kerstdiner
Laatste Bericht 12-24-2008 10:55 door Sje. 10 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
Peter P
New Member
New Member
Posts:


--
12-17-2008 5:19
    Een vraagje: hoe gaat het bij jullie op school met kerstvieringen en eten? Ik vraag dat, omdat hier een vluchteling woont, man met vier kinderen in de basisschoolleeftijd, die geconfronteerd wordt met een vraag:

    alle kinderen worden geacht een buffet-gerecht voor de klas mee te nemen, dat wordt dan uitgestald per klas en dan hebben ze allemaal een maaltijd. Voor deze man betekent dat dat hij vier schalen voedsel moet klaarmaken...

    Wordt er bij jullie rekening gehouden met meer kinderen per school bij zulke activiteiten? Kijk, deze man kan natuurlijk best zeggen dat hij het niet voor elkaar krijgt, maar eigenl;ijk wil hij gewoon meedoen.... 
    Margreeth
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-17-2008 8:50
    HIer ook een dergelijk systeem. Er wordt geen rekening gehouden met meerdere kinderen, dan "moet" je dus gewoon meerdere dingen meebrengen.

    Er zijn altijd kinderen waarvan thuis de briefjes van school niet gelezen worden...en die hebben dan niks bij zich. Niet leuk voor die kinderen natuurlijk.

    Volgens mij is er met school wel wat te bespreken. Die hebben echt wel een budget om wat bij te kopen. Ik denk dat ook een financiele tegemoetkoming bespreekbaar is (dat heb je tenslotte ook bij schoolreisjes e.d.).
    Sje
    Posts:75548


    --
    12-17-2008 8:53
    Hier wordt geen rekening gehouden met meer kinderen per school. Hier wordt een aantal hapjes doorgegeven wat je moet maken zodat er uiteindelijk een leuk buffetje samengesteld kan worden in de klas en er geen bergen eten overblijven.

    Zo kreeg ik vorige week een kaartje mee bij de wekelijkse nieuwsbrief met daarop "5 hapjes met kaas". Wat je dan maakt, maakt niet uit, als het maar hapjes met kaas zijn. Zo wordt de verhouding kaas, vlees, zoet goed verdeeld in de klas en komt niet iedereen met hetzelfde aan. En zo komt niet elke moeder met een complete schaal die goed is voor een heel weeshuis.

    Dus lijkt me stug dat die vluchteling echt met 4 schalen op school aan moet komen. Laat hem even goed navragen wat precies de bedoeling is van de hoeveelheid. Is nooit een hele schaal per kind.

    Op de psz als daar een buffetje is t.g.v. Kerst of Pasen, is het ook de bedoeling dat je met 5-10 hapjes komt en niet met grote hoeveelheden.
    Margreeth
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-17-2008 8:56
    Ik hoef voor morgen (kerstontbijt) voor ieder kind maar 1 pak hagelslag mee te geven en nog iets lekkers (eventueel) per kind. Middelste heeft zelf pannenkoeken gebakken vanmiddag, jongste neemt een pak mini eierkoeken mee.

    Voor avondeten hoeft het ook niet duur te zijn he, wat afbakstokbroden, of een blik appelmoes (of 2).

    Inderdaad geen grote hoeveelheden. MIsschien heeft hij het niet helemaal begrepen.
    Anja1966
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-17-2008 10:56
    Of blokjes kaas, rolletje kipfilet (vleeswaren), plakjes komkommer, stokbroodjes kruidenboter, cakeblokjes.

    Ik moet deze keer voor één klas twintig hapjes maken, dat zou in zijn geval wat veel zijn. Maar wellicht dat de docent daar een hulp in kan zijn...

    Succes!

    Groetjes, Anja
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-17-2008 11:53
    Het briefje zegt: een schaaltje met iets voor een buffet. Maar ja, hoe groot is een schaaltje.. Onduidelijk briefje, gebrekkige taalbeheersing en niet anders dan anderen willen zijn zorgt dan voor de problemen.
    Ik heb de vrijwilliger even met school contact laten zoeken, en in overleg is het opgelost.
    Sje
    Posts:75548


    --
    12-18-2008 11:35
    Dan is het dus inderdaad een klein schaaltje. Gewoon tussen de 5 en 10 hapjes, meer dan zat!

    Maar de school had daar wel veel duidelijker in moeten zijn, zeker als bekend is dat er ouders zijn die gebrekkig Nederlands spreken.
    Anja1966
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-22-2008 11:01
    Beetje mosterd na de maaltijd: Ik vind het bij ons op school zo leuk als kindjes uit het buitenland authentieke hapjes meenemen. Ze zijn dan zó trots: "Kom je mijn eten proeven?" En nóg trotser als je ze zegt hoe lekker je het vindt!

    Het is te laat maar ik wilde het toch nog even kwijt omdat ik het verschillende keren heb meegemaakt. De ouders mogen niet blijven maar ik heb meestal wel een taak te vervullen en werd altijd verschillende klassen ingesleept om toch vooral te komen proeven!

    Jammer dat ik dit jaar moest zingen! ;-)

    Groetjes, Anja
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-23-2008 5:56
    Dat doen we hier met alle bewoners van he dorp eens per jaar, en dan betrewkken we de vluchtelingen er specifiek bij, inderdaad omdat je dan heel lekkere hapjes krijgt!

    Edited by - Peter P on 23-12-2008
    kôlleke
    Posts:22705


    --
    12-24-2008 10:34
    Ik heb ook nog een beetje mosterd na de kerstboomkaashapjes...

    Bij ons op de basisschool hangt bij elke klas een intekenlijst waar je zelf op kan schrijven wat je wilt gaan maken. Logisch dat je dan in de gaten houdt wat er al op de lijst staat. Je bent trouwens niet verplicht om iets te maken.
    Sje
    Posts:75548


    --
    12-24-2008 10:55
    Zo gaat dat hier op de psz ook, zo'n intekenlijst. Ideaal!
    U bent niet gemachtigd om te reageren.