Zakgeld
Laatste Bericht 09-30-2007 9:17 door Peter P. 15 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
Peter P
New Member
New Member
Posts:


--
09-26-2007 8:24
    Hoeveel en waarvoor? Moeten ze er zelf kleding van kopen, fietsreparaties, brommer/scooter? Hoeveel krijgen ze?

    Hier krijgen ze 25 euro per maand, met daarbij geld voor een maandkaart per bus (ze wordne 10 euro gekort voor fietsafschrijving en onderhoud) en als ze gaan fietsen naar school, hebben ze dus veel geld. Ze moeten er ook alles van doen, behalve fietsonderhoud. Beltegoed, nieuw toestel, snoep, cadeautjes, alles betalen ze daarvan.

    Kleding niet, zie topic kleedgeld  
    Gompy
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-27-2007 12:00
    Hier allebei 17,50 euro.

    Tja wat moeten ze er van doen.

    Oudste tankt voor haar bijbaantje altijd zelf haar scooter vol.

    Verder verjaardagscadeautjes, make-upjes, sieraden, abonnement op een tijdschrift, een nieuwe tas enzo.
    Meestal houden ze zeker de helft er van over.
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-27-2007 1:35
    geen beltegoed? Daar gaat hier (heel veel) geld inzitten.
    sonnie1983
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-27-2007 2:53
    Ik heb heel even zakgeld gehad toen ik 12 was ofzo. Maar daarna eigenlijk niet. Ging eerst winkelen met mijn moeder die kocht het dan. Daarna moest ik het van mijn studiefinanciering/baantje doen.
    Alles.

    Maar ik vond het ook niet erg want mijn moeder ging wel van nov t/m april mee op toernooi de hele zondag van vroeg tot savonds laat.

    Dus ik heb dat altijd als compensatie gezien denk ik....
    Anja1966
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-27-2007 8:27
    Oudste krijgt vanaf deze maand 20 euro en moet alles behalve kleding daarvan kopen.

    Groetjes, Anja
    Marion60
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-27-2007 8:59
    Mijn dochter (19 jaar 6 VWO) krijgt vanaf haar 18e geen zakgeld/kleedgeld meer. Ze krijgt haar scholierenbijdrage (iets van 95 euro/maand) en mag de zorgtoeslag zelf houden (36 euro/maand). Daar moet ze zelf kleding, kadootjes en andere troepjes van kopen.
    Wij betalen haar ziektekostenverzekering en de helft van haar treinabonnement. Ze kon nl om de hoek naar school maar wilde zelf graag naar Rotterdam. En verder betalen wij alle kosten voor school.
    Moet daarbij wel vermelden dat ze van haar oma ook iedere maand 45 euro krijgt en een bijbaantje heeft in de supermarkt waar ze ook zo'n 150 euro verdiend.

    Als ze gaat studeren volgend jaar dan krijgt ze een vast bedrag per maand en moet dan alles zelf gaan betalen. Dat hebben we met haar broers ook altijd zo gedaan.
    Mijn jongste (11) krijgt van ons 10 euro per maand en van oma ook. Hij moet daar alleen kadootjes voor het gezin van kopen. Hij is niet zo'n uitgever, spaart meestal voor een computerspelletje of een mooi boek.

    grtz
    Marion
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-28-2007 7:46
    Ik ben erg blij met dit topic! Onze (sinds dit weekend) 14-jarige krijgt 20 euro per maand en hoeft daar eigenlijk alleen cadeautjes voor vriendinnen van te kopen, verder kan ze het vrij besteden (oa als ze dat wil in de schoolkantine: ze kan ook drinken/iets lekkers van thuis meenemen). Natuurlijk regelmatig discussie dat dit weinig is, maar zo te lezen valt dat nogal mee!
    Margreeth
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-28-2007 9:03
    mijn dochter van 12 (klas 1) krijgt 2,50 per week.  Ze hoeft er in principe niks van te kopen (ja, als ze wil snoep op school). Aangezien ze erg zuinig is heeft ze zichzelf beloofd slechts 1 x per maand iets lekkers te kopen op school. Ben benieuwd hoe lang ze dit volhoudt. Bellen/sms-en doet ze tot nu toe alleen naar mij (lekke band, lesuitval etc). Beltegoed hoeft dus zelden aangevuld te worden, en dan betalen wij de helft. OV betalen wij ook. Fietsen kan ook hoor, maar als het regent is een uur fietsen wel erg lang.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-28-2007 8:56
    Volgens onze krant van vandaag krijgt een 16-jarige tussen de 4,60 en 6,90 per week. Kleedgeld tussen de 50 en 55 euro per maand.
    Bron was het Nibud.
    Gompy
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-28-2007 10:19
    Mmmm... met zakgeld zitten wij dus aan de lage kant (17,50), maar met kleedgeld zitten wij toch wel wat hoger.

    Hier krijgen ze allebei 50 euro in de maand, daar moeten ze zelf bovenkleding van kopen.
    Schoenen, een jas, ondergoed, sokken en nachtgoed betalen wij nog steeds voor ze.
    Hebben ze al schoenen gehad en zien ze toch nog wat leuks dan moeten ze dat zelf maar betalen.
    Ze komen er goed van rond, toch denk ik dat 50 euro voor alle kleding toch aan de krappe kant is.

    Dure kleding kopen ze trouwens weinig, H&M is echt favoriet bij onze meiden.
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-29-2007 9:33
    Wij zitten hier dus op het gemiddelde, als je het busgeld niet meerekent (dat hoduen ze grotendeels over, omdat ze fietsen).

    Ik blijf 50 euro kleedgeld per maand veel vinden trouwens... 
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-29-2007 9:43
    citaat:
    Peter P wrote:

    Ik blijf 50 euro kleedgeld per maand veel vinden trouwens... 
    Ik heb het net opgehoogd naar 50.... was 44. Daar moet ze alles van kopen, behalve 1 paar zomer- en 1 paar winterschoenen. Dat worden dan -hoe moeilijk ook te vinden- schoenen waar zij èn ik het mee eens kunnen zijn. Ze groeit ook zo vreselijk hard, heeft nogal eens wat nieuws nodig. Toen we voor het eerst bij bijv. Sting keken, schrok ik daar van de prijzen. Dan ben je zo 50 euro verder voor 1 kledingstuk.

    Marion60
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-29-2007 9:57
    Ik vind 50 euro niet zoveel. Zelf kreeg ik toen ik een jaar of 17 was 100 gulden per maand (dat is 30 jaar geleden) en 25 gulden zakgeld per week.
    Daar moest ik wel alles van doen, dus ook schoenen en jassen e.d.

    grtz
    Marion
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-29-2007 6:53
    Ze koopt erhier ook alles van, en dat kan best. Kijk, als ze nog (of weer) zo hard groeit dat ze elke 3 maanden nieuw moet, is het wat anders, maar nu? 3-4 broeken per jaar, 5-8 tshirts, 2-3 truien, een jurkje, twee paar schoenen, elke 2 jaar een nieuwe jas, dat moet toch gewoon kunnen? Ik weet zeker dat ik geen 600 euro uitgeef aan kleding per jaar.
    Marion60
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-30-2007 8:48
    Wij geven hier best veel geld uit aan kleding, maar dat blijft natuurlijk altijd persoonlijk. Mijn man loopt altijd in het pak en dat zijn best dure uitgaven. En in zijn vrije tijd wil hij ook leuke kleding aan, dus hij heeft een dubbele garderobe. Verder vind ik het gewoon leuk om mijn kinderen leuk aan te kleden en geef daar best veel geld aan uit. Maar goed, dat kan ook dus dat is hier geen probleem.

    Maar als je op de site van het Nibud kijkt is €50 een normaal bedrag voor kleding per maand. En je moet natuurlijk ook kijken naar wat je kunt missen en wat gebruikelijk is binnen een gezin. Dus gewoon kijken wat heb je het afgelopen jaar uitgeven voor je kind aan kleding en dan dat bedrag door 12 delen.


    grtz
    marion
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-30-2007 9:17
    Dat is precies wat wij gedaan hebben,we kwamen toen incl. jassen en schoenen op 40 euro. Alle MMen vonden dat weinig, het Nibud ook, dus had ik niets meer te zeggen en werd het 50 euro.

    Ik koop geen dure kleding. Paar nette broeken die ik al jaren heb, af en toe een t-shirt, overhemden doe ik ook jaren mee. Een aantal sweaters en nette truien, als ik daar elk jaar 2-3 nieuwe koop van een paar tientjes is het veel. Ik heb twee colberts die ik nauwelijks draag. Lange broeken? Ribfluweel voor de winter, 2 voor 75 euro, elk jaar koop ik er twee en worden de oudste twee gedegradeerd tot werk/klus/tuinbroek. en kort of afrits voor de zomer, tientje ofzo. Alleen schoenen zijn duur, ik heb Rockports (2 paar) van ieder 200 euro, en paar goede wandelschoenen (hoog) van ook zoiets en een paar wandelsandalen van 70 euro ofzo. Maar daar doe ik dan ook rustig 5 jaar mee. Ik kom dus absoluut nooit aan die 600 euro per jaar....

    O ja, mijn jassen. Een goede echt waterdichte regenjas, 100 euro, ook voor vakantie, wandelen en fietsen. Een winterjas van tig jaar oud... En fietskleding, van de de aldi elk jaar een keer in de aanbieding.

    Edited by - Peter P on 30-9-2007 09:19:48
    U bent niet gemachtigd om te reageren.