Slaan...
Laatste Bericht 03-24-2010 2:45 door karin185. 20 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 1 van 212 > >>
AuteurBerichten
Peter P
New Member
New Member
Posts:


--
03-30-2007 11:38

    Ik weet het best, het hoort niet, het kan niet, het mag niet...

    Maar af en toe.. Wie voelt dat ook zo? Wat doen jullie met dat gevoel? Heb je weleens een klap uitgedeeld? Hoe voelde je je daarna? Heb je je kind later uigelegd wat de reden was?

    Sje
    Posts:75548


    --
    03-31-2007 11:55
    Ik voel dat ook. Ik weet precies wat je bedoelt.

    Hier krijgen ze hooguit een tik op de vingers. En dan echt als het om iets gaat waar ze al 1000x voor gewaarschuwd zijn.

    Dus als ze elkaar of ons (zelden) slaan of als ze aan bepaalde spullen zitten waar ze niet aan mogen zitten en wat ze al heel lang dondersgoed weten of als ze de traphekjes voor de zoveelste keer als speeltuin gebruiken.

    In dat soort gevallen hebben we al zo vaak gewaarschuwd, dat stadium zijn we dus (gezien het feit dat ze de leeftijd hebben waarop ze die waarschuwingen kunnen onthouden) al voorbij en dan krijgen ze gewoon onherroepelijk zonder enige waarschuwing een tik op de vingers. Hoeven we ze ook niet meer uit te leggen waarom ze die tik krijgen, want dat weten ze heel goed.

    En als er in het verleden in uitzonderingsgevallen al eens een tik uitgedeeld is zonder veel waarschuwingen, dan legden we wel uit wat de reden was. En als het toch een ietwat overtrokken reactie van ons was geweest (gepaard gaand met het nodige schuldgevoel) dan boden we onze excuses aan en zeiden we dat we eigenlijk niet zo hadden moeten reageren. (Doen we overigens ook in andere moppersituaties die niet met een tik gepaard gaan).

    Hoe ik na een tik voel? Wisselt. Soms denk ik, ik kan niet meer terug naar het punt "Ik heb mijn kind nog nooit een tik gegeven" en dat vind ik eigenlijk wel jammer. En tuurlijk heb je er ook schuldgevoel over. Maar ik merk eerlijk gezegd wel dat het meteen effect heeft en dat ze steeds minder vaak in herhaling vallen wat "overtredingen" betreft.

    Er zijn ook momenten dat ze zo het bloed onder mijn nagels vandaan dat je ze sowieso een tik zou willen geven. Op dat punt weet ik mezelf altijd nog in te houden door dan maar flink mijn mond open te trekken (en dan soms echt goed hard, net familie Flodder, in de hoop dat ons huis echt niet gehorig is). Ben ik mijn frustraties toch grotendeels kwijt en mijn vingers jeuken niet zo meer.

    Ik vind het een moeilijk onderwerp want eigenlijk is slaan niet de oplossing natuurlijk, maar pratend en geduldig blijvend dring je ook niet tot ze door. Staan ze je aan te kijken of je Chinees praat. (En dat frustreert dan alleen nog maar meer).

    Nikkykai
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    03-31-2007 4:49
    O ja... Nikky heeft ook wel eens een tik over haar vingers gehad. En echt niet één. Embarassed
    Maar zoals Sje al zei; als ze me het bloed onder de nagels vandaan haalt, trek ik alleen mijn mond open, want mijn frustraties ben ik dan iig kwijt, en niet op de verkeerde manier.
    Vooral de laatste tijd is mijn dochter onuitstaanbaar (naar jaar gehad), en dan is een tik echt geen goed idee, want je bent zó over de grens heen die je voor jezelf hebt getrokken.. Dus probeer je het mondeling of dmv negatief gedrag te negeren. (ook niet altijd makkelijk...)

    Ik heb altijd gezegt dat ik mijn kinderen nooit een tik zou geven, maar als je eenmaal kids hebt, kom je er achter dat het niet altijd even makkelijk is...

    Sje
    Posts:75548


    --
    03-31-2007 5:07


    citaat:
    Nikkykai wrote:
    Ik heb altijd gezegt dat ik mijn kinderen nooit een tik zou geven, maar als je eenmaal kids hebt, kom je er achter dat het niet altijd even makkelijk is...

    Klopt helemaal! Ik heb dat ook altijd gezegd, maar ja..............

    Het is sowieso over allerlei dingen makkelijk praten als je nog geen kinderen hebt. Mensen zonder kinderen hebben altijd een hele grote mond hoe ze het zouden doen als ze kinderen hadden en dan zeg ik altijd "We spreken elkaar nog wel als je wel kinderen hebt..........".
    Nikkykai
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    03-31-2007 5:28
    Ja idd... als ik mijn schoonzusje nu zie (heeft sinds een maand een kleine) dan moet ik stiekem even glimlachen. Want ’kinderen opvoeden is zo makkelijk’... Ze vraagt nu al geregeld om advies, en die kleine is nog maar net opgedroogd. Laughing
    Sophietje
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    03-31-2007 9:55
    Bij mijn weten in hebben wij onze kinderen nooit geslagen .
    Wel corrigeren als er iets uit de hand dreigde te lopen .
    Door ze even bij de boven arm te pakken , met een verheven stem .
    Dat dit dus echt niet kan .
    Maar slaan nooit , nog geen schop onder hun kont gehad .
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    04-01-2007 12:21

    Hier wel hoor....

    De laatste keer een week of wat terug, en dan ben ik blij dat ik een echtgenote heb, die dan even ertussen kan komen... M3 was zo kwaad op me, dat ze op het punt stond terug te slaan. Ik was kalm, maar ze had wel net echt een paar tikken op haar billen gehad, wat je met een 14-jarige echt niet meer wilt. Ze was met twee dingen bezig daarna:

    - even zoeken naar het telefoonnummer van de politie om aangifte te doen;
    - het raam open en in het kozijn staan om naar beneden te springen.

    Dramaqueen,. zeg ik dan... En weet je wat het ergste is? Ik moet diep nadenken wat nu eigenlik de aanleiding was...



    Edited by - Peter P on 1-4-2007 00:22:32
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    04-01-2007 11:16


    citaat:
    Peter P wrote:

    - even zoeken naar het telefoonnummer van de politie om aangifte te doen;


    Wel een inventieve tante! Maar ja, als ze echt zo hard geslagen was, had ze niet hoeven zoeken naar het nummer ;-). Heb je niet aangeboden om het nummer van de politie zelf even voor haar te zoeken of om haar even af te zetten op het bureau? En dan kijken hoe snel ze terugkrabbelt Laughing
    Sje
    Posts:75548


    --
    04-01-2007 1:38
    Oh, die Miriam is nu al creatief en die kleine mop is nog geen half jaar oud. Hihi!
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    04-01-2007 1:46

    Ach ja, dat zien we over 13 jaar wel weer hè?!

    Ik kan me nu in elk geval nog niet voorstellen dat ’ie later een draai om zijn oren krijgt, maar het zal vast wel een keer gaan gebeuren.  

    Sje
    Posts:75548


    --
    04-01-2007 2:18
    Haha, herkenbaar. Toen onze oudste nog een baby was, kon ik me ook nooit voorstellen dat ik op dat lieve mensje ooit boos zou kunnen zijn.

    Nou..................................Foot in mouth

    Hihi! Maar je krijgt er ook wel een hele hoop plezier en liefde voor terug hoor ook al hebben ze (en we) nog zo’n last van de peuterpuberteit.

    Als ik ze ’s avonds nog even een kusje ga geven voordat ik mijn bed in stap, sta ik te smelten naast die bedjes en zou ik ze er zo uit willen trekken om ze stevig te knuffelen.
    Daanie
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    04-27-2007 11:52
    Ik vind dat er nog wel verschil zit in een tikje op de vingers, meer is het niet wat ze bij ons krijgen of echt een flinke tets tegen het achterwerk. Maar eerlijk is eerlijk, ik snap dat wel. Maar het rare is, vroeger, en dat is echt 20 jaar geleden ofzo, kregen mijn broers echt een pak slaag. Maar die haalden dan ook echt het bloed onder denagels van mijn ouders vandaan. Toen vond ik dat zielig voor hun, nu niet meer. Nu je zelf kinderen opvoedt weet je hoe moeilijk het soms is en kindermishandeling is iets anders als een corrigerende tik die ze soms, naar mijn mening, echt nodig hebben. Ik bedoel, wij opvoeders zijn ook maar mensen. Mogen zij daar altijd mee spelen dan? Ze weten het soms dondersgoed hoor dat ze te ver gaan en niemand geeft zomaar een tik, daar is al veel aan vooraf gegaan.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    03-22-2010 9:19
    Deze even weer up! We zijn inmiddels 3 jaar verder...

    Onze kinderen hebben nog nooit een tik gehad, maar zo af en toe voel ik het toch wel jeuken. Slaan zal ik waarschijnlijk nooit doen. Bij ons gaan ze steevast op de trap bij vervelend gedrag (2-3 minuten per keer, soms oplopend tot 5 keer per dag voor jongste) en dat vinden ze vreselijk. Ik vraag me wel af of we ze daar uiteindelijk niet meer pijn mee doen als met een tik.  
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    03-23-2010 7:07
    Die laatste zin zette me aan het denken. Als ik lees dat mensen hun kinderen niet slaan, maar hun frustraties wel kwijt raken door hun stem te verheffen, dan vraag ik me af hoe dat bij kinderen overkomt en wat ze daaraan overhouden...
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    03-23-2010 8:37
    Dat dacht ik eigenlijk ook toen ik alle berichten even doorlas.........
    Hier worden wel eens tikken uitgedeeld, en meestal daarna wel verteld dat we dat liever niet doen, dat we er erg verdrietig van zijn dat het nodig blijkt te zijn. Is het uit frustratie geweest wordt ook dit uitgelegd......
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    03-23-2010 2:00
    Stemverheffing gebeurt hier wel af en toe, maar schreeuwen doen we niet. Als ik het echt even niet meer uithoud met ze dan vlucht ik even naar boven of naar de wc.  
    Sje
    Posts:75548


    --
    03-23-2010 2:21
    Hier ook stemverheffing en soms als ik echt niet tot ze door lijk te dringen, ze het bloed onder mijn nagels vandaan halen en ik het uitdelen van een tik wil zien te voorkomen wijk ik uit naar dan-maar-nog-harder-roepen.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    03-23-2010 7:19
    Ik heb wel eens een tik uitgedeeld en ook wel eens geschreeuwd. Beiden toch uit onmacht. Maar het komt heel erg weinig voor, dus ik verwacht niet dat ze er wat aan over houden. Over het algemeen werkt het gewoon als we aangeven dat iets niet mag en anders tellen we tot 3 en gaan ze dan naar de gang.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    03-23-2010 8:15
    Tot 3 tellen doet hier ook wonderen. Bij 2 doen ze meestal al snel wat er gevraagd wordt.
    Sje
    Posts:75548


    --
    03-23-2010 8:34
    Bij ons komt een tik al tijden niet meer voor en die stemverheffing ook in zodanige frequentie dat ze er niks aan over zullen houden. Bij ons werkt tellen ook goed over het algemeen. Ik kom niet eens bij 2!

    Ik hoef alleen maar "EEN!" te zeggen en dan komt er al actie in die kleine moppen.
    U bent niet gemachtigd om te reageren.
    Pagina 1 van 212 > >>