’s nachts steeds knuffel kwijt
Laatste Bericht 10-30-2007 9:01 door karin185. 34 Reacties.
Printer Vriendelijk
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 1 van 212 > >>
AuteurBerichten
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
09-18-2007 8:21
  De laatste weken wordt Esther zeer regelmatig wakker 's nachts en dan is ze haar knuffeltje kwijt. Voorheen wist ze het ding altijd wel weer te pakken, maar nu begint ze te huilen en wordt pas stil zodra ik haar het knuffeltje weer gegeven heb. Daarna slaapt ze wel weer een paar uurtjes, totdat ze hem weer kwijt is.

  Iemand tips om te voorkomen dat de knuffel niet haar hele bed doorzwerft en achter haar rug, of tussen haar benen beland? Zodat ik niet elke nacht er een paar keer uit hoef?
  erica
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  09-18-2007 10:17
  Een klein nachtlampje, dat ze hem zelf kan zien misschien??
  Peter P
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  09-18-2007 10:18
  Ik speldde het ding nog weleens vast aan haar pyjama, dat werkte wel, maar dan moet je wel een redelijk grote knuffel hebben, of een met een lange staart ofzo. Pas dan wel op dat ze zich er niet in kan verstrikken.
  karin185
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  09-18-2007 10:51
  Ik zat eerst ook al te denken aan een fopspeenkoordje ofzo, maar ze moet er inderdaad niet in verstrikt kunnen raken. En het is maar een klein knuffeltje, dus vastspelden op de pyama zal niet gaan.

  Heb op de babyfoon een klein nachtlampje, maar die geeft niet zo heel veel licht. Misschien een echt nachtlampje zoeken. Zou een oplossing kunnen zijn.
  erica
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  09-18-2007 1:04
  Als ze maar net genoeg wakker is dat ze ook om zich heen kijkt!
  karin185
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  09-18-2007 2:44
  Ik vraag me af of ze daar wakker genoeg voor is.
  Sje
  Posts:75548


  --
  09-18-2007 4:16
  Je zou nog zo'n zelfde knuffeltje in haar bed kunnen leggen. Een van de 2 vindt ze altijd terug.  ;-)

  Als ze nou onze grote kleine dame heeeeeeeeel lief aankijkt, krijgt ze dat knuffeltje van haar misschien wel. Maar dan moet het wel heeeeeeeeeeeeeel lief zijn, want onze kleine meid is er erg aan gehecht.
  karin185
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  09-18-2007 4:38
  Ja, ze heeft altijd al de rode en de gele (zelfde soort, zoals je weet) al in haar bed liggen. Maar de rode is toch het belangrijkst, en als ze die niet heeft, dan huilt ze. Zal ze alletwee weer eens wassen, misschien helpt dat om het verschil weer te verkleinen.
  Sje
  Posts:75548


  --
  09-18-2007 9:37
  Of proberen of je ze inderdaad zou kunnen vervangen door 1 grotere knuffel die makkelijker te vinden is voor haar. Maar ze is er wel heel erg aan gehecht he?
  karin185
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  09-19-2007 8:59
  Ze is er mega aan gehecht. Ze heeft zat andere knuffels, maar die kleine zijn echt superfavoriet als ze wil slapen.
  willy v
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:4047


  --
  09-19-2007 9:50
  Zijn die rode nog te koop,dan zou je er een paar kunnen aanschaffen.
  Willy
  karin185
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  09-19-2007 1:27
  Nee, dat is het punt. We hebben hem destijds gekregen van de verloskundige, maar ze zijn voor zover ik weet niet in de winkel verkrijgbaar.
  Wel is er een website van het bedrijf waar ze vandaan komen, maar daar staan alleen de nieuwste serie knuffeltjes op die je kunt bijbestellen. Ze maken zeer regelmatig weer nieuwe knuffeltjes, dus deze staat er niet meer bij.
  willy v
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:4047


  --
  09-19-2007 3:39
  Kun je  niet naar het bedrijf mailen en je verhaal vertellen, misschien hebben ze ze nog ergens achter in een kast .
  Wanneer je op google knuffelalarm intikt krijg je verschillende links om knuffels te kunnen opsporen, is die van je dochter toevallig van drifax, daar zag ik dat ze moeite willen doen op een nieuwe te vinden.
  Willy
  karin185
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  09-19-2007 9:24
  Is van Kandeel. Maar zou het nog eens kunnen proberen. Maar heeft niemand een goede tip om te voorkomen dat die heel ver van haar lichaam vandaan raakt? Zijn er speciale koordjes te koop? Of zou ik hem met een klein veiligheidsspeldje en een kort koordje vast kunnen maken aan haar pyama?
  Margreeth
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  09-19-2007 9:55
  ik zou zelf nooit touwtjes/ koordjes of speldjes in bed doen....

  Het zal even een periode zijn, die vanzelf weer overgaat (oftewel, ze pakt m weer zelf, of ze slaapt weer wat dieper waardoor ze m niet mist als hij wat verder weg ligt).

  Ik zou echt niet weten wat je eraan zou kunnen doen verder.
  Sje
  Posts:75548


  --
  09-19-2007 10:01
  Ik zou ook niks met koordjes en touwtjes doen Karin. Dan maar liever een paar keer per nacht eruit dan dat je die kleine meid een keer in een onhandige houding 's ochtends in haar bedje vindt. Zoiets hoop je niet mee te maken.
  Peter P
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  09-20-2007 12:30
  speldjes kan geen kwaad, hele volksstammen zijn groot geworden met vastgespelde luiers....
  kôlleke
  Posts:22705


  --
  09-20-2007 10:33
  Ik heb de knuffels van mijn meiden ook nooit vastgemaakt. Als je de knuffel met een veiligeheidsspeld aan het bedje kan vastspelden prima, maar geen touwtjes hoor.

  Ik zou proberen om iets extra's in bed te leggen.
  De oudste had, naast een klein knuffeltje, altijd een tutteldoekje (een gewoon spuugdoekje). Zonder tutteldoekje kon ze niet slapen. Zo'n doekje kan niet wegrollen en je kan er twee van in bed leggen. Omdat je er genoeg hebt kan je ze ook regelmatig verschonen. Je zou het kunnen proberen. Zijn ook leuk om kiekeboe mee te spelen of om te gebruiken als deken voor haar knuffel.

  De jongste had wel een echte knuffel, maar die was wat groter en bleef dus meestal tussen de spijlen hangen. Maar ook zij had een tutteldoekje in bed voor noodgevallen.

  Je kan natuurlijk proberen om Esther te leren om zelf de knuffel te pakken. Dus terwijl ze in bed ligt, samen zoeken en kijken of ze hem kan pakken. En flink prijzen als het haar lukt. Maar ik weet niet hoe ver van de vloer ze slaapt en of dat gaat lukken.
  Succes in ieder geval.  karin185
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  09-20-2007 10:50
  Nee, koordjes leek me eigenlijk ook niets hoor. Maar ik dacht: "ik kan het eens in de groep gooien, misschien ben ik wel te voorzichtig".

  En het probleem is niet eens dat ze de knuffel uit haar bed gooit. Meestal niet tenminste. Maar de laatste tijd vind ik de knuffel heel vaak bij haar voeten onder de dekens terug.Of hij ligt achter haar rug. Als de knuffel gewoon bij haar hoofd ligt, dan pakt ze hem zelf altijd wel. Maar nu is dat ding gewoon onvindbaar, vanwege de rare plek.

  Als ik het zo moet geloven, dan zit er gewoon weinig anders op dan gewoon een paar keer per nacht eruit. Gelukkig slaapt ze bijna altijd ook weer gelijk als ze de knuffel heeft. Dus dan is het een paar tellen dat je je bed uit bent.

  En inderdaad maar hopen op betere tijden dat ze weer vaster slaapt. Misschien als de hoektanden doorzijn helemaal, dat ze dan ook weer vaster slaapt en de knuffel niet mist.
  Miriam
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:3535


  --
  09-20-2007 12:10
  Wat je ook nog zou kunnen proberen is om samen met haar de knuffel in een "eigen bedje"  te leggen. Dus voor het slapen uitgebreid samen de knuffel instoppen en uitleggen dat de knuffel zo zelf ook lekker kan slapen. Als ze 's nachts begint te huilen, leg je uit dat de knuffel in het eigen bedje slaapt. Na een paar nachten zou het dan wel eens over kunnen zijn.

  Groetjes,
  Miriam
  U bent niet gemachtigd om te reageren.
  Pagina 1 van 212 > >>