Vaste oppas!!
Laatste Bericht 02-12-2011 1:52 door Peter P. 34 Reacties.
Printer Vriendelijk
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 1 van 212 > >>
AuteurBerichten
Bugkever
New Member
New Member
Posts:


--
05-24-2007 3:50
  De wens een vaste oppas te hebben komt steeds vaker naar boven. Ik bedoel dan niet ten behoeve van de reguliere "kinderopvang", maar gewoon voor een avondje uit. Gewoon om weer eens wat meer met z'n tweetjes te kunnen ondernemen. Nu zijn het meestal opa & oma of mijn zus die dan oppassen. En dat doen we dus eigenlijk te weinig......

  Hoe loop je zoiets aan?
  Wat betaal je?
  Vertrouwen?
  Hoe oud kan een oppas minimaal zijn?

  Hebben jullie tips of hoe is het bij jullie gegaan? Ik kan me zo voorstellen, dat ik in mijn eigen straat meiden kan benaderen. (Mijn kinderen zijn 7 en 5 jaar.)

  Ben benieuwd naar jullie reacties.


  karin185
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  05-24-2007 4:07
  Ja, dat is wel een goeie. Volgens mij is het veel fijner als je een vaste betaalde oppas hebt die je kunt vragen als je gewoon eens voor je plezier een avondje uit wilt. Wij vragen meestal mijn ouders als oppas, maar toch doe ik dat eigenlijk alleen als het echt nodig is.

  Ik denk dat ik me min of meer ook bezwaard voel om mijn ouders te vragen om op te passen als het alleen maar voor de lol is. Terwijl als ik er iemand voor zou hebben, dat ik het dan makkelijker zou doen.

  Maar wie vraag je? Je moet toch wel vertrouwen hebben in iemand. En om bijvoorbeeld zomaar een stikvreemde op je kinderen en in je huis te laten, dat lijkt me ook nogal lastig.

  Dus ik lees even mee met de reacties die hier komen, want ik ben ook wl benieuwd.
  Peter P
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  05-24-2007 4:27
  Tieners uit de eigen straat is het prettigste. Zeker als er ouders zijn die het daarmee eens zijn en als achterban kunnen fungeren, je geeft meiden van 14-18 wel een hele verantwoordelijkheid namelijk...

  Mijn meiden passen regelmatig op in de buurt inmiddels, en dat levert een leuk zakcentje op. 
  Sje
  Posts:75548


  --
  05-24-2007 4:32
  Ik zou ook wel een vaste betaalde oppas willen. Net wat Karin zegt, die vraag je makkelijker. Als je familie ofzo vraagt voel je je eerder bezwaard, terwijl dat vaak helemaal niet nodig is.

  A.s. weekend gaan de meisjes voor een nachtje naar mijn zus en zwager en die vinden het hartstikke leuk dat hun nichtjes komen logeren. Die zien het als een extra gezellig weekendje en willen ze wel vaker voor een logeerpartijtje hebben.

  Ik vind ook dat je makkelijker vraagt of de kindjes ergens kunnen logeren of spelen aan mensen die zelf ook kinderen hebben. Gewoon omdat je dan hetzelfde eens terug kunt doen. Niet dat het allemaal op de weegschaal moet, maar je weet dan gewoon dat je over en weer wat voor elkaar kunt betekenen in de vorm van opvang van elkaars kindjes.

  Wij hebben helaas niemand in onze familie-/vrienden-/kennissenkring die kinderen heeft in de middelbare-schoolleeftijd dus voor ons wordt het erg moeilijk om aan een goede 16-jarige oppas te komen die wat bij wil verdienen. En een oppascentrale of reageren op een advertentie van een wildvreemde dat doe ik liever niet.

  Ik ben erg zuinig op mijn kindjes dus ik blijf nog liever thuis van mijn afspraak dan dat ik ze aan een vreemde oppas toevertrouw.
  karin185
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  05-24-2007 8:24
  Precies, en tieners hier in de straat hebben we nauwelijks, of we kennen ze helemaal niet. Dus dat wordt voor ons ook wat lastiger.
  Louise
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  05-24-2007 9:39
  Toen wij hier nog maar kort woonden, kregen we een briefje in de bus dat me op één of andere manier een goed gevoel gaf. Tiener bood zich aan als oppas. Ik ben er thuis langs gegaan om de "sfeer" te ervaren, woonde 2 straten achter ons. Heeft toch een tijd lang regelmatig opgepast, kon zij niet dan soms haar broer! Is goed bevallen, tot ze beiden tegelijk eindexamen deden en niet meer konden. Dat was echt boffen.
  Peter P
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  05-24-2007 11:11
  Bij ons waren het buurmeisjes, en nu zijn mijn dochters de buurmeisjes... |Een kind in de buurt heeft diabetes,en M2 is dsaarom de enige die er mag oppassen, weet precies wat ze in noodgevallen moet doen. ;-)
  kôlleke
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  05-24-2007 11:14
  Wij zijn echte boffers. Mijn zwager en schoonzus wonen ook bij ons in het dorp. Mijn schoonzus is altijd mijn oppas geweest toen ik nog werkte.
  Als we 's avonds oppas nodig hadden, kwam haar dochter (ons nichtje) oppassen. Als zij niet kon, kwam haar grote broer (ons neefje). En als hij niet kon, kwam mijn schoonzus weer in actie.

  Een vriendin van mij heeft geen familie in de buurt wonen en heeft vaak oppas nodig. Zij is begonnen met buurmeisjes en ook ons nichtje en de dochter van een andere vriendin van mij passen bij haar op.
  Weet je trouwens hoe ze aan haar vaste oppas voor overdag is gekomen? Via de kapper! Tja, wij wonen in een klein dorp en dat heeft zo zijn voordelen. Er is altijd wel iemand die iemand kent die iemand in de "aanbieding" heeft.
  stier67
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  05-25-2007 12:31
  Bij ons was ook het overbuurmeisje onze oppas. Zij was 14 toen ze voor het eerst bij ons kwam maar het voordeel van een buurmeisje is idd dat er een bekende buurvrouw bij hoort dus in noodgevallen kon die bijspringen. Onze zoon was toen 15 mnd. Ik zorgde er wel voor dat zij er bij was als hij op bed werd gelegd.

  Om een oppas uit te zoeken kun je ook een soort sollicitatie doen en de oppas een paar keer overdag gaan vragen zodat je kunt kijken hoe zij (of hij) met je kind omgaat.
  willy v
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  05-31-2007 6:19
  Ik heb altijd oppas gehad 'savonds, ik woon buiten een dorpje, in het bos, wij hadden altijd2 vriendinnen of vriend en vriendin omdat wij helemaal alleen wonen, geen buren zelfs geen andere huizen in onze "straat: Bovendien alle familie woont op een uur rijden met de auto, wij hebben 4 kinderen dus ze kregen wel een hele verantwoordelijkheid.
  Het is altijd goed gegaan, we hadden nog geen mobiel toen maar gaven altijd de tel.nummers van de mensen waar we naar toe gingen.
  In het begin zetten we een advertentie bij ons in het dorpskrantje omdat we net nieuw waren in het dorp, later kregen we oppas via via.

  Ik ben wel heel blij dat we nu al weer een hele poos  kunnen gaan en staan waar we willen.


  Willy 
  Bugkever
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  05-31-2007 7:19
  Leuk hoor, al die reacties.... intussen is hier nog geen poging gedaan! Pappa zou dit varkentje wel even wassen Yell en zorgen voor een vaste oppas.... haha!!

  Ik had al lang in de straat even hier en daar gevraagd, maar ik hou jullie op de hoogte van dit projectje van "paps".

  Blijf wel benieuwd naar andere ervaringen!!

  Anja1966
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  08-30-2007 7:23
  Kan het niet nalaten, even een anecdote: Jongste was net twee en lag al in bed toen de zoon (15 jaar) van mijn vriendin kwam oppassen. Dat deed hij regelmatig en geen van de drie kinderen werd ooit wakker. Tot die avond...

  Toen wij thuis kwamen zat die arme jongen een beetje beteuterd op de bank en vertelde wat er gebeurd was. Jongste huilde en hij was naar boven gegaan. Ze had niet verwacht dat HIJ naar haar toe zou komen, dus raakte ze overstuur en begon heel hard te huilen. En ze loste het "probleem" vervolgens zelf op. Ze riep heel hard: "GA WEG! UITTEKAMER! WEGWEZE JIJ!" Hij droop af naar beneden en... ze was stil en lag heerlijk te slapen toen ik bij haar ging kijken.

  De volgende dag wist ze precies wat er gebeurd was: "Tom magge niet bij mij komen als ik huilt! Alleen mama!"

  We hebben er erg om moeten lachen, die kleine haaibaai!

  Groetjes, Anja

  Edited by - Anja1966 on 30-8-2007 7:25:26 PM
  Sje
  Posts:75548


  --
  08-30-2007 8:22
  Oh bij dit verhaal zie ik helemaal onze jongste voor me. Die zou op dezelfde manier gereageerd hebben denk ik. Hihi!
  Peter P
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  08-31-2007 8:47
  Het arme jong.... 
  Sje
  Posts:75548


  --
  10-19-2009 8:40
  Ik pik even deze op.

  Ik heb een poos geleden aan de overbuurvrouw gevraagd of haar dochter (14-15 is ze denk ik) het leuk vindt om op te passen en of ze dat ook al mag van haar ouders.

  Enthousiaste reactie want inderdaad ze past al op en ze wil graag nog een oppas-adres.

  Vandaag ben ik er langs geweest omdat we binnenkort een datum hebben waarop het fijn zou zijn als we oppas aan huis hebben.

  Toen ik vroeg wat ze normaal per uur krijgt, zei ze heel verlegen "Oh dat maakt niet zo uit hoor". Ze vindt het dus moeilijk om aan te geven wat ze ervoor wil hebben.

  Dus ik wil eens om me heen informeren hoe de bedragen voor een oppas van die leeftijd liggen.

  Hebben jullie informatie waar ik iets mee kan?
  Miriam
  Senior Member
  Senior Member
  Posts:8902


  --
  10-19-2009 9:20
  Wij hebben sinds afgelopen week ook een oppas van 14, bijna 15 jaar. Voor 2 kindjes betalen wij haar 3,50 euro per uur. Ik twijfelde eerst ook wat. Op internet worden verschillende bedragen genoemd. Gezien haar leeftijd heb ik voor 3,50 gekozen.
  Sje
  Posts:75548


  --
  10-19-2009 9:58
  Ik begreep tijdens mijn zoektocht inderdaad ook dat het bedrag weleens afhankelijk wordt gemaakt van het aantal kindjes, of ze de kindjes in bed moet leggen of in bad moet doen etc.
  Miriam
  Senior Member
  Senior Member
  Posts:8902


  --
  10-20-2009 7:04
  Ja, dat zag ik ook al. Volgens mij zitten wij niet hoog, maar we kunnen het altijd nog eens verhogen. Verlagen doe je achteraf niet meer.
  Peter P
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  10-20-2009 7:09
  Als het 's avonds is en de kinderen slapen, dan is 3,50 redelijk, hier ook gewoonte. Soms krijgen ze meer voor de eerste uren (kinderen eten geven en naar bed brengen, en voor de laatste uren (na middernacht, maar dat zijn uitzonderingen).

  Ook het nibud zegt er iets over....

  Edited by - Peter P on 20-10-2009
  Miriam
  Senior Member
  Senior Member
  Posts:8902


  --
  10-20-2009 9:19
  20 Jaar geleden kreeg ik zelf voor het oppassen op 3 kinderen (overdag en 's avonds) altijd 5 gulden per uur en dat vond ik heel erg veel. Ik was toen een jaar of 12/13.

  Wij hebben verder met onze oppas ook duidelijke afspraken gemaakt. Geen vriendjes/vriendinnetjes mee, 's avonds de deur niet open doen en bij twijfel altijd bellen. 
  U bent niet gemachtigd om te reageren.
  Pagina 1 van 212 > >>