Steeds uit bed komen
Laatste Bericht 04-29-2013 1:36 door Sje. 4 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
05-09-2007 7:11
    Deze vraag werd gesteld door Justin2:

    "Hallo, onze jongste van 2 kruipt iedere keer uit bed. Stop hem er telkens weer in, maar hij maakt er gewoon een spelletje van. Wie heeft er nog tips voor mij."
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-09-2007 8:03
    Maak er geen spelletje van. Zonder praten terugleggen, consequent volhouden. Negatieve aandacht is ook aandacht, dus zo weinig mogelijk communicatie.
    Sje
    Posts:75548


    --
    05-09-2007 3:29
    Inderdaad, zonder praten terugleggen en na een aantal dagen zou je verbetering moeten merken.

    En verder: als je kindje 's avonds of 's nachts wakker wordt, altijd troosten op het eigen kamertje. Niet meenemen naar jullie slaapkamer of naar beneden.

    Wil hij een slokje water? Prima, maar dan laat je die kleine mop wachten in zijn bedje. Dat water ga je dan halen en je neemt niet die kleine mop mee naar de badkamer of naar de keuken.

    Dat klinkt heel streng, maar die kleine weet wel waar hij aan toe is. Veel kinderen maken namelijk misbruik van het "slokje water" om maar die slaapkamer af te komen. Dat slokje water interesseert ze eigenlijk niks.

    Hier hebben ze de neiging als we ze net in bed hebben gelegd om dan nog om een slokje water te vragen. We vragen ze voordat we met ze naar boven gaan of ze echt genoeg gedronken hebben van hun sapje. Is het antwoord "Ja" dan gaat de slokje-water-truc niet werken. En dat weten ze!

    Kijk, als ze 's nachts wakker worden van eng dromen, ziek, of wat dan ook, tuurlijk kunnen ze dan water krijgen, maar die truc als ze net in bed liggen werkt bij ons niet.


    Carol
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    04-29-2013 4:55
    Herken het probleem volledig. Wij denken er nu aan een " slaapklok" aan te schaffen, die het kind traint om in bed te blijven.

    Hier al eens aan gedacht? Of heeft iemand ervaringen ermee? Misschien helpt t? Sterkte.

    Heeft iemand ervaring met een " slaapklok"? Mijn kind slaapt slecht, komt s ochtends te vaak en te vroeg uit bed, en we willen nu de slaapklok proberen, die gemaakt is om kinderen in bed te houden. Heb er online een gevonden maar daar blijkt wel commentaar op te zijn.

    Hebben jullie ervaring? Werkt zo'n klok? Alle informatie is welkom, hartelijk dank!

    Edited by - Sje on 29-4-2013
    Sje
    Posts:75548


    --
    04-29-2013 1:36
    Hoi Carol,

    Allereerst welkom op de site.

    Ik heb je andere topic over hetzelfde onderwerp uit het forum verwijderd omdat het niet zo handig is als een zelfde vraag op 2 plekken tegelijk gesteld wordt. ;-)

    Ik weet niet hoe oud je kindje is, maar als je kindje al cijfers kan lezen, dan lijkt mij persoonlijk zo'n slaapklok zonde van je geld. Op het moment dat onze meiden zelf cijfertjes konden lezen hebben we de goedkoopste digitale wekkerradio's bij de Blokker gekocht (waren iets van 8 of 9 euro). En we hebben ze toen bijv. uitgelegd dat ze in het weekend uit bed mochten komen "zodra de 8 voor de puntjes staat". En dat begrepen ze meteen.

    Door de week bed uit "zodra de 7 voor de puntjes staat" en dat was ook duidelijk.

    Nou moet ik zeggen dat het niet nooit van die vroege vogels zijn geweest. Zelfs in de babytijd was het eigenlijk al nooit vroeger dan 7 uur. Dus het is voor onze meiden ook nooit moeilijk geweest om tot de afgesproken tijd in bed of op hun kamer te blijven.
    U bent niet gemachtigd om te reageren.