cursus muziek op schoot
Laatste Bericht 10-28-2011 11:36 door Miriam. 28 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 1 van 212 > >>
AuteurBerichten
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
05-09-2007 12:50
    Vandaag hadden Esther en ik de eerste les van de cursus "Muziek op Schoot." We volgen deze cursus bij Harlekijntje. De groep bestond uit 10 peuters, waarvan Esther de jongste was. In verband met gebrek aan aanmeldingen waren er 2 groepen gecombineerd, waardoor de leeftijden uiteenliepen van 15 maanden tot 2 jaar.

    Aan het begin van de cursus wordt ieder kind verwelkomd door Harlekijntje (een pop) met een lied. Esther vond de pop gelijk al geweldig en wilde die het liefst vasthouden.
    Daarna worden er verschillende liedjes gezongen en spelmateriaal uitgedeeld. Zo kregen we ook houten stokjes, waarmee we op de grond mochten slaan of de stokjes tegen elkaar slaan. Hier deed Esther al goed mee. Ook zongen we een lied waarbij we in de rondte liepen en aan het einde van het liedje moest je dan op de grond vallen.
    Verder werden er een keer vingerpopjes uitgedeeld in de vorm van een vlinder. De vleugels van de vlinder konden eraf gehaald worden, zodat je een rupsje hebt. Daar ging dan ook een liedje over en dat de rups gaat verstoppen om zich te verpoppen en dat er dan een mooie vlinder uit komt.

    In het begin was Esther nogal verlegen en bleef ze erg dicht bij me in de buurt. Later liep ze juist weg en wilde ook dingen afpakken van de andere kinderen. Vooral toen zij nog geen vingerpopje had, die ze wel erg leuk eruit vond zien, wilde ze die bij een ander kindje afpakken.

    Conclusie: het was zeer geslaagd en Esther lijkt het heel leuk te vinden. Er waren ook veel moeders en kinderen die al verschillende keren de cursus hadden gevolgd. Dat zegt ook wel genoeg.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    05-09-2007 12:55
    Klinkt erg gezellig Karin. Zo te horen is het een aanrader, of niet?
    Emotutje
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-09-2007 1:17
    Lijkt me heel erg leuk, karin. En volgens mij een hele leuke manier voor het kind zich te ontwikkelen.


     Miriam, zie je dat ik op de site ben??????? Laughing Via de link van Karin over dit onderwerp, lukte het maar zo.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-09-2007 1:19
    Ja, ik vind het echt een aanrader. Al weet ik natuurlijk niet hoe de babygroep is en wat ze daar doen. Bij ons liepen de kindertjes al allemaal rond en gingen bij de juf kijken als er stokjes of ballen uitgedeeld werden. Of ze klapten of stampten mee. Baby's kunnen nog niet zo heel veel echt mee doen.

    Maar er waren erbij die al heel lang meededen en al verschillende cursussen gevolgd hadden.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    05-09-2007 1:27
    Hé emo, fantastisch dat het toch eindelijk gelukt is! Welkom hier.

    En Karin, wij gaan waarschijnlijk in september, dus tegen die tijd zal ik wel laten weten hoe het er in de baby-groep aan toe gaat!

    Groetjes,
    Miriam
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-09-2007 1:57
    Leuk Miriam, ben benieuwd wat ze in een babygroep doen.
    Sje
    Posts:75548


    --
    05-09-2007 3:23
    Wat leuk Karin dat je eerste indruk goed is en dat Esther het prima naar haar zin had. Ik krijg zelf ook bijna weer zin om zo'n cursus te doen. Hihi!

    Echt leuk om die kleine moppen zo bezig te zien met liedjes, muziek en speelgoedjes. Geniet ervan!
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-16-2007 1:15
    Vanochtend hadden we de 2e les van muziek op schoot. Esther herkende duidelijk de mensen en kinderen die er waren. En vooral ook de speelgoedjes die gebruikt werden en de liedjes die gezongen werden. Ze was dan ook veel minder verlegen dan de vorige keer en ze deed volop mee. Ze genoot met volle teugen, dat was duidelijk te zien. Ze liep of zat echt lekker te lachen en blij te zijn! Leuk, zeker de moeite waard dus!
    Sje
    Posts:75548


    --
    05-16-2007 11:04
    Leuk toch dat ze het al begint te herkennen. Je zult merken dat ze steeds vrijer wordt op die muziekles.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-16-2007 11:19
    Inderdaad wordt ze steeds vrijer en dat vind ik wel heel leuk om te zien. En ook dat ze rustig iets af gaat pakken bij andere kindjes. Is ze in ieder geval niet suf. Al moet ze natuurlijk ook leren dat ze niet alles zomaar af mag pakken en dat ze op haar beurt moet wachten. Maar ik denk dat ze dat ook al wel een klein beetje leert daar, want ze moeten zelf bijvoorbeeld een bal gaan halen bij de juf en dan moet ze op haar beurt wachten. Dus tot nu toe zie ik alleen maar voordelen.
    hans185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-17-2007 9:51
    En papa is verdrietig omdat hij moet werken en ook graag mee zou willen gaan.

    CryCry
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-30-2007 12:08
    Vanochtend hadden we al weer de vierde les van 'muziek op schoot'. Je ziet echt de ontwikkelingen, elke week gaat ze een stapje vooruit.

    Vandaag wist ze al precies waar ze moest zijn, ik was nog op de gang om mijn jas uit te trekken, maar Esther liep al de zaal in en ging op de grond zitten (we zitten altijd in een kring op de grond) en we waren als eerste, dus het was niet zo dat ze al iemand anders zag zitten. Na de cursus drinken we altijd koffie in een andere zaal en daar liep ze ook al uit zichzelf heen.

    En moest ik haar de eerste les een beetje aansporen om speelgoedjes op  te gaan halen bij de juf of terugbrengen, nu stond ze uit zichzelf al daar. En bracht ze het uit zichzelf terug. Terwijl ze de eerste les het idee had dat ze alles mocht houden. Ook moest ik deze keer moeite doen om haar in mijn buurt te houden of op schoot, want ze vond alles veel te leuk en stond met haar neus vooraan of mdiden in de kring.

    Ze geniet echt met volle teugen en wordt helemaal blij zodra ze harlekijntje (de pop die haar welkom heet) ziet. Kortom we hebben er totaal geen spijt van dat we ons hiervoor opgegeven hebben. En heel waarschijnlijk gaan we ons ook weer opgeven voor de najaarscursus. 

    Edited by - karin185 on 30-5-2007 12:09:32 PM
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    05-30-2007 1:00
    Het klinkt als een ontzettend leuke cursus Karin. Ik kan niet wachten totdat ik er zelf naar toe kan met de kleine!

    Groetjes,
    Miriam
    sonnie1983
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-30-2007 1:13
    Leuk dat ze zo geniet! Daar geniet je (denk ik) als moeder ook weer van!
    Sje
    Posts:75548


    --
    05-30-2007 1:48
    Wat leuk Karin dat ze het zo goed doet, dat jij er ook zo van geniet en dat je een vervolgcursus gaat doen!
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-30-2007 2:51
    Ja, Miriam, ik kan het je echt aanraden!

    En Sonnie, inderdaad geniet jezelf ook volop als je kind dat doet. Als je haar dan zo ziet lopen stralen, omdat ze het zo naar haar zin heeft,.

    Sje, als je haar zo ziet genieten wil je maar al te graag die vervolgcursus doen. Ook begint ze steeds meer naar de andere kindjes toe te trekken, dus dat is ook erg goed voor haar ontwikkeling.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    09-12-2007 7:57
    Wij hebben er inmiddels 2 lessen muziek op schoot op zitten. Echt superleuk! Het is een groep met 8 kindjes waarbij gedurende 3 kwartier verschillende liedjes worden gezongen. Klapliedjes, klanken, belletjes etc. Alles wat geluid maakt, komt zo'n beetje aan bod. De eerste keer vond de kleine het wat onwennig, maar vandaag was hij niet te stuiten. Hij vindt het volgens mij erg leuk.

    Groetjes,
    Miriam
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-12-2007 8:10
    Leuk Miriam! Merk je echt dat hij er op reageert? Zou je het aanraden aan anderen om er zo jong mee te beginnen?

    Wij hebben vandaag ook weer de eerste les van het nieuwe seizoen gehad. Esther deed weer volop mee! Ze zat echt te genieten. Geweldig vond ze het. En het leuke is dat ze in een groep is ingedeeld met kindjes van 2 en 3 jaar, maar omdat Esther vorige keer al zo'n pittige dame was (volgens de cursusleidster) en goed meedeed, mocht ze met deze groep meedoen als ik dat wilde. En ik heb daarvoor ook gekozen, omdat ze dan bij kindjes zit die ze al kent van de vorige keer. Toen was er een gecombineerde groep van jonge en oude peuters, vanwege gebrek aan belangstelling.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    09-12-2007 8:46
    Ik zou het zeker aanraden vanaf deze leeftijd. De groep waarin wij zitten is van 10 tot 13 maand. Het ventje is dus de jongste van het hele stel, maar hij is vrij vlot met alles en kan dus goed meedoen met de rest. Het valt mij zelfs op dat hij met sommige dingen verder is dan de oudere kindjes. Hij kan zich al goed optrekken, terwijl er veel oudere kindjes zijn die het bij kruipen houden. Grappig om al die verschillen zo te zien.

    Het is trouwens niet zo dat er heel actief muziek gemaakt wordt hoor. Het is meer een soort van introductie met klanken. Ze zijn te jong om de liedjes echt te begrijpen. Bij de meeste liedjes/spelletjes krijg je van de "juf" tips over hoe je het thuis op een leuke manier kan doen. Hij probeert dingen wel na te doen, zoals klakken met de tong en klappen in de handjes. Dat laatste lukt nog niet echt ;-)

    Groetjes,
    Miriam
    Sje
    Posts:75548


    --
    09-12-2007 9:08
    Ik heb een zwangere vriendin ook al op Muziek op schoot geattendeerd.
    Het is inderdaad echt een aanrader. Evenals de vervolgcursussen: muziek met dreumessen en muziek met peuters. Het wordt steeds leuker omdat ze steeds meer snappen en steeds meer ritmegevoel krijgen.
    U bent niet gemachtigd om te reageren.
    Pagina 1 van 212 > >>