ruw gedrag kind
Laatste Bericht 10-06-2006 9:21 door roco. 5 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
roco
New Member
New Member
Posts:


--
10-03-2006 9:07
     

    Hoi,

    Sinds een paar weken is mijn schatje van 1½ veel ruwer geworden in zijn gedrag. Hij duwt express kinderen omver. Hij is sinds kort op het kinderdagverblijf naar de dreumesgroep gegaan en daar dus nu de jongste/kleinste. Sindsdien is hij echt vervelend naar kinderen van zijn eigen leeftijd, wil dan echt de baas spelen. Hoe ga ik hier nu mee om? Toch proberen een beetje te negeren of toch steeds boos worden. Soms gebeurt het wel in het spel... ze staan ook niet allemaal even stevig op hun benen. Die van mij valt ook regelmatig spontaan om doordat hij nog niet heel erg goed evenwicht heeft.

     

    Groetjs Corine 

    Edited by - Sje on 22-4-2007 10:22:46 PM
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-03-2006 9:38

    Wat zegt de leiding van het kdv ervan? Is hij anders dan andere kinderen in de groep?

    Ik zou niet boos worden, maar hem wel blijven aanspreken opgedrag, het blijft voor zo’n kleintje moeilijk omdat hij zich nog niet kan verplaatsen in een ander, dat begrip is er nog niet.

     

    Sje
    Posts:75548


    --
    10-03-2006 9:42
    Phoe, moeilijk. Mijn eerste reactie is, niet boos worden, wel laten merken dat je er niet blij mee bent. Dus wel op een strenge manier toespreken en evt. een minuutje in een hoek zetten of op de onderste tree van de trap ofzo.

    Hij zou met z’n 1,5 ook in staat moeten zijn om het kindje wat hij ruw behandeld heeft een handje te geven om het goed te maken. Weet niet hoe hij praat, maar een sorry zou ook geen gek plan zijn.

    Tja, en wat ik bij onze meiden weleens doe als het echt niet tot ze doordringt na een aantal waarschuwingen dat ze bijvoorbeeld niet mogen duwen, dan duw ik zelf. En dan laat ze maar op de billen belanden. Ik zorg wel dat het niet zo hard gaat dat ze een hoop pijn hebben overigens. Schrikken ze behoorlijk van en dan dringt het iets beter door waar ze eigenlijk mee bezig zijn en dat het helemaal niet aardig is wat ze doen.

    wimo
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-03-2006 10:37
    Eigenlijk is het wel begrijpelijk dat hij dit gedrag vertoont. 
    Ik denk dat het komt omdat hij de jongste is en de ouderen de baas over hem spelen. Hij leert dit gedrag dus van de andere kinderen en neemt dit over, omdat hij denkt dat dit normaal is. Ik zou dus erover praten met mensen van het kdv. Dat ze er beter op gaan letten en ook de oudere kinderen bestraffen, zo leert hij in ieder geval dat dit gedrag niet normaal is.
    Ik weet niet of hij al veel zegt. Maar vaak zijn deze kinderen (die nog bijna niets kunne zeggen) driftig, omdat ze niet kunnen zeggen wat ze bedoelen.
    Mijn zoontje van 2 begint nu te praten en is hierdoor lang zo driftig niet meer. 
    willy v
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:4047


    --
    10-04-2006 9:48
    Ik denk dat het komt omdat hij bij de oudste kinderen hoorde in de babygroep en nu bij de jongsten in de kleutergroep, hij moet zijn plaatsje vinden in zijn nieuwe groep, gun hem de tijd en leg niet al te veel nadruk op het ongewenste gedrag.Wanneer hij in de "fout"gaat kort op een stoeltje zetten en gewoon maar wachten tot deze periode voorbij is
    roco
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-06-2006 9:21

    Hoi,

     

    Ja, ik heb nog niet de kans gekregen om er op het kdv over te praten want gisteren was er een kindje dat absoluut niet wilde blijven dus die had even meer aandacht nodig dan ons. De mijne rent meteen naar het speelgoed, zwaait (soms) en dan moet ik weer vertrekken van hem.

     

    Tja, op de trap zetten werkt niet  or hem want dan klimt hij omhoog. Praten doen hij nog niet echt maar sorry leren zeggen vind ik ook wel een goede optie.

     

    Groetjes Corine 

    U bent niet gemachtigd om te reageren.