Wat doen jullie met tweedehands kleertjes?
Laatste Bericht 01-17-2008 11:58 door kevertje1200. 24 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 1 van 212 > >>
AuteurBerichten
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
10-02-2007 3:22
    De vraag in de titel lijkt mij duidelijk....

    Een tijdje geleden heb ik een selectie gemaakt van alle babykleertjes die kleine A niet meer passen. Alle kleertjes die ik zelf niet geweldig vond, heb ik op 1 hoop gegooid, fotootje gemaakt en op marktplaats gezet. 10 Euro leek het mij nog wel waard, maar kennelijk was dat veel te hoog gegrepen. Er wordt zelfs niet eens naar gekeken! Met 7 of 8 paginaweergaves heb je het wel zo'n beetje gehad. Met als gevolg dat deze eerste 2 tassen vol met kleding binnenkort eindigen in een kledingcontainer voor de kindjes ver weg die er hopelijk nog blij mee zullen zijn. 

    Maar goed, nu heb ik de eerste schifting dus gemaakt. De rest van de kleertjes vind ik echt zonde om "zomaar" weg te doen. Ik heb het dan over merkkleding die er nog zo goed als nieuw uitziet. Wat doen jullie met dit soort kleertjes? Op marktplaats zetten heeft volgens mij niet erg veel nut, of heeft iemand daar andere ervaringen mee? Toch wil ik ze wel graag kwijt tegen vergoeding. Iemand goeie tips?

    Groetjes,
    Miriam
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-02-2007 3:35
    Heb je ze allemaal tegelijk op 1 foto gezet? Ik zie vaak foto's op marktplaats per kledingstuk en met de maat erbij vermeldt enzo. Maar of het echt werkt? Geen idee. Ik heb alle kleertjes nog liggen, want ik weet nog niet of we die misschien nog een keer kunnen gebruiken.
    En ik heb bijna geen nieuwe kleding, omdat ik zelf heel veel 2e hands kleding gekregen heb en nog regelmatig krijg.

    Ik heb ook wel eens gezien dat ze bij kinderdagverblijven kleding verkopen. Hebben ze 1x in de zoveel tijd een soort kledingmarkt.

    En je hebt volgens mij wel winkels waar je 2e hands kinderkleding kunt brengen om te verkopen.
    Margreeth
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-02-2007 3:39
    Merkkleding gaat over het algemeen wel goed op marktplaats vind ik. Anders gewoon nog een keer erop zetten? Als je geen prijs noemt, maar laat bieden werkt het ook beter is mijn ervaring. Ik heb het dan wel over (grotere) kleutermaten. Het lijkt mij dat vooral babykleertjes veel nieuw worden gekocht, en er wordt ook altijd veel kado gekregen natuurlijk.

    ik heb zelf geen zin meer in al die rompslomp van MP en doe gedragen kleding naar iemand die het goed kan gebruiken, de rest gaat naar de kringloopwinkel (gaat naar Roemenie of zo).
    Marion60
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-02-2007 3:54
    Ik verkocht eerst ook wel eens via MP. Merkkleding loopt dan prima, maar het gedoe met inpakken en dan versturen was ik ook zat.
    Nu geef ik alles weg aan een kennisje. Zij kiest eruit was ze leuk vindt en de rest ???? Laat ik lekker aan haar over.

    grtz
    Marion
    sonnie1983
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-02-2007 3:56
    Meestal word het doorgegeven ja. En marktplaats word zoveel kleding aangeboden dat je adv. snel naar pagina 10 verdwijnt.

    Maar probeer is kledingstuk apart te vermelden zonder prijs en info erbij.

    Of je kan een keer op rommelmarkt of braderie er mee gaan staan in je omgeving.

    Of hier op de site een stukje openen waar een ruilmarkt of vraag/aanbod kan zijn?

    gr
    Sje
    Posts:75548


    --
    10-02-2007 5:05
    Ik heb een poos geleden de babykleertjes die ik weg wilde doen naar deze instelling gebracht. Waren ze heel blij mee!

    Mijn positiekleding gaat er ook naar toe binnenkort.

    De grotere kleertjes van de meisjes gaan eerst langs een paar vriendinnen. Die snuffelen erin en wat ik dan overhoud gaat naar de kraamhulp die mijn zus vorig jaar had.

    Die heeft een Chinese "pleegdochter" in een asielzoekerscentrum die vorig jaar in december bevallen is van een meisje.

    Ik ga er niet mee leuren op marktplaats in elk geval. Vind het zo'n gedoe en zoveel werk, al dat verzenden en bijhouden wie wat betaald heeft. Ik geef het liever een gratis dankbaar plekje.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    10-02-2007 5:05
    Ik had inderdaad een hele stapel op 1 foto gezet om eens uit te proberen of dat werkte. Niet dus ;-). Ik kan het nog wel eens proberen met een setje merkkleding. Ik zie op marktplaats wel broekjes van Mexx e.d. voor 10 euro staan. Ik heb in alle maten tot en met 68 Mexx broekjes liggen, dus zonde om die voor niets weg te doen. Nieuw kosten ze al snel 30 euro. 

    Tegen het inpakken en verzenden zie ik ook erg op. Maar misschien als zich iemand aandient voor 1 setje dat diezelfde persoon ook geïnteresseerd is in andere kleertjes.

    Heeft iemand ervaring met zo'n tweedehands inbrengwinkel? Volgens mij zit er hier in de stad wel één, maar ik heb nog nooit ervaringen van mensen gehoord.  

    Groetjes,
    Miriam
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-02-2007 7:24
    Hier ging alles in dozen gesorteerd op maat, en is naar vluchtelingenwerk gegaan, in die tijd kwamen er echt heel veel mensen uit de asielcentra naar een huis in ons dorp, en ik was bestuurslid vluchtelingenwerk.
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-02-2007 8:06
    Ik heb ook kleding op MP staan, erbij vermeld dat ik nog meet aanbiedingen heb.
    Heb gister een doosje op de post gedaan met 6 kleingstukken.
    Hoeft niet veel op te brengen, maar alles is meegenomen.
    Kopen doe ik ook regelmatig op MP en ebay.
    Ik vind het gewoon een sport :)

    Welke maten heb je in de aanbieding Miriam??

    Hier op de site is toch ook een afdeling vraag en aanbod?
    Zet er maar op ;)

    Edited by - erica on 2-10-2007 20:39:52
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    10-02-2007 9:13
    Ik heb allerlei jongenskleertjes in de maten 56 tot en met 68. Ik zal inderdaad ook wat dingen hier op de site gaan zetten. 

    Het klinkt misschien raar, maar aan sommige kleertjes ben je toch min of meer gehecht. Ik kan het echt niet over mijn hart verkrijgen om die mooie dingen voor niets weg te doen. Mijn idee was dan ook om met de opbrengst weer andere leuke kleertjes te kopen. Dan lijkt het minder zonde. 
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-02-2007 9:21
    Jammer, te klein voor mijn jongens....
    Maar dat idee heb ik er ook een beetje bij.
    Zonde om weg te doen, maar om de opbrengst bij iets nieuws te leggen vergoed het nog een beetje.
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-03-2007 8:18
    Wij kochten al weinig nieuw, kregen veel cadeau en van oudere buurmeisjes en grotere nichtjes (zelfde leeftijd, maar 2 maten groter). Dan is doorgeven aan het goede doel minder 'zonde'.

    Edited by - Peter P on 3-10-2007 08:19:08
    willy v
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:4047


    --
    10-03-2007 9:49
    Ik heb jarenlang een kledingbeurs georganiseerd en ik merkte dat veel moeders emotinele waarde hechtten aan kleding die hun kinderen te klein was.

    Ze wilden er dan te veel geld voor hebben ,de kopers zien alleen het jurkje dat ze willen hebben en niet het verhaal dat er misschien achter zit.

    Ik verkoop ook op marktplaats, met kleding merk ik dat merkkleding wel gaat alleen moet er wel een foto bij, andere kleding kun je er weer afhalen, die gaat niet.


    Mijn grote kinderen kopen broeken, gympen enz.op MP, merken vaak voor de helft van wat ze in de winkel kosten.

    Met spijkerbroeken is het zo dat ze een model in de winkel passen, als ze er 1 vinden die goed zit zoeken ze de maat en het merk op MP zo weet je dat de broek past.Met schoenen doe ze dat ook .Je staat er verstelt van hoe snel mode al weer op MP komt.




    K inderkleding is gemakkelijk te versturen in een envelop(ik bewaar alle enveloppen die ik krijg) en als je dat regelmatig doet word je er heel handig in.
    Je laat de koper betalen en dan stuur je de envelop op, dit gaat natuurklijk in wederzijds vertrouwen, bij mij is het altijd nog goed gegaan.Ik mail altijd wanneer ik de envelop/pakje op de bus doe dan weet de koper wanneer het er aan komt . Wij verkopen weinig kleding maar wel veel huishoudelijke dingen en gewoon dingen waar niemand meer wat mee doet.



    Edited by - willy v on 3-10-2007 09:50:53 AM
    kôlleke
    Posts:22705


    --
    10-03-2007 12:00
    Ik heb van beide meiden een paar eerste kledingstukken waar ik erg aan gehecht ben, gewoon bewaard in een mooie doos. Ook de eerste schoentjes heb ik bewaard.
    De rest van de kleding heb ik doorgegeven aan vriendinnen of gegeven aan de kledingactie van mensen in nood.
    Ik vind merkkleding van Mexx e.d. belachelijk duur voor zo'n klein kindje. Het is er zo uitgegroeid. Daar ben ik dus nooit aan begonnen.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    10-03-2007 12:56
    Het is ook inderdaad belachelijk duur. Veel kleding koop ik bij de H&M, maar af en toe wat setjes bij de Mexx. En spijkerbroekjes haal ik meestal ook bij de Mexx. Deze worden toch vrij veel gedragen en ze zitten erg mooi. 

    Voordat wij kleine A hadden, heb ik altijd gezegd dat ik nooit van mijn leven van die belachelijk dure kleding zou gaan kopen waar ze toch zo uit zouden groeien. Maar nu het zover is, kan ik het gewoon niet laten. Het is ook allemaal zo vreselijk schattig! Als we het minder breed zouden hebben, is dit uiteraard wel de eerste kostenpost waarop we zouden besparen.

    Groetjes,
    Miriam
    willy v
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:4047


    --
    10-03-2007 1:02
    Hoi Miriam
    je zou ook voor tweede hands merkkleding kunnen kiezen op MP, scheelt je meer dan de helft.
    Je wast het en dan kan je zoon het dragen, of je moet niet willen dat je zoon kleding draagt die van een onbekende afkomstig is.
    Ik heb er nooit moeite mee  gehad om kleding op beurzen te kopen.

    Willy 
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-03-2007 1:09
    Ik heb al zoveel leuke reacties gehad op tweedehands kleding (kids en mezelf) het staat er niet op, maar kan toch wel erg leuk zijn!
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    10-03-2007 1:26


    citaat:
    willy v wrote:
    Hoi Miriam
    je zou ook voor tweede hands merkkleding kunnen kiezen op MP, scheelt je meer dan de helft.
    Je wast het en dan kan je zoon het dragen, of je moet niet willen dat je zoon kleding draagt die van een onbekende afkomstig is.
    Ik heb er nooit moeite mee gehad om kleding op beurzen te kopen.

    Willy

    Ik koop ook regelmatig (merk)kleding in de aanbieding. Bij Prenatal bijvoorbeeld scheelt dit soms wel de helft van de originele prijs. Het is wel een gok of het gaat passen, want de seizoenen komen vaak niet overeen met het lopende seizoen, maar het is me eigenlijk nog nooit misgegaan. Ook bij de Wehkamp hebben ze regelmatig leuke aanbiedingen met kinderkleding. 

    Bij mij zijn het meestal impulsaankopen hoor. Als ik lekker in de stad ben of bij de prenatal dan koop ik wel regelmatig kleertjes als ik iets leuks zie. Op tweedehands sites heb ik zelf nog nooit iets gekocht. Ik twijfel toch altijd of het allemaal wel goed gaat met betalen en zo. Maar kennelijk hebben veel mensen er wel goede ervaringen mee.

    Groetjes,
    Miriam
    kristel
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-03-2007 2:45
    Zeker bij die kleintjes is het heel goed te doen om tweedehands merkkleding te kopen.
    In de wat grotere maten (122 en verder) wordt het lastiger, kleding wordt dan langer gedragen en slijt.

    Ik koop regelmatig op MP voor mijn dochter,

    Haar kleding gaat door naar schoonzusje en vriendinnen. Wat overblijft naar de kringloop.
    Overigens gooi ik kapotte of kleding met ongebehandelbare vlekken weg.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    10-09-2007 12:36
    Ik heb de eerste lading kleertjes inmiddels verkocht via marktplaats. Er waren maar 11 "kijkers" naar de advertentie geweest, maar er zat toch een geïnteresseerde bij! Het is dus wel goed mogelijk om ze op die manier te verkopen. Binnenkort zal ik een advertentie plaatsen met de merkkleertjes. Kijken of dat ook lukt. Ik begin er nu lol in te krijgen ;-)
    U bent niet gemachtigd om te reageren.
    Pagina 1 van 212 > >>