Te groot voor de wipstoel (?)
Laatste Bericht 04-04-2008 1:55 door karin185. 18 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
08-29-2007 11:31
    Wat doe je als je kindje eigenlijk te groot is voor de wipstoel en te klein voor een gewoon stoeltje?

    Wij gebruiken de wipstoel nog als de kleine bijvoorbeeld iets lekkers krijgt of een bekertje drinken. Dit om te voorkomen dat hij er de hele kamer mee doorkruipt met eten en drinken, wat ik niet nodig vind. De wipstoel begint echter nu een levensgevaarlijk attribuut te worden aangezien hij er bijna zelf uit kan klimmen en zijn volle gewicht over de rand werpt. We hebben afgelopen weekend een gewoon kinderstoeltje geprobeerd in een winkel, maar daar is hij duidelijk nog te klein voor. Eigenlijk moeten we iets hebben dat nog wel een gordeltje heeft. 

    Weet iemand of er zoiets te koop is?

    Groetjes,
    Miriam
    sonnie1983
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-29-2007 11:52
    Is een kinderstoel niet altijd met een riempje?

    Ik zal eens aan mijn zus vragen die heeft wel een vrij dure stoel maar die kan je later zeg maar als kruk gebruiken.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    08-29-2007 12:35
    We hebben ook een gewone kinderstoel, een trip trap, overigens is die zonder riempje. Maar ik bedoel een stoeltje dat je gewoon op de grond kan zetten. Als wij bijvoorbeeld op de bank zitten, is het zo'n gedoe om de kinderstoel naar de woonkamer te moeten slepen. En hij zit dan ook meteen zo hoog.
    sonnie1983
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-29-2007 1:06
    Ok ik snap het nu :-)
    Sje
    Posts:75548


    --
    08-29-2007 1:29
    Er bestaan kinderstoelen die uit 2 delen bestaan, zodat je de stoel ook kunt opsplitsen in stoeltje en tafeltje. Dan heb je dus het principe van een kinderstoel (hoog rondom het rompje en met riempje tussen de beentjes), maar je kunt het wel gewoon op de grond zetten.

    Mijn ouders hebben er destijds een voor een tientje op de rommelmarkt gekocht.

    Wat gewone kleine stoeltjes betreft, er zijn houten en rieten kinderfauteuilltjes te koop (o.a. bij Xenos en Kwantum). Eigenlijk de standaard terrasstoeltjes maar dan in het klein. Daar zou je een zogenaamd tuigje in kunnen bevestigen. Zie hier wat ik bedoel. Gewoon bij Prenatal te koop en gewoon aan elke kinderstoel te bevestigen.

    Als hij groot genoeg is om zonder dat tuigje te zitten, heb je daarna een leuk stoeltje over waar hij nog jaren mee vooruit kan.

    Overigens, op de foto ziet het er wat hondenriemerig uit en daar ben ik geen voorstander van, maar het gaat dus om het bevestigen van die gordeltjes in een bestaande stoel.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    08-29-2007 3:40
    Op naar de kwantum en prenatal dus. We zullen komend weekend eens gaan rondshoppen voordat we op de ehbo belanden.

    Groetjes,
    Miriam
    Sje
    Posts:75548


    --
    08-29-2007 4:18
    Lijkt me goed plan!

    Bij Xenos hebben ze zelfs superleuke fauteuils. Hebben onze meiden voor hun eerste verjaardag gekregen van mijn ouders. Ik zal je een foto mailen.
    willy v
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:4047


    --
    08-30-2007 8:03
    Als je kind nog te klein is voor de kinderstoel, kun je er een stoelverkleiner in doen dan gaat het meestal wel, deze kun je ook gebruiken wanneer je wilt fietsen en het zitje  nog te ruim vind.
    Willy


    Edited by - willy v on 30-8-2007 08:04:39 AM
    kôlleke
    Posts:22705


    --
    08-30-2007 10:01
    Let wel op dat het stoeltje dat je koopt een beetje stabiel is. Zeker als je je kindje met een tuigje wilt vast zetten, is een relatief licht en onstabiel stoeltje gevaarlijk. Blijf er dan ook altijd bij.
    Ik heb mijn meiden nooit vastgezet in een laag stoeltje. Als er gedronken werd of een koekje of zo werd gegeten, dan moesten ze blijven zitten. Waar dan ook, in zo'n laag stoeltje of naast me op de bank. Zo niet, dan konden ze alsnog in de grote kinderstoel met een tuigje.


    Edited by - kôlleke on 30-8-2007 10:02:49
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    08-30-2007 12:22
    Het probleem met het wipstoeltje is inderdaad ook dat het te licht is, waardoor het makkelijk omvalt. We hebben vorige week wel leuke fauteuils gezien, maar daar zat geen tuigje in. Hij bleef even mooi zitten, maar viel toen voorover op z'n neus. Het is een kwestie van een paar weken en hij heeft het door, denk ik, maar tot die tijd moeten we toch een andere oplossing vinden. Ik zet hem nu nog steeds in de wipstoel, maar dan blijf ik er wel constant bij zitten. Da's ook niet erg handig.

    Groetjes,
    Miriam
    Sje
    Posts:75548


    --
    08-30-2007 1:00
    Wij schuiven die fauteuils die wij voor de kindjes hebben ook altijd tegen de salontafel aan. Duurde overigens ook maar even voordat ze door hadden hoe ze eruit moesten klimmen.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    09-26-2007 1:41
    We zijn inmiddels een maand verder en het "probleem" is nog niet echt opgelost. Voorlopig moet hij dus nog gewoon in de wipstoel onder toezicht... Wel hebben we inmiddels gezien dat hij prima is een kinderfauteuil kan zitten, dus daar gaan we er binnenkort één van kopen. Hij kan er ook wel uit, maar ik heb het gevoel dat we hem nu redelijk goed kunnen leren om te blijven zitten tijdens het eten. Wat één maandje al voor verschil kan maken!
    Sje
    Posts:75548


    --
    09-26-2007 1:45
    Ja, op die leeftijd kan een maand heel veel verschil maken! Moet je kijken wat ze in dat eerste jaar allemaal voor vaardigheden leren. Maar goed dat je je dat op die leeftijd niet realiseert anders zou je knettergek worden.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    04-03-2008 2:08
    Grappig om dit weer terug te lezen. Uiteindelijk is het (zoals altijd met dit soort "problemen") helemaal goed gekomen. Hij is later gewoon weer in de wipstoel gaan zitten en uiteindelijk zonder riempje. Tegenwoordig zit hij op een gewoon stoeltje van de Ikea. Hij kan nog niet met de voetjes bij de grond, maar kan er wel zelf afstappen. Tijdens het eten en drinken blijft hij er mooi op zitten. Keurig opgevoed ;-)
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    04-03-2008 2:58
    Mooi! En ligt jullie kleine meid al in de wipstoel?
    Wij hebben er pas weer 1 gekocht (want bij Esther hadden we een hele goedkope, die helaas al heel snel kapot ging) en Maria ligt nu heel af en toe in de wipstoel. Ze vind het wel erg leuk om in de wipstoel te liggen, want ze kijkt dan lekker rustig om zich heen en ligt lekker te lachen.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    04-03-2008 3:50
    Ja onze kleine ligt er ook regelmatig in. Af en toe doe ik er een activity gym boven zodat ze wat te kijken heeft. Ik haal het na een minuut of tien wel weg, want dan krijg ik meestal de indruk dat het haar wat teveel wordt met al dat gefladder van die kleurtjes voor de ogen.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    04-03-2008 9:25
    De activity gym heb ik nog niet van zolder gehaald. Wel hangt in de box een mobile met nijntjes, die ze wel erg leuk vind om naar te kijken.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    04-04-2008 9:01
    Zo'n nijntje mobile hebben wij ook. Een tijdje geleden had ik hem naar beneden gehaald, maar ik moest hem steeds weer uit de box halen als de oudste er weer in ging. Niet erg handig dus. Hij ligt nu weer boven in de kast. 
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    04-04-2008 1:55
    Dat is inderdaad niet zo handig. Esther zat nooit meer in de box, maar nu gaat ze er af en toe weer gezellig bij zitten als Maria er in ligt. Misschien juist ook wel vanwege die mobile, want die vind ze erg leuk. Vooral toen we die er niet in hadden moest dat ding steeds aan van haar. Toen hebben we haar duidelijk gemaakt dat dat speelgoed is van Maria en dat we die alleen voor haar aandoen. Na een aantal keren snapte ze dat en nu zeurt ze er zelden over.

    Maar ik geloof dat we aan het afdwalen zijn. Het ging over wipstoelen.
    Ik ben wel erg blij dat we nu een wipstoel gekocht hebben waarvan de bekleding afwasbaar is. Maria is nog wel eens wat spugerig en inmiddels zitten de eerste vlekken er al weer in.
    U bent niet gemachtigd om te reageren.