Gebruiksaanwijzing zwangere vrouwen
Laatste Bericht 10-19-2006 1:17 door Roosje. 40 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 1 van 3123 > >>
AuteurBerichten
Sje
Posts:75548


--
09-25-2006 8:48
    Mijn zwangerschappen zijn al achter de rug maar ik maak nu natuurlijk de zwangerschap van mijn zus van heel nabij mee. En oh, wat herkenbaar is het weer die laatste weken: ongeduldig publiek!

    Mijn zus was vrijdag uitgerekend en sindsdien wordt ze bestookt met telefoontjes, sms-jes, mailtjes met vragen als:
    - En, nog niet bevallen?
    - Rommelt het al?
    - Zijn jullie al met z’n drietjes.

    Ze krijgt er het heen en weer van. Alsof ze niet zou bellen als die kleine er is?! Mensen die echt elke dag met vragen komen heeft ze zelfs al onderaan haar bellijstje gezet.

    Ik moet zeggen, ik herken het! Heb het niet in zo’n erge mate gehad als zij, maar ik kon er ook niet zo goed tegen als ik elke dag van die vragen kreeg.

    Dus voor wie een zwangere vrouw in de omgeving heeft: stel deze vragen niet! Als je dan per se wilt laten weten dat je meeleeft vraag dan gewoon "Hoe is het met je?" en dan kan de zwangere zelf kiezen waar ze over wil praten op dat moment. Ga niet elke dag aan die telefoon hangen, bel gewoon eens per week, want je bent niet de enige die belt.

    Die mevrouw met die dikke buik zit net zo goed te wachten als jij en is net zo benieuwd als jij wanneer die kleine mop komt, of het een jongen of meisje is en hoe hij/zij eruit ziet!

    Zijn er nog meer tips hoe om te gaan met zwangere vrouwen? Handig om die hier te verzamelen!



    Edited by - Sje on 22-4-2007 10:20:28 PM
    Sje
    Posts:75548


    --
    09-25-2006 8:55
    Nog eentje: kom nooit ongevraagd aan de buik van een zwangere vrouw (tenzij je de partner bent natuurlijk)!

    Wat heb ik me daar ook aan geërgerd zeg. Zelfs mannelijke collega’s!

    Normaal zit je ook niet zomaar aan iemands buik, dus waarom zou dat in geval van een zwangerschap anders zijn? Sterker nog, zwangerschap is iets heel intiems dus veel zwangere vrouwen zitten er echt niet op te wachten dat iedereen zomaar aan de buik zit.

    Dus mocht je echt heel graag de buik willen voelen, vraag het dan en zeg erbij dat je een eerlijk antwoord wilt.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    09-25-2006 9:11
    Hallelujah Cry
    Emotutje
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-25-2006 10:01

    Wat toevallig Sje. Vorig weekend gingen mijn dochter en haar man een weekendje naar vrienden. Hun vriendin is zwanger en mijn schoonzoon vind dat prachtig. Hij zegt dus: Ik ga het weekend buikje voelen. Toen heb ik dus gezegd: Maar eerst vragen, hoor. Niet iedereen vind vindt dat prettig.

    En over dat vragen....wat kan ik me voorstellen dat je zus daar kierewiet van wordt. IK had het geluk dat mijn kids allebei een week  eerder kwamen. Maar mezelf kennende zou ik supernerveus zijn geworden van al die(goed bedoelde) belangstelling. Je hebt juist bij de laatste loodjes meer dan genoeg aan jezelf. 

    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-25-2006 10:31

    Ik open dit onderwerp vol vertrouwen dat er nu eindelijk een goede, complete gebruiksaanwijzing is voor deze onredelijke, hormoongestuurde wezens van Venus.

    Helaas, alleen een waarschuiwing: "Afblijven". Dat wist ik al...

    Emotutje
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-25-2006 10:35

    PP, Vadertje Cats schreef ooit:

    Wie in den dragt iets weigert aan den vrouwen.

    Is het niet weert te trouwen.

     

    Meer hoef je toch niet te weten Smile.

    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-25-2006 10:37

    Vadertje Cats... Wijze man.

    Gelukkig hebben we die periodes achter de rug hier! 

    Sje
    Posts:75548


    --
    09-25-2006 10:39


    citaat:
    Miriam wrote:
    Hallelujah Cry


    Miriam, via jou komen er vast ook nog wel tips bij! Hihi!

    Weet je wat ik ook zo erg vond in mijn zwangerschappen? Heel suf eigenlijk hoor, maar mensen die zodra ze weten dat je zwanger bent, vragen of je nou echt meer augurken eet! Of dat ze wel een keertje voor haring met slagroom zullen zorgen (Nou moet ik zeggen dat ik in de tweede zwangerschap ook een tijdje veel haring in roomsaus gegeten heb hoor).
    Sje
    Posts:75548


    --
    09-25-2006 10:42
    Nog eentje: bakerpraatjes! En vooral als je er ongevraagd mee voor de dag komt! Dan is het nog erger.

    Kom bij een zwangere vrouw niet aan met bakerpraatjes! Ik heb er zelfs een boekje van cadeau gehad! Nooit in gekeken! Verschrikkelijk zeg.

    Een wildvreemde cassière in de supermarkt die gewoon superzelfverzekerd (alsof ze door je buikwand heen kan kijken!) durft te zeggen: "Oh, u draagt zo naar voren, dat wordt een jongetje!".

    Zucht......................................................

    2 maanden later kon ik haar trots melden dat we een dochtertje gekregen hadden. Laughing

    Edited by - Sje on 25-9-2006 10:44:14 PM
    Emotutje
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-25-2006 10:48

    Ik vind "leuke" bakerpraatjes helemaal niet zo erg. Heb er altijd geamuseerd naar geluisterd. En ik vertel ze zelf ook wel, alleen bedenk ik me nu dat ik dat niet doe tegen zwangere vrouwen.

    Maar gokken op een meisje of een jongen, blijf ik leuk vinden. 

    Sje
    Posts:75548


    --
    09-25-2006 10:59
    Gokken inderdaad prima, gewoon voor jezelf. Op de een of andere manier heb je toch een voorgevoel. En tuurlijk kun je met de zwangere vrouw over dat voorgevoel praten, maar als mensen ongevraagd aan de maat van je buik weleens even laten weten of je een jongetje of een meisje krijgt, dan begint het bij mij te kriebelen hoor. De manier waarop je draagt zegt niks over of er een jongetje of een meisje in die buik zit.

    En of je wel of geen augurken eet, zegt ook niks over het geslacht. En of je met je linkse of je rechtse been eerst in je broek stapt ook niet en of je vierkante of rechthoekige tegels op je terras hebt liggen ook niet.

    Het enige bakerpraatje wat blijkbaar toch wel opvallend vaak uitkomt is dat het voorgevoel van de aanstaande moeder klopt.
    tijgertje
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-25-2006 11:46
    Hoi,

    Ja het is erg als ze steeds vragen of het er al is, maar het is veel erger als ze je later met de kinderwagen zien. Was jij in verwachting???? Als of je je kind bij een pakje boter uit de supermarkt hebt. En echt dat waren er meer...  Ach ja het was winter. Een dikke winterjas. Een slecht  voorjaar dus ook jas aan, en daar viel mijn buik niet in op. Ben altijd al stevig geweest!!!

    Maar dat bakerpraatje, is niet altijd een baker praatje. Ik kan soms zien aan een vrouw dat ze zwanger is voor dat ze het iedereen verteld heeft. Je kent het wel het gevoel van niemand weet wat ik wel weet gevoel. Soms kan je dat echt uitstralen.
    Zo kan je ook op een bepaald moment zien of iemand een jongen of meisje krijgt. Ze zeggen wel een dat de jongen de moeder mooier maakt en  het meisje de schoonheid afpakt.  Dat is wat je ziet in een vlaag, het geeft je een gevoel, die bij mij meestal uitkomt. Maar dat is niet bij iedereen. En ik kan dat moment ook zelf beinvloeden, dat overkom je.

    Verder heeft niemand ongewenst aan mijn buik gezeten. Zou dat ook inderdaad niet fijn gevonden hebben.

    Wat ik vond dat na de bevalling van onze oudste, de mensen heel raar en soms beledigend reageerde, omdat ze niet gelijk op de hoogte waren gebracht. ( mijn zoon had een hartafwijking, waarvoor hij  geopereerd is en totaal 14 dagen in het ziekenhuis had gelegen)
    Bij thuiskomst vonden ze het meer dan normaal om te komen, want ze wilde onze zoon wel eens zien. Liefst kleedde ze hem uit. Heb hem als het ware dik in de kleding gestopt. Ze hebben geen glimp van het litteken gezien. Bah, die mensen zijn geen vrienden meer!!! Overigens ben ik altijd open geweest  over zijn eerste levensdagen, maar hij was geen showobject!
    Bij de tweede 6 jaar later kregen we zeer rare reacties!! tijdens de zwangerschap.

    Tijgertje
    Joke
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-26-2006 12:31
    Even een omgekeerde tip:
    Vraag nooit aan moeders die al een kindje hebben van ongeveer twee jaar of de 2e al weer in aankomst is, ook al ben je nog zo nieuwsgierig.

    Nog sterker:
    Vraag niet een aan een jaar of wat getrouwde vrouw met wat overgewicht of ze zwanger is en timmer daarbij zeker niet enthousiast op haar buik.
    Kwetsend als het niet waar is en je bent al jaren bezig!!!
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-26-2006 12:37



    citaat:
    Sje wrote:
    Het enige bakerpraatje wat blijkbaar toch wel opvallend vaak uitkomt is dat het voorgevoel van de aanstaande moeder klopt.

    En die van de vader natuurlijk. (tweemaal foutloos) 

    roco
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-26-2006 9:53

    Hoi,

     

    Ja inderdaad vraag nooit naar de tweede!! Ik vind dat echt zo vreselijk als mensen datn.

     

    En ook aan de buik proberen te zien hoe ver iemand is moet je mee oppassen. Toen ik dus 40 weken was had ik een buik alsof ik pas op de helft was. Anderen groeien weer zo hard dat iedereen denkt dat ze op het laatst lopen terwijl ze pas halverwege zijn.

     

    Groetjes Roco 

    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-26-2006 10:07
    Ze beginnen inderdaad altijd veel over augurken en men doet voorspellingen over het geslacht van het kind naar aanleiding van de vorm van je buik.

    Dus dacht men bij mij ook dat het wel een jongen zou worden, omdat ik naar voren droeg, en toch hebben we een schat van een dochter.
    En augurken lust ik best graag, maar heel de zwangerschap heb ik ze nauwelijks aangeraakt. Kroketten en saucijzenbroodjes daarentegen lustte ik elke dag wel.

    Eten voor 2 deed ik trouwens ook niet. Ik at zelfs iets minder dan normaal, maar had daar gewoon genoeg aan.

    En aan die buik zitten stelde ik ook niet altijd zo op prijs. Werkte pas bij een nieuwe werkgever en voor mij toch nog redelijk onbekende (ook mannelijke) collega’s vonden het wel erg interessant om even mijn buik te voelen. Is nooit gevraagd of het mocht, ze deden het gewoon.

    Heb trouwens het geluk gehad dat er niet zoveel gebeld is vantevoren, omdat ik anderhalve week voor de uitgerekende datum in het ziekenhuis terechtkwam (met verschijnselen van beginnende zwangerschapsvergiftiging) en Esther een week voor de uitgerekende datum geboren is dmv inleiding. Mijn ouders (en door hun ook de rest van de familie) wisten toen dat het ging gebeuren die dag, dus heel de familie in spanning.
    sonnie1983
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-26-2006 1:37
    hai,

    mijn zus is wel bij een vrouw geweest die dan deed voorspellen wat je kreeg als je in verwachting was. dus nog in het begin voor je het zelf weet.
    kon ze zien aan de stand van de maan ofzoiets.

    en die vrouw heeft het 13x bij het goede eind gehad en 1x fout. dus tja of dat nog toeval is?

    weet je wat ook heel vervelend is??? als je een jaar samenwoont ofzo en een tijd al bij elkaar bent dan gaan ze vragen van wanneer ga je trouwen, wanneer komen er kids. word het geen tijd voor kids?

    asjeblieft zeg ALS ik ze wil KIEZEN WIJ dat zelf wel!

    net alsof ze je een kind proberen op te dringen van raak maar in verwachting want is wel tijd hoor.

    nou dus niet met mijn net 23 jaar! misschien wel nooit wie weer of de moedergevoelend (en vadergevoelens) ooit komen of niet.

    nu heb ik vort een foto van ons 2 met het kindje van een kennis in de huiskamer staan. dus als ik thuis nog zo’n opmerking krijg pak ik die foto en geef hem met de mededeling van hierkun je vst kijken hoe het er uit ziet. en dan zijn ze toch wel stil. pfffffff daar word ik dus echt niet goed van.

    of het moet echt uit belangstelling zijn maar dan vraag je het anders dan vraag je zoiets van denken jullie al aan kinderen of zouden jullie ze graag willen of iets in die richting.

    gr
    Emotutje
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-26-2006 3:11

    Ik begrijp helemaal wat je bedoelt, Sonnie. Bij mijn dochter gaat het net zo. Zij is nu 26, begint kinderen wel steeds leuker te vinden, Maar wel bij een ander, zegt ze dan. Ze heeft nog geen "moedergevoelens"

    Een vriendin is nu zwanger en het eerste wat ze tegen mijn dochter zei was: Zorg jij maar snel voor een vriendje of een vriendinnetje. En meer van dat soort onderwerpen. Gelukkig is mijn dochter heel nuchter en het gaat haar het ene oor in het andere net zo snel weer uit. 

    Maar ik erger me  toch wel aan dat soort opmerkingen. Alsof een ander het recht heeft voor jou te beslissen. Ik weet wel waarom ik me er zo aan erger. Dat heeft met een vroegere vriendin te maken. Zij wilde graag kinderen, maar het lukte niet. Ze heeft jaren gedokterd en wilde dat niet tegen iedereen vertellen en juist in die jaren kreeg ze  de opmerkingen die jij benoemd, Sonnie. Die vriendin was een sterke tante, ze kon veel hebben, maar hierdoor zat ze toch regelmatig in de put.

    sonnie1983
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-26-2006 3:18
    ja dat lijkt me idd ook niet leuk. het is ook niet iets om tegen iedereen te vertellen dat je geen kinderen kan krijgen. kan me goed voorstellen dat je dit alleen aan hele goede vrienden en familie verteld.

    bij mij gaathet meestal ene kant ook in andere kant er uit.maar je hebt ooit vandie periodes dat iedereen er over begint en dan heb ik wel ff van pffffffff

    gr
    tijgertje
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-26-2006 10:49


    citaat:
    Joke wrote:
    Even een omgekeerde tip:
    Vraag nooit aan moeders die al een kindje hebben van ongeveer twee jaar of de 2e al weer in aankomst is, ook al ben je nog zo nieuwsgierig.

    Nog sterker:
    Vraag niet een aan een jaar of wat getrouwde vrouw met wat overgewicht of ze zwanger is en timmer daarbij zeker niet enthousiast op haar buik.
    Kwetsend als het niet waar is en je bent al jaren bezig!!!
    Joke, mijn oudste was net een dag uit het ziekenhuis en toen vroegen ze al wanneer de volgende zou komen!! Kon ze buiten kegelen.

    En hoe vaak ze mij niet gevraagd hebben dat ik zwanger was. Dat is niet op een hand te tellen. Het doet echt zeer. Je doet wel of je het niet erg vind, maar het doet ZEER.
    Zal dit nooit vragen, ook al heb ik een sterk vermoeden. wacht eerst af wat er gezegd wordt. Wil nooit zelf die flater slaan!!!!

    En wij zijn deeerste 7 jaar zonder kinderen geweest. welke brutale vragen en opmerkingen we kregen is te erg voor woorden.


    Tijgertje

    U bent niet gemachtigd om te reageren.
    Pagina 1 van 3123 > >>