Zwanger en hormonen
Laatste Bericht 12-17-2006 12:04 door roco. 18 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
chichi
New Member
New Member
Posts:


--
12-10-2006 10:21
    Ik ben bijna 28 weken zwanger en ik heb, denk ik, last van de hormonen.

    Het ene moment kan ik wel gillen om niets en het andere moment kan ik wel huilen om niets. Huilen doe ik zelfs op mijn werk. Dat is echt erg....
    En ik kan niet eens uitleggen waarom ik huil want dat weet ik zelf niet eens.

    Heeft iemand hier ook weleens last van gehad of ben ik de enige die dit ervaart

    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-11-2006 7:55

    Heb ik nooit last van gehad, en ik heb toch twee kinderen... ;-)

     Eerlijklheidshalve moet ik natuurlijk zeggen dat ik er wel last van heb gehad, maar dan moet ik mijn vrouw weer gaan uitleggen waarom ik dat toen niet zei...

    Margreeth
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-11-2006 9:49
    uitspraak van mijn man: rare dingen die hormonen..

    het is dus herkenbaar.....het hoort erbij.
    Sje
    Posts:75548


    --
    12-11-2006 3:18
    Herkenbaar hoor Chichi! Niet dat ik nou echt om alles huilde ofzo, maar inderdaad ik had ook wel momenten dat ik zomaar ineens in tranen was.

    Ik heb eens halverwege mijn eerste zwangerschap mijn hoofd gestoten. Gewoon net zoals je wel tig keer per jaar doet. Ik ben op de grond gaan zitten en heb met lange uithalen hardop gehuild alsof er weet ik niet wat gebeurd was. Sloeg nergens op maar op dat moment was ik heel erg zielig vond ik zelf. Hihi!

    Hoe gaat het trouwens met je zwangerschap?
    zarah
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-11-2006 4:33
    Hoi Chichi,

    Nee daar heb ik nooit last van gehad, maar dat verbaasde me eigenlijk wel. Heb ook nooit een voorkeur voor een soort eten gehad. Gek, ik dacht dat dat er echt bij hoorde.

    Gefeliciteerd met je zwangerschap, geniet ervan (ondanks de hormonen)! 

    Groetjes, Zarah
    marij
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-11-2006 7:37
    geen zorgen hoor het hoort er allemaal bij , die rare hormonen!  probeer te genieten van de goede momenten van je zwangerschap. 
    chichi
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-11-2006 9:05
    Gelukkig ben ik dus niet de enige die tijdens de zwangerschap zich anders dan anders voelt.

    Mijn man zit mij af en toe aan te kijken of ik van een andere planeet komt, maar ja daar is het een man voor Laughing

    Sje, voor de rest gaat het wel, ik werk sinds een paar maanden halve dagen en medio jan ga ik met verlof. Heerlijk........Totdat ik weer aan de slag moet voor hele dagen in juni, zal wel even tegenvallen.


    maria50plus
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-11-2006 10:22
    Chichi, geniet van je zwangerschap. gefeliciteerd. Ik merkte (heel) vroeger toen ik zwanger was dat bijvoorbeeld door verandering van hormonen, dat zoveel dingen anders roken. Is ook heel raar.
    ebru24
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-12-2006 2:02
    hoi chichi

    erg herkenbaar hoor... ik had het precies het zelfde  en wat ik ook nog eens had ik ergerde me aan de kleinste dingen mijn man werd helemaal gek van me ...

    arme hij ....Smile
    Sje
    Posts:75548


    --
    12-12-2006 2:03
    Je voelt je ook niet alleen anders doordat er lichamelijk heel wat aan de hand is, vergeet ook niet wat een zwangerschap geestelijk met je doet.

    Je draagt een groeiend kindje in je, je hebt allerlei voorbereidingen, allerlei toekomstdromen. Een zwangerschap is geestelijk heel erg ingrijpend en indrukwekkend. Heel logisch dus dat je compleet anders in het leven staat.

    Lekker dat je bijna met verlof mag. Zal inderdaad omschakelen zijn als je in juni weer aan het werk moet. Maar geniet eerst maar van het half jaar dat je nog voor de boeg hebt. En hou ons op de hoogte hè van de laatste loodjes van de zwangerschap en straks na de bevalling?!

    chichi
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-12-2006 4:19
    Nou, het is nog erger. Ik was vandaag weer aan het werk gegaan en daar ben ik flauw gevallen. Ik was op zoek naar een dossier en ineens zag ik al die letters zweven en voor ik het wist, lag ik daar.

    De directeur en de vestigingsmanager, zij is ook zwanger, hebben besloten om mij ziek te melden tot aan mijn verlof in januari. Als ik mij beter voel mag ik wel aan het werk, maar zij vinden het beter voor mijn gezondheid en dat van de nieuwkomer, dat ik volledig rust neem. Ik voel mij daar best schuldig over en zeker tegen over de rest van mijn collega´s, vooral om dat ik een berg werk heb liggen die ik graag af had willen maken.

    Mijn schuldgevoel moet ik maar proberen opzij te zetten en ik ga het beste er maar van maken.

    Allemaal bedankt voor jullie reactieYell
    Sje
    Posts:75548


    --
    12-12-2006 4:22
    Lieve schat, voel je niet schuldig ten opzichte van je collega’s! Denk aan jezelf en aan je kindje! Al het andere is volledige onbelangrijk. En geloof me, ze begrijpen je echt wel.

    En zeker nu de directeur en de vestigingsmanager de beslissing voor je genomen hebben, dan zal het dus blijkbaar echt wel nodig zijn. En mochten collega’s achter je rug om er toch een probleem mee hebben dan zullen die directeur en die vestigingsmanager daar echt wel tussen springen en het voor je opnemen.

    Echt, denk om jezelf!!!!! En ga gewoon genieten van een vervroegd verlof!
    axelle
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-12-2006 4:45

    Hoi chichi!

    Maak je nu toch niet druk om je werk! Denk aan je gezondheid en die van je kindje in je buik (voor hetzelfde zou je verkeerd kunnen vallen met nare gevolgen vandien!). Probeer nu maar wat te genieten van die opgelegde rust je zal ze best kunnen gebruiken voor na de bevalling. En ..... begin nu niet gans je huis van boven tot onder te kuisenLaughing doe het rustig aan een zwangerschap is geen ziekte maar vergt toch wat extra’s van je lichaam.
    De kunst van een fijne zwangerschap is luisteren naar je lichaam en zo te zien neem je niet alle signalen in acht nuWink dus vanaf nu geniet en rust, je bent bijna aan de eindstreep! Succes!
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-12-2006 5:36

    chichi, je werk is helemaal niet belangrtijk nu, niemand is onmisbaar, ook jij niet. Het werk komt echt wel af, en zo niewt, dan was het blijkbaar niet belangrijk.

    Veel belangrijker ben jij en is je kindje nu. Zorg goed voor jezelf, zodat je na je verlof met een gezond kind weer fit en vrolijk bij die baas aan het werk kan, dan is iedereen gelukkig! 

    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-12-2006 8:50
    Chichi,

    Ik snap wel dat je je zo voelt en dat je graag je werk af had willen hebben. Maar je kunt nu toch echt beter naar je lichaam luisteren, hoe moeilijk dat soms ook is.

    Ik moest ook minder gaan werken toen ik zwanger was, omdat ik te hoge bloeddruk had. En ik vond het ook heel moeilijk om dan naar mijn lichaam te luisteren, maar het is toch echt beter voor jou en  je kindje.

    Geniet verder van je zwangerschap en doe het rustig aan!
    maria50plus
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-13-2006 12:09
    Ja Chichi, denk maar even niet aan je werk. Probeer je echt te ontspannen en te rusten. Waardoor was je nou flauwgevallen, toch te druk of te veel spanning? Te moe? Ben je al bij de dokter of verloskundige geweest hierom?
    chichi
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-14-2006 9:25
    Op het moment voor ik ging, zag ik allemaal sterretjes.
    Het was mij tijdens de 1e zwangerschap ook overkomen en zei de vk dat het aan mijn bloeddruk lag.

    Maar goed, ik ben nu een paar dagen thuis, wel even wennen maar ik kom een beetje bij. Ga morgenochtend naar het dorp om alvast wat kerstcadeaus te kopen en ik heb al een lijst voor de kerst gemaakt.  Dus die stress heb ik volgende week niet meer.

    Ik heb gisteren nog een gesprek met de personeelsfunctionaris gehad en ook die stelde mij gerust. Ik kom gewoon weer medio mei werken, hopelijk is alles dan achter de rug. En tot die tijd, laat ik mij verwennen door mijn familie., Mijn schoonmoeder woont 5 huizen verderop en die neemt de keuken van top tot teen voor haar rekening en mijn vader komt de woonkamer opruimen, mijn moeder wast en strijkt en mijn man doet de rest, dus boodschappen, koken etc. Dus ik ga lekker lezen, tv kijken en internetten.
    Sje
    Posts:75548


    --
    12-14-2006 9:44
    Goed bezig chichi!!! Denk goed om jezelf en die kleine mop.

    Goed dat de personeelsfunctionaris je heeft kunnen geruststellen en ook heel tof dat je zoveel lieve hulp hebt!

    Dus nu kan het genieten echt beginnen!!!
    roco
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-17-2006 12:04

    Hoi,

     

    Bij mijn eerste zwangerschap (die helas na 9 weken een miskraam werd) had ik vanaf dag 1 vreselijk last van mijn hormonen. Bij de 2e zwangerschap heb ik er tijdens de zwangerschap niet zo heel veel last van gehad maar nu na 1½ jaar is het vreselijk met mijn hormonen en heb ik er echt super last van.

     

    Rare dingen die hormonen hoor!

     

    Geniet nu maar lekker van je rust en voel je zeker niet schuldig over je werk, jij kan er ook niets aan doen je doet het toch niet expres! Wel fijn dat je zo’n begrijpende baas hebt die je gewoon ziek meld en klaar.

     

    Groetjes Corine 

    U bent niet gemachtigd om te reageren.