Kind met astma
Laatste Bericht 07-27-2007 12:42 door erica. 20 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 1 van 212 > >>
AuteurBerichten
Daanie
New Member
New Member
Posts:


--
05-06-2007 5:14
    Voor iedereen die zijn ervaringen kwijt wil over je kind (jong of oud) met astma, zet ze hier neer en ik zal zoveel mogelijk proberen antwoorden te geven of je doorverwijzen naar de juiste personen/instanties. Uiteraard kun je ook gewoon je verhaal kwijt.

    Ik heb zelf astma vanaf mijn geboorte en ik ben publieskvoorlichter voor het astmafonds (www.astmafonds.nl). Ik heb er dus de nodige ervaring mee.

    Overigens wordt tegenwoordig niet meer gesproken over astma tot de kindjes een jaar of 4-5 zijn omdat ze dan pas voldoende getest kunnen worden om het zeker te weten.

    Gr.
    Daanie
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    05-06-2007 5:17
    Ons ventje heeft waarschijnlijk last van bronchitis.Hij rochelt al een paar maanden, dus ik zal het woensdag eens even navragen bij het consultatiebureau. Heel vervelend om te horen, maar hij is er gelukkig niet minder actief onder. Ik heb soms wel het idee dat hij het wat benauwd heeft. Het schijnt dat ik er zelf als baby ook last van heb gehad en er dus overheen gegroeid ben. Nu maar hopen dat dat bij hem ook het geval is. 
    Susje
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-06-2007 5:26
    Onze zoon heeft het momenteel ook weer erg benauwd. Hij heeft ook een droge hoest. Ik gebruik de puffers 2 keer per dag.
    Ik heb wel het idee dat het wat losser komt, maar bij inspanningen moet hij bijna spugen van het hoesten.
    Morgen dus maar weer de huisarts bellen.
    Susje
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-07-2007 2:14
    nou vanmorgen zijn we geweest.
    Oren kwam wel goed, hij was dovig door verkoudheid.
    Nu is er uitgekomen dat hij "inspannings astma" heeft.
    Dus weer een nieuwe puffer gekregen, die legt een laagje in de longen ter bescherming van prikkels.
    Over 4 week terug komen om te kijken of dit helpt.
    Daanie
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-07-2007 6:22
    En hoe oud is je zoon Susje? Het is overigens wel belangrijk dat hij die beschermer netjes volgens de aanwijzingen gebruikt, omdat het dus een beschermer is. Als je het alleen maar gebruikt als het wat minder gaat en/of hij benauwd is, dan werkt die beschermer niet.
    Susje
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-07-2007 6:52
    nee klopt, dat heeft de huisarts ons goed uitgelegd. We moeten hem 2 keer per dag dit puffertje geven. (voor het eten) Die andere kunnen we dan geven als hij weer echt benauwd is.
    Hij is 4 jaar.
    Zou hij hier over heen kunnen groeien?
    Daanie
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-07-2007 11:25
    In principe groei je niet over astma heen, dat zit namelijk in de genen. Waar je wel minder last van kunt krijgen, zijn de klachten. Dat is een vrij ingewikkeld verhaal, maar de erfelijkheid blijft bestaan, de factoren waardoor je kind benauwd wordt, kunnen veranderen waardoor er dus minder last zijn van klachten, maar het kan dan wel zo zijn dat ze er op latere leeftijd weer last van krijgen, maar dat hoeft ook weer niet.
    Susje
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-08-2007 10:42
    ok, bedankt.
    Op school zeiden moeders nml dat hij er wel weer over heen zou groeien.
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-26-2007 10:43
    Nou, hier ook weer enigsinds paniek.
    Zoonlief is bij oma wezen logeren, dit is zowieso een risico-huis vanwege dieren en allergiesche reacties, dus uit voorzorg al Aerius gegeven (drankje). Dinsdag ging heel de dag goed (met de ademhaling dan), woensdag middag ging het mis toen ze in de speeltuin waren. Ze kregen het ook niet onder controle met ventolin. Toen ik hem ophaalde had hij in de auto gelijk weer zo'n heftige aanval, zat echt te happen, wat ik hem nog niet vaak heb zien doen. Zelf de ventolin gegeven, dat sloeg wel aan maar niet genoeg! Tot nu toe is het nog niet in orde, bij ietsje inspanning gaat het echt weer helemaal mis!
    Hoe kan dit nu ineens, ik had het zo goed onder controle, hij had niet echt vaak zijn medicijnen nodig. Komt dit door het huis waar hij logeerde, of van de inspanning in de speeltuin? Maar een paar weken terug kon hij in diezelfde speeltuin ook lekker spelen zonder problemen. of ligt het aan het weer? Kan het ook gewoon een heftige verergering zijn zo ineens? Moet ik hem echt meenemen naar de huisarts vanmiddag?
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-26-2007 10:50
    Kun je het niet met je huisarts overleggen? Wat verstandig is?
    Beter een keer teveel bellen, dan dat je je kind het zo moeilijk ziet hebben, toch?

    Succes ermee.
    Marion60
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-26-2007 10:55
    Mijn zoon (nu 25) heeft als kind ook altijd veel last gehad van astma. Iedere dag Pulmicort en Ventolin. Heel vervelend. Naarmate hij ouder werd werden de klachten wel minder. Op een bepaald moment hoefde hij alleen nog maar 1 tabletje per dag tegen allergie te slikken en een paar maal per jaar een puffertje erbij Dat was erg afhankelijk van het weer, hoge luchtvochtgheid enzo. En verder als de berken bloeien, daar kan hij echt niet tegen.
    Ik heb altijd het huis zo glad en stofvrij mogelijk gehouden en dat hielp. Sinds een paar maanden woont hij op zichzelf en nemen de klachten toe. Hij heeft een prachtige houten vloer laten leggen (waar ik hem nog zachtjes voor gewaarschuwd heb ivm met stof in de naden) en ach, een jong stel met een hele drukke agenda dus schoonmaken schiet er wel eens bij in.  Dat doet mijn moederhart wel zeer, het blijft toch je kind, maar ja, ze moeten het toch zelf leren.
    Dus er overheen groeien doen ze niet, het kan alleen wel minder worden omdat je op een gegeven moment weet waar ze de klachten van kunnen krijgen en je dat probleem zoveel mogelijk kunt aanpakken.
    Maar het blijft lastig.
    Maar ik zou altijd even de huisarts bellen als je twijfelt.

    S6
    Marion
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-26-2007 10:58
    Ik ben ook bang dat hij dit zijn leven lang zal houden.... (hij is nu 5) zijn vader heeft het ook....Frown
    Daanie
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-26-2007 11:39
    Als eerste zou ik je dringend willen adviseren om snel contact met de huisarts op te nemen. Niet om je bang te maken, maar zoals je zelf al zei, normaal duurt het niet zolang en dat is in principe ook niet echt nodig bij een astma-aanval. Die hoeven niet zolang te duren.
    Wat betreft de plotselinge verergering van de klachten, dat kan vele oorzaken hebben. Vaak is het zo dat kleine beetjes irritatie ineens de druppel over doen lopen. Zie het als volgt:

    Hij is allergisch voor honden en hij komt bij een hond, druppel in de emmer.
    Hij is allergisch voor konijnen, hij komt bij een konijn, druppel in de emmer.
    Hij komt in een huis vol stof, en dat is de druppel die de emmer doet overlopen. Echte aanwijzingen waarom hoe of wat zijn er niet altijd te vinden.

    Ik weet dat ik je hier niet echt mee kan helpen maar het is wel heel erg herkenbaar, word ik hier nu benauwd van, terwijl ik dat altijd doe? Dat kan dus.
    Heel veel sterkte en laat je even weten hoe het bij de huisarts was?
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-26-2007 11:41
    Ja doe ik....
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-26-2007 2:57
    nou ik ben bij de dokter geweest!
    Zoonlief zijn longen zijn schoon.... ik had er zelf al een vermoeden van, vanmorgen ging al beter en begin van de middag ging het echt weer goed!!
    Je hoort alleen aan zijn kuchje dat het heftig is geweest en je merkt dat hij een beetje moe is!
    Door mijn schoonmoeder ben ik gisteren 'aangevallen' dat ik de ventolin en vooral de flixotide niet goed gebruik. Maar na uitleg bij de arts was die het volledig met mij eens!! Dit was trouwens eerder ook al besproken bij de kinderarts!
    Ik heb niet zo'n goede band met onze huisarts, maar nadat hij 5x gezegd heeft dat ik het echt goed doe en zo door moet gaan, kan ik hem wel zoenen!

    Hoe het kon dat het nu zo heftig was blijft zoals Daanie zei een vraagteken maar zoals ze ook al zei.... het is waarschijnlijk teveel negatieve invloeden geweest!
    Ook gezien het feit dat het nu vanzelf al beter gaat!!!
    Het kon niet van de Aerius zijn, dus dat is ook weer een troost!


    Edited by - erica on 26-7-2007 15:14:14
    Sje
    Posts:75548


    --
    07-26-2007 3:29
    Tjonge Erica, je zult goed geschrokken zijn. Ik had je op hhp ook al alle beterschap met de kleine man gewenst. Hier nogmaals! Hopen dat je het snel weer onder controle hebt!
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-26-2007 4:53
    Fijn dat het nu alweer beter gaat met je zoon!
    Marion60
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-26-2007 5:56
    Fijn Erica, dat het nu weer wat beter gaat. Het is inderdaad zo wat Daanie zegt, je hoeft niet gelijk benauwd te worden maar soms kunnen het een paar druppels teveel zijn.
    Gebruik te die pufjes met zo'n soort plastic toeter? Ik kan niet op de naam komen maar dat is een ding wat ze aan hun mond moeten zetten en dan zet jij dat pufje erop. Ze ademen dan een paar keer door dat ding en dan spray jij het pufje. Dat werkte bij mijn zoon toen hij klein was het beste.

    Grtz
    Marion
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-26-2007 9:51
    Ja zo'n ding gebruik ik! De Aero Chamber.
    Paniek was er ook eigenlijk niet, maar het is echt wel eng om te zien dat je kind echt HAPT naar adem. Dat heeft hij nog niet veel gedaan terwijl hij zijn leventje lang al astmatisch is!
    Je weet wat het is en wat je moet doen... maar als dat niet aanslaat en ze hebben je net verteld dat het heel de middag zo geweest is, en jij krijgt de schuld omdat ze zeggen dat jij het niet goed doet......
    Dat zijn bij mij factoren bij elkaar die de emmer doen overlopen!

    Edited by - erica on 26-7-2007 21:52:48
    Marion60
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-27-2007 9:59
    Ja, je voelt je zo machteloos als je kind naar adem hapt. Mijn dochter had er vroeger ook last van, maar in mindere mate als haar broer. Die hebt ik eens op straat gevonden liggend op een skatebord happend en gierend. Vreselijk, daar hielp ook niets voor. Die heb ik naar het ziekenhuis gebracht en daar heeft ze een hele tijd aan een masker met zuurstof vermengd met medicijnen gezeten. Dat beeld vergeet ik nooit meer.

    Maar Erica, je weet zelf wat het beste voor je kind is hoor! Laat je omgeving maar kletsen. De beste stuurlui staan helaas nog steeds aan wal.

    Grtz
    Marion
    U bent niet gemachtigd om te reageren.
    Pagina 1 van 212 > >>