verjaardag
Laatste Bericht 06-24-2010 6:55 door erica. 11 Reacties.
Printer Vriendelijk
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
nancy0602
New Member
New Member
Posts:


--
10-24-2006 12:36
  wie heeft er leuke tips voor een verjaardag ? mijn oudste zoontje wordt 8 jaar, wie heeft leuke ideeen, ook voor een feestje ?

  Peter P
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  10-24-2006 12:42

  Lekker ouderwets: speurtocht in de wijk, kan ook met slecht weer, regenjassen aan. Zelf cakejes versieren en opeten, kortom: zoals zij het vroeger ook deden. ;-))

  Als je voldoende ruimte binnen hebt, kan je ook spijkerpoepen, ezeltje prik, stoelendans, enz. doen. Kinderen van 8 vinden dat nog steeds leuk volgens mij.

  Zorg wel dat je hulp hebt: meer dan 5 kinderen in je eentje in de hand houden op zo’n feestje is stressen, probeer een oudere zus, een tante of een van de vaders/moeders te strikken.

   

  sonnie1983
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  10-24-2006 12:51
  lekker friet met frikandellen/kroketten eten :)

  mijn moeder vroeg vaak aan mij wat ik wilde doen.

  maar we zijn ook wel eens ooit met een paar kinderen voor kinderfeestje naar de bios geweest. zelf kleine chipszakjes en flesjes of blikjes meenemen.

  zwemmen doet het ook altijd goed volgens mij.

  maar er zijn ook mensen bij die gaan met het kinderfeestje skieeen ofzo dat vind ik te ver gaan.

  groetjes
  chrisje
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  10-24-2006 2:24
  Toen mijn zoon ook van die leeftijd was, hield de brandweer toevallig open dag op de kazerne op zaterdag. Ik natuurlijk zijn kinderfeestje op die dag gepland. Mooier kon niet, wij daarnaar toe met al die bengels. (De kazerne is op een paar honderd meter van ons huis) Ze mochten helmen op en jassen aan, met de spuit poppen omspuiten en natuurlijk in de wagens zitten met zwaailicht en sirene aan. De waaghalzen mochten ook nog via de glijstang naar beneden, maar dat was toch wel heel spannend. Een ritje zat er niet in, omdat ze wel moesten kunnen uitrukken.
  Het was een groot succes! De jongens dachten echt dat de brandweer dat speciaal voor hun deed. Daarna natuurlijk friet met toebehoren.

  Ik ben ook weleens met ze naar de warme bakker hier in het dorp geweest voor een rondleiding in de bakkerij. Natuurlijk mochten ze ook koekjes bakken en deeg maken. De bakker had zelfs speciaal deeg laten bederven (een week bewaard) om te laten ruiken hoe dat was. Zuur!! Heel leuk en leerzaam en natuurlijk moesten de koekjes mee naar huis.

  Beiden keren was het op loopafstand van ons huis, dus dat was makkelijk. Een speurtocht in de regen heb ik ook weleens gehad. Zo gepland dat we langs de benzinepomp kwamen, daar mochten ze een videofilm uitzoeken. Moesten ze met z’n allen tot één besluit komen, ook leerzaam. De kids gaven niets om de regen, toen ze thuis waren natte broeken uit, pyamabroeken van onze kinderen aan en film kijken. Intussen de natte kleren in de droger en aan het einde van het feestje was alles weer in orde.
  Ik weet niet wanneer de jarige het viert, maar een Halloweenspeurtocht heb ik ook weleens gezien. Dan waren er bij sommige huizen vleermuizen voor het raam geplakt, gewoon van zwart papier ong. ter groote van een A-4tje. Bij dat huis moest je dan een opdracht doen, of de route bekijken. Of bij droog weer kun je buiten kaarsjes neerzetten bij de oprit van het huis: olvaritpotjes met een waxinelichtje erin. Natuurlijk mag een zaklamp niet ontbreken.
  Voor tractaties kun je je fantasie de vrije loop laten. Van dropveters kun je misschien een spinneweb maken of enge lollies of zoiets, in de bieb vind je trouwens ook diverse boeken met ideeën.

  Suc6 met de voorbereidingen en veel plezier!
  Anja1966
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  10-24-2006 2:39
  Lekker ouderwetse spelletjes: koekhappen, sjoelen e.d. en dan het liefst rond een thema wat mij betreft. Ik heb veel goede ideeen gehaald van: www.vanharte.nl en als je even verder google’t kom je nog veel meer sites tegen. Succes!

  Groetjes, Anja
  nancy0602
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  10-24-2006 2:50
  dank jullie wel, ik heb enkele bruikbare tips.
  ik laat jullie weten hoe het gegaan is.
  groetjes nancy
  sonnie1983
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  10-24-2006 2:54
  Lijkt ons leuk om te horen nancy :)

  gr
  Quattro
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  10-24-2006 7:23
  Ik heb morgen een verjaardagsfeestje van mijn zoon van 7,
  om half 1 komen ze uit school, gezichtjespatat en dinosaurusnuggets uit de oven, als dat in de oven zit kan ik mooi de jongens uit school halen.
  na het eten naar de knutselclub hierop het dorp (1.80euro per kind) daar krijgen ze drinken en een koekje, en ik trakteer daar de hele knutselclub op een snoepje, daarna pijlenzoekertje (wil mijn zoon dolgraag) en dan is het al weer tijd om naar huis te gaan.
  stier67
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:2910


  --
  06-20-2010 7:08
  Het is welliswaar geen verjaardags partijtje maar een afsluiting van het schooljaar.
  Door onderbezetting gaat het 1dags/nachtkamp niet door. Nu heeft dochterlief voorgesteld aan de leraar/mentor om dat dan bij ons in de tuin plaats te laten vinden. Na overleg met de mentor en ons hebben we besloten dat te gaan doen maar....... nu is mijn vraag wat voor activiteiten zouden we kunnen doen met de kids. Leeftijd is van 12 tot en met 14 en het gaat om 16 kinderen. Zelf had ik een idee van een speurtocht met wat vragen erbij, bijv foto's van de kinderen hun babytijd bij de foto's van nu te plaatsen. Wie heeft er nog meer ideeën.
  Anja1966
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  06-21-2010 7:39
  Levend Stratego, levend Memory, worstjes/marshmellows roosteren. Ik denk dat de mentor ook nog wel wat ideeën heeft.

  Of kijk eens hier of hier. Hoop dat er wat voor je bij zit en anders even Google'en op "spellen kamp"

  Succes!!
  stier67
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:2910


  --
  06-24-2010 6:37
  Bedankt Anja daar kom ik wel uit. Staan leuke spellen bij.
  erica
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  06-24-2010 6:55
  levend stratego is bij de klas van oudste ook erg goed bevallen

  met de jeugdvereniging hebben ze ook weleens het douanespel gedaan, misschien dat je daarover ook wel info kan vinden in het internet
  U bent niet gemachtigd om te reageren.