Zwanger van de 2e
Laatste Bericht 08-18-2006 10:34 door chichi. 19 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
chichi
New Member
New Member
Posts:


--
07-16-2006 10:52
    Hallo

    Ik heb ontdekt dat ik in verwachting ben van de 2e (ik heb zeker 3 testen gedaan en allemaal positief) en ik ben er erg blij mee. Nu is mijn dochter 2 jaar.
    Moet ik haar proberen duidelijk te maken dat ze een broer of zus krijg of zal ze daar nog geen erg in hebben?
    Wat vinden jullie ervan?


    Edited by - Sje on 22-4-2007 10:34:03 PM
    virgo
    Posts:23505


    --
    07-16-2006 11:05
    Wat leuk chichi, gefeliciteerd, ikzelf heb maar 1 zoon dus ik nooit voor die vraag gestaan, maar ik denk dat het nu nog veel te vroeg is om het haar te vertellen want ze kunnen op deze leeftijd nog geen tijd inschatten groet Virgo HOOP DOET LEVEN
    mams
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-16-2006 11:30
    hoi chichi, allereerst van harte gefeliciteerd!! ik heb zelf 3 kinderen , eentje 4.5, eentje 3.5 en eentje van net 1 jaar. ik zou wachten totdat je een aantal maanden verder bent met de zwangerschap. bijvoorbeeld tot je een zichtbaar buikje krijgt. Je kunt bij de boekhandel hele leuke boekjes krijgen waar je uit kunt voorlezen voor het slapen gaan over een nieuw babytje. misschien een tip?
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-16-2006 11:52
    Gefeliciteerd Chichi! Een goede en fijne tijd toegewenst. Geniet ervan. Ik kan je ook geen advies geven over vertellen, want ik heb 1 dochtertje van bijna 6 maanden.
    Sje
    Posts:75548


    --
    07-16-2006 1:49
    Hoi Chichi, Van harte meid! Geniet lekker van de zwangerschap! Voel je je goed? Hoever ben je? En wanneer gaan we ongeveer tante worden? Onze grote kleine dame was 7 maanden toen ik zwanger raakte van de tweede (Karin kun je je voorstellen over een maand weer zwanger te zijn? Hihi!), dus die besefte eigenlijk nog niks. Ze zou 16 maanden zijn als de tweede kwam. Dus ergens dat najaar, ze was iets van 14/15 maanden zijn we haar wel gaan vertellen dat er een baby in mama's buik zat. Maar ja, al had je verteld dat het een hondje was, dan had ze dat ook klakkeloos overgenomen. We vonden echter wel dat we haar iets moesten laten weten want als er zomaar ineens een baby in huis is, kan dat alleen maar meer jaloezie veroorzaken. We lieten haar ook regelmatig op haar nieuwe kamertje rondlopen en spelen en we hebben haar ook op tijd naar haar nieuwe kamertje verhuisd, zodat ze die verhuizing niet zou associëren met de komst van de baby. Verder heb ik haar met het oog op de steeds zwaarder wordende zwangerschap bijvoorbeeld al zo vroeg mogelijk geleerd om zelf de trap op te klimmen. Gelukkig was ze van nature al een klimgeit dus dat ging snel goed. Dus zeker een kindje van 2 jaar, zou ik het gewoon vertellen. Misschien inderdaad wachten tot er iets van een buikje te zien is zodat je oudste zich er iets meer een beeld bij kan vormen. En inderdaad, boekjes erbij halen van de bieb ofzo. Wij hebben een heel leuk boekje "Het geheim van het kleurenkoetje". Dat is op rijm geschreven en het maakt op een leuke manier een zwangerschap duidelijk. Ik heb het boek destijds gekocht bij De Slegte. Was iets van 2,50 ofzo geloof ik. Echt een aanrader. Nou, geniet lekker van je zwangerschap en hou je ons in dit topic op de hoogte van alles?! Altijd leuk om mee te (be)leven namelijk!
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-18-2006 8:08
    Sje, Ikzelf zou het niet eens zo erg vinden hoor als ik volgende maand weer zwanger zou zijn. Maar mijn man wil toch liever nog even wachten, hij gaat namelijk beginnen met een studie en moet in juni volgend jaar examen doen. Dan is het niet handig als je rond die tijd een baby krijgt, want dan heb je niet zoveel tijd om te leren.
    inkie18
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-18-2006 8:41
    Hoi Chichi, Gefeliciteerd met je zwangerschap. Zelf heb ik twee kids. Mijn zoon was 2 jaar toen ik zwanger werd. Toen mijn buik een beetje zichtbaar werd hebben wij een pop voor hem gekocht en verteld dat hij een broertje of zusje zou krijgen en dat die niet veel groter zou zijn dan die pop en dat je daar dan ook voorzichtig mee moest doen. Hij mocht "helpen" de baby kamer in te richten en leuke spulletjes uitzoeken voor zijn eigen (nieuwe) kamer. Hij logeerde toevallig bij mijn ouders toen zijn zusje werd geboren. Dat was door meconium in het vruchtwater, in het ziekenhuis. Mijn ouders hebben hem meegenomen (21.30uur) en hij mocht zijn zusje even bewonderen en bij mij zittend op het bed haar vasthouden. Dat moment zal ik noooooit meer vergeten. Zo verterend. Oef, dat werd een langer verhaal dan de bedoeling was. Terug naar jouw zwangerschap. Meestal vragen kinderen zelf wel en geven ze ook wel aan wanneer ze genoeg antwoorden hebben gekregen! Geniet er maar van. (als je tenminste geen ongemakken er van hebt) en houd ons idd op de hoogte.
    Sje
    Posts:75548


    --
    07-18-2006 10:34
    Inderdaad niet handig Karin, maar wel grappig dat je toch alweer kriebels hebt. Hihi!
    Stel
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-19-2006 12:07
    Hoi Chichi, Gefeliciteerd!!!!!
    Essie
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-20-2006 12:49
    Gefeliciteerd Chichi, Wat heerlijk voor je. Zelf heb ik mijn oudste verteld dat hij een broertje of zusje zou krijgen, hij was 10 maanden toen, toen ik een buikje kreeg en het te zien was. Dat was bij mij dan wel vrij snel. Verder komen ze dan vanzelf met de vragen. Onder andere hoe de baby er dan uit moet. Bij de derde, die andere twee waren 4 en bijna 3, heb ik het op dezelfde manier gedaan en ze er meteen bij uitgelegd dat mama door de buik die steeds dikker wordt niet altijd alles meer voor ze kan doen en ze ook niet zo veel meer kan optillen als ze misschien zou willen. Ik kan je vertellen dat ik de hele zwangerschap door goed verzorgd ben door mijn twee oudste spruiten. De jongste is nu iets meer dan twee maanden dus zo lang geleden is dat nog niet. Geniet ervan meid. En Sje, gaan die kriebels ooit weg dan???? Greetz Essie
    chichi
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-23-2006 10:33
    Hallo allemaal Bedankt voor de tips. Ik moet morgen naar de vk en vrijdag as een echo laten maken want ik weet niet hoever ik ben. Ik weet wel dat ik in het ziekenhuis moet bevallen want ik heb een keizersnede gehad. Dus dan zal mijn dochter het wel raar vinden maar ik hoop dan dat ze zich tegen die tijd realiseert, dat er iets bijzonders te wachten staat. Afijn jullie horen nog. Prettige zondag nog
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    07-23-2006 12:38
    Willen jullie zo vriendelijk zijn om geen plaatjes toe te voegen aan onderschriften en forumtopics? Dit leest voor de overige leden niet prettig. In bovenstaande reacties zijn de plaatjes verwijderd.
    mams
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-24-2006 4:07
    Hoi Chichi, Hoe was het bij de verloskundige, en hoe ver ben je?
    chichi
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-11-2006 10:48
    Hallo Ben even een tijdje weggeweest maar ik heb echt veel last van allerlei kwaaltjes en het ergste is de misselijkheid en het overgeven. Ik weet niet waar ik het zoeken moet.Maar goed het gaat ooit wel een keer over..... Ben nu 11 weken en ik mag eind aug terug komen voor een echo te laten maken. We zagen wel iets kleins knipperen maar als je daar een foto van moet maken, lijkt het net een maanlandschap. Dus als ik over 2,5 weken mag terugkomen, hopen we iets meer te zien. Ik zal jullie tuurlijk meer informeren hierover. groetjes, Chichi
    Sje
    Posts:75548


    --
    08-12-2006 2:08
    Hoi Chichi, Wat goed om weer even van je te horen. Ja meid, die misselijkheid is echt vreselijk. Je hebt dan het idee dat het nooit meer overgaat. Echt een heel naar gevoel. Maar je bent al een eind op weg dus mogelijk gaat de misselijkheid onderhand afnemen. Je schrijft dat je ook over moet geven, zorg dat je niet uitdroogt he?! Laat je ons over 2,5 week weten hoe het met de echo was?
    Emotutje
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-12-2006 2:22
    Hallo Chichi, Natuurlijk van mij ook felicitaties. Ik heb mijn dochter verteld dat er een baby in mijn buik zat, toen ik een bolle buik begon te krijgen. Ik weet nog wel dat als de baby bewoog ik haar dan riep en haar handje op mijn buik legde. Helaas was hij dan weer stil.Vooral de laatste weken voor de bevalling veel gepraat over hoe anders het zou worden. En wij dachten dat ze het best wel begreep, maar toen de tweede geboren was en ze in het ziekenhuis kwam kijken, bleek eigenlijk dat het niet echt zo was. Zij was toen 2 jaar en vijf maanden. Ik weet wel dat er hele leuke boekjes zijn over het krijgen van een broertje of zusje. Misschien een idee? Edited by - Emotutje on 12/08/2006 14:23:36
    Sje
    Posts:75548


    --
    08-12-2006 2:32
    Er is een boek waarin Nijntje een broertje of zusje krijgt. Kleine Pluis heet dat. Hebben wij destijds voor onze oudste gekocht. Die was 16 maanden toen de jongste geboren werd. Zo'n Nijntje-boekje spreekt hele jonge kindjes al aan dus dat is echt een aanrader tijdens een zwangerschap. En het boekje "Het geheim van het kleurenkoetje" waar ik al over schreef, is ook heel erg leuk.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-12-2006 2:53
    Chichi, Veel sterkte met je misselijkheid. En laat ons weten hoe de echo was.
    virgo
    Posts:23505


    --
    08-13-2006 11:29
    Akelig he die misselijkheid, is het de hele dag ? Laat je het weten eind augustus van de echo groet Virgo HOOP DOET LEVEN
    chichi
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-18-2006 10:34
    Beste allemaal, Vind jullie reacties erg lief en heel hartelijk dank voor de tips, zeker over die boekjes. Ik zal binnenkort eens langs een boekwinkel gaan en op zoek gaan naar Nijntje, die vindt ze nu leuk. Dus wie weet... Ik zal jullie laten weten hoe het is afgelopen, nog anderhalve week te gaan..... gr, chichi ps, probeer wel thee en water te drinken maar ja..maar ik laat mij niet uit het veld slaan. Het is afwisselend, de ene dag alleen 's ochtend en de andere dag de hele dag.
    U bent niet gemachtigd om te reageren.