kraamfeest
Laatste Bericht 10-10-2006 10:09 door Sje. 11 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
Roosje
New Member
New Member
Posts:


--
09-29-2006 3:29
    Als alles goed mag gaan en ik bevallen ben, wil ik graag een kraamfeest geven.
    M’n man is nog steeds aan het revalideren en ik zie nu al tegen al die verschillende afspraken op.
    Wie heeft er ervaring met het geven van een kraamfeest.Alle tips en verhalen zijn van harte welkom.Op internet zijn er wel verschillende bureaus die dit organiseren maar wel erg prijzig of is het al dat geld dubbel en dwars waard?
    Ben erg benieuwd naar jullie verhalen.

    Gr Roos

    Edited by - Sje on 22-4-2007 10:21:42 PM
    sonnie1983
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-29-2006 4:42
    ik weet niet hoe een en ander in zijn ewrk gaat. maar je zou altijd kunnen overwegen om wat vriendinnen of familie te kunnen vragen om mee te helpen met wat lekkers, het drinken, de deur open doen enz.

    zodat jij toch kan genieten en de nodige aandacht aan je man en kind kan geven natuurlijk.

    gr
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-29-2006 5:18

    Ik zou een vriend(in) of een zus/broer ’opzadelen’ met de organisatie, en het dan lekker over me hen laten komen...

    Je directe omgeving weet toch hoe jullie er aantoe zijn? Dan accepteren ze ook dat een en ander door een ander wordt georganiseerd, lijkt me.

     

    Emotutje
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-29-2006 5:51
    Precies Roos, vraag iemand ceremoniemeester te zijn, zodat jij lekker kunt genieten van alle aandacht en je verder geen zorgen hoef te maken. Ideetjes zijn er vast wel op internet te vinden. Beschuit met muisjes ipv gebak of koek lijkt me  voor de hand liggen.
    Sje
    Posts:75548


    --
    09-29-2006 9:44
    Waar woon je ook alweer? Als het in de buurt is, kom ik je helpen!

    Goede tip van Peter om iemand de organisatie te laten doen. Als je tijdens dat kraamfeest zelf van alles gaat lopen regelen heb je er nog niks aan. Je moet er wel van kunnen genieten.

    En doe gewoon zo makkelijk mogelijk: wegwerpbekertjes (zie hema, daar hebben ze hele fleurige!), zelfbediening (alles op een tafel zetten).

    Hoef je je helemaal niet vervelend over te voelen, mensen begrijpen het echt wel hoor dat je geen wedgwoodkopjes voor de dag haalt.

    Roosje
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-05-2006 2:28
    Smile Ha die Sje,

    Sorry had nog niet gereageerd op je berichtje.
    Mijn zussen heb ik gevraagt voor de organisatie.En die vinden het erg leuk om te doen.Maar eerlijk is eerlijk ik moet toegeven dat ik er wel een beetje moeite mee heb om hulp te vragen. Ik wil altijd alles zelf doen ookal wordt ik helemaal gek. Maar ik probeer steeds meer te vragen,omdat ik het gewoon niet allemaal alleen kan.Tja Roos wordt nog eens een oude wijze dameTongue out.
    Dus Lieve Sje dat bespaart je weer een reisje van een uurtje of twee heen en twee uur terug rijden.

    Enne wat betreft die wedgwoodkopjes....villeroy&boch ook goed?? haha ja echt die heb ik in de kast maar ik gebruik ze alleen als mensen ermee om kunnen gaan en dat is niet vaak haha.

    Verder iemand nog ideetjes??

    Gr Roos
    sonnie1983
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-05-2006 2:43
    ik kan nu even niets bedenken.

    maar laat het lekker over je heen komen en geniet er van. probeer je er niet (teveel) mee te bemoeien. laat je verrassen. het komt echt wel goed.

    zorg dat je niet al te hoge verwachtingen hebt dan kan het in ieder geval ook niet tegen vallen en alleen maar reuze mee vallen toch?

    geef wel aan je zussen aan van dat wil ik wel dat niet. dat lijkt me leuk dat juist weer niet, enz. zodat zij ook wat met je ideeen kunnen natuurlijk.

    groetjes
    Sje
    Posts:75548


    --
    10-05-2006 3:10
    Nou tof toch dat je zussen willen helpen! Ik heb er ook altijd moeite mee hoor om om hulp te vragen bij wat voor gelegenheid dan ook. Terwijl ik zelf altijd de eerste ben om hulp aan te bieden in mijn omgeving dus ik weet echt wel dat er ook mensen voor mij klaarstaan als het nodig is. Maar toch............

    Dus ik herken je gevoel wel!
    chrisje
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-05-2006 3:19
    Roos, heb je al eens gedacht aan huren? Ik vind wegwerpbekertjes voor hete koffie een beetje gevaarlijk. Er zullen toch ook kindertjes komen, neem ik aan. Voor limonade kan dat prima, maar voor koffie, oeiUndecided..
    Je kunt ook serviesgoed huren. Heb ik met eerste communies ook altijd gedaan: tafels, stoelen, serviesgoed, vorkjes, lepeltjes, roomstelletjes, zelfs een papieren "damasten" tafelkleed (aan de rol) heb ik erbij besteld.
    En alles werd ook nog eens thuisbezorgd en opgehaald. Heerlijk handig.Yell
    Anja1966
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-10-2006 11:53
    Leuk, een kraamfeest! Heb ik na de geboorte van Jongste gedaan. Vantevoren heel veel rose en witte snoepjes gekocht en in bakjes op tafel gezet. Overal hing uiteraard rose en witte versiering en een vriendin van mij kwam helpen. Ik had een enorme pan soep gemaakt en gezorgd dat er iemand was om met het kleine grut te spelen of te wandelen. Ik heb alleen maar zitten stralen en heb de tijd voor iedereen gehad. Heerlijk.

    Ik was trouwens wel blij dat er wel mensen in de kraamweek kwamen, anders lig je daar ook maar zo alleen, je wilt je kind toch laten zien aan de wereld. Wij kozen voor een kraamfeestje voor de familie die ver weg woont en dus ook langer blijft dan een uurtje. Ik had er geen zin in om daar het eerste half jaar aan vast te zitten. Dan liever allemaal tegelijk!

    Veel plezier met de voorbereiding!

    Groetjes, Anja
    Roosje
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-10-2006 5:04
    Hoi Anja,

    Ik heb al heel wat ideetjes voor het kraamfeest en ik heb 3 vrijwilligers die me helpen dus dat komt wel goed.
    Leuk om te horen dat jij ervan hebt genoten.
    Het is de bedoeling dat de eigen broers en zussen en opa’s en oma’s gewoon komen binnenvallen als de kleinen is geboren.
    Maar voor de andere mensen uit de kerk, zakelijke relaties  en vrienden en kenissen houden we het kraamfeest.

    Bij de geboorte van onze zoon had ik gelijk een kamer vol visite.
    Hij is om 11:50 geboren en om 13:00 tot 17:00 zijn m’n ouders ,broer en vriendin, schoonzus,nichtje ,schoonmoeder en zwager komen kijken en nog vrienden en hun kinderen.Geweldig vond ik dat. Ik voelde me super.
    Ik kreeg op m’n kop van de verloskundige waarom ik nog niet onder de douche was geweest, tja daar had ik toch heel geen tijd voorWink
    Dus Anja ik denk dat als de kleine er is iedereen weer binnen komt lopen.


     
    Sje
    Posts:75548


    --
    10-10-2006 10:09
    Wij komen digitaal op kraambezoek Roos!!!
    U bent niet gemachtigd om te reageren.