peuterspeelzaal
Laatste Bericht 10-27-2011 10:16 door Marjannn. 69 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 4 << < 1234 > >>
AuteurBerichten
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
07-24-2009 7:32
Precies, heb ik ook goede ervaring mee.
pretoroxo
New Member
New Member
Posts:


--
07-28-2009 9:38
Heb die labeltjes meteen besteld, bedankt voor de tip!

Vanavond stopte ik hem in bed en vroeg ik (elke dag); wat voor leuks ga je morgen met papa doen? "Douchen!"
(Twee keer per week extra lang douchen en vooral spelen onder de douche met papa)..
En wat voor leuks wil morgen met mama doen? "naar de speelzaal!!" Uh.. lievie, dat duurt nog wel even, dan moeten we eerst nog op vakantie, weet je nog..? "Nee, even kijken."
Hoe schattig, hij wil dus langs de (gesloten) speelzaal wandelen en daar even kijken.. Hebben we al vaker gedaan, want de speelzaal is naast de bieb, maar meneertje krijgt er kennelijk geen genoeg van! Ben heeeel benieuwd of het  hem straks mee- of tegenvalt! 
Sje
Posts:75548


--
07-28-2009 10:00
Alleen maar goed dat-ie er nog eens wil gaan kijken! Goed bezig die kleine man! Het is geen garantie dat het straks meteen goed gaat als hij er echt naar toe gaat, maar het is in elk geval geen vreemde omgeving meer tegen die tijd.
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
08-26-2009 8:35
En Pretoroxo, is de grote dag al geweest?

Vandaag gaat oudste hier voor het eerst naar de psz. Hij heeft het er al een paar dagen over. "Dan mag ik cijfers en letters leren"... Ik vrees dat hij denkt dat hij naar school gaat. Als dat maar geen domper wordt.
Sje
Posts:75548


--
08-26-2009 8:57
Haha, zal hem dan behoorlijk tegengevallen zijn dat het niveau niet zo hoog was.

Hoe vond hij het vandaag?
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
08-27-2009 7:39
Volgens mij vond hij het leuk. Hij was vrij rustig toen ik hem ophaalde. Heel anders dan na een crèchedag. We zullen zien!
pretoroxo
New Member
New Member
Posts:


--
08-27-2009 12:47
Vandaag was het dan eindelijk zo ver en mocht hij vanochtend naar school. Hij kwam voor het eerst met nog een ander meisje, dus dat was op zich wel leuk. Ware het niet, dat zij zich bij het afscheid gillend op haar moeder stortte terwijl mijn mannetje dapper bij het raam stond te zwaaien. Achteraf hoorde ik van de juf dat hij niet gehuild heeft, maar pas weer wilde spelen toen het meisje stil was, hij was er erg van onder de indruk. Verder alles goed gegaan en hij vond het erg leuk. Zelf de hele ochtend droog gebleven, terwijl ik haast wel verwacht had dat het op zo'n spannende ochtend nog wel eens fout zou kunnen gaan, maar neer hoor, netjes naar de wc geweest dus!

Vond het zelf allemaal erg meevallen en het is dan ook wel een beetje een opluchting dat het allemaal zo goed is gegaan :)
pretoroxo
New Member
New Member
Posts:


--
08-27-2009 12:50
Haha zelfS de hele ochtend droog gebleven (ja ik trouwens ook, kon met enige moiete mijn tranen bedwingen, maar dat bedoelde ik niet!!).
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
08-27-2009 2:11
Fijn dat het zo goed gegaan is. Ik merk hier ook dat Esther (die toch al bijna een jaar op de peuterspeelzaal is)  het moeilijk vind als andere kindjes huilen, omdat hun moeder weggaat. Zelf kijkt ze dan ook een beetje sipjes. 
Sje
Posts:75548


--
08-27-2009 8:56
Fijn Miriam dat het goed gegaan is! Stoere kleine man hoor, want het is niet niks om ineens zonder veilige papa en mama in een groep wildvreemde mensen achtergelaten te worden!
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
09-02-2009 4:04
Er was trouwens nog wel iets dat ik vreemd vond bij de psz. Ik had voor oudste een banaan en een beker roosvicee in de tas gedaan. Dat krijgt hij thuis 's ochtends ook altijd. Toen ik vroeg wat voor tussendoortjes gebruikelijk waren, zeiden ze dat de kindjes niets me hoeven te nemen, omdat ze 's ochtend een bakje cornflakes met een beker ranja krijgen en 's middags een koekje.

Thuis doen wij niet aan koekjes doordeweeks en ook niet aan ranja. Ik zei nog dat ik anders wel roosvicee in de tas had, omdat hij nogal gaat stuiteren van alle suiker in ranja, maar het was duidelijk niet de bedoeling dat hij dat op zou drinken. De tas is ook onaangeraakt gebleven.

Inmiddels is hij overgeplaatst en morgen gaat hij naar een andere psz. Ik hoop dat ze daar tussendoortjes krijgen die iets gezonder zijn of dat ik hem zelf wat mee mag geven. 
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
09-02-2009 7:30
Nou, dat is raar zeg! Hier is het gewoon gebruikelijk dat ouders zelf wat meegeven en dan het liefst een gezond tussendoortje, zoals fruit. Of als een kind dat echt niet wil dan een koekje (maar dan wel zonder chocolade). Ook een boterham wordt nog wel eens meegegeven, vooral 's middags, omdat het voor veel kinderen dan te haastig eten is, waardoor ze weinig brood eten.
Sje
Posts:75548


--
09-02-2009 9:09
Heel vreemd inderdaad Miriam. Ik snap wel dat ze liever zo min mogelijk verschil hebben in wat de kindjes in hun tas hebben. Als het ene kindje een liga in de tas heeft en het andere kindje een appel, dan kan het appel-kindje mogelijk moeilijk gaan doen omdat het een ander kindje wel een koek ziet eten.

Dat probleem hadden ze in groep 1/2 van de GKD ook met extraatjes in de lunchtrommel dus toen is er gezegd: gezonde extra's en hooguit ontbijtkoek. Verder geen toestanden als liga, sultana etc.

Maar dat ze dan ranja geven i.p.v. roosvicee, vind ik helemaal raar. Niet dat in roosvicee geen suiker zit, maar het is in elk geval gezonder dan ranja.

Hier op de psz was de regel:

Ochtend-dagdeel ongeschild fruit en beker gezond sap (fruit werd dan geschild door de juf: alles in partjes/stukken op 1 dienblad en dat ging dan rond zodat de kindjes verschillende soorten fruit konden nemen).

Middag-dagdeel beker gezond sap mee. En dat was het.

Alleen met verjaardagen kwamen er andere traktaties (ook liefst gezond) op tafel.
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
09-03-2009 7:41
Nou, ik vond het ook vreemd en het zat mij ook niet lekker. Hier in huis krijgen ze allleen ranja in uitzonderingsgevallen, bijvoorbeeld als de roosvicee op is. Zelden. En doordeweeks koekjes... ik vind het niet nodig. De cornflakes zijn nog tot daar aan toe, maar eigenlijk vind ik dat ook nonsens. Ze ontbijten thuis al.

Vanmiddag gaat hij dus weer mooi op pad met een beker roosvicee. Nieuwe ronde, nieuwe kansen ;-)
Daanie
New Member
New Member
Posts:


--
09-03-2009 10:43
Jaaah Miriam daar zeg je wat, ze ontbijten thuis al, maar weet je hoe veel kindjes met een lege maag naar psz of school gaan omdat ouders het te druk hebben om te ontbijten? Ja dat is echt heel erg triest.

Heb je daar wel eens gevraagd waarom ze ranja schonken?

En vandaag op de nieuwe psz toch? Hoe ging dat?
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
09-03-2009 11:56
Dat zal vast de reden zijn. Hij is maar 1 keer geweest naar de oude psz, dus ik heb geen idee wat de reden ervoor is, maar we wonen nu wel in een achterstandswijk dus het zou best kunnen dat veel kindjes thuis niet ontbijten en daarom op de psz cornflakes krijgen.

Vanmiddag gaat hij voor het eerst naar de nieuwe, dus nog even afwachten...
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
09-03-2009 3:52
De nieuwe psz lijkt een stuk leuker. Een lieve oude juf en een spontane jongere. Er wordt gewoon fruit gegeten en roosvicee gedronken. Ik had de indruk dat hij het hier zelf ook prettiger vond.
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
09-03-2009 4:26
Fijn!
Sje
Posts:75548


--
09-03-2009 9:09
Fijn dat de nieuwe psz beter bevalt!
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
09-05-2009 9:34
Je kon zo te zien zonder wachtlijst meteen terecht bij een andere peuterspeelzaal? Was het van tevoren dan niet duidelijk geworden hoe de gewoontes in eten/drinken etc. zijn, je gaat toch eerst kijken/praten??
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 4 << < 1234 > >>