Kraammand kadootjes voor kindje van dan 2 jaar
Laatste Bericht 10-21-2007 7:59 door Louise. 13 Reacties.
Printer Vriendelijk
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
sonnie1983
New Member
New Member
Posts:


--
10-19-2007 9:43
  Hallo,

  Mijn zus heeft aan mij gevraagd om als de 2e er is een kraammand te maken. Heb ik bij de eerste ook gedaan.

  Nu belde ze mij gister dat ze bij een gezin aan het werk is (mijn zus is kraamverzorgster) en die zag, 3e kindje in dat gezin geboren, dat de oudste 2 ook een tasje met kadootjes kregen waarvan ze er iederen dag 1 open mochten maken. Zodat ze ook wat leuks hebben en niet alle aandacht van familie etc naar de baby gaat.

  Nu vond mijn zus dat wel heel goed dus ze vroeg dus of ik er ook elke dag 1 klein kadootje in wilde doen voor de oudste.

  Hij word in december 2 en begin maart verwachten ze de baby.

  Hebben jullie tips voor kleine kadootjes wat leuk voor hem is? Kan ook iets simpels zijn als een doosje krentjes ofzo.

  Dank je wel.

  Groetjes
  Miriam
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:3535


  --
  10-19-2007 11:20
  Kinderen van die leeftijd zijn met hele kleine dingetjes al ontzettend blij. Zoals je zegt, een doosje rozijntjes, een bellenblaas, een boekje. Misschien kun je (als hij nog niet zindelijk is) inspringen op het feit dat hij nu "een grote jongen" is en er al een potje bij doen? Dat laatste zou ik wel eerst met je zus bespreken. Dat is natuurlijk erg afhankelijk van hoe hij op de baby reageert.
  sonnie1983
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  10-19-2007 11:53
  Belleblaas en boekje al goed idee ja.

  Ik weet ook niet hoe hij op de baby gaat reageren. Daarom vond mijn zus het ook zo'n goed idee er voor hem ook elke dag een kadootje in te doen dan voelt hij dat hij ook nog steeds belangrijk is.

  Zindelijk is hij in ieder geval nog niet (word 30 december 2 jaar) maar volgens mij is dat niet zo vaak al voor de 2 jaar.
  Meer tips nog altijd welkom :-)
  Gompy
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  10-19-2007 12:01
  Misschien een stoere boxershort of gewoon onderbroekje,  voor als hij dus wel zindelijk is. Misschien helpt het wel om het zindelijkheidsproces in gang te zetten.
  Louise
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  10-19-2007 1:05
  Ik zou zeker in die situatie niet teveel (na)druk op zindelijk worden leggen....
  Hoewel mijn middelste het wel bedacht had, volgens mij deed de slimmerik het om mama's aandacht te krijgen als die weer eens met de baby zat (kolven èn voeden) ;P 
  En ze kwam een keer terug: "zo, pop ook oppe cee..." en ja hoor, met de voetjes in het water!!
  Miriam
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:3535


  --
  10-19-2007 1:14
  Dat ben ik met je eens Louise. Het is natuurlijk heel erg afhankelijk van het karakter van je kind en hoe het reageert op de nieuwe baby. Als je een kindje hebt dat toch al graag "groot" wil zijn, kan het een mooie introductie van het zindelijk worden zijn. Ik denk de te grote druk op zindelijkheid toch al niet echt werkt.
  Sje
  Posts:75548


  --
  10-19-2007 2:00
  Juist als er een broertje of zusje bij komt, kan een kind een flinke terugslag krijgen in zindelijkheid, dus ik zou niks in het kader van zindelijkheid geven want dat kan averechts werken.
  Wij hadden voor onze oudste ook een kraammand toen de jongste geboren werd. Het was alleen niet de bedoeling dat ze elke dag een cadeautje uit mocht pakken, we hadden die mand eigenlijk meer achter de hand voor moeilijke momenten.
  Bedenk dat veel kraambezoek al iets meebrengt voor een ouder broertje of zusje. Dus als het kindje dan ook nog eens een kraammand heeft, wordt het op een gegeven moment overvoerd met cadeautjes en dat is ook niet goed.
  Wij hadden de kraammand alleen gemaakt voor als kraambezoek alleen cadeautjes voor de baby meegenomen had. Dan keken we eerst hoe dat ging, want ze mocht ook de cadeautjes voor haar babyzusje uitpakken en als dat goed ging, kwam de kraammand niet in beeld. Als ze echt een keer een vervelende dag had en als we merkten dat ze het moeilijk vond dat de baby meer aandacht kreeg dan mocht ze (als het bezoek weg was) van ons een cadeautje uit de mand pakken.
  Die mand stond gewoon boven uit het zicht, er zaten ongeveer 10 cadeautjes in en ze heeft er uiteindelijk maar 2 uitgepakt.
  Dus..............heel leuk idee zo'n kraammand, maar zeker in de eerste dagen wordt een ouder broertje of zusje al overladen met cadeautjes van naaste familie, dus ik zou er persoonlijk mee uitkijken dat het allemaal niet te wordt.
  karin185
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  10-19-2007 4:51
  Ook nog een idee voor als je die kraammand wel doorzet is om er misschien een paar potloodjes in te doen (bij action, zeeman of wibra). Esther vind het in ieder geval al erg leuk om te tekenen, al is het nu nog meer krassen. Ga gewoon ook eens in die winkels kijken die ik noemde en kijk wat ze daar aan kleine kadootjes hebben.

  Ik heb zelf niet de plannen om voor Esther speciaal allemaal kadootjes te kopen voor als de baby geboren is. Ik denk dat juist aandacht van papa of mama veel belangrijker is dan die kadootjes. En anders is ze al heel blij met een lekker koekje of een paar chippies. Ook is het de bedoeling dat papa deze keer de kraamweek ook vrij is (als dat geregeld kan worden op het werk), dus dan kan 1 van ons sowieso wat meer aandacht aan Esther besteden.
  sonnie1983
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  10-19-2007 7:23
  Het is niet mijn zus en haar man hun bedoeling om het kind dan maar geen aandacht te geven en alleen aan de baby denken hoor.

  Nee dat zeker niet. Maar inderdaad ook voor die moeilijke momenten enzo inderdaad.

   

  Ik zal bij action, zeeman of wibra gaan kijken karin.

   

  Gr 
  karin185
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  10-20-2007 8:47
  Dat zeg ik ook niet, Sonnie.

  Maar voor mezelf is dat gewoon de motivatie om geen extra kadootjes te kopen.
  kôlleke
  Posts:22705


  --
  10-20-2007 12:45
  Wat wij zelf hadden gedaan was een klein cadeautje voor de oudste waar ze gezellig bij mama op bed mee kon spelen en zij mocht een cadeautje aan haar zusje geven. Ook dat was met zorg uitgezocht zodat ze daar gewoon mee mocht spelen. 

  Bij ons was het zo dat de meeste mensen wel een cadeautje voor de oudste bij zich hadden. Ze werd dan ook danig verwend.

  Kinderen van twee jaar hebben het zelf niet zo door of nu veel, weinig of helemaal niets krijgen. Het uitpakken van de cadeautjes voor de baby  geeft vaak al zo'n plezier.
  Sje
  Posts:75548


  --
  10-20-2007 3:51
  Wij hebben onze oudste ook een cadeautje aan de baby laten geven en de baby had ook een cadeautje meegenomen voor de oudste. Het is geen garantie dat ze dikke vriendinnetjes blijven maar de eerste jaloezie en onwennigheid kun je ermee weghalen.

  En net wat Kôlleke zegt en wat ik ook al schreef, het feit dat de oudste de cadeautjes voor de baby uit mag pakken is ook al een feest. Het gaat toch om het scheuren van het papier, niet eens zozeer om de inhoud. Dus of daar nou kleertjes voor de baby in zitten of speelgoed voor het broertje/zusje, maakt niet uit.
  kevertje1200
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  10-20-2007 7:43
  Mijn oudeste dochter was twee en een maand oud toen de jongste is geboren. En ik heb daar nooit bij stil gestaan om haar kadoos te geven. Zoals hier boven al is genoemd is het uitpakken leuker dan het krijgen van een kadootje. Sterre vond het erg leuk als ze het aan haar broertje kon laten zien wat hij had gekregen. Want hij kon nog niets uitpakken daarvoor was hij veel te klein.

  Tsja wat dacht je van een kleine puzzel? Bij de wibra is er nu een theeset van prinsesjes voor 3 euro. Kleurboekjes en een pritstift met plaatjes doern het hier ook altijd goed.

  Groetjes Sigrid
  Louise
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  10-21-2007 7:59
  Ik had voor zus van 2 een pop gekocht. Werd uiteindelijk een heel kleintje, zo'n 15-20 cm maar dat bleek heel handzaam. Ze zat zelfs met haar trui omhoog naast mij "borstvoeding" te geven... Pop mocht na de baby even in het badje etc. Bleek groot succes en hoefde dus geen "echte" babypop te zijn, veel te ingewikkeld, te groot en te zwaar.
  U bent niet gemachtigd om te reageren.