Baby-TV
Laatste Bericht 05-15-2007 11:20 door sonnie1983. 17 Reacties.
Printer Vriendelijk
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
05-02-2007 8:48
  Als laatste redmiddel bij gemekker gebruik ik hier Baby-TV. Hartstikke leuke zender met verantwoorde tekenfilmpjes voor baby's. De kleine vindt het echt fantastisch. Vanochtend was hij ook mekkerig door de doorkomende tandjes. Nu zit hij al weer een kwartier voor Baby-TV en hij is weer helemaal enthousiast. Lang leve de televisie! Hoe zouden ze het vroeger toch gedaan hebben zonder televisie? 
  karin185
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  05-02-2007 10:57
  Geen idee, maar ik gebruik ook nooit de tv als troostmiddel of zoethouder. Als ze echt jengelig is wil ze vaak wel op schoot zitten en dat is dan mijn manier om haar stil te krijgen. Of we zetten een muziekcd op, daar wordt ze vaak ook rustig van.
  adriana
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  05-02-2007 11:28
  Ik gebruik het ook nooit als troost middel. Afleiden of, zoals Karin al zegt, op schoot nemen. Zo gebruik ik ook nooit snoep als troost- of beloningsmiddel.

  Groetjes Adriana
  Miriam
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:3535


  --
  05-02-2007 11:43
  Het is een echt ventje, dus stilzitten op schoot vindt 'ie niets aan. Nou is het niet zo dat hij elke dag voor de tv zit hoor. Ik denk hooguit één tot twee keer per week maximaal een half uurtje. Ik zet dan baby tv op of een dvd van Baby Einstein. Dat is ook erg leuk. De dvd is in zeven talen ingesproken en dat schijnt erg goed te zijn voor de taalontwikkeling en het leggen van verbanden.
  karin185
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  05-02-2007 12:14
  Esther wil normaal gesproken ook niet stil op schoot zitten. Behalve als ze ziek is of niet helemaal lekker. Dat zijn eigenlijk ook de enige momenten dat ze jengelig is en moeilijk troostbaar.
  Miriam
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:3535


  --
  05-02-2007 2:01
  Wij maken het gelukkig ook niet vaak mee dat gejengel. De laatste week helaas wel met die twee prachtige ondertandjes die doorkomen. En dan nog denk ik dat er mensen zijn die zouden tekenen voor ons "vervelende" kindje, want het gejengel duurt gelukkig niet zo heel erg lang.
  Sje
  Posts:75548


  --
  05-02-2007 2:15
  Onze oudste (erg wakkere baby) wilde liefst de hele dag bezig gehouden worden en ik had echt de tijd niet om de hele dag met haar op de arm te lopen, dus ik hopte ook van de ene activiteit naar de andere: kwartiertje box, kwartiertje in wippertje in de babygym, kwartiertje op de arm, kwartiertje op het speelkleed met de discolamp erbij en als echt niks meer goed was, dan zette ik haar op die leeftijd ook voor de peuter-TV.

  Op die leeftijd kun je ze nog niet verwennen met TV. Ze zien het gewoon als bewegende lichtjes.

  En na 10 minuten TV viel ze eigenlijk vrijwel altijd in slaap, dus zoveel heeft ze er ook niet van meegekregen.

  Nu kijken ze nog vrijwel geen TV. 's Ochtends als ik nog in de badkamer bezig ben, mogen ze in het grote bed van papa en mama Sesamstraat kijken, dus dat is nog geen verkeerde TV ook. Heel educatief, dus dat kan sowieso nooit kwaad.

  Maar verder komt hier weinig TV aan. Ze kunnen zichzelf en elkaar prima vermaken met al het speelgoed en knutselmateriaal dat ze hebben. Ben ik wel blij om hoor, want zo'n echt TV-verslaafd kind, daar moet je toch niet aan denken.
  hans185
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  05-02-2007 8:09
  Ik ben zelf niet zo'n voorstander van om een kind televisie te laten kijken als troostmiddel, omdat een kind heel goed in de gaten heeft wat er gebeurt en waarom.

  Ik kan me overigens wel heel goed voorstellen dat je het doet.

  Overigens kijkt Esther elke zondag naar Nederland zingt en staat dan volop mee te dirigeren.
  Miriam
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:3535


  --
  05-02-2007 8:23
  Het is niet zo dat ik hem er voorzet als hij volledig overstuur is, maar gewoon als hij wat jengelig is en zich in de box of met het activity center niet kan vermaken.
  Susje
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  05-02-2007 8:26
  Ik zette ze ook wel voor de tv. Als ik midden in de spits zat, warm eten koken enz,  jengelend kind, dan deed ik rustig de tv aan. Makkelijk redmiddel
  Webmaster
  New Member
  New Member
  Posts:18


  --
  05-02-2007 9:27
  Onze kleine vind het geweldig (dat is dan dezelfde als die van Miriam Wink). Een ideaal troostmiddel als niks anders helpt. Gelukkig hoeven we het niet erg vaak te gebruiken. Soms kijken we ook wel even samen, gewoon omdat we het leuk vinden.

  Zeker met baby-tv ben ik er van overtuigd dat de kleine er ook nog iets van opsteekt. 

   
  MariaB
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  05-04-2007 9:58
  Hier is baby tv ook favoriet. En eerlijk gezegd heb ik er niets op tegen om de kinderen tv te laten kijken. Als je zelf maar in de gaten houdt, waar ze naar kijken. Ons zoontje van bijna 3 vindt het gewoon prettig om de tv aan te hebben als hij aan het spelen is. Ik zet de tv dan op baby tv of Nick jr. en dat vindt hij prima. Hij kijkt dus niet constant, want hij is gewoon aan het spelen. En nu met het mooie weer steeds staat de tv toch niet aan, omdat we lekker naar buiten gaan. Heerlijk in de tuin samen.
  hans185
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  05-09-2007 8:30
  Ik wil nog even terug komen op dit topic, maar het blijkt uit onderzoeken dat kinderen die voor hun derde levensjaar met regelmaat tv kijken op hun achtste een leerachterstand kunnen oplopen, dus dat sterkt mij weer in dat ik geen voorstander ben om mijn kind tv te laten kijken.
  Miriam
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:3535


  --
  05-09-2007 9:22
  Zou het niet zo zijn dat mensen die kinderen heel erg veel (en dan bedoel ik echt uren per dag) voor de tv planten, zelf minder aandacht besteden aan de kinderen en dat ze daardoor een achterstand kunnen oplopen? Ik zie de tv eigenlijk meer als een leuke afwisseling en aanvulling op de spelletjes die we spelen. Samen kijken en dingen die hij ziet benoemen, lekker meelachen.

  Groetjes,
  Miriam
  Peter P
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  05-09-2007 1:33
  Ik ben het met miriam eens, veel tv laten kijken is een symptoom van een bepaalde manier van opvoeden, en dat heeft op latere leeftijd gevolgen voor de leerprestaties. Dus het tv-kijken op zich is niet slecht, maar het weinig aandacht van de ouders wel.
  Sje
  Posts:75548


  --
  05-09-2007 3:15
  Ja, zo zie ik het ook Miriam. Je hebt TV kijken en TV kijken. Ik gebruikte het ook alleen maar als afwisseling waar hooguit 10 minuten gebruik van werd gemaakt bij wijze van spreken. Het is wat anders als je de TV als wandelend behang de hele dag aan hebt staan, en het is ook nog een verschil wat voor programma's je aan hebt staan.

  TV kan ook heel educatief zijn. Onze meiden kijken elke ochtend Sesamstraat terwijl ik nog in de badkamer bezig ben. Prima oplossing en nog leerzaam ook. Want ze komen af en toe met dingen die ik ze niet geleerd heb en als ik dan vraag hoe ze dat weten dan hebben ze het uit Sesamstraat. Nuttige met het aangename verenigd!
  hans185
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  05-09-2007 7:38
  Ik ben het ook eens dat af en toe geen kwaad kan, maar er werd in het onderzoek gesproken over substantieel tv-kijken. Ik weet niet hoeveel dat precies is maar het viel me op toen ik het onder ogen kreeg.

  Edited by - karin185 on 9-5-2007 8:27:09 PM
  sonnie1983
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  05-15-2007 11:20
  Ik ken juist weer een kind, nu 5 die graag dvdtjes kijkt. Hij speelt ook buiten hoor enz. En met mooi weer vermaken ze zich de hele dag buiten. Maar je kan hem toch ook met regelmaat achter de tv vinden met een dvd op, of voor het slapen gaan. Het is wel een kind dat niet veel waarde hecht aan allemaal speelgoed. Hij is veel blijer met nieuwe kleren bijv.

  groetjes
  U bent niet gemachtigd om te reageren.