onrustige baby
Laatste Bericht 05-08-2007 4:00 door Peter P. 10 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
brunootje
New Member
New Member
Posts:


--
05-07-2007 4:16
    Hallo, ik ben 12 wken geleden bevallen van ons 2e kindje, ze is erg onrustig, angstig en huilt veel. Ergens naartoe gaan is niet echt leuk, veelste druk, ik durf amper meer naar de winkel toe.Vandaag de dag gaat het eindelijk wat beter, met veel geduld en hulpmiddelen(inbakeren, babyswing, wipstoel met trilfunctie enz)gaat het gelukkig iets beter. Alleen 's avonds als ze om een uur of half zeven de flesje krijgt is ze compleet hysterisch, echt niet meer stil te krijgen, eerst dachten we dat dit kwam door het badje, maar dat is het niet, je weet gewoon niet wat je doen moet, weet iemand wat dit kan zijn? is het gewoon de ontlading van de dag ofzo? om gek van te worden, als je niet weet wat het is met zo'n frummeltje!!

    alvast bedankt voor het lezen.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    05-07-2007 6:02
    Wat lijkt het me vreselijk moeilijk als zo'n klein hummeltje zo overstuur is en je er niks mee weet te beginnen zeg. Het enige dat ik kan bedenken, is rust en regelmaat. Elke dag hetzelfde ritme en even een tijdje verplichtingen buiten de deur laten voor wat ze zijn. Afwisselen met partner en/of oppas als je er zelf écht even tussenuit moet, maar die kleine in het dagritme laten. Ondanks dat ze zo jong is, zou ik al wel een vast bedritueeltje hanteren. Voor het slapen gaan bijvoorbeeld even knuffelen, dan in bed met een knuffel en een kusje, muziekdoosje aan en weggaan. Als ze huilt, gewoon even laten gaan. Sommige kindjes hebben dit nodig om even tot rust te komen. Als ze na een kwartiertje nog hartverscheurend huilt even weer naar binnen en troosten terwijl ze in haar bedje blijft liggen. Huilt ze dan na 20 minuten nog steeds dan weer hetzelfde. 

    Ik hoop dat je er iets aan hebt. Bij ons werkt het heel goed in elk geval, maar wij hebben wel een vrij makkelijk kindje.

    Groetjes,
    Miriam
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-07-2007 7:18
    Is het alleen met het avondflesje dat ze zo is? Of altijd na de fles?
    Anders zou het een koemelkallergie kunnen zijn misschien.
    nina1981
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-07-2007 7:20
    Hoi Brunootje,
    Ik moet zeggen dat ik dit wel herken, onze jonge man heeft dit ook een aantal weken gedaan toen hij ongeveer even oud was als jullie kleine meid. Om hopeloos en verdrietig van te worden.
    Troosten hielp niet eigenlijk niets hielp. We lieten hem maar even huilen, we bleven wel bij hem in de buurt en om de 10 minuten proberen te troosten. Hier hielden we ons wel strak aan vanwege het ritme. Dit was wel verschrikkelijk hoor en ik heb er wel wat traantjes van weg moeten pinken. Je voelt je echt even machteloos. Wij hadden het idee dat hij gewoon alle prikkels van de dag moest verwerken en aangezien baby's alleen maar kunnen huilen....
    Gelukkig heeft het bij ons een paar weken geduurd, we merkten op een gegeven moment dat het huilen steeds een beetje korter duurde. Hopelijk gaat dat ook voor jullie geleden!
    Ik wil jullie er wel succes en sterkte mee wensen!!

    Groetjes Nina
    brunootje
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-07-2007 7:54
    bedankt voor jullie reactie's, ik heb al een schema van:fles, knuffelen, spelen, moe?naar bed toe.dat werkt wel hoor. soms is het met de fles van overdag ook wel wat, maar niet zo extreem. net ook weer, je wordt er radeloos van.zo is er niets aan de hand ligt ze op het aankleedkussen te lachen, tot ik d'r kleertjes verschoon(dan begint ze al, vindt ze niet zo leuk) en dat blijft ze gaan. soms helpt al lopend de fles geven weleens, maar vaak niet, zoals net.we zijn al bij de fysio geweest om d'r na te laten kijken(nekwervel ofzo)je wordt er soms zo moe van! Cry
    Sje
    Posts:75548


    --
    05-07-2007 11:20
    Hoi Brunootje,

    Het kan inderdaad zijn dat ze gewoon teveel prikkels krijgt die ze moet verwerken. De ene baby kan veel prikkels hebben en de andere maar weinig. Elke baby is weer anders.

    Onze oudste was ook een onrustige baby. In die zin: ze was een wakkere baby en kon zich elke keer maar 10 minuten of een kwartier zelf vermaken. Dus ik hopte van kwartiertje wipstoeltje, naar kwartiertje box, naar kwartiertje op de arm, naar kwartiertje in wipstoeltje voor de TV, en zo ging het maar door tot ze weer even een slaapje deed. Duurde ook nooit lang. Hooguit een half uurtje en dan wilde ze weer een rondje maken van een kwartiertje dit en een kwartiertje dat.

    En zodra ze een kik gaf, hop naar de volgende "activiteit". Ze kreeg eigenlijk de kans niet om te huilen en ze werd alweer beziggehouden.

    ik denk dat dat achteraf onze fout is geweest. Ik kon haar niet laten huilen, terwijl baby's dat huilen wel nodig hebben om prikkels kwijt te raken.

    Op een dag hield ze het blijkbaar niet meer en heeft een avond 3 uur liggen huilen. NIks was goed, troosten lukte ook niet. Ze gooide volgens mij alles wat ze niet aan prikkels weggehuild had in de afgelopen maanden er in een keer uit op die avond.

    Door die huilsessie van 3 uur heb ik wel geleerd om haar wel te laten huilen. En dat wende steeds makkelijker. En toen bleek ook dat ze zich steeds beter zelf kon vermaken omdat ze de kans kreeg om af en toe te huilen als ze dat lekker vond.

    Dus als het geen KISS is (want ik neem aan dat dat is wat je door de therapeut na hebt laten kijken), dan zou het goed kunnen zijn dat ze teveel prikkels krijgt en dat ze die niet kan verwerken.

    Het enige dat ik dus kan verzinnen is: laat dan desnoods maar eens een keer lekker hysterisch uithuilen tot ze in slaap sukkelt. Alles controleren (poepluier, krampjes, honger etc.) en als er niks aan de hand is, in bedje leggen en huilen maar. Laat maar gaan. Af en toe gaan kijken hoe ze ligt en als ze verder gewoon goed ligt, door laten huilen.

    Dat lijkt heel zielig, maar blijkbaar heeft ze dat nodig.

    En...............................als je er toch ongerust over blijft, als het je op de een of andere manier echt niet lekker zit, gewoon naar de huisarts en daar eens mee praten. Een moeder is de beste dokter voor haar kind, dus als jij denkt dat er meer aan de hand moet zijn, gewoon richting huisarts.

    Alle sterkte en succes met de kleine pittige dame!
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-08-2007 12:50
    Je zou ook eens kunnen kijken naar inbakeren , het kind van mijn broer heeft het daarmee de eerste 8 maanden heel goed gedaan, van een baby die uren per dag huilde naar een rustige baby, alleen door inbakeren....
    Sje
    Posts:75548


    --
    05-08-2007 2:17
    Inbakeren doet Brunootje al las ik in haar eerste berichtje.
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-08-2007 2:26
    Oeps, overheen gelezen, sorry....
    Sje
    Posts:75548


    --
    05-08-2007 2:55
    Je zit nog een beetje met je hoofd in Schotland volgens mij. Hihi!
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-08-2007 4:00
    Nou, daar is het inmiddels ook niet best qua weer, wij hadden echt mazzel.
    U bent niet gemachtigd om te reageren.