Zelf aankleden
Laatste Bericht 06-10-2008 8:56 door Sje. 9 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
05-15-2008 7:46
    In ons plaatselijke krantje stond gisteren een leuke column over zelf aankleden.
    Zo kwam mijn dochter een keer beneden met haar trui achterstevoren. Vond ik ook moeilijk: heb haar geprijsd omdat ze het zelf gedaan had, en inderdaad zo laten gaan om haar niet teleur te stellen. Foute beslissing: ze kreeg op de peuterspeelzaal natuurlijk tig keer te horen dat het niet goed was!
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    05-15-2008 7:52
    Heerlijk als ze zo zelfstandig willen zijn. Ik kan niet wachten tot het hier zover is. Oudste trekt al wel zelf zijn shirt en broek aan met wat hulp. Zo trots dat hij dat al kan!
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-15-2008 11:01
    't Is heerlijk rustig zo, ook logeertassen, zelfs kampbagage e.d.: ik hoef nergens meer aan te denken!! En ach, met een dekbedhoes ipv onderlaken-hoes kun je je ook redden.... (had middelste laatste keer per ongeluk mee)
    Sje
    Posts:75548


    --
    05-15-2008 1:15
    Onze oudste kleedt zichzelf helemaal uit en aan. De jongste vind het eigenlijk wel tof om geholpen te worden maar daar gaan we niet altijd in mee.

    Zodra ik haar zelf aan de slag zet en zeg dat ik haar echt niet help, lukt het haar op de een of andere manier. Het is wel met hindernissen, maar het lukt wel. Ze is af en toe gewoon wat lui als het om zelf uit- en aankleden gaat.

    En soms zijn er moeilijke kledingstukken waar ik sowieso bij moet helpen, maar dat heb ik met bepaalde kledingstukken van de oudste ook nog.

    Overigens, als ze trots zijn dat ze zichzelf aankleden en er zit iets niet goed dan zeg ik er wel altijd iets van. Wel beginnend met een mega-compliment en veel oh's en ah's, maar ik vind wel dat ik het eerlijk moet zeggen. Tot nu toe gaat dat altijd goed en voelen ze zich niet in verlegenheid gebracht.

    Ik al de column eens gaan lezen.
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-15-2008 7:34
    Ben benieuwd of je veel herkent in de column... ik moest wel gelijk aan jou denken ;P
    Sje
    Posts:75548


    --
    05-15-2008 8:33
    Leuke herkenbare column inderdaad! Haha! Ik zie al helemaal de gezichtjes van onze meiden bij het vogelnestje wat ze beschrijft.

    Onze oudste doet ook weleens haar eigen haar. Slordig borstelen, slordig wat speldjes erin en klaar is Klara. In het weekend als we niet weg hoeven laat ik het lekker zo. Is ze hartstikke trots.

    En als ze naar school moet klets ik er een punt aan en daar heeft ze vrede mee als ik het daarna opnieuw doe.

    Overigens kan ze wel zelf een grote staart. Geen idee hoe ze het geleerd heeft, maar dan doet ze het elastiek om haar pols. Maakt met 2 handjes een grote staart achter op haar hoofd. Houdt met de hand waar het elastiek om de pols zit de staart vast en trekt zo het elastiek van haar hand over de staart heen.

    Ik weet dat dat een manier is om makkelijk het elastiek er omheen te krijgen maar ik gebruik die manier nooit. Ze zal het dus wel op school gezien hebben. Mijn kind heeft blijkbaar ook echt een eigen leven. Haha!
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-15-2008 10:34
    Wen er maar vast aan, Sje!
    Sje
    Posts:75548


    --
    05-16-2008 9:40
    Ik doe mijn best, maar het valt niet altijd mee!
    kristel
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-10-2008 7:35
    Mijn dochter van vijf ging zich vorig weekend ook zelf aankleden (dat doet ze al met kleren die ik klaarleg) maar nu koos ze haar eigen kleren.
    Ze was geheel roze, met alles wat leuk is maar net niet bijpassend. Ze had haar haar ook gedaan, met alle roze speldjes uit de box....

    Ze is ook zo naar buiten gegaan om te spelen...... Ze zag er echt niet uit, maar vond zichzelf zo prachtig........

    Sje
    Posts:75548


    --
    06-10-2008 8:56
    Lekker laten genieten die kleine meid. Ze voelen zich dan zo groot en belangrijk.
    U bent niet gemachtigd om te reageren.