ontstoken navel?
Laatste Bericht 06-14-2007 4:23 door Sje. 17 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
06-10-2007 7:21
    Vandaag viel het me op dat Esther een erg rode navel heeft. Het buitenste velletje is wel gewoon normale huidskleur, maar binnenin is het erg rood.

    Nu vraag ik me af of dit een ontstoken navel is en wat ik daar dan aan kan doen. Weet iemand dat? En kan het kwaad als ze een ontstoken navel heeft?

    Natuurlijk kunnen jullie het niet op afstand zien, maar komt dat wel eens voor bij peuters? Ik dacht eigenlijk dat het alleen bij baby's gebeurde als de navelstomp eraf gevallen was.

    Verder zit ik te denken dat het mogelijk ook verbrand kan zijn, omdat ze eergisteren de hele dag buiten heeft gespeeld (veel in haar bikinibroekje). Mijn moeder zegt dat ze haar wel veel ingesmeerd heeft, maar het zou natuurlijk kunnen zijn dat dat plekje niet zo goed geraakt is.

    Zouden jullie er mee naar de huisarts gaan?
    Nikkykai
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-10-2007 7:48
    Zou het niet kunnen zijn dat ze er steeds met haar vinger in zit?
    Dat deed Nikky nl ook een poos, en daar wordt het ook rood van.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-10-2007 7:51
    Zou kunnen, maar dan zou het nu toch wel over moeten zijn, of niet?
    Gisteren en vandaag heeft ze namelijk gewoon haar kleertjes aan gehad en kan ze er niet bij.
    Nikkykai
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-10-2007 7:55
    Ja, dan zou het idd over moeten zijn...
    Heb je enig idee of ze er last van heeft?
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-10-2007 8:12
    Ik probeerde er even aan te zitten, maar dat mocht niet van haar. Ben er nog niet achter of ze dat niet wilde, omdat het bijvoorbeeld kietelt, of dat zeer doet.
    Sje
    Posts:75548


    --
    06-10-2007 8:45
    Ja, onze kleine kleine dame heeft het ook weleens. En meestal heeft ze dan ook wat luieruitslag.

    Duurt 1 of 2 dagen en dan is het weer weg.
    Dus zoals jij het omschrijft is het geen ontstoken navel. Dat is volgens mij alleen als het ook opgezet is en als er pus aan te pas komt. Ik zou het even afwachten denk ik.
    Maar als het je niet lekker zit, kun je natuurlijk altijd de huisarts even raadplegen. Gewoon op je gevoel afgaan.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-10-2007 10:18
    Ik zal het nog wel even aankijken en als het niet snel genoeg weg is, dan bel ik alsnog de huisarts even. Esther had overigens geen luieruitslag erbij, maar wat niet is kan komen natuurlijk.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-13-2007 7:17
    We zijn weer een aantal dagen verder en de roodheid bij het naveltje is bijna weg. Ik ben dus niet ervoor bij de dokter geweest, al twijfelde ik maandagavond nog wel even. Maar dinsdagochtend zag het er een stuk beter uit en nu zit er nog maar  een heel klein rood randje.
    Sje
    Posts:75548


    --
    06-13-2007 9:13
    Voorlopig maar geen piercing geven die kleine meid he?! ;-)

    Tof dat het alweer beter gaat!
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-13-2007 9:21
    Ik hoop niet dat ze ooit een piercing wil, want dat vind ik echt lelijk, maar dat is natuurlijk mijn mening.
    Sje
    Posts:75548


    --
    06-13-2007 10:25
    Ja, ik vind dat ook niks. Voor mij hoeft dat ook allemaal niet dat geprik overal in het lichaam. Als ze ooit gaatjes in hun oren willen laten prikken dan vind ik dat best, maar dan praten we over tig jaar verder. Bij hele kleine meisjes vind ik oorbelletjes iets ordinairs hebben. Je ziet soms zelfs babies met oorbelletjes! Dan hebben ze nooit zelf kunnen beslissen of ze hun lichaam wilden verminken.

    Laatst was mijn man met de dametjes in de juwelier in het kader van moederdag. Werden net bij een meisje gaatjes geprikt. Huilen! Daar zijn onze dames best van geschrokken, dus die zijn voorlopig wel genezen denk ik. Hihi!
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-13-2007 10:31
    Ik heb zelf ook geen gaatjes in mijn oren. En het hoeft van mij ook niet. Al ben ik er niet op tegen als Esther dat zou willen, maar dan moet ze wel oud genoeg zijn om dat zelf te kunnen beslissen.
    Sje
    Posts:75548


    --
    06-13-2007 11:31
    Ik heb wel gaatjes maar die heb ik pas laten prikken toen ik bijna 12 was. Maar dan ben je ook oud genoeg om je ervan bewust te zijn wat er eigenlijk gebeurt en wat het voor consequenties heeft voor je lichaam. Ik zeg niet dat je op die leeftijd al oud genoeg bent om echt volwassen beslissingen te nemen, maar je bent er in elk geval al bewuster bij dan wanneer je in de MaxiCosi de juwelier mee in gesleept wordt. 

    Vraag me sowieso af of er bij juweliers een minimumleeftijd is om gaatjes in de oren te laten prikken.
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-14-2007 8:28
    Volgens mij doen ze het ook bij baby's....
    Mijn middelste wil een 2e gaatje, ze is bijna 14. Mag niet van mij...
    Ze heeft nu als cadeautje voor een vriendin een navelpiercing gekocht, vind ze net zoiets als oorbellen geven en is het ook eigenlijk. Gelukkig wil ze er zelf geen!
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-14-2007 9:31
    Mij n 16-jarige heeft op haar verjaardag een navelpiercing laten zetten, wij hebben ooit gezegd dat dat niet mocht voor haar 16e (Toen was ze 11, en we vonden dat nog erg ver weg...)
    De 14 jarige heeft pas een tweede set gaatjes in haar oren laten prikken. Wij hebben nu een verscherpiong van de regels:

    geen piercings in gezicht, tepels of geslachtsdelen voor je uit huis bent;
    geen tattoos. 

     
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-14-2007 10:37
    Mm, en dat allemaal naar aanleiding van een ontstoken navel.

    Als dit onderwerp zo leeft is het misschien een goed idee om er een apart topic over te starten?
    sonnie1983
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-14-2007 3:16
    Ik heb 1 gaatje in elk oor. Maar bijna nooit oorbellen in omdat ik ze toch altijd uit moest op toernooi dus onhandig en deed ikz e uit vergat ik ze weer in te doen. Maar toen was ik ook ergens in de leeftijd dat je op de basisschool zat. Weer nog wel dat het prikje (schieten) toch wel beetje zeer deed.

    Toen ik 20,5 was heb ik een navelpiercing laten zetten. Is af en toe ontstoken maar je buik bepaalt je weerstand he. Dus ben ik niet helemaal fit, hartstikke druk ofzo dan kan ie wel ontstoken raken. Maar dat is 2 a 3 dagen en weer weg. En dan altijd wit wat eruit komt nooit geel.

    Petekindje van mijn vriend is 5,5 en het broertje er van is 3,5 en die hebben alle 2 al aan 1 kant een oorbel. Al een heel tijdje. Dat vind ik nog wel jong.

    Mijn vriend heeft ook een gaatje in rechteroor maar toen hij 11 of 12 was even in gehad en daarna was dat ook weer over. Het gaatje groeit volgens mij niet dicht want soms zit er wel wat talg in dat gaatje. Dat heb je ook ooit als je na een hele tijd weer oorbellen in doet dan druk je ook wat talg eruit.

    Verder heeft mijn vriend 3 tatoo's. 1 toen hij 18 was op linkerbovenarm een drakenhoofd. Wel dat het nog onder een shirtje valt. Toen 3 jaar geleden rechterbovenarm groter stuk ook een draak met vlammen enzo er om heen. En klein jaartje later op zijn linkeronderarm binnenkant  M J A (1e letter van naam: broertje, vader, moeder).

    Ik vind het niet lelijk ofzo. Zou er zelf ook wel een willen maar heb er nog steeds geen. En tja misschien komt dat om dat ik van een generatie jonger ben waardoor het er een beetje bij hoort die piercings en tatoo's.
    Broertje van mijn vriend heeft toen ie 18 werd dezelfde tatoo alleen dan op binnenkant rechteronderarm genomen als mijn vriend. (M J A) De broers hebben alle 2 dezelfde 1e letter.
    En hij gaat er nu 1 in zijn nek laten zetten. Een bok ofziets geloof ik. Dat vinden mijn vriend en ik ook TE. Maar ja is zijn keus hij is 19 dus verantwoordelijk voor zijn keuzes. Hun ouders vinden het maar niks die tatoo's maar waren wel vereerd met de letters M J A op mijn vriends arm.
    Bij mij thuis vonden ze die piercing ook eerst niks. Maar toen later een tante vertelde op een verjaardag dat haar dochter een piercing had laten zetten (stuk ouder als mij) zei mijn moeder ook van ja ons Sonja heeft er ook een laat eens zien Sonja. Dus toen was ze er al wel aangewend. Heb nooit korte truitjes aan dus verder zien ze hem nooit.

    Groetjes

    ps inderdaad misschien topic over tatoo's en piercings?
    Sje
    Posts:75548


    --
    06-14-2007 4:23


    citaat:
    karin185 wrote:
    Mm, en dat allemaal naar aanleiding van een ontstoken navel.

    Als dit onderwerp zo leeft is het misschien een goed idee om er een apart topic over te starten?


    U bent niet gemachtigd om te reageren.