Sinterklaassurprises basisschool
Laatste Bericht 12-08-2008 7:49 door kôlleke. 13 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
11-09-2007 1:58
    Na mijn creatieve uitspatting van vanochtend (;-)) bedacht ik me hoe moeilijk ik het vroeger al vond als ik op de basisschool een originele sinterklaassurprise moest maken voor een klasgenootje. Dit bracht me op het idee om hier maar eens een topic voor te openen.

    Wat voor surprises hebben jullie (kinderen) wel eens gemaakt en zijn in goede aarde gevallen? Was het veel werk? Misschien dat de minder creatieve papa's en mama's ermee geholpen zijn ;-)

    Groetjes,
    Miriam
    sonnie1983
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-10-2007 2:10
    Ik weet nog dat ik ooit eens van een plaatje triplex een voetbalveld heb gemaakt. Met goal en poppetjes.

    Jongen deed dus keepen.

     Vaak ook potlood gemaakt (van zo'n hard kartonnen koken en dan met papier zo'n punt er aan maken).

    Of een boek. Bijv schoenendoos beplakken en dan nog kaft om heen maken.

    Ook heb ik ooit een hoe heet dat.. zo'n ding waar je op staat als je met wedstrijd 1e 2e of 3e bent geworden gemaakt. Dat was binnen de dansvereniging.

    gr 
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-10-2007 12:27
    Ik heb ooit met behulp van mijn moeder een Unox rookworst nagemaakt. Ze had voor mij een stukje voeringstof genaaid in de vorm van zo'n worst. Daar wat kranten of iets dergelijks in gestopt, zodat het echt de vorm van een worst kreeg.
    kôlleke
    Posts:22705


    --
    11-11-2007 1:04
    Oh leuk surprises!

    Een eenvoudige surprise  voor kinderen die graag spelletjes doen is een dobbelsteen: vierkante doos (of eventueel een rechthoekige doos inkorten), inpakken/beplakken met wit papier en dan zwarte rondjes erop plakken.

    Nog een eenvoudige is een dambord (bij ons op school doen ze mee aan schooldammen): Haal bij de bakker een vierkante taartdoos. Vouw het deksel binnenste buiten (dan ben je het logo kwijt) en beplak met wit papier.
    Dan de bovenkant netjes uitmeten en verdelen in 100 vakjes (10 bij 10).
    Van zwart papier nette vierkantjes snijden en die om en om op de bovenkant van de doos plakken.
    In een apart klein doosje (kan je zelf maken) 20 witte damstenen (Wilhelmina pepermunten) en 20 zwarte damstenen (muntdrop) doen.
    Dit doosje kan je in de taartdoos bij het cadeautje stoppen. Kunnen ze echt een potje dammen.

    Sportende kinderen gun je natuurlijk een eerste prijs: Blaas een ballon op en beplak deze voor iets meer dan de helft met een aantal lagen papier maché ( strookjes krantenpapier en behangerslijm). Haal als alles droog is, de ballon eruit en knip de rand recht af. Maak de halve bol vast (kan ook met papier maché) aan het uiteinde van een koker die op een kleine vierkante doos staat. Bekleed alles netjes met aluminiumfolie (hier en daar goed vastplakken) en plak op de doos een label met een toepasselijke 1e prijs tekst.

    Voor een paardenliefhebber hebben we vorig jaar een hindernis gemaakt: Zie foto.
    Neem een deksel van een schoenendoos en maak er twee gaten in waar de keukenrolkokertjes in passen. Als dwarsbalken neem je een opgerold A4-tje, die je in gaatjes in de rolletjes bevestigd.
    Op internet hebben we een plaatje van een springend paard gevonden en deze in een fotobewerkingsprogramma vergroot en gespiegeld. De uitgeprinte foto's op karton geplakt en uittgeknipt en aan de doos bevestigd.
    Cadeautje onder de deksel verstopt en afgedekt met een plaatje karton.

    Oudste kreeg vorig jaar een klarinet, gemaakt van zwart karton. De gaten en kleppen waren gemaakt van knopen omwikkeld met aluminiumfolie.

    Jongste kreeg vorig jaar een grote schoenendoos met een paar schaatsen ook gemaakt van zwart karton en ijzers van zilverkleurig karton. Er zaten echte veters door geregen. In de schaatsen zaten geitenwollensokken maat XXL gevuld met het cadeautje en veel pepernoten.
    Marion60
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-13-2007 9:38
    Erg leuk dit topic. Is ieder jaar weer een hele puzzel om iets leuks te verzinnen.
    Die hindernis ziet er schitterend uit, Kolleke, ik hoop dat mijn zoon dit jaar een paardenliefhebber trekt ;-)

    Vorig jaar had hij een meisje dat dol was op zwemmen. We hebben toen een zwemster in een fles gemaakt. Gewoon een Spa-fles voorzichtig open gezaagt net na de bodem en de fles gevuld met blauw papier als golfen. Het kadootje er onder verstopt. Toen in het water een klein poppetje gelegd en de fles weer dicht geplakt. Was ook een succes.

    Voor mijn oudste zoon die alleen altijd maar geld wist te vragen hebben we eens een tennisbal (zijn hobby) met een vlijmscherp mes opengesneden (klein sneetje) het geld erin gepropt en toen weer onzcithbaar dichtgelijmd. Hij kreeg dus alleen deze bal maar had heel lang niet door dat het daar in zat. Dacht dat het aanleiding was voor een ander kado.

    grtz
    Marion
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-13-2007 7:07
    Mag je wel uitkijken dat de tennisbal niet ongeopend verdwijnt ;P
    Die zwemster in een fles vind ik ook super!!!
    Wij hebben een keer een paardenstal gemaakt met de cadeautjes in een pluk hooi verpakt. Maar de hindernis vind ik erg leuk!
    De allermooiste die ik me herinner uit onze sintvieringen thuis (altijd een heel ritueel vooraf met niet binnen mogen komen enz...) was van mijn vader. Mama had net daarvoor met een lege accu gestaan. Papa maakte niet veel gedichten/surprises maar wàt 'ie maakte was top. Een klinkend gedicht, en een auto van triplex, met een zaklamp erin. Zodra je de auto neerzette, ging het licht aan! (en toch zo verpakt dat het in de verpakking niet aan was). Ik weet nog dat we vreselijk gelachen hebben...
    kôlleke
    Posts:22705


    --
    11-13-2007 11:26
    Ik heb nog even aan mijn oudste dochter gevraagd wat zij vorig jaar ook al weer heeft gemaakt. Was ik alweer vergeten....

    Voor haar klasgenootje van wie haar mobieltje stuk was, had ze een mobieltje gemaakt, model koelkast..... 
    Van een grote schoenendoos (van laarzen) had ze de hoeken om de centimeter ingknipt, zodat ze afgeronde hoeken kon maken. Een WC-rolletje diende als antenne (het was tenslotte model koelkast uit de prehistorie).
    De doos werd netjes ingepakt in grijs plastic van vuilniszakken en van wit papier en een dikke zwarte stift werd een schermpje en de cijferknoppen gemaakt.

    kôlleke
    Posts:22705


    --
    12-11-2007 12:03
    Ook al zijn de meeste al in kerststemming, wil ik jullie de surprise van mijn jongste voor school niet onthouden. Voor har klasgenootje die erg goed kan tekenen en kleuren heben we een doos kleurpotloden (ook even verder bladeren) gemaakt. Het was een hele klus, maar we hebben hem samen met veel plezier gemaakt. Er is flink wat behangerslijm doorheen gegaan. En maar plakken, en maar plakken....

    Een normaal mens maakt gewoon één potlood, maar wij bedenken dan dat het veel leuker is om een hele doos te maken. In de punten hebben we echte kleurpotloden gelijmd, zodat er echt mee gekleurd kon worden. Het klasgenootje was er erg blij mee, vooral omdat ze er mee kon kleuren.
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-11-2007 7:42
    Wat zijn jullie toch allemaal creatief zeg! Hartstikke leuk!
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-11-2007 8:20
    Wat een klus Kôlleke! Maar het resultaat mag er dan ook zijn!!
    Sje
    Posts:75548


    --
    12-11-2007 2:21
    Wat een leuk idee Kôlleke! Creatief hoor!
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-11-2007 2:47
    De allermooiste die we hier gehad hebben (qua school) kreeg middelste in groep 7 of 8. Een jongen uit de klas had (ik neem aan zijn moeder) best mooie gele stof genaaid als Tweety, haar favoriet. Hij ligt nog steeds in haar kamer als kussentje, met ipv de proppen nu kussenvulling!
    kôlleke
    Posts:22705


    --
    12-11-2007 10:05
    Leuk Louise, zo'n Tweety zou bij onze jongste ook op het bed belanden en niet meer weggaan!

    De meeste kinderen vinden het trouwens fijn als de surprise niet helemaal of helemaal niet gesloopt hoeft te worden, zodat ze hem mee naar huis kunnen nemen.
    kôlleke
    Posts:22705


    --
    12-08-2008 7:49
    Ik heb de schoolsurprise van mijn jongste dochter bij mijn surprisefoto's gevoegd. Zie hier, het gaat om Zwarte Piet.

    Het jongetje voor wie we hem moesten maken had alleen opgeschreven dat hij van "tenis" hield, verder geen wensen....
    Vorig jaar had hij blijkbaar al een tennisbal gekregen. Uiteindelijk hebben we een cadeaubon van een speelgoedzaak in de buik van Zwarte Piet gestopt en kwam Zwarte Piet dit cadeau dus zelf maar even langsbrengen.

    De jongste heeft op school een klarinet gekregen. En wat zat er in? Een cadeaubon van een speelgoedwinkel. Is ze helemaal blij mee.

    Edited by - kôlleke on 8-12-2008
    U bent niet gemachtigd om te reageren.