Hoe laat naar buiten (zaterdagochtend)?
Laatste Bericht 01-18-2010 6:55 door fem12. 19 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
erica
New Member
New Member
Posts:


--
09-20-2008 10:16
    Ja, titel spreekt voor zich!
    Hoe laat mogen jullie kinderen naar buiten op zaterdagochtend?
    Als ze hier om 7 uur, uiterlijk 8 uur, wakker zijn, kan ik ze echt niet binnen houden tot 10 uur.
    En dan komen ze nog pyama's tegen als ze ergens langs gaan. En die pyama's zijn nog niet zo erg, maar de opmerkingen die ik krijg dat ik mijn kinderen zo vroeg naar buiten laat gaan.

    Is dat werkelijk vroeg???? En hoe kan ik ze nog binnen houden (en ik ben er zo voor dat ze lekker buiten spelen zodra het weer dat toelaat)
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    09-20-2008 4:17
    Half negen vind ik een prima tijd hoor. Als het mooi weer is, gaat de deur hier ook tegen die tijd open en als oudste dan lekker naar buiten wil dan hou ik hem zeker niet tegen. Lekker toch die frisse lucht?!
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-20-2008 7:09
    Ik vind dat ze ook best al om 8 uur buiten mogen spelen, maar misschien weet je inmiddels al welke mensen dan nog op bed liggen of in pyama lopen en dan zeg je tegen je kinderen dat ze daar nog niet langs moeten gaan.
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-20-2008 9:18
    Wat is er mis met lekker naar buiten??? Zolang het niet 5 uur 's ochtends is of 's avonds laat...
    Pyama-ochtend vinden ze hier trouwens ook heerlijk! Vaak genoeg gebeurd dat er een vriendinnetje kwam vragen of ze buiten kwamen, en ze eerst nog aan moesten kleden... maar dat gebeurde net zo makkelijk om 11 uur.
    En opmerkingen? Wat heeft een ander er voor last van???
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-21-2008 9:50
    Tja, toch een aantal keer gehoord..... wat zijn jou kinderen vroeg buiten. of: ze waren weer hier toen wij nog maar net uit bed waren......
    Zelf heb ik ook zoiets van lekker naar buiten! En ik kan ze echt niet vastbinden aan het tuinhek zodat ze niet verder komen dan het garagepad! Het dorp hier is ook niet zo groot dus de kans op aangekleedde kameraadjes is ook niet groot!
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    09-21-2008 10:29
    Je kunt natuurlijk ook altijd een tegenopmerking plaatsen: "Goh, wat liggen jullie toch altijd lang in bed".  ;-))

     
    Marion60
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-21-2008 12:12
    Mijn kinderen mochten mochten altijd wel de tuin in maar niet voor tienen de deuren langs. Gewoon een beetje rekening houden met elkaar denk ik dan maar. Niet iedereen is zo'n vroege vogel. Is in mijn ogen een beetje hetzelfde dat je 's avonds ook rekening houdt met je buren en ook niet laat herrie maakt. Mijn buren hebben jonge kinderen en daar houdt ik dan ook rekening mee dat ze om een uur of acht op bed liggen. Niet dat wij ons dan binnenshuis opsluiten in de zomer maar je gaat dan bv ook niet meer met je hogedrukreiner oid aan de gang.

    grtz

    Marion
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-22-2008 7:51
    De deuren langs is nog wat anders dan zelf lekker buiten spelen.... en ze weten toch gauw genoeg wie ook vroege vogels zijn?
    Margreeth
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-22-2008 8:18
    Sorry, maar niets is zo irritant als er kinderen aan de deur bellen terwijl je lekker rustig opstart in het weekend. Hoe laat jij ze naar buiten laat moet je natuurlijk zelf weten maar voor 10 uur zou ik zelf zeker niet doen (hoewel ik buiten spelen ook belangrijk vind, vind ik het net zo belangrijk dat ze zichzelf binnen kunnen vermaken.....) maar laat ze dan niet aanbellen in ieder geval.

    Enne opmerkingen van anderen kan je natuurlijk gewoon naast je neerleggen...geldt ook voor deze van mij ;-)
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    09-22-2008 7:14
    Wil je niet naast ons komen wonen Marion ;-))? Hier in de straat wordt momenteel druk verbouwd. Soms zelf tot na half 11 's avonds. Dan schrik je ineens wakker, omdat iemand een paal in de grond slaat. Niet echt fijn.
    Marion60
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-23-2008 9:17
    Sorry Miriam, woon hier enorm naar mijn zin. Maar wil je wel tippen als er naast mij iets vrijkomt ;-)

    Vreselijk zeg, dat mensen geen rekening met elkaar houden. Wat dat betreft boffen we hier wel. Ik woon in een oude straat, in 2013 bestaat onze straat 100 jaar en dat willen we gaan vieren, met de gebruikelijke problemen die in iedere stad wel voorkomen, maar de bewoners gaan er wel voor. Veel saamhorigheid en rekening houden met elkaar. Sommige mensen wonen hier al 50 jaar! 

    grtz

    Marion
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    09-24-2008 1:25
    Nou da's zeker boffen Marion. Wij zijn momenteel druk op zoek naar een andere woning, dus wie weet waar we terechtkomen...Eerst ons eigen huis maar eens verkopen!
    kristel
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-02-2008 4:39
    Mijn kinderen mogen om 09.30 naar buiten. Niet eerder. Dat vind ik nog te vroeg.

    En dan zijn ze vaak nog de eerste op het speelveld....... Aan deuren bellen gebeurd hier nooit, de kinderen onmoeten elkaar op het veld.

    Toen mijn buren gingen verbouwen heb ik tot 10 uur 's-avonds de boel getolereerd, mar een keer waren ze om 22.30 nog met een drilboor bezig en toen heb ik wel vriendelijk gevraagd of ze wilden stoppen.

    Ik kan best begrijpen dat jonge mensen zonder kinderen daar niet bij nadenken, maar een beetje rekening houden met een gezin naast je mag best.

    Edited by - kristel on 2-10-2008
    Sje
    Posts:75548


    --
    10-02-2008 8:24
    Ik zal het je nog sterker vertellen. Toen ik met mijn vorige echtgenoot de sleutel van ons "nieuwe" huis kreeg zijn we diezelfde dag naar de buren gegaan. Die hadden een peutertje. We hebben gevraagd hoe laat die 's avonds naar bed ging. Vanaf dat tijdstip (dus best vroeg op de avond) maakten we geen herrie meer tijdens het werken in het huis.

    Geen probleem om daar rekening mee te houden. Dan maar een dag later verhuizen, maar dan heb je in elk geval een goede start met de nieuwe buren gehad.
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-03-2008 1:31
    Dat is heel fair Sje....

    Maar volgens de wet mag je niet eens meer herrie maken na 22.00 uur
    Sje
    Posts:75548


    --
    10-03-2008 3:25
    Na 22.00 mag het inderdaad sowieso niet meer, maar wij hielden al een paar uur eerder aan destijds. Was voor onszelf ook goed om niet elke avond tot heel laat door te werken want de volgende dag was het weer vroeg op voor kantoor.
    Anja1966
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-10-2008 10:00
    Mijn kinderen mogen in het weekend om 8 uur naar beneden. Ja, ook toen ze kleiner waren. Toen ze nog geen klok konden kijken ging er mbv een tijdschakelaar een lampje aan om 8 uur. Tot die tijd wil ik dat het rustig is! Ze mogen wel lezen maar ik wil ze niet horen. (niet te veel in ieder geval)

    Ze mogen van mij echt niet bij vriendjes aanbellen 's morgens. Er komt hier ook een jongen steeds aan de deur voordat ik daar zin in heb en dat vind ik heel storend! Vanaf een uur of 10 kan dat wel maar daarvoor, nee. Nu heeft Oudste natuurlijk een telefoon en belt die bewuste jongen hem gewoon op voor 10en, grrrr!

    Groetjes, Anja
    Sje
    Posts:75548


    --
    10-10-2008 10:30
    Hier hetzelfde: als "de 8 voor de puntjes staat" (digitale wekkerradio hebben ze allebei) mogen ze naar ons toe komen als ze willen. Als ze eerder wakker zijn, mogen ze vanaf het moment dat "de 7 voor de puntjes staat" op hun eigen kamer rustig wat spelen.

    En door de week mogen ze eruit komen zodra ze de douche horen.
    Andreja
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-01-2009 10:06
    Ze mogen hier rustig gaan spelen. Als ik last van ze heb door te veel lawaai dan meld ik dat. De buren hoeven er niet wakker van te worden. Laadst was er een buurjongen tussen 8 en half 9, door de week , keihard aan het toeteren buiten. Toen ik er wat van zei, wat ik niet snel doe, werdt zijn moeder boos op me.  Ikzelf probeer overlast te vermijden, maar soms doen kinderen dingen die je zo snel niet kunt voorkomen, maar wel corrigeren. Zomers mogen ze wel naar buiten maar geen lawaai maken.  Als ik wel lawaai hoor moeten ze naar binnen. En wat betreft die pyama's, soms lopen ze heel laat nog in de pyama. Maar nu ze ouder worden wil ik toch dat ze zich eerst aankleden voor ze naar beneden gaan. Een klein kind in een pyama vind ik nog wel gaan maar ze worden nu ouder en dan vind ik het anders worden. Maar dat is mijn mening dat moet ieder voor zich zelf weten.
    fem12
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-18-2010 6:55
    Mijn kinderen mogen ook pas rond 10 uur naar buiten. En aanbellen pas vanaf 11 uur, ik zit er ook niet op te wacten dat er hier al zo vroeg kinderen aan de deur komen. Mijn kinderen vinden het meestal wel prettig om 's ochtends even een dvd'tje te kijken.
    U bent niet gemachtigd om te reageren.