Habbo Hotel
Laatste Bericht 11-24-2006 5:27 door Quattro. 21 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 1 van 212 > >>
AuteurBerichten
Marion60
New Member
New Member
Posts:


--
07-16-2006 3:43
    Zitten jullie kinderen ook wel eens op Habbo? Mijn zoontje van 10 vindt het enig maar hij is al 2x bestolen van zijn meubeltjes. Onzettend sneu, de eerste keer was het z'n "eigen schuld". Voor zover je van schuld kunt spreken bij een kind van die leeftijd. Maar toen is hij naar een zgn "scamsite geleid" waar je naar toe wordt gelokt met gratis spulletjes. Je ontfutselen dan je wachtwoord en dan ben je dus alles kwijt. Dat hebben we toen aangeven bij de moderators en degene die dat heeft gedaan is toen wel geweerd van Habbo, maar toch. Maar goed, daar heeft mijn zoontje wel van geleerd, dus zijn wachtwoord voert hij nergens meer in. Maar vorige week is hij gewoon bestolen zonder dat hij er iets aan kon doen. Nu hebt ik wel eens gehoord dat er nog een dergelijke site moet zijn waar kinderen niet bestolen kunnen worden en wat ook geen geld kost. Weten jullie hier iets meer van? Groetjes, Marion
    Sje
    Posts:75548


    --
    07-16-2006 5:02
    Ik heb gelukkig kinderen die nog niet in die Habbo-leeftijd zitten, maar ik heb al zoveel beroerde berichten over die site gehoord dat ik niet snap dat het niet verboden wordt. Juist omdat er zoveel kinderen aan deelnemen vind ik het doodeng. En wat een bedragen daar in omgaan. Ik snap dat echt niet. Heb nog nooit van het kindvriendelijke alternatief gehoord, dus kan je daar helaas niet aan helpen. Edited by - Sje on 16/07/2006 17:02:52
    Susje_oud
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-16-2006 9:49
    ben eens gewaarschuwd voor habbo, omdat er ouderen opzitten die zich als kind voor doen. Idd vind ik t ook doodeng......
    Sje
    Posts:75548


    --
    07-16-2006 9:52
    Ik hoop zo dat het me gaat lukken om mijn kinderen te beschermen tegen allerlei internet-gevaren. Volgens mij zijn er al bepaalde sites te blokkeren, net zoals je bepaalde dure telefoonnummers kunt blokkeren. En anders verzint mijn handige computermannetje wel trucjes om te zorgen dat ze niet op bepaalde soorten sites terechtkomen. Zou t.z.t. het liefst over hun schouder mee zitten kijken waar ze allemaal heen surfen, maar ja, naarmate ze ouder worden en als ze met een vriendje of vriendinnetje zitten te surfen, zijn ze niet blij als je ze in de nek zit te hijgen. Ik hou echt mijn hart vast. Wat hadden wij dan toch eigenlijk een zorgeloze jeugd hè zonder internet? En wat hadden vooral onze ouders het ook relatief zorgeloos! Wat dat betreft zou ik wel een heel stuk terug in de tijd willen.
    Marion60
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-17-2006 8:32
    Het was inderdaad in onze jeugd een stuk makkelijker. Ik had geeneens tv op mijn kamer en vermaakte me toch altijd uitstekend. Mijn zoontje mag zit thuis alleen in de woonkamer achter de PC dus je houdt redelijk toezicht. Maar ja, dat Habbo is op zich een leuk iets voor die kinderen maar je hebt altijd van die lui die er misbruik van maken. Die jongen die die scamsite had gemaakt om anderen hun wachtwoord te ontfutselen was 15 jaar..... die heeft toch ook ouders denk je dan? Onze PC is ook goed beveiligd, hij kan niet op allerlei rare sites maar het blijft moeilijk. OP school mogen ze ook achter de computer als ze klaar zijn met hun werk en daar kunnen ze ook op internet. Ik denk dat internet niet meer weg te denken is uit de wereld van kinderen maar het blijft lastig om ze tegen alles te beschermen (helaas).
    inkie18
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-17-2006 7:55
    Mijn zoon wilde ook graag op Habbo Hotel. Ik had gelukkig al genoeg verhalen op school gehoord en heb hem gezegd dat het niet mocht. Ook uitgelegd waarom niet. (gevaarlijk, misleidend, teleurstellend en DUUR!!!) Gelukkig kon hij ermee instemmen dat het niet mocht. Kon hij dat niet had hij vette pech gehad maar zo is het toch beter.
    Sje
    Posts:75548


    --
    07-17-2006 10:08
    Ik vind de combinatie Kinderen-Geld-Internet altijd fout. Dus hoe leuk het ook is of lijkt, ik ga mijn best doen in de toekomst om die boot hier af te houden!
    1karin1
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-17-2006 4:02
    leuk voor kinderen en voor grote mensen is neopets,het is bovendien nog gratis ook!

    www.neopets .com
    1karin1
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-17-2006 4:03
    pardon

    www.neopets.com    gewoon aan elkaar!
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-17-2006 5:33

    Die van mij (13 en 10) zijn ook gek van Neopets! Ik keek gisteren eens mee, alle beestjes werden volgepropt met pizza ed. en toen spelletjes gespeeld.

    Gewoon door-eten als ze al aangaven "vol" te zitten: "... was volgepropt en is nu nog steeds volgepropt" verscheen er dan. Toch is ’t wel geinig. 

    1karin1
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-19-2006 8:54
    idd en het kost niets!

    en het is safe!

    rare taal wordt er meteen afgeschaft,door bevriezing!dwz diegene kan neopets niet meer op!

    Quattro
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-23-2006 9:49
    mijn oudste zoon is bijna 9jaar maar mag nog niet op internet, vindt ik helemaal niet nodig en als ze een spelletje willen doen, doen ze dat via de spelcomputer of spelletjes op cd-rom/dvd.
    de computer met internet staat bij ons in de huiskamer en blijft daar ook staan als ze ouder worden.
    en dat habbo hotel vindt ik geen goed idee, geld geven aan iets wat je niet kan aanraken ?? vindt ik geld weggooien !
    sorry maar zo denk ik er over
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-23-2006 1:06

    De internetverbinding kost ook geld en kan je niet aanraken... Alle dienstverlening waar je voor betaalt idem dito...

    Kijk, ik ben het wel met je eens hoor, maar een spelletje kost nu eenmaal geld, of  je nou de cd koopt, of je betaalt voor het spelen op internet, in principe is dat hetzelfde, toch?

     

    Quattro
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-23-2006 2:15
    daar heb je gelijk in maar bij dit spel kan je geld blijven geven als je spel koopt is dat eenmalig en is veiliger, zeker als je hoort wat er allemaal gebeurt en kan gebeuren.
    tuurlijk kost een internetverbinding geld maar je praat hier over kinderen en
    ik vindt het niet nodig dat mijn kinderen onder de 12 jaar op internet gaan omdat ze nog niet weten hoe de wereld in elkaar zit en zeker niet hoe de internetwereld in elkaar zit.
    En als ze 12 jaar of ouder zijn dan internet onder toezicht zodat je als ouders weet wat je kind aan het doen is.

    Ik zou weleens willen weten WAAROM ouders hun kinderen die jonger zijn dan ongeveer 12 jaar op internet laten.
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-23-2006 3:20

    Omdat dat nu eenmaal een van de moderne communicatiemiddelen is, en jong geleerd is oud gedaan? Ik heber geen moeite mee hoor.

    Bij ons is al jaaren internet in huis, wij waren hier in  het dorp de eerste met een breedbandverbinding, en mijn kinderen zijn er dan ook mee opgegroeid. Betalen voor spelen op internet doen ze inderdaad niet, maar dat komt omdat ze er het geld niet voor (over) hebben, dat geven ze liever uit aan beltegoed enzo...

    De internet-PC’s staan hier wel beneden, geen internet op hun kamers. Niet alleen omdat ik vind dat het gevaarlijk is op internet (op straat is het minstens zo gevaarlijk) maar vooral omdat ik grip wil houden op hun tijdsbesteding, en  omdat ik de PC zo heb ingesteld dat ze alleen gebruiker zijn, geen administrator, zodat ik niet elke week aan de gang moet met anti-virusprogramma’s enz.: ze kunnen niks installeren zonder mijn toestemming.

    Mijn meiden zijn inmiddels 14 en (bijna) 16, en klagen nooit over deze beperkingen.

    Marion60
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-23-2006 5:07
    Mee eens Peter, je kunt er niet meer omheen tegenwoordig. Bij ons wel internet op de kamers maar de oudste 3 zijn inmiddels volwassen. De jongste heeft sinds kort een oud pc-tje gekregen en ook internet op z’n eigen kamer maar daar zit "ouderlijk toezicht op". Dus bepaalde sites kan hij niet op, na bepaalde tijden kan hij het hele internet niet meer op en ook wordt er een logboek van MSN e.d. bijgehouden. Wij controleren ook regelmatig waar hij op zit. Maar hij doet niet anders dan wanneer hij beneden achter de pc zit. Spelletjes en af en toe op MSN met vriendjes. Of informatie op zoeken voor school of Nieuws uit de natuur nog eens kijken.

    Kinderen krijgen op school ook met internet te maken. Bij ons op de basisschool staan in de klassen ook pc’s met internet. Als de kinderen klaar zijn met hun werk dan mogen ze op de computer spelletjes doen of werken aan hun werkstuk. Ze zoeken dan ook informatie op internet.

    Ik denk dat je kinderen bewust er mee om moet leren gaan en je kunt ze beschermen door bv. ouderlijk toezicht te installeren.Ik denk dat als je het bij ze weg houdt de verleiding groot wordt om bv bij vriendjes die wel internet hebben dingen te doen die je liever niet wilt. Verboden vruchten hé.

    Natuurlijk zitten er gekken op internet maar die lopen buiten op straat ook rond en daar houden we ze ook niet voor binnen.

    grtz
    Marion
    Quattro
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-24-2006 10:51
    Ik denk dat het verschil van school is want bij ons op de basisschool staan wel computers maar daar zit geen internet op.
    tuurlijk moet je leren omgaan met internet maar zolang ze daar zelf niet om vragen waarom zou ik ze laten internet ??
    omdat iedereen dat doet ??
    de vriendjes waar ze meespelen mogen ook nog niet op internet en zodra ze 12 jaar zijn en naar de middelbare school gaan is het vroeg genoeg om ze te leren met internet om te gaan.
    dus ik moet alles toelaten omdat ze anders misschien bij een andere de ’verboden vruchten’ willen zien ? nee als ze er oud genoeg voor zijn zal ik ze begeleiden in het internetgebruik en zeggen wat ik niet wil en waarom ik dat niet wil, zo krijg je ook geen verboden vruchten, want het wordt niet verboden maar wel uitgelegd waarom niet.

    dus jij wil zeggen dat je met filters geen verboden vruchten krijgt ??
    dan juist verbied je dingen en juist de uitgefilterde dingen willen ze zien.
    laat ze er eens naar kijken als ze daar aan toe zijn en dan zien ze gauw genoeg dat het niets voorstelt en vooral uitleggen waarom niet en de gevaren ervan.
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-24-2006 11:36

    Het verschilt dus inderdaad, bij ons waren ze 6 jaar terug op de basisschool al op het internet, met werkstukken enz. werd dat ook verwacht, informatie zoeken o.a. op internet. Er waren zelfs lessen moderne communicatie, waar niet alleen PC-gebruik maar ook internet werd uitgelegd.

    Verboden vruchten ben ik ook niet zo bang voor hoor, stelt inderdaad niks voor, even spannend, maar de belangstelling is zo weer weg ook, merk ik hier.

    Wat ik enger vind is dat mensen zich op MSN als kinderen kunnen voordoen, en dan kunnen er dingen gebeuren die je echt niet wilt. Mijn dochters zijn nu 14 en 16, en dat houd ik dus wel goed in de  gaten.

     

    Marion60
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-24-2006 11:45
    Dat verschil op scholen lijkt er dus inderdaad te zijn. Misschien heeft dat te maken met de plaats waarin je woont (stad of dorp).

    Dat MSN vind ik inderdaad ook eng en dat wordt ook goed in de gaten gehouden. Maar één van mijn zoontjes beste vriendjes is naar een andere plaats verhuisd en dan is het wel ontzettend leuk dat ze via MSN toch regelmatig contact blijven houden.

    En Anja, je vraag was waarom mensen hun kinderen wel jong op internet laten gaan. Ik heb je daarvoor mijn motivatie gegeven. Dat wil niet zeggen dat jij dat dan ook maar moet doen hoor! Dat is voor iedereen persoonlijk en iedere ouder maakt daarin zijn eigen afwegingen.

    Grtz
    Marion

    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-24-2006 1:06

    Mijn jongste heeft in groep 4 al een Powerpoint presentatie gemaakt... ze deed het eerder dan ik! Over een onbekend dier. De juf stuurde steeds een vraag per email, het antwoord konden ze opzoeken op één bepaalde website (ik meen van het WWF). Bijv. "wat voor huid heeft jouw dier: vacht, veren etc."). Was erg leuk! Mijn dochter had de "muisvogel".

    Kinderen die thuis geen internet hadden konden er op school mee aan de slag.  

    U bent niet gemachtigd om te reageren.
    Pagina 1 van 212 > >>