Gastouderopvang ervaring?
Laatste Bericht 05-16-2007 5:24 door Annet028. 2 Reacties.
Printer Vriendelijk
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
sonnie1983
New Member
New Member
Posts:


--
05-14-2007 2:59
  Heeft iemand ervaring met gastouder opvang?

  Mijn zus gaat meer werken en wil een vriendin oplaten passen. Wat neer zou komen op 4 a 5 dagen per maand (Ze gaat de kraam in en draait dan 2 gezinnen per maand)

  Nu wil zij eigenlijk liever in het zwart verdienen. Maar ika dviseer mijn zus om het via gastouderopvang te doen.

  Nu had mijn zus naar zo'n bureau opgebeld ivm huurtoeslag enzo. En ik vond het allemaal niet echt duidelijk.

  Dus hebben jullie hier ervaring mee en houd zij er zelf ook wat extra's aan over (de oppas) en ik weet dat mijn zus dan kinderdagopvangtoeslag kan aanvragen. Heeft ze nu ook al want hij gaat 3 ochtenden naar kinderdagopvang.

  Dus alle tips/ervaring welkom.

  Ik heb het haar zo geadviseerd omdat volgens mij dan alles goed en duidelijk op paier staat mocht er wat gebeuren/voorvallen. Zij hebben ervaring met zo'n opvang. Dus dekken volgens mij dingen al in in contract.

  Groetjes
  Annet028
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  05-16-2007 5:21
  Een gastoederopvang heel heel goed te doen. Ik doe het zelf ook met mijn zoontje. Hij gaat voor 20 uur in de week (dit zijn 3 dagen bij mij) naar een gastouder. Deze heeft zelf een zoontje van bijna 3 en nog een oppas kindje van 2. De mijne is zelf 1,5 en heeft het daar reuze naar zijn zin. Het voordeel van een gastouder is dat er veel meer 1 op 1 contact is en dat hij ook in huishoudelijke sfeer wordt opgepast. Ik betaal zelf voor 80 uur in de maand zo'n 400 euro en krijg van de beslastingdienst 359 euro dus hoef zelf maar een klein beetje bij te betalen.

  Groetjes annetta
  Annet028
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  05-16-2007 5:24
  Vergeet ik helemaal te melden. De gastouderopvang waar ik bij zit gaat voordat een kind geplaats wordt eerst een veiligheids onderzoek doen om te kijken of de woning waar het kind geplaats wordt wel kind veilig is. Er als er punten zijn dan moet de gastouder dit eerst oplossen voordat een kind geplaats wordt. Verder bespreek je met de gastouder wat jij belangrijk vindt en bepalen jullie samen het uurtarief. Dit is het bedrag wat je aan de gastouder wil betallen naast de bureaukosten. De afspreken worden dan op papier gezet met het bureau erbij zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan.
  U bent niet gemachtigd om te reageren.