vlekkenhulp voor peuterkledij gevraagd
Laatste Bericht 05-29-2007 6:57 door alfa. 6 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
alfa
New Member
New Member
Posts:


--
05-28-2007 9:43
    Ik ben Oma van een flinke kleindochter van bijna één jaar....een energieke , bezige , schattige meid , waar ik érg trots op ben.

     

    Maar onze lieve schat laat dagelijks ook pakken vuil wasgoed na en Oma wordt er af en toe bijgeroepen voor onbehandelbare (?)vlekken. Uiteraard helpt HHP met allerlei tips , maar baby/peutervlekken zijn wel specifieke vlekken en vragen soms een andere aanpak.

    Voor alle duidelijkheid; ik kén de herkomst van de vlekken meestal niet. Vermoedelijjk gaat het om fruit/groentenvlekken en vlekjes van groeimelk. Ik gebruik dan eerst 'ossegalzeep' , maar het lukt niet altijd ; soms gebruik ik 'vanisch oxygel'...en zeldzamer de kleine flesjes van 'vlekkentovenaar'.

     

    Wat doet u om de (meestal witte) spulletjes vlekkeloos te maken ? 

    Is het product handig te gebuiken ?

     

    Dank voor een ervaringsgerichte tip ! 
    Sje
    Posts:75548


    --
    05-28-2007 1:33
    Ik weet niet of ik toevallig een droomwasmiddel heb (tot voor kort gewoon het huismerk van de Jumbo: O'Lacy's en sinds kort Tandil van de Aldi), maar ik krijg er over het algemeen alle vlekken uit zonder kunstgrepen.

    Hele specifieke dingen als worteltjes, aardbeien, banaan, is wat lastiger.

    Ik gebruik als extraatje dan soms een oxy-spuitbus (maakt niet uit van welk merk. Hoeft niet per se van Vanish zelf te zijn. Komt allemaal uit dezelfde fabriek). En een tijdje geleden heb ik een heel ouderwets middeltje ontdekt wat het ook heel goed doet op vlekken: Driehoek zeep.

    Dat is zachte zeep in een klein emmertje (geel/groene opdruk). Plaats van de vlek lekker nat maken, kloddertje van die zeep erop, lekker inmasseren, uurtje in een emmertje warm water zetten om verder in te weken, daarna in de wasmachine en weg vlek! Toverspul!
    alfa
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-28-2007 2:06
    Hallo ,

    Zou het kunnen dat de vlekkenproblemen vooral te maken hebben met hoé je de eerste behandeling doet ? Ik bedoel hiermee dat de vlek misschien steviger wordt vastgezet door een oxi-product als eerste te gebruiken....en pas later over te schakelen op andere (meer natuurlijke) middelen ? 

    Zeer specifieke vlekken zijn ook de vlekken van baby-zonnemelk. Op doktersadvies wrijven wij het huidje van de lieve meid voor élke wandeling goed in....maar 'stilzitten' is een hele opdracht voor zo'n kindje en dus komt er al eens wat van die zonnemelk op de legging.....mét lelijke vlekjes als gevolg. 

    Nu ,we blijven proberen , al vrees ik dat er op de duur niets meer aan kan veranderd worden. Vlekvrije stof ! dat zou pas een uitvinding zijn !

    Groetjes
    alfa 

    Edited by - Sje on 28-5-2007 14:12:46
    Sje
    Posts:75548


    --
    05-28-2007 2:15
    Tuurlijk heeft het ermee te maken hoe je de vlek als eerste behandelt. Als je het kledingstuk eerst gewoon in de wasmachine gooit en pas als de vlek er niet uit is, met andere middelen aan de slag gaat, is het al een oude vlek. Oude vlekken zijn moeilijker te behandelen.

    Als het een verse vlek is en je gaat die meteen met de juiste middelen te lijf, is de kans groter dat je hem er nog uit krijgt.

    Je kunt bij een verse vlek volgens mij nog beter even niks doen tot je na een uur op internet de gouden tip gevonden hebt, dan dat je meteen met water en bijvoorbeeld oxy te werk gaat en dat later blijkt dat dat niet de juiste manier was. Op dat moment heb je al met een oude vlek te maken.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-29-2007 10:01
    Maar Sje, jij zette witte dingen toch ook wel eens in de bleek ofzo?
    Sje
    Posts:75548


    --
    05-29-2007 1:01
    Als een vlek er echt niet uit te krijgen is ook niet met de gouden tips die op internet te vinden zijn, dan zet ik inderdaad witte kleding gewoon in warm water met een scheut bleek. Werkt prima bij mij, hoewel ik er van anderen ook weer negatieve ervaringen over gehoord heb. Misschien afhankelijk van de stof ofzo.
    alfa
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-29-2007 6:57
    Over het gebruik van 'bleek' zal ik toch maar mijn dochter consulteren...Ik (Oma dus,) heb van de 3 kleertjes er al ééntje naar de vuilnisbak verwezen , omdat ik té laat bedacht dat 'echfa-wit' ook wel eens het roze geborduurde bloempje zou bleken... 

    en ja dus , het bloempje is halfgeel ; halfroze geworden....  

    Ik heb diverse ontvlekkingsmethodes na elkaar uitgeprobeerd en wellicht is dat al van het goede téveel... 

    Bést lijkt me om voor mijn dochter een vlekbehandelingslijstje op te stellen zodat de vlekken niét oud kunnen worden.Zélf heeft ze -gezien het feit dat ze een zaak heeft- niet steeds de tijd om het internet af te struinen op zoek naar de juiste aanpak bij elke vlek. 

    Alvast bedankt voor jullie suggesties ! 

    Edited by - Sje on 29-5-2007 8:29:40 PM
    U bent niet gemachtigd om te reageren.