Verjaardagsfeest tiener
Laatste Bericht 04-02-2015 4:04 door studioblom. 13 Reacties.
Printer Vriendelijk
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
Peter P
New Member
New Member
Posts:


--
09-26-2007 8:19
  Hoe worden bij jullie de verjaardagen van de pubers gevierd? Feest, laat, zaaltje, garage, ouders erbij of niet, buren waarschuwen, muziek... Roept u maar, hier is het een jaarlijks terugkerend drama.

  Gewoon in huis, wij zijn weg tot middernacht, en daarna moet het tegen enen zijn afgelopen. Geen alcohol, geen drugs, binnen niet roken, ze moeten zelf zien thuis te komen of opgehaald worden (soms blijft er een van verder weg slapen) en geen overlast voor de buren. En ja, dat zijn dus allemaal discussiepunten, als je (bijna) 16  bent vind je blijkbaar dat alles moet kunnen...
  Gompy
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  09-27-2007 11:56
  Tot nu toe zijn er gewoon op de dag zelf wat vriendinnen over de vloer geweest, meestal recht uit school en voor het avondeten weer naar huis.
  Toen vorig jaar onze oudste 16 werd mocht ze wel een groter feestje geven.
  Ook gewoon op de dag zelf, familie in de huiskamer, jeugd (een man of 10) in een soort serre.

  Geen drugs, buiten je peukje roken, maar wel wat alcohol, maar jeetje in no time was het op. Daarna moesten ze noodgedwongen aan de frisdrank.
  Als eindtijd hadden we 1.00 genoemd en rond half 2 was hier de rust weer wedergekeerd.
  Louise
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  06-14-2009 9:32
  Wie heeft er een idee voor een brugklassers-meidenfeestje? 5 meiden uit vorige woonplaats, 4 uit nieuwe (2 maanden geleden verhuisd). Langs gekomen zijn al film (nadeel: dan spreek je elkaar niet) + bbq bij ons thuis, zwemmen (afgekeurd door de bijna-13-jarige). Ik vind de kosten van zoiets ook wel redelijk hoog... als afscheid heeft ze al een groot bowlingfeestje gehad en de vorige vriendinnengroep is al een middag hier geweest om lekker samen met onze kano's in het water te klooien en op de kamer rond te hangen. Ideeën zijn welkom!!!
  Ik zocht naar iets creatiefs, in ieder geval iets waar je wat DOET...
  Miriam
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:3535


  --
  06-15-2009 7:47
  Misschien vinden ze gourmetten leuk? Voordeel is dat ze rustig met elkaar kunnen kletsen en elkaar leren kennen.

  Thuis een Wii-competitie. Of is dat te jongensachtig? 
  Marion60
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  06-15-2009 8:12
  Make-up feestje? Lekker bij elkaar maskertjes opdoen en opmaken?

  grtz

  Marion
  Louise
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  06-15-2009 11:49
  Heb ik ook al aan zitten denken... maar dochter vindt de nieuwe vriendinnen/dorps-/fiets-/klasgenootjes juist "tutjes, die 's morgens op school als eerste op het toilet hun make up bijwerken" - dat vindt zij dus niets....
  Anja1966
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  06-15-2009 12:30
  Ik vind dit wel heel gezellig klinken, maar het zal ook erg van de jarige afhangen, wat ZIJ wil. Moeilijk, ik zal met je meedenken. Gourmetten is trouwens ook altijd een goeie, bij goed weer buiten, bij slecht weer binnen...

  Groetjes, Anja
  Louise
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  06-15-2009 1:21
  Een soort van bbq/gourmet doen we sowieso... laatst heeft ze inderdaad met de "oude" vriendinnen al gewoon een middag "rondgehangen" hier thuis en uiteindelijk lekker met 5 op 2 kayaks + 1 oude surfplank gerotzooid tot ze nat waren, daarna met z'n allen de douche in en alle was ingeleverd, op snel programma uitgewassen zodat het weliswaar nat maar schoon mee terug kon (ze hadden allemaal reservekleding mee). Maar zoiets ziet ze voor haar verjaardag niet zitten/met de "nieuwe meiden" niet zitten, die laatsten zijn dat trouwens ook wel gewend want opgegroeid in dit waterland. Je kunt hier wèl in 7 sloten tegelijk lopen ;P
  We zouden natuurlijk gewoon een film kunnen huren?!
  Margreeth
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  06-15-2009 1:40
  Mijn dochter heeft hier een "spelletjesparty" gehad. Bordspellen (vinden haar vriendinnen allemaal leuk), afgewisseld met Wii spellen (ook populair). Daarna een high tea. Toen ze weggingen zei 1 meisje: leuk feestje, gelukkig gingen we wat DOEN!! (duidelijk nog niet toe aan een zit/hang/praat feestje ;-).

  Andere dochter (12) krijgt binnenkort een beautyfeestje. voetenbadjes met bruistablet, masker, komkommerschijfjes op de ogen, nagels lakken etc. Een beautyfoto maken (wordt dan daarna digitaal bewerkt door mijn andere dochter en gemaild). Daarna ook een high tea.

  Creatief: een bord beschilderen (bijv met een "Dames Blond" afbeelding of zo), fotolijstje verven, een memo/prikbord maken met stof,  sieraden maken. Zie hier een link voor tips.

  Zelf laten koken kan ook.
   
  Laatst had mijn dochter (14) een feestje met ouderwetse spellen, zaklopen, spijkerbroekhangen, koekhappen etc. Daarna een bbq. Ze vonden het allemaal superleuk.

  Edited by Miriam
  Marion60
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  06-15-2009 4:38
  Ik heb dit een keer gedaan op de verjaardag van jongste. Vonden ze superspannend. Leuke was dat ze ook de pc nodig hadden erbij, mails met opdrachten kregen en er echt gebeld werd. Als je dochter wat avontuurlijker ingesteld is is dit wel erg leuk.

  grtz

  Marion
  Louise
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  07-02-2009 7:52
  Nou, 't heeft zichzelf gewezen...... de meiden van hier (nieuwe school sinds 2 maanden, na verhuizing) kunnen zaterdag niet en zijn vandaag meegekomen. Simpel maar dikke pret: de tuinslang aan ;P  Frietjes en spontaan bedacht in de tentjes te blijven slapen, aangezien het daar goed weer voor is en ze morgenochtend vrij zijn.
  Wat het andere stel zaterdag gaat doen (de vriendinnen van de vorige woonplaats/school) zien we dan wel weer.
  Misschien dat er vanavond nog film gekeken wordt??? Denk het niet, ze zijn nu voor de zwem4daagse naar het zwembad, willen nog kajakken en moeten natuurlijk de tentjes nog opzetten. Kajakken vinden de nieuwe vriendinnen wel heel leuk, al dacht dochter van niet.
  -----zouden we midden in de nacht klachten van buren krijgen???? Zoals het nu is.... ;P

  Edited by - Louise on 2-7-2009
  kristel
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  07-02-2009 10:17
  ik had op mijn dertiende verjaardag een gourmetfeest. Ik ben inmiddels 40 en herinner me het als de dag van gisteren. Een succes dus.

  Mijn ouders gingen uiteten en ik was met 7 vriendinnen lekker aan het eten... daarna make-uppen en om 11 uur was het feest klaar. Het was in de Doe-maar tijd....... Mijn skunk-album is die avond grijs gedraaid.

   

  Edited by - kristel on 2-7-2009
  studioblom
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  04-02-2015 4:02
  studioblom
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  04-02-2015 4:04
  Tip !  zeer succes vol voor tieners zie uitgebreide web site;

  http://www.studioblom.nl/index.php/...coop-party

   

  voor tieners van 10 tot 18 jaar! 
  U bent niet gemachtigd om te reageren.