Traktatie voor op de creche
Laatste Bericht 10-17-2009 12:10 door Sje. 59 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 3 van 3 << < 123
AuteurBerichten
kôlleke
Posts:22705


--
01-13-2009 11:56
Het is toch voor een groep kinderen tot vier jaar?
Op de kaakjes kunnen de kleintjes lekker sabbelen en haal je de snoepjes eraf. 

Maar Miriam is er al helemaal uit lees ik. Leuk danoontjes!
En nu maar poepen en sparen. Succes Miriam!

Sje, ik heb de smileys wel eens voor mijn oudste gemaakt, maar dan met stroopwafels (die kaakjesversie bedacht ik gisteren..). Volgens mij zat ze toen ik groep 7 of 8, dus ook leuk voor grotere kinderen.
Ik had toen op de markt van die winegum mondjes gekocht, maar vond die uiteindelijk te weinig smilen Frown. Ik heb die snoepjes toen doorgesneden om een smiley-mondje te krijgen. Ach hoe bedoel je, ljezelf moeilijk maken, als het makkelijk kan....Smile
Sje
Posts:75548


--
01-13-2009 4:32
Nou dat wordt doorpoepen Miriam! ;-)

@Kôlleke, ook leuk om die smilies met stroopwafels te maken. Ik heb het idee opgeslagen in mijn creatieve hoofdje! ;-)
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
01-13-2009 6:02
We laten gewoon de hele familie meekakken ;-)
Gompy
New Member
New Member
Posts:


--
01-13-2009 6:36
Leuk idee van die vlinderdanoontjes!
Dan nemen jij en Jeroen toch op het werk ook gewoon de lege rollen mee, dan ben je er zo!
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
01-14-2009 8:45
Oh dat is ook een goed idee. Gaat vast wel lukken, want we hebben nog meer dan een week de tijd. Ik zie meer op tegen het knippen en plakken.
Marion60
New Member
New Member
Posts:


--
01-14-2009 9:57
Kan ik me voorstellen, ik heb ooit eens 28 nijntjes gemaakt van wc-rollen pffff een hele klus. Maar wel een superleuk idee Miriam, zal zeker in de smaak vallen, zowel bij de kinderen als de ouders ;-)

 

grtz

Marion
Sje
Posts:75548


--
01-14-2009 3:27
Miriam, als ik bij je in de buurt woonde kwam ik lekker mee knippen en plakken.
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
10-05-2009 8:39
We zijn weer een jaar verder en over een maandje wordt oudste 3 jaar. Nu blijft het dit keer niet bij een traktatie op de crèche, maar moet er ook getrakteerd worden op de peuterspeelzaal en op de peutergym.

Bij die laatste 2 hebben we inmiddels een aantal verjaardagen meegemaakt en iedereen trakteerde tot nu toe chipjes. Eigenlijk ben ik daar behoorlijk op tegen, maar we zitten wel midden in een verbouwing en ik heb dus geen tijd om heel veel tijd te besteden aan de traktaties. Nu zit ik te denken aan popcorn. Weet iemand een leuke manier om popcorn te verpakken en vers te houden zonder dat ik er een hele dag druk mee ben?
kôlleke
Posts:22705


--
10-05-2009 9:07
Wat dacht je van doorzichtige, gekleurde plastic bekertjes  en dan inpakken in een stukje transparante folie?
Ik heb de bekers vroeger bij de HEMA gekocht, ik weet niet of ze die nu nog steeds hebben.

Of boterhamzakjes vullen, een gekleurd lintje erom en dan in een versierde mand of doos? Kan eenvoudig met gekleurde servetten of een stuk van een stoelslinger.
kôlleke
Posts:22705


--
10-05-2009 9:09
Je kan er nog een simpel (gekleurd) kaartje aanhangen met: "Hoera! Huppledepup 3 jaar!"
Eventueel een stickertje erop of een toepasselijk stempeltje....
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
10-05-2009 9:58
Bekertjes, da's inderdaad een leuk idee. Ik kan ook wel eens op zoek gaan naar bekertjes met Mickey Mouse er op. Oudste is zo ongeveer de grootste Mickey-fan die op deze planeet rondloopt, dus dat zal vast in de smaak vallen. Dat zou ik bijvoorbeeld voor de creche-traktatie kunnen doen, want dat is voor hem denk ik de indrukwekkendste. De psz en gym kan ik dan wel wat simpeler (en goedkoper) maken met de zakjes en een gekleurd lintje.
Sje
Posts:75548


--
10-06-2009 12:01
@Miriam, popcorn is net als chips in uitdeelzakjes te koop bij de supermarkt. Strikje erom, kaartje eraan en klaar is Klara!
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
10-06-2009 12:27
Echt waar? Dat wist ik niet. Ik had al even rondgesnuffeld bij de C1000, maar schijnbaar hebben ze daar niet veel keuze in het assortiment (zie vorig jaar ;-)). Ik zal eens naar een andere winkel gaan.
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
10-16-2009 9:07
Zojuist in een ander topic op hhp hadden we het al over de mogelijkheid om een grabbelton te maken voor op de creche met kleine kadootjes of traktaties. Lekker makkelijk en snel klaar. Ik denk dat ik dat dit jaar doe voor op de creche en misschien ook op de psz. Over dat laatste twijfel ik wat, omdat oudste bij de combinatie jarig+psz direct denkt aan chipjes, omdat dat tot nu toe is getrakteerd door anderen. Misschien wordt het dus toch nog popcorn voor op de psz.

Voor de creche wordt het dan waarschijnlijk wel de grabbelton met lekkers. Ik denk dan aan een verschillende doosjes met snoepjes (rozijntjes, fruitstukjes etc). Dat kunnen de kleintjes ook eten. 

Voor wat betreft de gym twijfel ik of trakteren nodig is. Er zit bijna 2 weken tussen zijn verjaardag en de eerstvolgende gymles. Ik denk dat we die traktatie maar laten zitten. Of kun je dat niet maken?
Sje
Posts:75548


--
10-16-2009 9:58
Goed idee om de grabbelton te vullen met die doosjes met gezonde inhoud!

Geen idee wat wijsheid is met de traktatie op de gym. Trakteren alle kindjes daar tot nu toe?
kôlleke
Posts:22705


--
10-16-2009 11:18
Ik zag op HHP dat Sje je al op de hoogte had gebracht van die leuke speelgoedsite, daar zat ik ook aan te denken toen je aan een grabbelton dacht. Toevallig heb ik van de week weer eens wat spulletjes besteld.

Wat de gym betreft, dat blijft altijd lastig. Als er zoveel tijd tussen zit, zou ik het denk ik niet meer doen. Er komen nog genoeg feesten aan...

Mijn oudste heeft vroeger wel eens op zwemles getrakteerd. Ze was toen wel iets groter als jouw zoon, maar ze heeft toen gewoon een snoeptrommeltje met dropjes meegenomen.
Op de gym en ballet heeft zij wel altijd getrakteerd, maar alleen omdat ze dat zelf wilde.
Mijn jongste is een heel ander kind, die heeft op ballet ook wel eens overgeslagen, omdat het van haar niet hoefde.
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
10-17-2009 8:40
Tot nu toe is er op de gym wel een paar keer getrakteerd. Voornamelijk zakjes chips, maar ook wel kleine zakjes met haribo snoepjes. Persoonlijk vind ik ze daar nog erg jong voor. De eerste traktatie op de gym was zelfs de allereerste keer voor oudste dat hij chips kreeg. Thuis geven we dat nooit.

Ik denk dat ik de traktatie op de gym oversla. Het zit allemaal al vlak voor het hele hieperdepiep-gebeuren met sinterklaas, dus die periode is al zo druk. Het kan ook nog te veel van het goede worden.
Sje
Posts:75548


--
10-17-2009 11:20
Tjonge wat is er een chips-hype bij jullie in de omgeving zeg!!! Hier heb ik dat nog maar 1 of 2 keer meegemaakt dat ze chips kregen als traktatie.

Ik denk ook dat je er gezien de Sinterklaasperiodemet peuters goed aan doet om traktatie op de gym te skippen. Hoewel Sinterklaas niet altijd de reden moet gaan zijn dat de kleine man traktaties uitdelen mist of feestjes uitbundiger moet vieren. Hij heeft wat dat betreft de pech dat-ie in een onhandige periode geboren is (net als onze KKD en jouw KKD, want ik vind eind januari nog steeds te dicht op de feestdagen eigenlijk). Nu beseft hij het nog niet dus maakt het niet uit, maar als-ie wat ouder wordt, zal-ie daar wel over na gaan denken.

Alleen kunnen ze op die leeftijd de combinatie jarig zijn-Sint-tijd beter behappen en dat kan veel moeilijker nu hij peuter is.

Dus inderdaad lekker zo laten met die gym en lekker laten grabbelen op de psz en de creche!
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
10-17-2009 11:46
Vorig jaar heb ik het ook al als een erg drukke periode ervaren. Veel te veel "kado-momenten" in een korte periode. We zijn alle vier jarig in die periode rond de feestdagen. Eigenlijk is dat helemaal niet leuk. Voor oudste valt het nog mee inderdaad, omdat hij voor de feestdagen zit. Jongste komt er na de feestdagen maar een beetje achteraan. Januari is niet bepaald de leukste maand om jarig te zijn.
Sje
Posts:75548


--
10-17-2009 12:10
Nee inderdaad, januari is sowieso al een we-vallen-in-een-gat-maand en dan is iedereen het feesten even beu.

Mogen we nog in onze handen klappen dat ze eind januari jarig zijn!

In het jaar dat onze KKD geboren werd was haar geboortedag de beroerdste dag van het jaar (dat berekenen ze dan met dip in goede voornemens, dip in financiën, dip in het weer, in gat vallen na feestdagen, etc.).
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 3 van 3 << < 123