Met de pot mee-eten of niet?
Laatste Bericht 02-01-2009 10:02 door Sje. 13 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
10-06-2007 9:08
    Het topic was op hhp al in gang gezet:

    Wat vinden jullie. Moeten kinderen gewoon met de pot mee-eten, of krijgen ze iets anders voorgeschoteld als ze het niet lusten? 
    Marion60
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-06-2007 9:54
    Hier hebben ze allemaal altijd 1 ding mogen hebben wat ze absoluut niet lusten. Dan kregen ze wat anders.  Verder gewoon eten wat de pot schaft.
    Maar dat is met een groter gezin (6 personen) sowieso anders, ze zet dan gemakkelijker bv 2 groentes op tafel, het komt toch wel op.

    grtz
    Marion
    Sje
    Posts:75548


    --
    10-06-2007 12:33
    Ze eten hier wat de pot schaft. Je merkt aan een kind snel genoeg als ze iets echt, echt, echt niet lusten en dan hoeven ze het van mij ook niet te eten. Ik eet zelf ook niet wat ik echt niet lust dus dan is het niet eerlijk om dat van mijn kinderen wel te eisen.

    Verder eten ze hier gewoon met de pot mee. En als ze dan toch gaan zitten zeuren dat ze het niet lusten, ook al aten ze het de vorige keer wel gewoon, dan valt het bij ons onder "geen zin hebben" en dan hebben ze gewoon pech.

    Ik vind, je hebt "niet lusten" en "wel lusten maar friet lekkerder vinden". En dat laatste vind ik geen reden om iets niet te eten.

    Ze krijgen geen alternatieven. Zijn mensen die hun kind dan een boterham voorschotelen omdat ze bang zijn dat het kind te weinig voeding binnenkrijgt en dat is onzin. Sterker nog, dan is het hek al snel van de dam want kinderen zijn niet gek en voor je het weet eten ze helemaal niet meer gewoon mee 's avonds.

    Onze oudste is nooit zo'n goede avondeter geweest, maar we hebben haar nooit iets anders gegeven. Mijn maatstaf was "Als ze de volgende ochtend haar ontbijt niet extra gulzig eet, zal ze niet met honger naar bed zijn gegaan". Zolang ze goed groeit qua gewicht en lengte is er niks aan de hand.

    Ander punt is als ze ziek zijn. Dan ben je al blij met alles wat ze binnenkrijgen. Zo heeft onze jongste gisteravond in plaats van een pittige stoofpot gewoon een broodje met chocopasta gekregen. Als ik ziek ben, eet ik ook geen gevulde stoofpot en heb ik ook liever een broodje met chocopasta om aan te sterken.

    Maar gek genoeg weten ze hier ook heel goed het verschil tussen eten als je ziek bent en eten als je niet ziek bent. Dus ik ben niet bang dat de jongste nu helemaal niet meer warm wil eten. Ze is alweer aan het opknappen en wat mij betreft eet ze vanavond gewoon weer met de pot mee. En als ze niks eet, bepalen we op dat moment hoe ziek ze werkelijk nog is en of er nog voor 1 dag een alternatief geboden wordt. Dat zal dan in dit geval in de vorm van fruit zijn ofzo.


    Edited by - Sje on 6-10-2007 12:35:05 PM
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-06-2007 1:16
    Tot nu toe eet Esther hier ook nog met de pot mee, behalve nog als het iets is waarvan wij denken dat het te pittig is voor haar (maar dat komt zelden voor, of ik zorg ervoor dat ik eerst wat van het eten opschep voordat ik het pittig maak). Ook krijgt ze geen alternatief als ze niet eet. Het gebeurd zo vaak dat ze niet of weinig eet, nou ja, jammer dan. Volgende keer beter. Maar ik heb dan ook nog niet echt het idee gehad dat ze iets niet lust.
    Margreeth
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-06-2007 1:40
    ik heb hier 3 kids tussen de 6 en 12, en die eten gewoon met de pot mee. Soms hebben ze pech, en soms heb ik zelf pech (als ik hollandse pot maak, daar zijn zij dol op maar ik niet zo...).
    kôlleke
    Posts:22705


    --
    10-06-2007 5:02
    Hier eten ze ook met de pot mee. En soms is dat met lange tanden.
    Ik heb nooit een boterham als alternatief aangeboden.
    Omdat de jongste niet zo snel en niet zo veel eet, zorg ik wel dat er zaterdagavond (dan is ze pas half 7 thuis van het schaatsen) iets op tafel staat wat zij lekker vind en snel naar binnen werkt. Voor een moeder is niets is zo fijn als een kind dat goed en voldoende eet.
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-06-2007 5:54
    Gewoon mee-eten. Ze mogen één ding kiezen wat ze niet eten, en dat laten we weg uit het eten. Alternatieven geven we niet. En we hebben nu twee meiden, waarvan er eentje veel lust en eentje weinig, maar ze eten wel alles, en daar deden we het voor.
    kristel
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-07-2007 6:31
    Gisteren aten wij bij mijn ouders, mijn moeder had weer een heerlijke pan pasta gemaakt (dochter van 4 houdt daar niet zo van)

    Zij mocht voorbidden: heren zegen dit, om Jezus wil, Amen.

    Ik vroeg haar vergeet je niet "dit lekkere eten"?

    Antwoord: ik vind het niet lekker......

    Maar ze eet haar bord wel leeg, gewoon omdat het moet, de champignons mag ze opzij leggen. Maar geen alternatief.
    Sje
    Posts:75548


    --
    10-07-2007 7:42
    Wel heel eerlijk van haar en creatief om het zo te laten weten. ;-)
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-07-2007 9:30
    Ach ja, als je tegen Onze Lieve Heer niet eerlijk mag zijn, tegen wie dan wel?
    Sje
    Posts:75548


    --
    10-07-2007 10:21
    Tegen mij wel hoor! ;-)
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-08-2007 8:06
    Tuurlijk Sje. ;-)
    Andreja
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-01-2009 9:43
    Hier eten we ook wat de pot schaft. Daarbij houd ik wel rekening met wat ze wel en niet lekker vinden. Ik bedoel dat ik bepaalde dingen niet koop omdat ze niet gewardeerd zullen worden. Aan tafel wordt gewoon meegegeten. Niet zeuren. Als ze dan niet meer hoeven mogen ze de rest laten staan. Maar dat gaat per maaltijd. Als ze van te voren al roepen vies ben ik strenger dan als ze gewoon gaan eten en aangeven het niet zo lekker te vinden. Als mijn dochter van 9 niet gaat eten omdat het weer eens vies is ga ik haar voeren als ik klaar ben met eten. Dit gebeurt steeds minder vaak. Ze gaat gewoon eten en als ze dan vol is mag ze stoppen. Als ze een keer iets echt niet lekker vind en niet gaat zeuren, maar het gewoon zegt houd ik er wel rekening mee. Kortom eten met 6 personen is altijd schipperen met wat je eet. En ieder kind heeft toch zijn eigen dingen waar ze mee zitten daar zijn geen standaard oplossingen voor. Ik probeer kreatief te zijn bij het oplossen van de nodige strubelingen. Als dochter lief van 6 wegloopt van tafel weet ik dat ze zo weer terugkomt en gewoon weer verder eet. Weinig aandacht geven aan negetief gedrag werkt vaak het beste bij haar.
    Sje
    Posts:75548


    --
    02-01-2009 10:02
    Maar waarom voer je je dochter van 9 dan? Gewoon als een soort van straf omdat ze heeft gezegd dat het eten vies is of omdat je vindt dat ze toch moet eten?

    Ik zou een dochter van 9 niet gaan voeren hoor. Dan maar niet eten. Jammer dan. Zeker als het iets is wat ze normaal wel gewoon lusten. Als ze dan aangeven dat ze dat op dat moment niet willen, prima! Ze krijgen niks anders in elk geval.
    U bent niet gemachtigd om te reageren.