Sport jouw puber?
Laatste Bericht 06-04-2008 4:38 door Peter P. 17 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
Peter P
New Member
New Member
Posts:


--
05-24-2007 9:30
    Is daar, naast school en vrienden, nog tijd voor? Hoe belangrijk vind je dat? Bewegen ze wel genoeg?

    Ik begin:
    1 dochter (16) fietst naar school, dagelijks 15 km. heen en weer, en zit op tienergymnastiek, ene uur per week. Het fietsen si moeizaam, ze wil liever met de bus. Om te stimuleren geven we haar het busgeld, ook als ze fietst, dat is een mooie aanvulling op haar zakgeld.
    1 dochter (14) is een sportiever type: ze turnt (5-6 uur per week) zit op tienergym, is assistent trainster bij die gymvereniging en fietst elke dag probleemloos naar school (6 km. heen en 6 km. terug).

    Het heeft wel grappige verschillen, in lichaamsbouw, in gewicht, in energie.. ;-)


     
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-24-2007 3:04
    Da's best heel veel Peter! Onze kinderen sporten ook allemaal. De oudste (nog net tiener, 19) volleybalt. Middelste turnt en helpt daar een uur. Tot nu toe schaatsten beiden meiden.  Jongste turnt ook. Fietsen doen ze ook, alleen 's avonds mogen ze niet maar dan fietsen we gewoon mee, eigenlijk nooit auto. En ze spelen nog buiten! Sinds kort met de eenwielfiets, skaten, iets met 2 vlaggetjes en 2 groepjes etc. Alleen voor school hoeven ze niet zover (3 km), dat is vanzelf een mooie basis natuurlijk.
    Middelste heeft een poosje fysiotherapie en die vond het helemaal OK en vond haar sterke beenspieren hebben.
    Gompy
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-24-2007 8:08
    Onze meiden zitten allebei een uurtje in de week op gym, ook een soort tienergym.
    Jongste fietst elke dag 16 km in totaal naar school, oudste doet dat sinds een maand of wat met de scooter, dus wat extra sporten zou geen kwaad kunnen.

    Verder gaan ze zo af en toe ook wel eens skeeleren en jongste gaat wel eens paardrijden bij een vriendin.
    Maar het is vaak ook het tijdgebrek dat het moeilijk maakt om naast school en bijbaantje nog wat te doen,  bewegen is belangrijk maar wat tijd over naast school en alle andere verplichtingen is ook wel relaxt.
    Gompy
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-24-2007 8:09
    O ja, jongste heeft 3 keer in de week gym op school en oudste 2 uur.
    Als het een beetje weer is moeten ze een soort coopertest doen rondom een waterplas vlak bij school.
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-24-2007 10:07
    en deze week de avondvierdaagse!
    Sje
    Posts:75548


    --
    05-24-2007 10:17
    Over avondvierdaagse gesproken. Wij willen met de meisjes t.z.t ook beginnen met de 5km. Wat is een handige leeftijd om daarmee te beginnen?
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-24-2007 11:12
    Ver voor de puberleeftijd, lijkt me... ;-)
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-25-2007 8:19
    In het dorp waar wij toen woonden deed gewoon iedereen mee. Dus onze zoon, die in feb. 4 was geworden, ook. En tuurlijk kon hij het, had ik nooit gedacht (probeer maar eens zomaar een eindje te wandelen ;(  )
    Sje
    Posts:75548


    --
    05-25-2007 1:51
    Onze oudste wordt in september 4, dus normaal gezien zou ze evt. volgend jaar de 5km wel kunnen lopen?
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-25-2007 3:45
    Niet vervelend bedoeld, maar kan deze zijweg naar de andere kinderen-groep? Iemand die hier nu nieuw komt kijken snapt echt niet wat de avondvierdaagse voor 4-jarigen in het topic- sport jouw puber- doet...
    Sje
    Posts:75548


    --
    05-25-2007 5:00
    Oké!
    kôlleke
    Posts:22705


    --
    05-25-2007 5:10
    Kan je als moderator niet zelf het draadje doorknippen?

    Onze oudste (12, groep 8) staat te trappelen om te gaan puberen. Voorlopig valt het allemaal nog wel mee. Volgend schooljaar gaat ze dus op de fiets (6 km enkele reis) naar de middelbare school.  Daar krijgt ze ook gym. Hoeveel uur weet ik eigenlijk niet.
    Ze gaat in ieder geval door met haar balletactiviteiten, dwz. klassiek ballet en jazzballet. Als het qua tijd lukt wil ze ook weer een cursus tapdansen doen. En die trampoline hè Pepo, die staat er volgend jaar ook nog wel (zie ander draadje).
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-25-2007 5:32
    Ik kan wel een onderwerp verplaatsen, ik kan ook berichten weggooien, maar of en hoe ik een onderwerp kan splitsen, ben ik nog niet uit.
    Anja1966
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-04-2008 12:17
    Onze stevig puberende Oudste van 13 jaar basketbalt al ruim 6 jaar. Deze zomervakantie gaat hij voor het eerst op een echt basketbalkamp, opgezet door de bond. Wel duur, maar we gaan niet echt op vakantie, dus mag zoiets een keertje. Hij gaat ook op kamp vanuit de club, maar daar doen ze verder niets aan basketbaltraining of zo.

    Verder fietst hij elke dag 12 km heen en ook weer terug naar school. Hij is wel een sportief tiepje. Dat heeft ie van zijn vader, zal ik maar eerlijk bekennen, hoewel ik in mijn glorietijd ook 20 uur per week basketbalde naast mijn VWO. Er bleef niks van me over! Ik at 20 boterhammen per dag en nog honger!

    Ik ben blij dat hij het basketballen ook als uitlaatklep gebruikt. Als hij boos is, loopt hij naar buiten, waar we een ring tegen de muur hebben gehangen en gaat even schieten. Vaak is hij het dan ook kwijt als hij weer terug komt.

    Groetjes, Anja
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-04-2008 7:57
    Da's een mooie uitlaatklep! En die bal botst geen deuken in auto's enz? Handig als je zo'n plek hebt!
    Gompy
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-04-2008 9:05
    Onze dames zijn intussen gestopt met de gym (zie berichtjes hierboven). De reden daarvan is dat ze op tienergym zitten maar ook leerlingen van groep 7 en 8 van het basisonderwijs komen bij hun in de groep en als je dan bijna 16 en ruim 17 bent is dat niet meer zo leuk.

    Oudste pakt nu het wat langer licht is voor haar bijbaantje vaker de fiets inplaats van haar scooter en jongste fietst nog regelmatig en gaat komende zomer als eindexamencadeau (een beetje van ons een een beetje zelf betalen) op surfkamp naar Spanje! Lekker actief weekje zal dat worden.
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-04-2008 11:28
    Onze oudste is om die reden ook gestopt met zelf gymmen,. maar helpt nog wel in 2 lessen voor jongere kinderen (oa bij haar zusje in de les ;P  )
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-04-2008 4:38
    Onze jongste gaat voplgend jaar stoppen met turnen. Wedstrijden te zwaar, te vaak blessures en ze kan niet goed met de trainster overweg. Ze blijft wel assisteren bij lesgeven en op de tienergym.  Tijdgebrek vanwege eindexamen (volgend jaar) en bijbaantje telt ook mee. Maar ze blijft zat bewegen denk ik, ookal heeft ze nu een scooter. (Die nog een maand in de schuur blijft!)
    U bent niet gemachtigd om te reageren.