdag moeten bij ons dochtertje (net drie) ook de keel- en neusamandelen verwijderd worden.

    Ik zie er als een berg tegenop, en wil hier eigenlijk even van me af praten, kan wel hè? Dat komt misschien ook omdat ik zwanger ben en op het laatst loop (35 weken).

    Sinds september heeft ze al drie keer een kuurtje gehad. Elke keer als ze verkouden was, kon ze ´s nachts bijna geen adem krijgen. Dan bleef ze een poosje weg, om dan vervolgens met veel geluid weer wat adem te halen. Echt heel eng!

    Dat hebben we zo al een aantal keren gehad. Tot mijn schoonzusje zei, dat ik misschien beter kon proberen of ze ze er niet uit wilden halen. En dan liefst voor de bevalling, want daarna zit je met een kleintje die je aandacht en zorg nodig heeft, en dan ben je zelf fysiek ook niet zo sterk.

    Goed, de huisarts die we nu hebben (zijn ondertussen ook van huisarts veranderd) ging er gelijk mee accoord. De amandelen zijn zo groot dat ze bijna tegen elkaar aan liggen. Verdere klachten waren onder meer hangerigheid, bijna de hele dag op de bank hangen met haar duim in haar mond. En heel veel huilen, overal om huilen. Maar of dat ermee te maken heeft weet ik niet, want dat heeft ze bijna vanaf haar geboorte gedaan. Driftig en meteen op een brullen zetten.

    Maar goed, vrijdag is het dus zover. Morgen ga ik haar vertellen dat ze vrijdag moet. Ze weet wel dat ze een keer moest, maar niet wanneer. Ik probeer ook wel eerlijk tegen haar te zijn, haar te vertellen dat als ze wakker wordt haar keel erg pijn doet, en dat ze misschien ook een klein beetje bloed moet spugen, maar dat het ook weer overgaat.

    Verder heb ik het nog een beetje voor me uit geschoven, maar ik moet nu nog wel e.e.a. in huis halen. IJsjes zijn er al wel, en perensap (appelsap vind ik zelf vaak bijten in je keel). Maar over eten heb ik niet goed nagedacht.

    Heeft er nog iemand goede tips om hiermee om te gaan, of over welk eten lekker is, o.i.d.?

    Het is een heel verhaal geworden, helpt wel om het even van je af te schrijven. Ik ben een enorme zenuwpees en dat vind ik zelf zo lastig! We proberen er heel ontspannen mee om te gaan naar haar toe, maar inwendig heb ik echt de bibbers.

     Groetjes, heuveltje

    Edited by - Sje on 8-9-2009
    Gompy
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-07-2009 9:56
    Wat vervelend voor jullie meiske, ik kan me voorstellen dat je het er moeilijk mee hebt. Als ik lees hoe groot die amandelen zijn snap ik niet dat ze al niet eerder weggehaald zijn. Hierna kan het eigenlijk alleen maar beter gaan.

    Denk ook eens aan appelmoes, lekker fris en het glibbert zo het zere keeltje in. Veel sterkte voor jullie allemaal en veel sterkte met de laatste loodjes van je zwangerschap.

    Enne........ lekker hier van je afpraten er is altijd wel iemand die reageert. Laat je ons weten hoe het gegaan is als het achter de rug is?
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-08-2009 7:25
    Heel veel sterkte Heuvel, zowel met je zieke meisje als met je zwangerschap!

    Inderdaad goed besluit, bij zulke grote amandelen en klachten. Dat ze tegenwoordig wat terughoudender zijn dan vroeger is prima, maar ze moeten niet overdrijven.

    Eten: koud is lekker, en niet kouwen. Dus inderdaad, vruchtenmousse, en ijs natuurlijk, dat mochten wij vroeger ook... Je kunt groentesao invriezen, in ijslollievormpjes, heeft ze wat te sabbelen zonder al te ongezond te zijn.
    Marion60
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-08-2009 9:11
    Sterkte Heuvel en je zult zien dat het reuze meevalt. Mijn buurjongentje van 5 is afgelopen zomer aan zijn amandelen geholpen en heeft er nagenoeg weinig last van gehad. Gewoon lekker vertroetelen en veel ijsjes laten eten nadien. En zodra ze weer wat vast voedsel mogen beginnen met Olvarit. Dat is goed gemalen en slikken ze zo weg. Zelf ik heb Olvarit gegeten na mijn amandeloperatie en ik was toen 38 ;-)

    Snap goed dat je er tegenop ziet, maar het is echt allemaal zo achter de rug. En besef je dat ze straks van alle ellende van ziek zijn e.d. af is, dat is toch ook wel heel wat waard.

    Sterkte,

    Marion
    Sje
    Posts:75548


    --
    01-08-2009 9:11
    Kan me voorstellen dat het je niet lekker zit dat je meissie die ingreep moet ondergaan.

    Ik kan je alleen maar alle sterkte wensen.

    Onze oudste heeft eind november buisjes in de oren gekregen. Dus ook narcose, ook wat vervelend gevoel na de ingreep (niet te vergelijken met de pijn bij het verwijderen van amandelen natuurlijk, maar goed voor een kind is het al snel heel vervelend en indrukwekkend) en ook die voorbereiding op het ziekenhuis.

    Bij ons in het ziekenhuis hadden ze een fotoboek waarmee je je kind kon voorbereiden. Kon ze al vooraf zien hoe de artsen er tijdens de ingreep uit zouden zien, de operatiekamer, de kinderafdeling. Hadden ze zo'n boek bij jullie in het ziekenhuis niet ter voorbereiding?

    Voor onze dame was dat fotoboek al best wel een geruststelling zodat het op de dag zelf allemaal niet zo vreemd en nieuw was.

    Ik weet niet of ze duimt? Zoja, bereid haar er dan vast op voor dat ze dat voorlopig even niet mag i.v.m. bacteriën die bij de wond kunnen komen op die manier.

    Alle sterkte morgen! Ik kom op je schouder zitten hoor! En laat nog iets weten he?!
    Sje
    Posts:75548


    --
    01-08-2009 9:16
    Oh ja, wat bij onze kleine meid ook geholpen heeft: we hebben haar gezegd dat het haar grote verwendag zou zijn. Dus ze mocht de hele dag kiezen wat ze wilde doen enzo. Zo wilde ze 's ochtends voordat we naar het ziekenhuis gingen nog een computerspelletje doen en een DVD zien. Mag normaal niet 's ochtendsvroeg.

    's Middags wilde zich ondanks weinig nasleep van de ingreep wentelen in zelfmedelijden en ze wilde heel graag met een dekentje op de bank de ene DVD na de andere zien. Normaal mogen ze bij ons niet zoveel voor de TV hangen maar nu lieten we haar lekker de hele dag kiezen.

    Ze kreeg toen we thuiskwamen uit het ziekenhuis ook een cadeautje omdat ze zo flink was geweest. Was een cadeautje waar ze meteen iets mee kon doen zonder onze hulp.

    Toen ik laatst vroeg hoe ze nou terugkeek op die dag en of ze nu zo weer buisjes zou durven laten zetten zei ze: "Ja hoor want dan krijg ik weer zo'n verwendag!". Dus alles er omheen heeft uiteindelijk meer indruk gemaakt dan de ingreep in het ziekenhuis.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-08-2009 1:14
    Veel sterkte Heuvel, zowel met de ingreep voor je dochter als met je zwangerschap. Ik kan me goed voorstellen dat je er tegenop ziet, maar ik denk wel dat kinderen snel weer genezen.
    heuvel
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-08-2009 11:02
    Bedankt voor jullie reacties! 

    Ze is er tot nu toe heel laconiek onder, hoort alles eens aan, vult ons aan, vind de boekjes over het ziekenhuis heel interessant, maar ze heeft denk ik geen idee waar we het nu precies over hebben. Ze is niet zo´n denker en laat alles over zich heenkomen. Tegenovergestelde van grote broer, die vind het allemaal maar niets en beseft er veel meer van. Gelukkig is het bij hem (nog) niet nodig.

    Maar goed, ik ben zelf ook wel een stuk rustiger, we zien het wel, het gaat toch altijd anders dan je denkt.

    Ik laat nog wel even weten hoe het gegaan is.
    heuvel
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-08-2009 11:06
    O ja, tja, alleen dat duimen....Frown

    Ze is duimend geboren geloof ik, dus dat kan nog wel eens strijd op gaan leveren!

    En nee, er is over geen fotoboek gerept.
    Sje
    Posts:75548


    --
    01-09-2009 10:06
    Als ze toch blijft duimen zit er niks anders op dan tijdelijk vooral 's nachts als je er geen zicht op hebt, iets van handschoentjes of washandjes (met lintje) om haar handjes te doen.

    Vervelend dat ze bij jullie in het ziekenhuis niet zo'n fotoboek hebben. Of dat ze vergeten zijn daarover te vertellen. Is echt en superuitkomst!

    Ik ben destijds met de oudste een week voor de ingreep nog eens teruggegaan naar het ziekenhuis om dat fotoboek nog eens in te kijken. Ben ik ook met haar naar de kinderafdeling gelopen zodat ze in het echt zag waar ze die week erna zou moeten zijn. Scheelt echt hoor in de beeldvorming.
    Margreeth
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-09-2009 3:04
    Nou, dat soort voorbereiding heb ik echt niet gehad met mijn dochter. Misschien is het ook wel: hoe meer je erover praat en mee bezig bent, des te erger je het maakt. Maar dat is mijn mening hoor, ben vrij nuchter geloof ikCool

    Mijn dochter was 7, de oudste op de zaal, bij het amandelen knippen. Volgens mij is het zo, hoe jonger het kind, des te minder last ze ervan hebben. Ik vond het in ieder geval erg meevallen.

    Ik denk altijd maar: er zijn veeel ergere dingen....

    Edited by - Margreeth on 9-1-2009
    heuvel
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-09-2009 4:33
    Nou, hier zijn we weer. Ze ligt nu lekker even te slapen, dus ´t kan wel even. Het is echt vrij goed gegaan. Ze liet alles over zich heen komen. Alleen met het kapje was het even lastig. En toe ze weer bijkwam heeft ze een half uur flink gebruld en wilde ze niet drinken.

    Maar toen ze eenmaal gekalmeerd was, ging het drinken ook beter.

    Nu heeft ze al een ijsje op thuis en drinken gaat ook redelijk.

    Ik ben echt blij dat het achter de rug is en tot nu toe goed gaat. Echt een meevaller. Nu maar flink doorgaan met drinken en ijs eten.

    Alleen moet ze nu nog vijf dagen diclofenac zetpillen. Dat vind ik wel erg heftig hoor! ´t Is wel aangepast aan haar gewicht natuurlijk, maar toch.

    Maar al met al, een pak van mijn hart! (Nu binnenkort nog het pakje onder mijn hart weg, maar da´s een ander verhaal ;-)
    Sje
    Posts:75548


    --
    01-09-2009 4:50
    Fijn dat het goed gegaan is! Hopen dat ze snel van de pijn af is.

    En dan mag jij inderdaad aan de beurt komen met de nieuwe kleine mop. Hou je ons op de hoogte?! Had je al een zwangerschapstopic hier op de site trouwens of niet? Leuk om ons daarin mee te laten leven met je laatste loodjes en straks leuk als de kleine mop er is dat we je in dat topic kunnen feliciteren!
    Gompy
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-09-2009 7:01
    Fijn dat het achter de rug is en dat het je alles meegevallen is. Lekker verwennen die kleine mop en dan komt het vanzelf wel goed!
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-09-2009 8:11
    Fijn dat het meegevallen is en dat het nu achter de rug is. Sterkte met je laatste loodjes.
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-09-2009 8:42
    Sterkte! Fijn dat het voorbij is en is meegevallen, hopelijk slaapt ze goed!
    kristel
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-15-2009 8:16
    Ik ben erg benieuwd of het nu beter gaat met je kindje! Onze huisarts verwijst niet meer door voor amandelen knippen omdat het wetenschappelijk niet bewezen is dat het "zin" heeft. Overigens liggen bij veel mensen de amandelen "tegen" elkaar.

    Nu heeft mijn dochter ook van die periodes dat ze zo verkouden is dat ik 's-nachts met haar oploop omdat ze zo benauwd is. Het advies dat ik krijg is stomen, stomen en neusspray, en dat helpt. Maar een kuurtje voorschrijven is er bij onze huisarts niet bij, die is meer van het uitzieken (ben ik ook wel voor, overigens, ik houd niet van antibiotica mits levensreddend)

    Is er al een merkbare verbetering? Ik ben daar erg benieuwd naar. Ikzelf heb namelijk ook het idee dat er al snel amandelen geknipt worden maar dat de kwaal er niet door verbeterd.

    Ik ben erg benieuwd!
    heuvel
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-20-2009 8:09
    Tja, het is natuurlijk nog erg kort geleden. Maar de verbeteringen die ik merk (na 1 week) is dat ze actiever is, ze eet meer, ik hoor ze niet meer als ze slaapt. 
    Over verkoudheden en ontstekingen kan ik echt nog niets zeggen.

    Maar neussprays zijn ook niet goed om zo vaak te gebruiken! En doordat ze ´s nachts eigenlijk heel onrustig slapen, zijn ze overdag niet fit. Hele dagen een hangerig kind is ook niet gezond.

    Dat zijn ook belangrijke dingen die meespelen vind ik zelf. En er zullen misschien best nadelen zijn, maar als die na al die jaren nog steeds niet boven water zijn, terwijl er overduidelijk voordelen zijn, vind ik het prima dat ze eruit gegaan zijn.
    En er zullen best veel mensen zijn waar ze bijna tegen elkaar liggen. Maar ze kunnen ook telkens flink ontstoken zijn, en dat is ook niet gezond.

    Maar iedereen moet het voor zich weten hoor. Ik ben blij dat ze eruit zijn, het is me allemaal reuze meegevallen.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-21-2009 10:31
    Fijn Heuvel!
    Sje
    Posts:75548


    --
    01-21-2009 12:17
    Toppie dat het zo goed gaat en dat het je achteraf meegevallen is!
    U bent niet gemachtigd om te reageren.
    Pagina 1 van 3123 > >>