Tips om te laten drinken
Laatste Bericht 01-23-2011 8:15 door Miriam. 13 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
11-12-2008 3:51
    Hoi,

    Ik heb even een vraag. Vorige week is onze jongste ziek geweest. Sindsdien wil ze bijna niet meer drinken. 's Ochtends en 's middags en 's avonds krijgt ze Nutrilon 2. Daarvan drinkt ze gemiddeld 150 ml per keer op, dus in totaal ongeveer 450 ml per dag. Tussendoor wil ze niets drinken. Geen diksap, roosvicee en ook geen thee. Als ik er per dag 20 tot 30 ml in krijg, is het veel. 

    Heeft iemand een tip om die meid weer aan het drinken te krijgen? Ze is nu 9,5 maand. Weet iemand hoeveel ze minimaal moet drinken per dag? Ze ziet er niet uitgedroogd uit verder hoor ;-). Fruit en ander eten gaat er prima in.

    Groetjes,
    Miriam
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-12-2008 7:31
    Als ze verder wel goed wil eten, zou ik me niet al te veel zorgen maken. Zolang haar ogen nog glanzen, en de huid van bijvoorbeeld de hand direct terugveert als je die even oppakt, dan is ze niet uitgedroogt.

    Ik zou het zelf denk ik poberen te compenseren door wat meer vocht in de vorm van fruit te geven, mocht je toch willen dat ze meer vocht binnenkrijgt. En verder is mijn ervaring met Esther dat het na een poosje vanzelf goed komt en ze dan weer hele flessen leegdrinkt.
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-12-2008 8:06
    Vergeet niet dat in fruit en ander eten ook vocht zit. Dus dat krijgt ze in elk geval goed binnen.

    Een gezond kind heeft gemiddeld 100ml. per kilo lichaamsgewicht nodig in 24 uur.

    Verder vond ik op internet, dat als het kindje niet aan het uitdrogen is, je niet teveel druk moet uitoefenen en niet continue vocht aanbieden. Dat werkt alleen maar averechts blijkbaar volgens kinderartsen.

    Qua leeftijd kan het makkelijk zijn dat ze met een sprongetje bezig is en dan ligt alles rondom eten en drinken sowieo vaak op z'n gat.
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-12-2008 8:08
    Overigens dat van dat terugveren van de huid schijnt bij baby's niet de perfecte test te zijn hoorden wij vorige week tijdens de herhalingscursus van EHBO Bij Kinderongevallen. Baby's hebben nogal eens de neiging om mollig te zijn en dan veert die huid, ondanks dat een kindje uitgedroogd is alsnog terug. Dus daar mag niet altijd op vertrouwd worden.

    Ik ging voorheen ook altijd uit van die test, maar vorige week hoorden we dat de richtlijnen m.b.t. testen op uitdroging anders zijn.

    Je moet vooral letten op hoe vochtig het mondje is. Als dat te droog is naar je zin, dan contact met de arts opjnemen.

    Verder is bij uitdroging ook sprake van ingevallen ogen.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    11-12-2008 8:23
    Vanmiddag weer iets nieuws geprobeerd: drinken uit een echt bekertje. En ja hoor... ze heeft er aardig wat van weggeslurpt. Het was nog niet veel, maar zeker wel 40 tot 50 cc. Een record ten opzichte van de afgelopen dagen.

    Wat ik me ook afvraag, is of er ook nog ander "gezond" drinken is dat je naast diksap, roosvicee en thee aan kan bieden. 

    Uitgedroogd is ze niet. Ze eet redelijk goed, zowel fruit als groentehap. En vanmiddag heeft ze ook yoghurt gehad, dus daar zit volgens mij ook wel genoeg vocht in. Het is meer zo dat ik me afvraag wat er allemaal mogelijk is om het wat aantrekkelijker voor haar te maken om weer normaal te gaan drinken.
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-12-2008 8:30
    Er bestaan suikervrije yoghurtdrinks. Misschien is dat een alternatief? Krijgt ze ook meteen haar Calcium binnen.

    Yoghurt zelf is inderdaad ook vocht zat!

    Drinken via een rietje? Kent ze dat? Dat wil ook nog weleens een leuk nieuwigheidje zijn wat ze stimuleert om meer te drinken.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-13-2008 8:38
    Ik had in een babydoos friso fruitdrink gekregen. Volgens mij redelijk gezond. Maria vond het heerlijk, maar we hadden de indruk dat ze er allergisch op reageerde.Ik liet haar dat ook gewoon uit een beker drinken en ze vond het geweldig en voelde zich helemaal groot.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    11-13-2008 6:46
    Vanmiddag eens gevraagd hoe ze op de creche drinkt, en wat denk je? Ze drinkt alles gewoon op! Ook diksap en roosvicee. Die kleine meid houdt ons gewoon voor de gek ;-)

    Ik zal komend weekend eens op zoek gaan in de supermarkt naar de suikervrije yoghurtdrink. Ik koop zelf wel eens Biogarde yoghurtdrink. Dat is ook suikervrij. Heb er nooit bij stilgestaan dat ze dat ook wel mag hebben. Aangezien ze yoghurt wel lekker vindt, verwacht ik dat ze dat ook wel lekker vindt. Karin, bedoel je met fruitdrink drankjes als Coolbest? Of zit daar teveel suiker in?
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-13-2008 7:47
    Ik zei toch: sprongetje! Lekker aan het uitproberen hoever ze kan gaan! Kleine slimmerik is het! Haha!
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-13-2008 8:03
    Nee, volgens mij is het iets anders, Miriam.

    Het was een glazen fles van het merk Friso. Daarin zat kant en klare fruitdrink. Volgens mij met appelsapsmaak ofzo. En voor zover ik weet zonder toegevoegde suikers.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    11-13-2008 8:30
    Een sprongetje kan natuurlijk ook! Soms heb ik ook wel het idee dat ze het gewoon veel te druk heeft om te drinken. Ik houd altijd standaard-momentjes aan voor drinken met een tussendoortje. Meestal is oudste al aan het spelen als zij haar "momentje" heeft en wil ze dolgraag meespelen. Dat kan dus ook nog de oorzaak zijn.

    Ik zal eens in het Friso-schap kijken in de supermarkt of er iets tussen staat dat de kleine prinses kan behagen ;-)
    Sje
    Posts:75548


    --
    01-23-2011 4:25
    Vraag van Nora72:

    Vanaf de geboorte drinkt onze dochter slecht, altijd begon ze te huilen als ze een fles kreeg en met veel moeite dronk ze dan een halve fles.

    Onze dochter is nu bijna 8 maanden en nog steeds kost het ons heel veel moeite. Een keer drinkt ze heel goed en op sommige dagen wil ze helemaal niets drinken. Geen diksap, water en ook geen thee.

    Dokter en cb hebben geen oplossing voor ons. Ze komt genoeg aan zeggen ze, maar dat gebeurt allemaal met veel moeite. Ook slaat ze altijd heel wild om haar heen als ze drinkt. De laatste fles krijgt ze soms om 18.00 uur en daarna gaat ze vaak al slapen tot 05.00 uur.Ook daarna wil ze soms wel en soms geen fles.

    Overdag slaapt ze ongeveer 2 uurtjes over de hele dag. We zijn blij al ze 2 flessen van 210 drinkt op een dag. Tuitbekertjes en andere flesjes hebben we wel geprobeerd.  

    Heeft iemand hier ervaring mee? 
    Sje
    Posts:75548


    --
    01-23-2011 4:27
    Hoi Nora,

    Allereerst welkom op de site.

    Makkelijk gezegd van het cb dat ze wel voldoende aankomt, daarmee is jullie onrust nog niet weggenomen. Je zou bijna zeggen dat er technisch iets aan de hand is met slikreflex, slokdarm ofzo.

    Wat eet ze op een dag? Doet ze met brood, fruit etc. ook zo moeilijk of heeft ze dan geen moeite met slikken?
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    01-23-2011 8:15
    Heb je ook al een flesje geprobeerd met een speen die weinig doorlaat? Misschien krijgt ze teveel tegelijk binnen en vindt ze het lastig snel te drinken. Of andersom natuurlijk, misschien gaat het drinken wel te moeizaam en moet de doorgang breder. Probeer het ook eens in bad met een gewoon bekertje met water. Gewoon laten oefenen met water drinken uit een plastic beker. Waarschijnlijk knoeit ze meer dan de helft erover heen, maar alles wat ze wel binnen krijgt is mooi meegenomen.

    Als je heel ongerust bent zou ik aandringen op doorverwijzing naar een kno-arts of kinderarts.

    Je zou eens kunnen proberen om Ijsjes te maken van diksap. Misschien dat ze het in die vorm wel lekker vindt. Niet ideaal natuurlijk, maar als ze 1 ijsje per dag eet, heeft ze dat vocht wel mooi binnen.
    U bent niet gemachtigd om te reageren.