Middagdutje
Laatste Bericht 10-23-2009 8:12 door karin185. 25 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 2 << < 12
AuteurBerichten
tijgertje
New Member
New Member
Posts:


--
08-29-2006 11:21
Hoi Dames, Wat ik ergens lees, dat je niet gaat kijken als je kind huilt. Meestal is dat toch een teken dat er iets is. Door wel te gan kijken, maar niets onderneemt kun je geen problemen krijgen. Je moet wel hard zijn!!! En zeker rustig overkomen!!! Zeker als je kind een spuger is, wil je toch niet hebben dat het gebeurd. Verder je kind voelt feiloos aan dat moeder niet rustig in de vel zit. Geef het avond ritieel als het kan eens uit handen. Ga zelf rustig iets doen en bemoei je er niet mee. Wie weet gaat het een stuk beter!! Oja, mijn kinders gingen vroeger altijd om 7uur naar boven. Eerstin bad en dan in bed. 's middags een middag dutje, mocht op die leeftijd maar hoefde niet. Niet verantwoordt, maar ik gaf mijn kind, wanneer ze 's middags niet naar bed wilde, een filmpje om naar te kijken en binnen 2 minuten lagen ze te slapen. Tijgertje Edited by - tijgertje on 29/08/2006 23:24:12
mirjamberktas
New Member
New Member
Posts:


--
09-03-2006 11:37
Hallo allemaal, Ik zit in een zelfde soort situatie als Kristel. Mijn twee jongste dochters gaan vanaf december naar de basisschool. Zij slapen ook vrijwel iedere middag nog zo'n kleine drie uur, dus hoe dat gaat... Ik denk nu dat ze voorlopig alleen de ochtenden naar school gaan en dat ik ze 's middags eventueel thuis laat. Aan de andere kant dacht ik bij onze oudste dochter ook dat ik met dit 'probleem' te maken zou krijgen, maar een paar weken voordat ze naar school ging, hoefde ze 's middags niet meer te slapen. Probleempje opgelost, dus. Groetjes, Mirjam
pretoroxo
New Member
New Member
Posts:


--
10-16-2009 7:28
Onze peuter (2,5) doet sinds twee weken ineens geen middagdut meer. Nou ja ineens; sinds hij geen speentje meer heeft. Punt is dat hij zich rond een uur of vier geen houding meer weet te geven en echt vervelend wordt (gillen, schreeuwen, dingen doen die niet mogen etc.). Als ik hem wel in bed leg is het ook gillen en schreeuwen, alles uit bed gooien etc. Hij wil dus ook echt niet slapen. Rusten heb ik ook geprobeerd, bijvoorbeeld met de tv aan, maar hij zit dan meteen heel actief te kijken en rust echt niet uit (actief jongetje). Tot zijn speentje kapot ging sliep hij nog elke dag van 12 tot 14. Overigens slaapt hij snachts nog steeds van 19.30 tot 8u, dus daarin is niks veranderd. Met speentje ging hij steeds meteen slapen,  nu roept hij vaak nog een half uurtje. Dan ga ik soms even kijken, maar meestal zijn het smoesjes (water drinken etc.)
Zijn zusje (bijna 1) slaapt nog wel tussen 12 en 14 en ik wil ook niet dat hij haar wakker schreeuwt (zelfde kamer).

Het probleem is dus dat hij geen slaapje overdag meer wil doen, maar door vermoeidheid erg vervelend gaat doen. Iemand die dit herkent en misschien tips heeft? Hoe lang zal deze 'overgangsfase' gaan duren?! Wat hij is niet de enige die er moe van wordt ;)
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
10-16-2009 7:49
Onze peuter van bijna 3 slaapt nog wel elke middag. We hebben het wel eens geprobeerd met wakker blijven en dan 's avonds om 5 uur / half 6 naar bed, maar mijn ervaring was dat hij er nog te jong voor was. Soms geeft hij nog wel eens aan dat hij niet wil slapen, maar als hij eenmaal in bed ligt, is hij ook zo vertrokken.

Misschien een tip waar je iets mee kunt. Maak een afspraak met hem dat als hij niet huilt, schreeuwt en piept dat hij dan iets mag wat hij graag wil. Bij ons thuis is dat het broodje pindakaas. Een nacht niet huilen en piepen levert oudste  de volgende ochtend een broodje pindakaas op. Wel gepiept? Helaas, dan staat er de volgende ochtend geen pindakaas op het menu. Misschien heeft jouw peuter ook een broodbeleg waar hij dol op is? Of een bepaald soort drinken? Onze ervaring is dat deze positieve benadering supergoed werkt. En 's middags zou ik hem toch lekker in bed blijven leggen. 
Margreeth
New Member
New Member
Posts:


--
10-16-2009 8:11
Bij mijn kids was het ook op 2,5 jarige leeftijd gedaan met het middagdutje. Het is denk ik niet te voorkomen dat je een overgangsperiode hebt waarin het eind van de dag wat minder gezellig is. Ik heb ze altijd tussen de middag met een paar kussens op de bank voor een dvd gezet, in plaats van het slaapje dus. Of voorlezen. Iets rustgevends in ieder geval.
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
10-23-2009 8:12
Onze oudste 3,5 slaapt ook nog heel vaak 's middags. Als ze zelf echt niet wil, dan gaat ze niet. Maar ook zij heeft dan echt nog wel aan het eind van de middag een dip. Meestal helpt het wel om ze dan even positieve aandacht te geven. Samen een boekje lezen op de bank ofzo.
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 2 << < 12