Slapen bij een ander
Laatste Bericht 05-31-2007 9:33 door Peter P. 24 Reacties.
Printer Vriendelijk
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 1 van 212 > >>
AuteurBerichten
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
05-27-2007 7:46
  Slapen jullie kindjes goed bij een ander in een vreemd bedje?

  Bij Esther gaat het soms wel goed, maar de andere keer ook helemaal niet. We hebben het een paar keer geprobeerd toen het 's avonds nog donker was. Toen was het geen probleem en sliep Esther wel bij mijn ouders. Nu is het nog heel lang licht 's avonds, dus toen we Esther gisteren bij mijn ouders op bed gingen leggen zag ze duidelijk dat ze in een andere slaapkamer en in een ander bedje lag. En waar ze normaal zo blij is als ze naar bed mag en lekker stil blijft liggen, daar ging ze nu gelijk staan en huilen. We hebben haar een tijdje laten huilen, toen maar weer eens gaan kijken, weer laten huilen, maar het bleef lastig.

  Alsnog maar even meegenomen naar beneden en later weer geprobeerd, toen heeft ze even een half uur geslapen en toen ze wakker werd was het nog steeds licht en zag ze dat ze niet in haar eigen bed lag. Helemaal overstuur en ook niet te troosten naast het bed.
  Maar weer uit bed gehaald en na een half uurtje gewoon naar huis gegan en in haar eigen bed gelegd, waar ze helemaal blij werd en rustig ging slapen.

  Gisteravond konden we gewoon naar huis gaan, maar over 2 weken gaan we samen een nachtje weg en dan zou het wel fijn zijn als ze dan gewoon bij opa en oma kan gaan slapen.
  Ik neem altijd bewust al haar bedknuffels en haar eigen dekbedje mee, maar helaas dat hielp gisteren niet.
  Sje
  Posts:75548


  --
  05-27-2007 8:49
  Onze kinderen slapen tot nu toe overal. Maakt niet uit wat voor bed, welke lokatie, maar ik denk niet dat ik ze op een hele vreemde lokatie moet leggen. Dus logeren bij de opa's en oma's, bij een goede vriendin van mij en bij mijn zus en broer dat is geen enkel probleem voor ze.

  De oudste heeft ooit in het eerste jaar een of 2 keer een spooknacht bij mijn ouders gehad, maar dat was ook in de tandjestijd, dus dat was nog te verklaren.

  Gelukkig hebben ze nog nooit heimwee gehad waardoor het echt niet te houden was.

  Afgelopen nacht hebben ze ook gelogeerd. De oudste is rond half 2 even wakker geweest, realiseerde zich toen dat ze niet in haar eigen bed was en heeft toen even wat gejengeld dat ze graag naar mama wilde, maar mijn zus heeft haar kunnen troosten en vanochtend zei de grote kleine dame tegen haar tante "Ik ben toch wel heel blij dat ik niet naar huis gegaan ben!". ;-)

  Ik kan me voorstellen dat het gisteravond niet makkelijk was Karin. Zeker als je kindje zo verdrietig aan het huilen is.

  Grote kans dat het over 2 weken wel goed gaat omdat ze dan al de hele dag bij opa en oma is, jij en je man zijn uit het zicht, Esther is lekker moe omdat ze de hele dag door allerlei nieuwe indrukken op doet van het spelen bij opa en oma.

  En weet je wat het is? Ook al heeft ze een spooknacht, je ouders troosten haar wel. Opa's en oma's vinden het niet erg om de halve nacht met hun kleinkind te knuffelen en het te troosten. Er moet wel een heel onhoudbare situatie ontstaan, willen je ouders jullie terugbellen, want je ouders gunnen jullie dat weekendje ook.

  En..........................als Esther die nacht inderdaad je ouders flink bezig gehouden heeft, probeer je dan niet schuldig te voelen naar je ouders toe. Voor hun is het maar die ene nacht, ze vinden het fijn dat jullie rustig van jullie uitje hebben kunnen genieten en Esther wordt niet slechter van zo'n logeerpartijtje. Opa's en oma's vinden zo'n rommelige logeerpartij echt veel minder erg dan je denkt.
  Ik duim in elk geval dat het allemaal goed gaat komen en dat jullie lekker rustig van jullie weekendje weg kunnen genieten!
  karin185
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  05-27-2007 9:06
  Ik hoop ook dat het dan allemaal goed gaat, want dan is de stap voor mij minder klein om haar nog eens ergens te laten logeren.

  Fijn dat jouw meiden wel overal slapen, dat is toch wel de meest ideale situatie. Ik dacht dat het misschien ook uitmaakte dat Esther normaal al nooit ergens anders slaapt, maar alleen thuis. Terwijl kinderen die naar een kinderdagverblijf ofzo gaan al gewend zijn om ook ergens anders te slapen. Maar jouw meiden gaan ook niet naar een kinderdagverblijf, al slapen ze natuurlijk wel vaker bij opa en oma, omdat ze daar 1 dag in de week zijn, toch?
  Sje
  Posts:75548


  --
  05-27-2007 9:49
  Ze zijn inderdaad 1 dag per week bij mijn ouders. Hebben daar hun middagslaapjes dus ook altijd gedaan (de grote kleine dame slaapt al bijna een jaar niet meer 's middags op donderdag). Dus mogelijk dat dat er ook aan meewerkt dat ze er 's nachts ook beter slapen.

  MAar ze hadden bijvoorbeeld nog nooit bij mijn zus in het nieuwe huis gelogeerd. Was afgelopen nacht voor het eerst. En dan met z'n tweeën op 2 matrassen op de grond. Ook anders dan anders. Mogelijk is het mij onze meiden ook inmiddels de leeftijd die meespeelt. Die vinden elk logeerpartijtje een groot feest. Zeker als er andere kindjes zijn.

  In augustus gaan ze voor het eerst een nachtje logeren bij een vriendin van mij die tegen die tijd 3 kindjes heeft (3e moet over een week of 3-4 geboren worden). Ook weer helemaal nieuw, maar ze verheugen zich er enorm op.

  En Esther is natuurlijk nog geen 1,5. Ze zit op een leeftijd waarop het voor haar moeilijk is om zich te realiseren dat jullie echt nog wel terugkomen. Dat kan ze nog niet plaatsen. Thuis weet ze inmiddels wel dat jullie er ook altijd zijn als ze wakker wordt, want jullie wonen daar.

  Maar op een logeeradres kunnen ze die omschakeling veel minder makkelijk maken. Jullie wonen daar niet, dus wie zegt dat jullie er straks als ze wakker wordt ook weer zullen zijn. En komen jullie haar anders in elk geval nog wel ophalen.

  Het is bij haar gewoon de leeftijd die logeren tot een hele happening maakt. Maar ik denk echt dat het scheelt dat ze straks al de hele dag alleen bij je ouders is en daar lekker aan kan wennen voordat ze er gaat slapen.

  Eigenlijk moet je ook niet meer bellen op die dag. Gewoon afspreken met je ouders dat zij jullie bellen als zich een onhoudbare situatie voordoet en verder gewoon geen nieuws, goed nieuws.

  Hoe leuk het ook is om aan de andere kant van de lijn dat kleine stemmetje nog even te horen. ;-)
  kôlleke
  Posts:22705


  --
  05-27-2007 10:51
  Voor mijn dochters nam ik vroeger altijd ons eigen campingbedje mee. Ik zette het bedje zoveel mogelijk neer waar ze bij waren, dan konden ze er weer een beetje aan wennen. Ook praatte ik veel tegen de kleine over wat er allemaal ging gebeuren.
  De bekende bedknuffel en het tutteldoekje gingen altijd mee. Bij de jongste ook het speentje. Verder hield ik zoveel mogelijk hetzelfde ritueel aan als thuis. Uitkleden, verschonen, pyjamaatje aan, dag zeggen tegen de spulletjes in de kamer, dikke kus..... 

  Meestal ging het goed. Als het dan een keer niet goed ging, had ik het niet meer. Ik kon er erg slecht tegen. Je wilt het beste voor je kindje en dat lijkt niet te lukken. Als moeder heb je het gevoel dat je faalt. Toch bleek er altijd een "oplossing" te zijn, desnoods een keertje slaap tekort.

  Karin je zult merken dat als je er zelf niet bij bent, opa en oma wel een oplossing weten te vinden voor als het slapen niet direct lukt. Wat dacht je van lekker met duim of speen in de mond op schoot bij opa of oma?

  karin185
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  05-28-2007 8:37
  Oh ja, opa en oma zullern er vast wel uitkomen, maar ik ben blij te horen dat ik niet de enige ben die dan toch niet zo lekker zit als het even allemaal niet lukt.

  Opa en oma laten haar ook rustig veel langer op, omdat ze nog zo lekker zat te spelen. Dus als ze dat dan ook doen en ze echt moe is als ze naar bed gaat, dan zal het vast ook wel beter gaan.

  Wij hadden bij mijn ouders nooit ons eigen campingbedje mee, omdat mijn ouders gewoon een goed ledikantje met een goede matras hebben staan. En de vorige keren (was wel in het winterseizoen) sliep ze daar wel goed in.
  Sje
  Posts:75548


  --
  05-28-2007 1:30
  Het zal ook inderdaad niet aan het bedje liggen. Het is de andere omgeving, het andere ritme en de leeftijd.
  karin185
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  05-29-2007 9:59
  En juist het campingbedje ziet er heel anders uit met dat gaas, dan het bedje van mijn ouders, die ook gewoon spijltjes heeft zoals haar eigen bed.
  Peter P
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  05-29-2007 12:27
  Mijn meiden sliepen altijd en overal, of wij er nu waren of niet. Wij hebben dat ook bewust zo gekweekt, door ze van heel jongs af aan mee te nemen en overal te slapen te leggen, vanaf dat de oudste 10 dagen was (opa's verjaardag).

  En logeren deden ze ook al snel: met een half jaar bij mijn zus, met gebruiksaanwijzing (had ze om gevraagd, toen had ze zelf nog geen kinderen). Het zal natuurlijk te maken hebben met het karakter van je kinderen, maar ik denk dat het voor kinderen heel goed is om ze van jongs af aan te wennen ook elders te slapen dan in hun eigen bed, dat zal over een paar jaar schelen als ze gaan logeren, op vakantie, enz. enz. 
  sonnie1983
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  05-29-2007 12:41
  Peter, als het maar niet elk weekend is dat ouders hun kinderen ergens droppen. Dat vind ik ook teveel van het goede. Tja je wil kinderen of niet denk ik dan. Dan moet je ook in het weekend wat dingen laten of een thuis en de ander stappen bijv.

  (sorry maar ik zie dat wel eens dat kids elk weekend ergens anders slapen)

  gr
  karin185
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  05-29-2007 1:44
  In het begin sliep Esther overal. Ze lag dan gewoon in haar eigen wagen of maxicosi te slapen. Maar daar is ze nu te groot voor en de keren dat we afgelopen winter geoefend hebben gingen goed, maar afgelopen week dus niet.
  Peter P
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  05-30-2007 12:31
  Wij vonden het vooral handig dat de meiden overal sliepen, omdat we ze dan gemakkelijker konden meenemen, niet om ze gemakkelijker te kunnen droppen.... (Maar nu ze puberen, denken we er weleens anders over)
  karin185
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  05-30-2007 8:42
  Ja, het is ook wel handig als je ze overal mee naar toe kan nemen en dat ze overal slapen. Hadden we misschien toch wat meer nog moeten doen, dan was het nu wat makkelijker geweest.
  Miriam
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:3535


  --
  05-30-2007 1:05
  Onze kleine vent (6,5 mnd) heeft afgelopen weekend voor het eerst bij opa en oma gelogeerd. Hij slaapt vaker bij anderen (in de wagen, maxi cosi of bedje), maar dit was voor het eerst een hele nacht. Niet om hem te "droppen", maar omdat we andere verplichtingen hadden en het zielig is om hem om 12 uur 's nachts nog op te moeten halen en uit bed te trekken ;-)

  Het ging supergoed en ik denk dat het voor kinderen wel goed is om er al op jonge leeftijd aan te wennen. Zo leren ze ook al vroeg hoe het er bij anderen in huis aan toe gaat.

  Groetjes,
  Miriam
  sonnie1983
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  05-30-2007 1:14
  hoho ik wou niet zeggen dat iedereen zijn/haar kinderen dropt hoor. Tuurlijk mag je ook best een avond weg en de kids ergens logeren hoor.

  Maar niet elk weekend je kids ergens droppen omdat je zo nodig elk weekend moet stappen bijv.

  gr
  Sje
  Posts:75548


  --
  05-30-2007 1:49
  Goed Miriam dat de eerste logeerpartij van de kleine man goed gegaan is! en zo hebben opa en oma natuurlijk ook extra lang kunnen genieten van hun kleinzoon!
  karin185
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  05-30-2007 2:55
  Fijn Miriam dat de eerste logeerpartij zo goed is gegaan. Esthers eerste logeerpartij is volgende week. Ik denk dat ik te lang dacht dat ik niet zonder Esther kon zo lang, en dat het juist beter is om ze wel eerder eens ergens te laten logeren, maar het was ook niet nodig om haar eerder te laten logeren.

  Maar nu heb ik gelukkig de beslissing durven nemen om haar volgende week bij mijn ouders te brengen voor een nachtje en 2 dagen zonder heer weg te gaan.
  sonnie1983
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  05-30-2007 3:06
  Bedenk nu trouwens dat mijn petekindje bij mijn ouders tijd terug heeft geslapen een keer. en dat mijn vader naderhand met een lach zei van hij heeft de hele nacht gehuild (overdreven gezegd dan he). Volgende keer zet ik hem onder de carport (garage nog ertussen en stuk stoep).

  Maar je zag gewoon dat dat voor de grap was en dat ze het heel leuk gevonden hadden!
   
  (ja mijn vader is een grappenmaker hoor)

  Dus dat huilen vinden ze niet erg denk ik, jullie (schoon)ouders, hoor Karin!

  gr

  Edited by - sonnie1983 on 30-5-2007 3:07:42 PM
  karin185
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  05-30-2007 3:10
  Ach nee, ik moet me er gewoon niet te veel zorgen over maken.
  Miriam
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:3535


  --
  05-30-2007 4:11


  citaat:
  karin185 wrote:
  Ik denk dat ik te lang dacht dat ik niet zonder Esther kon zo lang, en dat het juist beter is om ze wel eerder eens ergens te laten logeren, maar het was ook niet nodig om haar eerder te laten logeren.
  Gelijk heb je hoor. Wij brengen onze kleine ook niet "zomaar" weg. We schakelen alleen oppas in als het ook echt nodig is. Tot grote frustratie van een enkeling ;-). Wij vinden het allebei ontzettend leuk om onze vrije tijd met de kleine door te brengen. Ik werk zelf 3 dagen en als ik hem ophaal van de crèche is hij vaak al zo moe dat hij na een kwartier al weer naar bed gaat. Daardoor zie ik hem niet zoveel als ik soms wel zou willen. Jeroen werkt 5 dagen en heeft dus alleen de weekenden. Wij brengen hem dan ook zeker niet weg als het niet nodig is. 
  U bent niet gemachtigd om te reageren.
  Pagina 1 van 212 > >>