Inhoud kinderkledingkasten
Laatste Bericht 10-14-2008 9:27 door Sje. 24 Reacties.
Printer Vriendelijk
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 1 van 212 > >>
AuteurBerichten
Sje
Posts:75548


--
04-23-2007 8:59
  Ik ben benieuwd of er nog meer mensen zijn die dezelfde tic hebben als ik.

  We zitten in de overgang naar lente/zomer. En dat betekent winterkleertjes opbergen en zomerkleertjes voor de dag halen. Zitten zomerkleertjes van vorig jaar bij die ze nog aan kunnen maar zolang ze nog peuter/kleuter zijn hebben ze ook heel veel nieuwe kleertjes omdat ze weer zo gegroeid zijn.

  Zodra het nieuwe seizoen zich aandient, haal ik al die kleertjes voor de dag en ga eens op mijn gemakje zitten combineren. Welk shirt past bij welke broek, etc.

  De kleren die overblijven, waar dus niks bij de combineren is, die schrijf ik op. Briefje in mijn handtas en daar moet ik dus nog wat bij kopen.

  Als het echt tijd wordt om de inhoud van de kledingkasten te wisselen, hang ik die kleren als setjes in de kast. Dus niet alle broeken op een hangertje en de bijbehorende shirts allemaal op 1 stapel. Nee, het hangt als setje in de kast, zo hoef ik nooit iets bij elkaar te zoeken.

  Nadeel van deze tic is wel dat ze die kleertjes ook zelden gecombineerd met iets anders dragen. Het blijven heel het seizoen die setjes, gewoon omdat ze zo als setje begonnen zijn.

  Herkent iemand dit?
  hans185
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  04-23-2007 9:01
  Ik heb daar helemaal geen last van.

  Ik kan ook niet alles in het huishouden doenMoney mouth.  Mijn lieftallige echtgenote zal dat beamen.
  Peter P
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  04-23-2007 11:01
  Ik heb de kinderen van jongsafaan zelf laten copmbineren, ik ben kleurenblind en mijn vrouw is niet altijd in de gelegenheid een en ander uit te zoeken.
  karin185
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  04-24-2007 9:18
  Ik heb een stapel shirts, een stapel broeken. En jurken en rokken hangen (of liggen) apart. Dus ik combineer van alles en hou niet vast aan een setje. Wel als ze echt een setje gekregen heeft zal ik er niet snel van afwijken. Maar ik krijg bijna alle kleertjes 2dehands van mijn schoonzus, dus dan heb je een berg kleding waar je dan maar wat van maakt.

  Maar ik had een heel leuk setje gekregen met een jurk, maillot en shirt. Het jurkje heeft een scherpe rits, waardoor de nek van Esther steeds opengaat (al tape erop geplakt, maar helpt nog niet echt en ziet er ook niet uit). Dus jurkje ga ik haar niet meer aantrekken. Shirt en maillot heb ik toen gisteren onder een spijkerjurkje gedaan en dan kan het weer prima. Maar als ik dat jurkje nog wel zou gebruiken, dan zou ik het haar inderdaad niet onder dat spijkerjurkje laten dragen.
  Sje
  Posts:75548


  --
  04-24-2007 2:58
  Setjes die inderdaad sowieso bij elkaar horen omdat ze in de winkel zo verkocht werden, die haal ik ook niet uit elkaar. Tenzij zo'n geval zoals jij beschrijft Karin met dat spijkerjurkje. (Raar trouwens dat ze  soms niet wat meer rekening houden met bepaalde materialen bij het maken van kinderkleding. Zo had ik vorige week hele leuke shortama's bij de Zeeman. zit me daar toch zo ongeveer een kunststof labeltje in de nek. Maak je mij niet wijs dat dat lekker slaapt. Heb ik er dus helemaal uitgeknipt. Totaal niet over nagedacht bij het fabriceren).

  Maar goed, weer even terug. In andere gevallen wil ik ook nog weleens andere dingen met elkaar combineren. Als ze vandaag een setje aangehad hebben waarvan het shirt vies is maar waarvan met de broek niks aan de hand is, dan zoek ik voor morgen een ander shirtje bij die broek. Dus in die zin combineer ik nog wel met andere dingen.

  Overigens is er ook een voordeel aan al die kant en klare setjes in de kast: iemand anders (mijn man in dit geval) hoeft nooit iets bij elkaar te zoeken.

  Stel ik lig morgen in het ziekenhuis en mijn ouders nemen een groot deel van de zorg voor de kindjes over zodat mijn man gewoon naar kantoor kan, dan hoef ik nooit bang te zijn dat onze meiden in rare combinaties op bezoek komen in het ziekenhuis.

  In de kraamtijd van de jongste vond ik het ook fijn dat het voor anderen makkelijk was dat ze niet hoefden te zoeken in de kledingkast van de oudste.

  Misschien toch maar eens proberen volgend seizoen om ook shirtjes en broekjes op stapels te leggen en er dan maar lekker op los te combineren.

  Weet je wat ik ook heel erg heb: sommige dingen moeten dan ook helemaal precies bij elkaar passen qua kleur. Terwijl als ik andere kindjes in bepaalde combinaties zie, dan denk ik vaak "Tjonge, zo zou ik het zelf niet combineren, maar als je het zo ziet kan het eigenlijk makkelijk!". Ik durf soms te weinig denk ik.
  karin185
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  04-24-2007 3:18
  Ja, ik combineer ook niet alles qua kleuren, maar soms zie je inderdaad dingen die best kunnen, maar die ik zelf nooooit zo zou verzinnen.

  Ik vind eigenlijk ook dat bepaalde kleuren echt hetzelfde moeten zijn. Bijvoorbeeld een wit shirt met een rood randje. En dan een maillot die ook rood is. Dan vind ik dat die maillot eigenlijk dezelfde kleur zou moeten hebben als dat randje van dat shirt. Alleen dat is wat lastiger als je alle kleren krijgt en de modekleuren  nu toch wat anders zijn. Want dan kun je het niet helemaal perfect op elkaar afstemmen.
  Sje
  Posts:75548


  --
  04-24-2007 3:28
  Ja, zo'n muts ben ik ook dat dat dan precies dezelfde kleur moet zijn! Hihi!

  Ik heb een shirtje voor allebei de dames en daar zit o.a. de kleur roze-rood in. Hele moeilijke kleur! Tuurlijk kan ik die shirtjes gewoon op een spijkerbroekje of op een wit broekje laten dragen, maar eigenlijk voor het leuke wil ik liever precies die kleur roze-rood. Gelukkig kon mijn moeder aan stof komen en die heeft een rokje en een broekje gemaakt.

  Maar nu zie ik een vriendinnetje van de oudste vorige week op de peuterspeelzaal met zo'n zelfde shirtje, op een knalrood rokje.

  Niks geks aan te zien! Kan eigenlijk makkelijk. En ik heb weer al die tijd zo moeilijk lopen doen.  karin185
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  04-24-2007 3:41
  Soms dus gewoon wat makkelijker worden.
  Sje
  Posts:75548


  --
  04-24-2007 3:48
  Ja, gaan we mee aan het werk!
  patricia1707
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  05-08-2007 10:51
  Hahahahhaa wat een topic!!
  Ik doe bij de kinderen net als bij mezelf: bloesjes, tshirts, jurkjes en rokjes (natuurlijk niet bij mijn jochie hihi) gaan gewoon op een hangertje. De broeken en spijkerjurkjes gaan opgevouwen op een stapel.
  Combineren doe ik als ik het voor die dag uitzoekt.

  Als mijn man de kinderen moet verzorgen dan zal ik zeker de avond er voor alles klaarleggen, want mannen!! Die kunnen werkelijk niet combineren hahahaha
  Sorry mannen Embarassed

  Patricia
  Sje
  Posts:75548


  --
  05-08-2007 2:20
  Ik heb gelukkig een man die wel kan combineren, maar hij weet niet uit zijn hoofd wat er in de kasten van de kinderen hangt en ligt, dus als hij iets bij elkaar gecombineerd heeft, dan weet ik dat er bij dat ene rokje een nog veel leuker shirtje had gekund.
  Susje
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  05-08-2007 2:22
  hahha nee die zou ze zo in de pyama naar school laten gaan......Embarassed

  Broeken hangen in de kast op hangers, en de rokjes ook. De shirts liggen opgevouwen in de kast. Ben wel een zeur in sokken, die moeten dezelfde kleur zijn als het shirt. En een rokje met roze erin, daar moet ook een roze shirt op.
  Peter P
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  05-08-2007 2:32
  Een rokje met wit en roze mag geen wit shirt op? Waarom n iet? En hoe denk je dat al die alleenstaande mannen het doen? Nee, ik geloof meer dat het ervaring is, de mannen krijgen de kans niet, dan dat ze het niet kunnen. Misschien is het wel expres: als jullie denken dat mannen het niet kunnen, hoeven ze het ook niet te doen...

  Zo ken ik een man die categorisch weigerde iets in de tuin te doen, daar had ie geen verstand van, zei hij. Toen zijn vrouw daarover bleef mopperen, heeft ie een keer gewied: 'per ongeluk' alle aardbeiplantjes meegewied. Sindsdien hoeft ie in de tuin niet meer te helpen.

   
  Susje
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  05-08-2007 5:10
  oohh neee!! het zou mijn man niks kunnen schelen hoe ze erbij lopen, als het maar schoon is, de combinatie maakt hem niks uit.
  En wat betreft de kans, mijn man laat mij hem die kans niet geven, haha, echt.
  Ik bedoel een spijkerrokje met roze roesels bijvoorbeeld, daar doe ik een roze shirt op. Waarom? Dat vind ik mooi. Dan komt het roze vh rokje terug in het shirt.
  Ik ken een alleenstaande man, zijn kinderen hebben prachtige combinaties aan.
  Maar smaken verschillen, en dat is maar goed ook, toch?
  Miriam
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:3535


  --
  05-08-2007 5:36
  Als Jeroen's ochtends ons kereltje aankleedt, zijn het meestal zulke vreselijke combinaties! Maar ja, ik ga het niet overnieuw doen. Ik ben altijd al blij als we allemaal weer om kwart voor acht buiten de deur staan. Als ik dan ook nog dubbel werk moet gaan doen.....Dan maar een dagje minder mooi op de crèche hoor! Maar als ik er aan denk, dan leg ik het de avond ervoor wel klaar.

  Groetjes,
  Miriam
  MariaB
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  05-19-2007 11:29
  Die tic met de combinaties heb ik niet. Ik heb wel de tic om veel kleding te kopen. Maar sinds kort ga ik daar heel goed mee om qua geldbesparing. De kleding die Rafael niet meer past zet ik gelijk op marktplaats en van het geld wat ik daar mee ophaal, kan ik dan weer nieuwe kleren kopen. Kan Martijn ook niet boos worden dat ik alweer nieuwe kleren voor de kinderen koop. Hihihi
  Miriam
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:3535


  --
  05-20-2007 8:08
  Slim! Verkoop je het snel via marktplaats? Ik zag dat er ongelooflijk veel aanbod van tweedehands kinderkleding is via internet. 
  hans185
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  05-20-2007 1:31
  Ik heb wel eens via een ex-collega gehoord dat de aan- en verkoop van kinderkleding van Marktplaats booming business is.
  Miriam
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:3535


  --
  05-20-2007 1:47
  Ik heb inderdaad ook weleens gehoord dat je daar veel geld mee kan verdienen. Met nieuwe kinderkleding kun je op die manier marges krijgen van 50 tot 60% bovenop de inkoopprijs. Nadeel is dat de meeste merken niet mee willen werken aan internetverkoop. Daarom zie je meestal dezelfde merken via internetverkoop (vaak Ducky Beau etc). Op die merken is ontzettend veel concurrentie aanwezig via internet. En het lijkt me ook ongelooflijk veel tijd kosten hoor. Je moet de kleding wel steeds verpakken en verzenden. En als je eens geen zin hebt, gaat het ook gewoon door.

  Groetjes,
  Miriam
  MariaB
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  05-20-2007 10:04
  Ik verkoop heel veel via internet. En ik krijg meestal wel de helft van wat ik er aan heb uitgegeven terug. Ik heb de afgelopen week ook weer ongeveer 25 euro verdiend. Dus dat is zeker lekker. Het versturen valt wel mee hoor. Ik heb genoeg enveloppen hier liggen. Dus als ik het geld van de koper binnen heb, pak ik het in, doe er postzegels op (die heb ik hier standaard liggen) en doe het in de brievenbus vlak bij mijn huis. Vaak wordt het ook opgehaald trouwens, dus dat is helemaal handig.
  U bent niet gemachtigd om te reageren.
  Pagina 1 van 212 > >>