Wakker, maar toch "slaapschokjes"
Laatste Bericht 11-20-2006 1:55 door Sje. 2 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
Sje
Posts:75548


--
11-19-2006 9:00
    Je ligt net in bed en tegen dat je in slaap gaat vallen krijg je zo’n schok. Dat zal iedereen wel herkennen denk ik. Dat is blijkbaar het moment dat je op de drempel van dromenland staat.

    Een paar weken geleden haalde ik ’s nachts mijn huilende jongste dochtertje met koorts uit haar bedje en ondanks dat ze wakker was heeft ze in de 10 minuten dat ik met haar bezig was nog een aantal keren van die slaapschokjes gehad.

    Ik ging er vanuit dat dat aan de koorts lag dus ik heb er verder niks mee gedaan.

    Eergisteren werd ze een keer  ’s avonds wakker, ook huilend, waarschijnlijk omdat ze eng gedroomd had ofzo. Ze had geen koorts ofzo. En weer had ze terwijl ik met haar bezig was van die schokjes. Ze raakt er zelf weer wat van in paniek elke keer dat ze zo’n schokje kreeg.

    Met onze oudste hebben we dit nooit zo gehad, dus het is nieuw voor ons. Herkent iemand dit? En is het inderdaad zo onschuldig als ik denk? Ik heb namelijk geen ongerust gevoel dat er meer aan de hand is ofzo omdat het elke keer gebeurde als ze diep in slaap was geweest. Ik heb dus ook niet de neiging om contact met de huisarts op te nemen.



    Edited by - Sje on 22-4-2007 10:10:53 PM
    Susannah
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-20-2006 9:25

    Ik weet niet hoe oud ze is, een jaar of twee? Het zou gewoon een nieuwe fase kunnen zijn, groei of ontwikkeling hebben heel veel invloed op de slaap.

    Wij hebben met onze oudste heel veel problemen gehad met slapen toen ze een jaar of tien was. Ze kon toen echt letterlijk overal zomaar in slaap vallen, dan zakte ze ineens onder de tafel in een restaurant of voelde je haar slap worden als ze tegen je aan leunde. Best griezelig, maar de neuroloog heeft nooit iets kunnen vinden (het begon bij haar na een hersenschudding, vandaar toch de medische molen in) en ze is er vanzelf overheen gegroeid.

    Als het inderdaad alleen voorkomt als ze eigenlijk slaapt, maar huilend wakker wordt, zou ik me ook niet zo bezorgd maken. Waarschijnlijk is ze gewoon niet echt helemaal wakker en ontspant haar lichaam zich iedere keer (dat is wat wij volwassenen ook voelen), maar komt dan de droom of de (buik)pijn terug en spant ze zich dan weer.

    Misschien helpt het om haar niet op te pakken als ze huilt, alleen maar even aan te raken en iets te zeggen "stil maar, alles is goed"? Je hebt kans dat ze zich dan eerder volledig ontspant, omdat ze in haar bedje blijft liggen.

    Bij twijfel zou ik gewoon de huisarts bellen, hoor! Maar je hebt helemaal gelijk dat je dat nog niet gedaan hebt. Moeders voelen het meestal als er echt iets mis is.

     

     

    Sje
    Posts:75548


    --
    11-20-2006 1:55
    Ze is inderdaad 22 maanden, dus de fase die je beschrijft klopt.

    Zou haar inderdaad in haar bedje moeten kunnen laten liggen, maar ze ligt nog in een ledikantje en zit rechtop als ik haar kamertje op kom. Strekt ze haar armpjes naar me uit en dan is het over de rand van het ledikantje heen lastig om haar dan toch zo te troosten, dus vandaar dat ik haar toch uit bedje haal. Als ze in een gewoon bed zou slapen, zou het makkelijker zijn om haar in bed te laten.

    Zit wel wat in wat je beschrijft over dat steeds spannen en ontspannen omdat ze eigenlijk niet wakker genoeg zijn.

    Grappig hoe je als moeder aan kunt voelen dat er niks ernstigs aan de hand is, hè?! Vond het toch wel handig om het hier aan te kaarten om te ontdekken of meer mensen het herkennen.

    Als ze het toch vaker gaat krijgen, ga ik alsnog de dokter voor de zekerheid bellen om eens te horen wat die te zeggen heeft. Moet begin volgend jaar ook weer naar het bureau, dus daar kan ik het ook eens aankaarten.

    Mocht ik er meer nieuws over hebben dan meld ik het in elk geval hier.
    U bent niet gemachtigd om te reageren.