Hoeveelheid slaap
Laatste Bericht 12-08-2010 2:14 door Sje. 12 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
10-19-2007 11:39
    Ik ben erg benieuwd naar ervaringen van andere ouders met hun kinderen als het gaat om slapen. Vaak hoor je verhalen en vragen over kinderen die erg weinig slapen, maar ik heb juist de indruk dat onze zoon, nu 11 maanden, heel erg veel slaapt. 

    Afgelopen week bijvoobeeld:

    Maandag en dinsdag is hij naar de creche geweest. Hij heeft daar, zoals altijd, "normaal" geslapen 's ochtends en 's middags. Voor het gemak ga ik er maar even van uit dat met normaal ongeveer anderhalf  tot twee uur per keer wordt bedoeld. 's Avonds lag hij er tussen kwart over zes en half zeven weer in tot de volgende ochtend.

    Woensdagochtend ongeveer kwart over 7 uit bed, 9 uur er weer in en om 1 uur (!!) heb ik hem wakker gemaakt, omdat het me nu toch echt te lang ging duren. Wel was hij die dag niet helemaal lekker. 's Nachts was hij met koorts een kwartiertje wakker geweest. 's Middags om half 3 weer in bed en om half 5 weer uit bed. 's Avonds om half zeven weer in bed. Met andere woorden: woensdag heeft hij slechts 5 uurtjes in wakkere toestand doorgebracht!
    (Mij hoor je niet klagen hoor, ik heb een heerlijk rustig dagje gehad ;-))

    Donderdag weer een "normale" dag op de creche.

    En vandaag is het vrijdag. Vanochtend  weer om kwart over 7 uit bed. Kwart voor 9 er weer in. Net (half 12) heb ik even gekeken en hij is nog steeds ver weg in dromenland! En dat terwijl hij normaalgesproken tussen half 11 en 11 de slaap wel uit heeft. 

    Is dit normaal? Zou het een fase zijn? Of zouden de dagen op de creche te druk en vermoeiend voor hem zijn? Hij is daar trouwens wel altijd vrolijk. Thuis is hij de laatste tijd wat knorrig.

    Groetjes,
    Miriam

    Edited by - Sje on 8-4-2010
    Sje
    Posts:75548


    --
    10-19-2007 1:52
    Ik denk inderdaad dat die dagen op de creche best vermoeiend zijn en dat hij het fijn vindt om weer thuis te zijn en daar tot rust te komen.

    Verder zou ik me persoonlijk niet druk maken over hoeveel hij slaapt. Elk kind is weer anders. Onze oudste was een hele wakkere baby en onze jongste sliep van voeding naar voeding. En nog (ze wordt in januari 3) kan ik die net zo makkelijk elke middag van 1 tot 5 in bed leggen. Dat is best lang. (en aangezien ze daardoor 's avonds langer wakker ligt, maken we haar tegenwoordig uiterlijk 16.00 wakker).
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    10-19-2007 3:00
    Zorgen maak ik me ook niet. Het is wel makkelijk zo'n slaapkop ;-). Komt mama mooi aan wat rust toe Innocent. Ik verbaas me er wel over dat hij het zo lang kan volhouden in bed. Maar wat je zegt, zo'n dagje crèche zal er ook stevig inhakken. Hij begint nu met staan en lopen en dat kost natuurlijk ook erg veel energie. 
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-19-2007 4:44
    Zoveel sliep Esther in ieder geval niet toen ze zo oud was, maar hoeveel dan wel precies dat weet ik niet meer. Niet te weinig in ieder geval, maar volgens mij normale slaaptijden.

    Maar ik denk wel dat het gaan lopen en ontdekken nu veel energie kost, waardoor hij meer slaapt. En waarschijnlijk tellen die dagen op de creche ook wel.

    Geniet er maar lekker van dat hij zoveel slaapt. Mijn schoonzusje klaagde pas dat ze er maar aan moest wennen dat nu geen van haar kinderen (ze heeft er 4) meer 's middags slaapt en ze nu dus nooit meer rust heeft.
    Haar jongste wordt begin volgend jaar 3.
    Margreeth
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-21-2007 7:05
    Ik herinner me nog wel dat ze bij mij alle 3 sowieso tot hun 1e verjaardag  (net zoals bij jou nu) vrijwel direct na het eten+badje 's ochtends weer in bed lagen tot een half 12/12 uur. En dan 's middags dus ook nog slapen, en 's avonds ook heel vroeg op bed (klokje rond slapen).
    Ik vind het dus helemaal niet vreemd, en zeker niet omdat een creche vast ook veel energie kost.

    Edited by - Margreeth on 21-10-2007 7:06:29 PM
    Sje
    Posts:75548


    --
    04-08-2010 8:46
    Vraag van Stefengwen:

    Hallo,

    Ik hoop dat iemand de gouden tip voor mij heeft!!

    Ik heb een zooontje van 9 maanden,en overdag slaapt hij elk keer maar een half uur en wordt dan gillend wakker en wil dan daarna niet meer slapen,ook s`nacht wordt hij minimaal 2 keer wakker.

    We hebben al van alles geprobeerd,maar niks helpt,ik wordt er ontzettend moe van,heb geen moment rust en ook de nachtrust is ver te zoeken.

    2 keer een half uur slapen op een dag is wel erg kort.

    Weet iemand misschien raad??

    Groetjes Gwennie
    Sje
    Posts:75548


    --
    04-08-2010 8:55
    Beste Gwen,

    Elk kindje is anders. Het ene kindje is een wakkere baby, het andere kindje is een slaapbaby. Ik zou me over die slaapjes overdag geen moment zorgen maken als je kindje zich verder gewoon gezellig gedraagt door de dag heen en als-ie zich goed ontwikkelt.

    Dan heb je blijkbaar een heel wakker kindje getroffen.

    Wat dat 's nachts wakker worden betreft, hij zit in een periode van verlatingsangst en het ontstaan van dromen. Zou kunnen dat-ie daarmee bezig is.

    En verder als-ie 's nachts wakker wordt een paar handige tips: niet terug naar de nachtvoedingen (hooguit slokje water geven) en niet bij je in bed nemen. Troosten op de kamer, luier checken, weer lekker neerleggen, kusje en klaar. Als je hem van zijn kamer gaat halen en bij je in bed legt omwille van jullie eigen nachtrust, is de weg terug straks erg moeilijk want hij is op een leeftijd dat-ie doorheeft dat-ie grenzen kan verleggen en voor je het weet wil-ie niet meer in zijn eigen bed.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    04-08-2010 10:07
    Wij hadden ook die problemen met onze dochter en ze bleek koemelkallergie te hebben. Nu ze dieet heeft nooit meer problemen.

    Wil niet zeggen dat jouw kind dat ook heeft, maar misschien wel iets om eens aan te denken.
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    04-10-2010 8:19
    Op zich hoeft zo weinig slapen overdag geen probleem te zijn, zoals Sje al schrijft. Maar wordt hij 's nachts dan ook gillend wakker? Wat bij mijn dochter, die een tijd lang heel erg huilde bij het naar bed gaan, goed hielp was het volgende: als ik weltrusten had gezegd, liep ik naar de deur - draaide me om, terug naar haar, aaitje over haar hoofdje en  "goed zo, lekker slapen". Zo kreeg ze niet eens de kans te gaan huilen en werd het rustig liggen, hoe kort ook, beloond. Uitgebreid naar steeds klein stapje verder, steeds zo dat ik zeker wist dat ze niet zou huilen voordat ik terugkwam. Was binnen een week klaar... maar ze was toen wel ouder, 2 jaar.
    Misschien helpt een zachtjes aanstaande radio, muziekdoosje oid ook nog wel wat?
    Sje
    Posts:75548


    --
    12-08-2010 2:09
    Vraag van Amanda88:

    Hallo allemaal,

    Mijn zoontje (Jayden) is nu bijna 7 weken jong. Hij slaapt snachts al wel goed door. Krijgt tussen 21.00 en 22.00 zijn badje en laatste fles en gaat dan lekker slapen tot smorgens 07.00 of 08.00 ongeveer. Alleen overdag slaapt hij helemaal niet. Hij is wel erg moe want hij wrijft in zijn oogjes en gaapt enzo. Doet tussendoor op de arm ook wel korte hazenslaapjes maar daar houdt hij het ook bij. Hij verveelt zich erg snel als ik hem in zijn wippertje leg bijvoorbeeld, maar zodra hij aandacht krijgt vindt hij het geweldig! ik vraag me alleen af of het niet erg is dat hij overdag gewoon wakker is.. Ik heb al van alles geprobeerd, in bed, het grote bed, wippertje, wandelen, auto rijden.. vanalles.. maar dan slaapt hij maar eventje, zodra hij weer alleen is of stil staat huilt hij weer... en niet zomaar huilen dan... nee krijsen gewoon!! Ik vind het natuurlijk heel gezellig dat hij zoveel wakker is maar kan het niet schadelijk zijn ofzo??

    Iemand enige tips of komt het vaker voor en is het niet erg??

    groetjes, 
    Sje
    Posts:75548


    --
    12-08-2010 2:09
    Reacties tot nu toe:

    Karin185
    Overleg het eens met het consultatiebureau. Zij zijn deskundigen. Mijn kinderen sliepen op die leeftijd echt toch wel heel veel tussendoor. Het is natuurlijk gewldig dat ie 's nachts helemaal doorslaapt, maar overdag niet, lijkt me toch niet helemaal goed.

    Miriam:
    Onze kinderen "sliepen" op die leeftijd ook veel overdag. Of ze echt sliepen weet ik natuurlijk niet, want ik legde ze in hun bedje zodat ze in elk geval tot rust konden komen. Ik denk dat je dat ook als criterium moet gebruiken, het tot rust komen en niet het slapen.

    Baby's raken erg snel overprikkeld. Daarom denk ik dat je Jayden het best op vaste tijden in zijn bedje kan leggen. Ik heb destijds schema's bijgehouden en geplaatst op OverKinderen. Als je nieuwsgierig bent naar een vast schema dan vind je ze hier . Wij hebben met onze kinderen altijd het schema aangehouden. Dus ook als ze begonnen te huilen, haalden we ze niet snel uit bed. Tenzij er natuurlijk cht iets aan de hand was. Het is ons goed bevallen.
    Sje
    Posts:75548


    --
    12-08-2010 2:10
    @Amanda, zie mijn reacties eerder in dit topic wat betreft wakkere baby's.

    (Hoef ik het niet nog een keer te typen) ;-))
    Sje
    Posts:75548


    --
    12-08-2010 2:14
    Oh ja, wat betreft zijn onrust (dus dat-ie zich snel verveelt), zie hier een topic waarin het verschijnsel "gefrustreerde baby" ter sprake komt.

     
    U bent niet gemachtigd om te reageren.