Op welke sport zit je kind?
Laatste Bericht 09-15-2010 4:33 door Miriam. 14 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
stier67
Veteran Member
Veteran Member
Posts:2910


--
05-24-2007 3:45
    Het lijkt me leuk te lezen welk soort sport je kind beoefend en op hoeveel sporten je kind zit.

    Ik zal zelf beginnen.
    Onze zoon zit op zwemmen en op kick-box. Dat zijn 2 hele verschillende soorten sporten maar het kick-box is goed voor z'n zelfvertrouwen en het zwemmen goed voor de conditie.

    Onze dochter doet de zelfde sporten. Ze zat eerst op gymnastiek maar daar vondt ze niets meer aan. Nu staat ze soms met haar broer de oefeningen te doen die ze hebben geleerd bij kick-box. Ze is nog maar 10 maar staat haar mannetje wel.
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-24-2007 9:22
    Mijn oudste (16) zit op tienergym. Dat is een uur in de week bewegen. Mijn jongste (14) zit op turnen, tienergym en is assistente bij de gymles van de kleuters. Ze heeft net de assistentencursus afgerond, daar is ze supertrots op.
    Ze zitten al vanaf hun 4e op die gym., en vanaf hun 8ste op turnen, waar de oudste na een paar jaar mee ophield. Dat turnen kost veel tijd (5-6 uur per week trainen) en soms problemen (ze valt weleens van de brug, heeft al eens een arm gebroken) en drukte voor ons (wedstrijden door heel Nederland) maar ze vindt het leuk en het is te combineren met school, dat is het belangrijkste.
    En nee, het is nog lang geen landelijke top, dan moeten ze 12-15 uur per week trainen, dat is ons teveel van het goede. Topsport is volgens mij nooit gezond trouwens, altijd de grens opzoeken.
    Nikkykai
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-24-2007 1:53
    Nikky (5) staat nog steeds op de wachtlijst voor zwemmen.... Frown
    kôlleke
    Posts:22705


    --
    05-24-2007 2:44
    De oudste (12) heeft een heeeeeeel klein coördinatiestorinkje. Ze kon als kleine meisje moeilijk de stoep op en af. Dat soort dingen. Ze is ook een beetje "lomp". Bewegen is dan ook erg belangrijk voor haar.
    Ze heeft drie jaar op zwemles gezeten om twee diploma's te halen. Toen ze daarmee klaar was is ze op gym gegaan. Vorig jaar is ze daarmee gestopt. Daar heeft ze een hoop geleerd, maar altijd de laagste punten halen is natuurlijk ook niet leuk. Ze had daar zelf niet zo heel veel last van hoor.
    Vanaf haar vijfde zit de oudste ook op ballet. Ook goed voor haar coördinatie. Eerst 1 keer in de week. Toen er gekozen mocht worden tussen klassiek ballet en jazzballet is ze allebei gaan doen. Afgelopen jaar heeft ze er ook nog een cursus tapdansen bij gevolgd. Misschien wel veel (want ze zit ook op klarinetles) maar ik vind juist voor haar het bewegen erg belangrijk.

    De jongste (9) is een heel ander verhaal. Licht, soepel en een echte spring in het veld. Maar wel een angstig type. We hebben haar daarom later op zwemles gedaan (toen ze 6 was). Binnen anderhalf jaar had ze drie diploma's op zak. Ook zij zit op ballet, vanaf haar vierde. Toen zij mocht kiezen wilde ze alleen jazzballet doen.
    Dit jaar heeft ze voor het eerst op schaatsles gezeten. Echt leuk joh! Wel zijn de wedstrijden wat aan de vroege kant voor moeders. Zaterdagochtends om 7 uur klinkt het eerste startschot (en dan moet je dus al eerder aanwezig zijn om in te rijden).
    Ook heeft ze een cursus tafeltennissen gevolgd, maar dat was zo chaotisch, daar is ze niet mee doorgegaan.

    In de tuin hebben we sinds vorig jaar een trampoline staan die veel wordt gebruikt.
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-24-2007 4:25
    Die laatste regel laat ik  mijn dochters niet lezen. (betegelde tuin van 4 x 6 meter).
    Susje
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-25-2007 11:34
    Ook wij hebben een trampoline die dagelijks intensief gebruikt wordt.
    Onze dochter zit op korfbal, 1 uur trainen, en in het weekend wedstrijd.
    daarnaast hebben we een zwemabonnement dus zwemmen we ook veel.

    Edited by - Susje on 25-5-2007 11:35:20 AM
    sonnie1983
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-26-2007 11:18
    Vroeger deed ik: zwemles, ballet, dansmariekes, hobbydoos....
    Na groep 8 moest ik kiezen van mijn moeder omdat je het druk krijgt met school ook dus ben ik alleen verder gegaan met dansmariekes. En zelfs daarmee tot EK gekomen met mijn solo en groeps en showdansen.
    Ook al toen ik nog op basisschool zat hoor.

    gr
    Marion60
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-29-2007 8:33
    Bij ons thuis is tennis favoriet bij de jongens. Ze zijn alledrie begonnen op hun zesde jaar en beoefenen de sport redelijk intensief. De ouste 2 nu wat minder ivm werk/studie maar competitie spelen ze nog wel.
    De jongste zoon traint 3x in week en speelt competitie en toernooien. Voor mij is het de sport dat allemaal georganiseerd te krijgen Laughing. Veel rijden dus naar trainingen e.d. Maar wel ontzettend leuk.
    Mijn dochter heeft vanaf haar geboort slechte ogen en ziet slecht diepte dus dan zijn balsporten niet zo handig. Zij heeft als kind op de jeugdtheaterschool gezeten (zang, dans en toneel) en later nog paard gereden.

    grtz
    Marion
    macmickey
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-10-2007 5:17
    De oudste (7) wilde op hockey want voetbal kon niet volgens zijn moeder (veel te agressieve supporters) en zijn opa (die iets heeel lelijks zei...sport), nu wil hij turnen maar hij wil eigenlijk ook wel misschien iets "anders". Ik heb al tegen hem gezegd dat hij, desnoods, elk jaar een andere sport mag doen maar wel in ieder geval het seizoen dan ook afmaakt. Overigens heeft hij ook 2 jaar op scouting gezeten (niet echt sport maar wel sportief) en dat vondt hij heel leuk totdat er een nieuwe leidster kwam die niet zo leuk met de kinderen omging, ze hebben bijna allemaal aan het einde van het seizoen opgezegd.
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-10-2007 5:22
    Benik een ontaarde moeder???
    Hier geen!!!
    Op school krijgen ze in groep 4 en 5 zwemles......
    macmickey
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-10-2007 6:17
    Zeker geen ontaarde moeder hoor...;-) Sterker nog ik denk dat er teveel ouders zijn die hun kinderen teveel laten doen. Sommige kinderen hebben letterlijk en figuurlijk een agenda bij zich om afspraken te kunnne maken om te komen spelen. Maandagmiddag muziek, Dinsdagmiddag zwemmen, Woensdagmiddig Judo, Donderdagmiddag paardrijden en Vrijdagmiddag....slapen want ze zijn KAPOT. Goed ik overdrijf een beetje maar ik bedenk soms wel even hoe "wij" dat vroeger deden. gewoon hop uit school, spelen...pas later (klas 3/4 (groep 5/6) gingen er kinderen vaker dan 1 middag naar sport ofzo...
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-10-2007 6:23
    Ja, en ik geloof ook niet dat onze kinderen te weinig bewging hebben....
    zwemles, gymles (beide op school) pauzes op school is oo niet op 'platte gat zitten'. Thuis gaan ze vaak ronde over dorp fietsen, en in speeltuin spelen. Als gezin wandelen we regelmatig langs het water, over strand, door de duinen of over boulevard. Vakanties zijn altijd aktief met wandelen in de bergen........
    Tja en voor sport.... moet ik altijd meer dan 12 km enkele reis rijden.
    Anja1966
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-11-2007 10:46
    De zwemdiploma's zitten hier allemaal op zak, prettig want daar ging heel veel tijd (en geld) in zitten. Verder zitten Oudste en Middelste bij basketbal, 1x per week trainen, 1 wedstrijd. Jongste zat bij ballet, maar de juf is er mee opgehouden, dus op zoek naar een ander, dat wordt dan ws verder reizen.

    Ze zouden alledrie heeeeeel graag willen paardrijden, maar ik vind het zo gevaarlijk. En ik weet waar ik het over heb, ik heb zelf twaalf jaar les gehad. Toen zag ik het gevaar niet zo, maar nu... Ik heb het nog maar een beetje afgehouden.

    Middelste en Jongste zitten bij een kennismakingscursus toneel voor kinderen, en dat vinden ze geweldig!

    Groetjes, Anja
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-15-2010 4:08
    Nou, de tijd dat ik schreef dat ze hier niet aan sport doen is al weer even geleden.....

    Ondertussen zitten ze hier al bijna 2 jaar op badminton.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    09-15-2010 4:33
    Onze oudste zit sins anderhalf jaar op gym. Jongste zou na de zomer ook starten, maar de peutergroep is opgeheven ;-(. Met haar ga ik nu bijna elke week zwemmen.
    U bent niet gemachtigd om te reageren.