Zwanger en tandenpoetsen
Laatste Bericht 12-28-2007 8:25 door karin185. 5 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
desperatehousewife
New Member
New Member
Posts:


--
12-28-2007 2:19
    Hallo allemaal,

    Ik ben aan het begin van mijn zwangerschap en de kwaaltjes beginnen dus ook, gelukkig valt het allemaal nog wel mee alleen vind ik het heel erg dat ik mijn tanden niet normaal kan poetsen want dan moet ik overgeven. heb al vanalles geprobeerd, andere tandpasta zelfs peutertandpasta of geen tandpasta, maar het blijft narigheid, heeft iemand hier ook ervaring mee en/of nuttige tips voor mij?

    Groetjes,
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-28-2007 4:00
    Komt me bekend voor.... de lucht van tandpasta had ik bij de jongste ook last van! Wat je eraan kan doen weet ik helaas ook niet...
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    12-28-2007 4:41
    Ik heb geen idee wat je eraan kan doen. Je beschermt je gebit in ieder geval wel wat door na elke "zuuraanval" op je tanden even met water te spoelen. Als je dus iets gedronken hebt daarna even een glas water drinken. En natuurlijk ook goed spoelen na het overgeven. Misschien ook wat vaker flossen? En verder is het echt heel erg belangrijk om tijdens je zwangerschap goed te poetsen. Onder invloed van de veranderende hormonen ontstaan namelijk ook sneller gaatjes. 
    Sje
    Posts:75548


    --
    12-28-2007 7:22
    Ik kan me er wil iets bij voorstellen hoor dat tandenpoetsen een probleem geeft. Ik kon in beide zwangerschappen niet electrisch poetsen. Vooral in de misselijkheids-periode. Kon het gewoon niet hebben dat trilding 2 minuten lang in mijn mond. Verschrikkelijk vond ik het. Gelukkig was tijdelijk overgaan op een gewone tandenborstel een oplossing.
    Is bij jou de tandpasta het probleem of gewoon het poetsen waarbij je met je tandenborstel ver achterin je mond komt?
    Als het poetsen zelf het probleem is en je kunt dat pepermuntige van tandpasta wel hebben, dan zouden bepaalde soorten kauwgom ook een oplossing kunnen zijn. Vraag je tandarts even welke dan het beste is om te gebruiken.
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-28-2007 7:45
    Allereerst.... gefeliciteerd met je zwangerschap.
    Ik weet precies hoe je je voelt..... akelig, belabberd.... maar het is voor iets leuks. Ik heb er 2 maanden over gedaan om dat ook werkelijk zo te zien, maar nu mijn misselijkheid sinds een goede week nu echt wel over is, zie ik het wel!! Genieten!!
    To the point.... tandenpoetsen, ik ken het probleem. Als ik misselijk was moest ik geen tandenpoetsen, brrrr...... Toen onze tube echter leeg was en er een ander merk open ging, ging het bij mij al iets beter, was iets minder sterk.
    Maar pas wel op met poetsen na het overgeven, je kunt dan beter zeker een half uur je speeksel zijn werk laten doen, werkt beter.... anders smeer je al dat zuur van het overgeven tussen je tanden en kiezen met als gevolg..... gaatjes!!
    Ik hoop voor je dat je er snel overheen bent.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-28-2007 8:25
    Ik vond het in de eerste maanden ook heel erg om tanden te poetsen, vooral 's ochtends. Meestal deed ik het dan niet gelijk, maar iets later op de dag. Dan was het wat minder erg.
    U bent niet gemachtigd om te reageren.