schaafwondje
Laatste Bericht 05-08-2007 2:56 door Sje. 22 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 1 van 212 > >>
AuteurBerichten
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
05-06-2007 8:00
    Ja, nu onze kleine meid zelf los loopt en daardoor ook wat vaker valt krijgen we ook te maken met schaafwondjes.
    Zoals vandaag toen ze een maillot aan had, die bijna door was van het kruipen. Ze viel tijdens de wandeling naar huis op het trottoir en haar maillot was helemaal door. Toen we thuis waren zag ik een paar schaafschrammetjes op haar knie. Ik heb er niets aan gedaan, behalve schoongemaakt.
    Maar moet ik er wat aan doen?
    Ik weet dat mijn broer en schoonzus een speciale zalf gebruiken voor als hun kinderen vallen, maar ik dacht dat dat was om bulten te voorkomen.
    Weet alleen niet hoe die zalf heet en waar het precies voor is.

    Maar hier zijn vast wel ervaringsdeskundigen te vinden die advies kunnen geven wat we wel of niet moeten doen.
    Susje
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-06-2007 8:07
    Wij doen nooit wat op schaafwonden, gaat altijd  goed. (behalve een pleister dan)
    Maar sommigen smeren er boter op, echte margarine voor op brood.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-06-2007 8:11
    Ik dacht ook dat ik er niets aan moest doen, maar wilde het even zeker weten.
    Sje
    Posts:75548


    --
    05-06-2007 8:22
    Wij doen ook nooit iets aan schaafwondjes. Gewoon schoonmaken met een vochtig doekje, dat het vuil eraf is. En verder niet eens een pleister erop ofzo. Soms vinden ze dat zelf bere-interessant en dan krijgen ze een pleister voor de show, maar verder eigenlijk niet.

    Bij een erger schaafwondje zou je er bij twijfel of het vuil eruit is, betadine op kunnen smeren. Dat prikt niet maar ontsmet wel. Dat hebben we sowieso wel altijd in huis.

    Die zalf die je bedoelt is volgens mij Calendula-zalf. Heb ik ook al eens over gehoord dat dat goed zou verzachten.

    Maar ik moet zeggen dat ik nog nooit zoiets als een zalf gemist heb tot nu toe. Ze zijn er hier vrij laconiek onder als ze een schaafwondje hebben dus ik ga er niet onnodig watjes van maken door allerlei smeerseltjes en toestandjes. Die smeerseltjes kunnen altijd nog bij ergere wondjes.
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-06-2007 9:33
    onze kinderen vinden betadine wel prikken...  En bij een "natte" schaafwond plakken de pleisters vast - brrrrr
    De middelste (13) viel van de week een ouderwetse kapotte knie: was met teenslippers op de fiets en schoot uit. We hebben het uitgespoeld met de douche en een voorzichtige washand, droog gedept en verder niets meer aan gedaan. Zit nu een dikke korst op. Gelukkig bleef het korte-broeken weer zodat er geen broekspijp overheen hoefde!
    Om die plek heen (zo groot als een 2-euro-munt) zitten oppervlakkiger schaafwondjes, de hele knie is er dus zoet mee...
    kôlleke
    Posts:22705


    --
    05-06-2007 11:19
    Als onze meiden een schaafwond hadden, maakte ik de wond altijd goed schoon met water en deed er dan Betadinezalf op. Bij grotere wonden ging er een pleister op, maar deze werd er wel zo snel als het kon weer afgehaald, om de wond aan de lucht te laten drogen.. Als het schoonmaken erg pijnlijk was, liet ik het hen zoveel mogelijk zelf doen.

    Om het jeuken rond de korst te verminderen deed ik op een droge schaafwond een beetje "wonderzalf". Dat hielp altijd goed en nog steeds. Oh ja, de wonderzalf is gewoon vaseline. Smile
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-07-2007 9:08
    De kinderen van mijn broer hebben nogal eens de neiging om op hun hoofd te vallen of ergens hard tegenaan te lopen met hun hoofd. Dan hebben ze dus een grote bult of een wondje op hun hoofd en daar wordt dan altijd zalf op gesmeerd. Maar ik denk ook niet dat ze dat bij gewone schaafwondjes doen.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    05-07-2007 12:21
    Wondjes genezen het beste "aan de lucht", dus als een pleister niet echt nodig is, zou ik er geen pleister op doen. Dan geneest het veel sneller. Verder lijkt schoonmaken met water mij voldoende.
    Susje
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-07-2007 2:09
    Ik plak er ook een pleister op voor de show (zoals Sje schrijft)
    Ze huilen het uit, maar als er een pleister op komt is dat geweldig natuurlijk!
    Sje
    Posts:75548


    --
    05-07-2007 2:31
    Ja precies! En met een beetje geluk gaan ze aan die pleister zitten frutten zodat-ie op een gegeven moment niet meer plakt en dan hebben ze pech. Ze krijgen geen nieuwe.

    Behalve als het een flinke schaafwond is die nog steeds bloedt, want het is niet de bedoeling dat er overal bloedvlekken komen te zitten natuurlijk. Maar zo erg is het hier gelukkig nog nooit geweest. Alleen maar kleine oppervlakkige schaafwondjes.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-07-2007 2:36
    Esther is over het algemeen ook heel voorzichtig, dus ik verwacht ook niet echt grote schaafwonden in de toekomst. Had haar alleen gisteren voor het eerst weer eens een jurkje aan gedaan met maillot, omdat ik na weken broeken dragen het wel weer eens leuk vond als ze een jurkje aan had. Maar nu ze in de beginfase zit met lopen en toch nog regelmatig valt en dan soms verder kruipt is het toch handiger om haar maar weer gewoon broeken aan te trekken. Dan blijven haar knietjes tenminste heel.
    Susje
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-07-2007 2:59
    ja inderdaad, zit er meer bescherming om haar beentjes.
    Toen onze zoon bijna 2 was is hij lelijk gevallen. Bovenop zijn hoofd zat een openstaande wond, dat moest worden gehecht bij de dokter. Vreselijk!!
    Na het hechten zaten hij en ik onder het bloed. Ook daar zeiden verschillende mensen dat ik er zalf op moest smeren om een litteken te voorkomen.
    Ik heb heel wat gesmeerd maar het litteken is nog altijd duidelijk te zien.
    MariaB
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-07-2007 4:23
    Arnica is een zalf die goed helpt tegen bulten en blauwe plekken. Calandula zalf is om littekens te vervagen. Ik weet niet wat je op de schaafwond kunt doen. Wij maken het ook altijd gewoon goed schoon en dan gaat het vanzelf wel weer weg.
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-07-2007 6:08
    Toen mijn broer een jaar of 6 was is hij tegen de draaimolen gevallen en had een flinke jaap op zijn voorhoofd. Is inmiddels aardig kaal dus heeft een mooi souvenir Wink  Hij zit er niet mee maar o, wat doet het pijn als je kind een liteken oploopt...
    Wat vond ik het bijvoorbeeld erg toen middelst er op haar 2e een voortand uitviel! Kwam natuurlijk vanzelf een nieuwe voor (gelukkig niet beschadigd) maar moest 4 jaar zonder!
    Susje
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-07-2007 6:50
    oh ja!! dat is ook erg!! Onze dochter heeft haar twee voortanden eruit. Ze is aan het wisselen. Maar oh wat duurt het lang voordat de nieuwe komen! Ik vind dit al lang duren, laat staan 4 jaar!!
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-07-2007 7:22
    Ik heb ook jaren zonder voortanden gedaan. Was samen met mijn tante in een botsauto geweest en waren een paar anderen die wel heel hard botsten tegen onze auto. En het wisselen duurde nog een hele tijd.
    Ik ga sinds die tijd ook nooit meer in botsauto's.
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-07-2007 8:04
    Bij bijna-geen-kleuter-meer vind ik zo'n wissel-fietsenrek wel lief staan... maar 't kan inderdaad soms lang duren!
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-08-2007 12:52
    Ik fietste als kind tegen een stilstaande auto: hele melkgebit eruit... Maar ook met kale kaken kan je kauwen, bleek, want die broodpap had ik na twee dagen wel gezien. 
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-08-2007 7:58
    sjonge Peter, fietsen is (voor jou) toch wel een gevaarlijke bezigheid... Laughing
    Sje
    Posts:75548


    --
    05-08-2007 2:19
    Ik zat vanochtend in de auto nog te denken dat ik helemaal van slag was toen onze oudste haar eerste schaafwondje had. Vond het zo zielig en het enige wat ik kon bedenken was "MIJN KIND IS BESCHADIGD!!!".
    U bent niet gemachtigd om te reageren.
    Pagina 1 van 212 > >>