Babyrecepten gevraagd!
Laatste Bericht 09-26-2007 2:18 door karin185. 9 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
09-25-2007 7:50
    Weet jij nog leuke en lekkere babyrecepten? Laat het ons weten! Ik ben zelf voornamelijk op zoek naar recepten waarbij onze zoon van 10 maanden met ons mee kan eten. Wij houden zelf van pittig eten en dat is de reden dat we hem nu niet mee laten eten. Hij krijgt dus meestal potjes. Ik ben geen keukenprinses, dus het moet niet te ingewikkeld worden ;-)

    Groetjes,
    Miriam
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-25-2007 10:14
    Gewoon aardapelen-groente-vlees, hebben ze hier ALTIJD meegegeten!
    Eerst zonder vlees, langzaam kwam dat er bij (gehakt of tartaar)
    Soep kregen ze hier ook altijd (meer groente en vermicelli dan water)
    Hier aten ze verder alles al snel mee, ook bami, nasi en macaroni bijv.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    09-26-2007 7:38
    Wij eten meestal gebakken aardappelen. Dat lijkt me niet zo gezond voor een baby. Verder eten we vaak wokgroenten en vegetarisch "vlees", zoals wokreepjes.
    kôlleke
    Posts:22705


    --
    09-26-2007 9:02
    Ik zag vanochtend in het aanbiedingenboekje van Albert Heijn dat ze een kookboek hebben speciaal voor baby's en peuters. Het heet Opperdepop! In deze link staat meer info en ook enkele voorbeeldrecepten. Niet bedoeld als reclame hoor.

    Edited by - kôlleke on 26-9-2007 09:02:58
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-26-2007 9:10
    Esther eet sinds ze een jaar is ongeveer eigenlijk altijd mee met de pot. Sinds die tijd wilde ze steeds minder de potjes eten, want ze wil graag groot zijn. Dus nu is het nog maar heel af en toe een potje hier.

    Ze lust vooral erg graag kapucijners, erwtjes, boontjes. Maar ook gebakken aardappels (of tegenwoordig doe ik ze dan in de oven, is minder vet), kale pasta of een schep rijst vind ze lekker. Vlees eet ze niet zoveel. Alleen gemalen vlees, zoals kipnuggets, knakworstjes, frikandel of een kipburger wil ze eten. En af en toe rul gebakken gehakt. Zodra ik er een gehaktbal van maak, wil ze het niet.

    Maar kijk ook eens op deze site. Daar staan ook veel recepten voor kinderen op.

    Ondertussen houdt ik me natuurlijk ook aanbevolen voor baby/kinderrecepten!
    Sje
    Posts:75548


    --
    09-26-2007 1:21
    Dit is ook een leuke link met allemaal babyrecepten!

    Hoewel ik er zelf eerlijk gezegd nooit gebruik van heb gemaakt (maar de site ziet er zo leuk uit). Ik maakte altijd creatief zelf wat van de ingrediënten die wij toevallig die dag ook aten of die we de vorige dag gegeten hadden.

    Laatst nog een keertje gedaan voor mijn neefje. De dag voor een verjaardag hadden we o.a. gebakken krieltjes en broccoli. Had ik nog van over. De volgende dag toen mijn neefje hier op het feest mee kwam eten heb ik de krieltjes en broccoli geprakt, grote lepel tomatensoep erdoor (wij aten namelijk soep en broodjes) en opwarmen. Heerlijk vond-ie het!
    Sje
    Posts:75548


    --
    09-26-2007 1:22
    Haha, zie nu pas dat Karin dezelfde link had geplaatst! Hihi! Zijn we toch zussen, zie je wel!
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    09-26-2007 1:29
    Het boek van de AH wil ik ook gaan aanschaffen. Ik zag hem in het foldertje staan, dus die halen we zeker op.

    Hoe doen jullie dat eigenlijk met de etenstijden? Wij eten zelf namelijk pas tegen kwart over zes. Eerder lukt echt niet met werk. Maar om kwart over zes gaat zoonlief ook al naar bed. 

    Groetjes,
    Miriam
    Sje
    Posts:75548


    --
    09-26-2007 1:32
    Toen ze zo klein waren gaf ik ze altijd uiterlijk tegen 17.00 al eten. Ik vind na zessen ook te laat voor zo'n kleintje. Veel te kort op de bedtijd. Kan nooit lekker liggen.

    Overigens lieten we ze dan terwijl wij aten wel bij ons aan tafel zitten. Namen ze nog ergens een hapje van prima, zoniet, ook goed. Zo leerden ze wel dat samen eten eigenlijk hoort in plaats van dat er eentje apart eet.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-26-2007 2:18
    Ik gaf Esther eerst ook altijd om ongeveer 5 uur al eten. En als wij daarna zelf gingen eten tegen zes uur, dan zat ze er weer bij en at ze nog wel eens een hapje met ons mee (indien mogelijk).

    Inmiddels is ze al weer een tijd oud genoeg om gewoon te wachten tot wij eten. Al doe ik heel af en toe wel eens dat ik bijvoorbeeld al wel eerder erwtjes (of een kliekje van de vorige dag) opwarm (als we dat toch eten), als ik merk dat ze zo hongerig is dat ze er chagarijnig van wordt. Op het tijdstip dat wij dan eten heeft ze in ieder geval al wat gegeten, en vaak eet ze dan gewoon weer mee. Voordeel is dan ook dat ik rustig eten kan koken, zonder een jengelig kind om me heen. Maar echt apart gaan koken ervoor doe ik niet meer.
    U bent niet gemachtigd om te reageren.