Hoeveel kleding is normaal?
Laatste Bericht 08-30-2006 8:17 door karin185. 5 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
punt-nl-etje
New Member
New Member
Posts:


--
08-24-2006 9:48
    Hoi,
    Ik wil graag weten wat redelijke aantallen ondegoed en kleding zijn voor een meid van 4 of 5jaar.
    Hier in huis is kleding echt het grootste probleem overal ligt kleding en ik kan niks weggooien vind alles leuk of nog nuttig en wil het bewaren voor haar kleine zusje. Van haar merk ik al dat ik een paar dsingen wil bewaren babykleertjes voor later in hun eigen kist.

    hoeveel broeken
    hoeveel t-shirts
    hoeveel truien
    hoeveel spijkerbroeken
    hoeveel winterjassen

    Ik krijg kleding van anderen en maak ook zelf nog kleding leuke hobby.
    Hier in huis zijn we met 4 en dus 3 personen met ik denk te veel kleding....
    Een overvol washok, maar dan wel met schone maar ongestreken en ongevouwen wasgoed. In veel verschillende maten dit blijft dan ook ergens onderop liggen meestal en word weer een keer snel overhoop gehaald grr ...

    Edited by - Sje on 22-4-2007 10:31:41 PM
    Margreeth
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-25-2006 8:52
    Ja wat is normaal??? Ik denk per kind 5 stel kleding (ik denk in ets!! dus broek met bijpassende trui bijvoorbeeld)en 1 of eventueel 2 sets "voor netjes/feestelijk". Meestal zitten er 1 of 2 spijkerbroeken bij (ligt ook aan je smaak natuurlijk). Ik heb per seizoen 1 winterjas. Dit is echt ruim voldoende vind ik. 's Zomers heb ik wel wat meer echt nette/mooie kleding, dan hebben ze sowieso meer kleding dan 's winters bij mij. De kleding die op dit moment bij niemand past ruim ik op in de berging en 2 x per jaar zoek ik dat uit. Doorschuiven naar een jonger kind doe ik alleen als het echt mega leuk is en ik er nog geen afstand van kan doen. Vaak trek ik het dan bij het zusje toch niet aan trouwens en gaat het alsnog weg. Goed schiften dus en wegdoen!! Wassen doe ik om de dag. Ik was dan alles weg. Strijken doe ik dan op de tussenliggende dag. Zo hou je het netjes bij en heb je ook minder kleding nodig. Enne, als zelf kleding maken je hobby is, is er toch niets leuker dan ieder seizoen alles nieuw maken! Kan je de overtollige kleding toch gewoon wegdoen (een ander een plezier mee doen).
    punt-nl-etje
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-28-2006 9:41
    Oeps nou ja ben vandaag gaan winkelen..... en heb 4 nieuwe setjes gekocht. En een jasje voor herfst of straks al kolbertje zeg maar. Nu nog een paar leuke laarsjes, heb er wel gezien maar vond het wel mooi zo voor een dag ;-)) Oja en de kleinste heeft ook een mooi setje gekregen en een effen shirtje. Dus ik moet morgen met oude kleding in de weer.... sorteren en wegzetten op zolder. Van de kleinste wil ik de spullen weg doen denk ik...zou ik willen op een paar spullen na Nou ik heb goeie moed
    lana
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-29-2006 1:29
    Hoi punt-nl-etje, Nou,je hebt me wel geinspireerd met dit topic, Ik ben nl ook een vreselijke verzamelaarster van kinderkleding(altijd bang dat ik tekort kom denk ik?) En ook ik ben een typje dat niet van vouwen en strijken houd en daardoor ook altijd bergen strijk en vouw heb liggen(maar ja,wat denk je met al die BERGEN was?)Ik heb altijd het gevoel dat ik daar nooit of te nimmer doorheen kom!! Maar goed morgen is er weer een nieuwe ronde nieuwe kansen om het dit keer wel heel serieus aan te pakken en gewoon overtollig wasgoed weg te brengen naar iemand die misschien wel te weinig heeft!! En dat ik dan eindelijk weer door de bomen het bos weer zie!!(of door de kleding de kast) t is maar net hoe je het ziet toch? Ik hou je op de hoogte!!
    lana
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-30-2006 12:37
    Vandaag ben ik begonnen nog niet met de kasten ,maar met de kleding uit de slaapkamers verzamelen en dat op 1 punt te leggen. daar ben ik begonnen met het uitzoeken van de kleding. Ik heb inmiddels maar liefst drie vuilniszakken die weg kunnen voor mensen die minder bedeeld zijn. Morgen ga ik de vuile was uitzoeken en alles beginnen wassen.(alles wat te vies is of kapot gooi ik weg)dat zou al een hoop was schelen!! ondertussen dat ik aan het wassen ben ga ik een voor een de kasten leegmaken ook weer alles uitzoeken en de kasten schoonmaken. en dan komt de truc:alles wat van de lijn komt of uit de droger gaat gelijk de kasten in. Ik hoop volgende week klaar te zijn met de kleding(ja,het is een hele hoop hoor) en dan ga ik het echt bij houden echt wel!!!
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-30-2006 8:17
    Succes Lana, Goed van je dat je het nu allemaal aan gaat pakken! En inderdaad direct opruimen als je het opgevouwen hebt of gestreken werkt het beste.
    U bent niet gemachtigd om te reageren.