verjaardag 5 jaar (kinderfeestje)
Laatste Bericht 01-18-2009 8:59 door kristel. 41 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
Bericht is Afgesloten
Pagina 2 van 3 << < 123 > >>
AuteurBerichten
Sje
Posts:75548


--
12-05-2007 3:21
Misschien is het een goed idee om dit topic in de toekomst te gaan gebruiken om ideeën te verzamelen en vragen te stellen over kleuter-kinderfeestjes. Staat alle informatie bij elkaar in 1 topic.
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
12-05-2007 6:57
Ik zat inderdaad ook al te denken om er artikelen van de maken. Met name leuk om per thema-feest een mogelijke indeling te maken en als artikel te plaatsen. Per thema en dan per leeftijdscategorie of zo?
Sje
Posts:75548


--
12-05-2007 10:08
Ja, zoiets zou wel een idee zijn. Maar dan moeten we eerst nog meer informatie verzamelen, anders blijf je artikelen verzamelen. Of bedoel je, een basis-artikel plaatsen en dan gewoon de aanvullingen door leden in de reacties laten plaatsen?
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
12-06-2007 7:24
Nee, wel verschillende artikelen zodat je per thema kunt selecteren. Of zou per leeftijdscategorie handiger zijn?
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
12-06-2007 7:58
Ik denk per thema. Je kunt makkelijker zelf nog op de leeftijd aanpassen dan op thema...
Sje
Posts:75548


--
12-06-2007 11:49
Good thinking!
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
12-06-2007 1:37
Dat denk ik ook Louise. Wat het ene kind als 6-jarige al "kinderachtig" vindt, vind de ander misschien als 8-jarige nog wel heel erg leuk. 

Ik vind vooral de opzet zoals Kolleke het hierboven heeft gedaan met het themafeest erg leuk. En ook erg praktisch met het tijdschema er bij.  
kristel
New Member
New Member
Posts:


--
12-10-2007 2:17
Kolleke!

Een gouden idee! Winterfeest. Ik ga daar zeker wat mee doen. Vooral dat sneeuwballen gooien vind ik erg leuk. Maar dan wil ik dat in een soort blikkenomgooien doen.
En bedankt voor het schema.

Het draaispelletje voor de kado's (van Louise) vind ik ook leuk.

Ik laat jullie de afloop wel weten!!!

Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
12-10-2007 2:31
Super, dan kunnen we er na afloop een leuk artikel van maken, want dan is het meteen een bewezen geslaagd programma!

Groetjes,
Miriam
kôlleke
Posts:22705


--
12-10-2007 11:38
Leuk Kristel.
Je kan veel spelletjes ombouwen tot een winterspelletje.
Zo kan bijvoorbeeld een eierrace ineens een sneeuwballenrace worden (piepschuim bollen, zijn lekker licht en vallen dus snel).

In plaats van koekhappen, kan je ook sneeuwballen happen (een dropveter door zo''n rond spekkie). Voor kinderen die spekkies niet lekker vinden of niet mogen, houd je het gewoon bij koek.

Sneeuwpop aankleden, want de sneeuwpop heeft het erg koud! 1 kind is sneeuwpop, die blijft staan. het 2e kind moet dan heen en weer rennen en steeds een (te groot) kledingstuk ophalen en aandoen bij de 1e. kleding: jas (achterste voren aandoen), wanten/handschoenen, sjaal, muts en een (heksen)bezem.
Als je ruimte hebt twee sneeuwpoppen naast elkaar, anders tijd op nemen.

Sjoelen (zijn ze nog wat klein voor denk ik) noem je sneeuwschuiven....

Oh, het is zo leuk....
Dat sneeuwballen gooien gebruik ik vaak. Bij een kook- of bakpartijtje heb ik de plastic speelgoed-boterhammen gebruikt en dan heet het ook ineens boterhammen gooien (dat mag dan voor ééééén keertje....)

Bij kleine kinderen heb ik nooit zo de nadruk op de wedstrijd gelegd. Dat deed ik pas als ze groter waren (richting 8 à 9 jaar). Het maakt niet veel uit wie er wint. En eigenlijk verdient iedereen een zelfde (of zelfs geen) prijsje.

Wat ook belangrijk is om de jarige altijd voldoende aandacht te geven. Het is zijn/haar partijtje en hij/zij moet het leuk blijven vinden. Die mag je dus best een beetje voortrekken op zo'n dag.
kôlleke
Posts:22705


--
01-13-2008 9:36
Kristel, hoe is het partijtje voor je dochter verlopen?
kristel
New Member
New Member
Posts:


--
09-09-2008 5:36
Beetje laat, maar het feestje was niet zo best georganiseerd.

Ik ben nu wel 3 maanden voor tijd, maar mijn meiske wordt 6 dus een speciaal feestje.

Ik heb een kist besteld met kleding (huur) voor 8 dametjes in de 1001 nacht stijl. Daar zitten diverse versierdingen bij. Voor mij en mijn man heb ik ook een kostuum gekocht, arabische prins en prinses. De meiden gaan buikdansen, en krijgen daar een certificaat voor. We gaan glaasjes verven voor waxinelichtjes, en we gaan op de grond eten. Alles gaat aan de kant en ik leg alleen kussens neer.

Ik wil gewoon allemaal schaaltjes met dingetjes maken, worstjes, broodjes, banaan, komkommer, etc. Dus wie een leuk/lekker idee heeft graag.

We gaan dus: verkleden, sminken, dansen, knutselen en voor een dood moment ook het sprookje van Alladin voorlezen. Ik wil mijn huis echt omtoveren, dus inclusief wierrook, uit goud geknipte deurlijsten en mooie schalen.

Ik ben er wel achter dat een goede voorbereiding het feest maakt. Ik verheug me er nu al op!!! Ik heb al een MP3tje klaar met arabische muziek....
Sje
Posts:75548


--
09-09-2008 9:06
Leuk idee Kristel! Hou ons op de hoogte he?!

Wij hebben vandaag het 5-jaar-feestje van de GKD gehad. Een prinsessenfeest. Hoe kan het ook anders.

De vriendinnetjes mochten allemaal hun prinsessenjurk meenemen. We hebben toverstafjes, kroontjes en fotolijstjes (die laatste had ik vooraf goud gespoten) versierd. In de fotolijstjes komt een groepsfoto van vanmiddag (in vol ornaat!) als aandenken.

Dat laatste hadden we vanmiddag nog willen regelen, maar daar was de tijd niet meer voor dus die ingevulde fotolijstjes krijgen ze morgenochtend op school nog.

Ik heb de meiden ook allemaal nog geschminkt met glitterschmink en ze hebben nog even wat gedanst op K3.

Erg leuk feestje was het en de GKD heeft er intens van genoten.
kristel
New Member
New Member
Posts:


--
09-11-2008 6:10
Ik ga de foto's mailen, aan de ouders.

Wij gaan een waxinelichtjeshouder knutselen, Ik ben nu een verhaal in elkaar aan het draaien, zodat het voorlezen wordt gecombineerd met een activiteit. Ik heb nog 3 maanden, tijd zat! dus ik ga nog van goudpapier een soort arabische dingen maken voor de deurposten, en natuurlijk vaak naar de Xenos om wat serviesgoed (YESS goed excuus) te kopen. En natuurlijk wierrook om de sfeer er lekker in te brengen.

We moeten ook nog wat arabische muziek downloaden, maar ik heb gehoord dat er van K3 ook een arabisch liedje is. Wie kent dat?

Het pak dat ik voor mijn man heb besteld past goed, maar omdat ik altijd denk dat ik dikker ben dan ik ben was mijn pak veel te groot, die moet dus terug. Mijn man stelde nog voor om een Burka te kopen....(met daaronder alleen een zilvere string :-)  )Op zich wel handig voor een slechte haardag, maar lijkt me toch niks.
Sje
Posts:75548


--
09-11-2008 8:17
Ik zou eens moeten kijken wat dat Arabische liedje van K3 is. We hebben hier 5 CD's ofzo liggen dus ik zal daar eens induiken.

Ik heb hier nog een CD liggen met muziek uit India. Niet echt Arabisch, maar het klinkt die richting in. Laat maar weten als je interesse hebt.

En wil je de muziek van Fata Morgana van de Efteling of heb je die?
kristel
New Member
New Member
Posts:


--
01-15-2009 7:45
Nog 2 nachtjes, en dan is het grote feest daar. We hebben flink wat muziek gedownload. Dus helemaal in de Arabische sferen. Ook de wierrook is al in huis. net als wat schalen en andere spullen.

Ik heb een kist gehuurd met verkleedspullen voor de kinderen en daar zit ook "kroontjes-knutsel" bij.

Voor een druk moment een DVD van Alladin, en natuurlijk een sprookjesboek.

Ik heb een boog gemaakt voor de buitendeur dus het entree is een waar prinsessenkasteel.

Qua eten en drinken hebben we een aantal allergische kinderen. ipv Taart maak ik fruitspiezen, voor het koekhappen maak ik zelf hartige krakelingen. Voor het avondeten (we eten met onze handen, op de grond)  maak ik diverse "hapjes".

Wij hebben er zin in..!!!!

Ik ga straks nog wel even onder de zonnebank om een beetje een bruine buik te krijgen voor mijn Haremkostuum...

Edited by - kristel on 15-1-2009
Sje
Posts:75548


--
01-15-2009 8:53
Leuk zeg die voorpret! Veel plezier zaterdag! (Ik krijg wel een foto van Meneer Kristel in satijnen pakje he?!)
Anja1966
New Member
New Member
Posts:


--
01-16-2009 10:06
Veel plezier, Kristel, leuk thema!

Groetjes,Anja
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
01-16-2009 3:14
Oh, leuk zeg Kristel! En heeft de kleine arabische prinses er ook al en beetje zin in?
kristel
New Member
New Member
Posts:


--
01-18-2009 11:38
Het is gelukkig achter de rug. Het was een heel leuk feest. Mijn prinses heeft er van genoten. De kinderen ook. (op een na, maar dat zul je altijd zien. Die wilde niks meedoen en begon te huilen omdat ze geen zakje snoep meekreeg, hoezo iets tekort gekomen)

Sje, de foto van Meneer Kristel komt naar je toe!
Bericht is Afgesloten
Pagina 2 van 3 << < 123 > >>