Middagdutje
Laatste Bericht 10-23-2009 8:12 door karin185. 25 Reacties.
Printer Vriendelijk
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 1 van 212 > >>
AuteurBerichten
heuvel
New Member
New Member
Posts:


--
07-05-2006 2:14
  Ons zoontje van ruim twee is al een poosje met zijn middagdutje aan het rommelen. Het duurt soms lang voor hij in slaap valt. Als ik hem na 3 kwartier niet wakker maak, slaapt hij gerust 1 tot 1,5 uur. Vervolgens slaapt hij ´s avonds bijna nooit voor 9 uur (hij gaat wel ´gewoon´ om half 8, 8 uur naar bed. Dat vind ik eigenlijk te laat, want dan heb je zelf zo weinig aan je avond.

  ´s Morgens is hij gewoon altijd tussen half 7 en 7 uur wakker.

  Hem de hele middag ophouden lukt ook niet, dan valt hij rond 5 uur als een blok in slaap en is niet wakker te krijgen.

  Heeft iemand van jullie goede tips of ideeën?

  Edited by - Sje on 22-4-2007 10:29:47 PM
  Sje
  Posts:75548


  --
  07-05-2006 2:21
  Hoi Heuveltje, Dus als ik het goed begrijp is je zoontje 's ochtends tussen half 7 en 7 uur wakker, hij slaapt 's middags maar 3 kwartier terwijl hij eventueel 1 tot 1,5 zou kunnen slapen en 's avonds gaat hij er tussen half 8 en 8 weer in. Waarom maak je hem wakker 's middags eigenlijk? Is dat omdat je bang bent dat hij anders 's avonds nog later in slaap valt? Ruim 2 jaar is over het algemeen wel de leeftijd waarop ze wat gaan rommelen met het middagslaapje. Ons oudste dochtertje (ze wordt in september 3) heeft het ook een poosje gehad en op het moment slaapt ze weer goed. Hier gaan de meisjes (de jongste is 17 maanden) rond 13.00 uur hun bedje in en tussen 15.30 en 16.00 worden ze meestal zelf weer wakker. Dan gaan ze er 's avonds ook tegen achten in en 's morgens worden ze tussen 7 en half 8 wakker. Ik heb het erg luxe getroffen volgens mij. Je zoontje lijkt nog niet zonder middagslaapje te kunnen, omdat je schrijft dat hij anders om 5 uur als een blok in slaap valt. Maar heb je al eens uitgeprobeerd wat er 's avonds gebeurt als je hem 's middags gewoon net zo lang laat slapen als hij zelf wil? Het kan best zijn, omdat je hem 's middags na 3 kwartier wakker maakt dat zijn slaapritme verstoord is en dat hij dan 's avonds teveel over zijn slaap heen is terwijl hij eigenlijk best moe is omdat hij zijn middagslaapje niet heeft kunnen afmaken.
  heuvel
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  07-05-2006 2:27
  Hoi Sje, Bedankt voor je reactie. Ik maak hem ´s middags inderdaad meestal wakker, omdat hij anders ´s avonds helemaal gaat ´keten´. Dan is het al een probleem om hem zijn bed in te krijgen en dan is hij sowieso tot 9 uur wel wakker. En allemaal roepen als hij wat hoort, en allemaal dingetjes gaan verzinnen zodat mama of papa moet komen kijken (dekens los enz.) Maar volgens mij heb jij het inderdaad wel getroffen met je meisjes! Ik vind het zelf ook nog zo heerlijk om even een uurtje voor jezelf te hebben. Even pas op de plaats.
  Sje
  Posts:75548


  --
  07-05-2006 3:07
  Hoi Heuveltje, Ik hoor wel vaker om me heen spookverhalen over kindjes die moeilijk slapen, 's middags en 's avonds, dus ik realiseer me dat ik het echt getroffen heb tot nu toe. Heb je 's avonds rituelen voor het slapen gaan? Tandjes poetsen, boekje lezen, liedje zingen, welterusten zeggen. Dat wil namelijk ook nog weleens helpen. En als je dan na het welterusten zeggen gewoon niet meer naar boven gaat voor allerlei smoesjes die de kleine man verzint, dan weet hij op een gegeven moment gewoon dat hij echt niet meer hoeft te proberen om smoesjes te verzinnen want na het welterusten zeggen is het gewoon uit met de pret. Jammer dan dat de dekens los zitten, dan had-ie ze maar niet los moeten trekken. Zolang je maar steeds naar boven blijft gaan, blijft hij proberen zijn en jullie grenzen te verleggen en de weg terug wordt steeds maar moeilijker. Het is even moeilijk want het valt niet mee om toch naar boven te gaan, maar met een aantal dagen zou je echt al verbetering moeten merken.
  heuvel
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  07-05-2006 9:06
  Hoi, Ja, dat is inderdaad een beetje een moeilijk punt. Het zit namelijk zo, als hij erg blijft huilen, is het resultaat spugen (veel slijm in zijn keel van ´t huilen. En het gaat ook echt vaak gewoon wel goed hoor, we hebben echt een vaste regelmaat, tanden poetsen, bidden, boekje kijken, en dan rent hij altijd nog even naar onze kamer en ga ik hem vangen. ´k Leg hem dan als een vliegtuig in zijn bed, we kletsen even onder ´t instoppen en dan ga ik weg. ´t Gaat ook echt wel vaak gewoon goed. Maar ´t zijn soms van die buien, dan is het gewoon een paar avonden mis. En ik ga ook echt niet altijd kijken als hij huilt, daar begin ik niet aan. Maar ik heb zelf het idee dat hij eigenlijk bijna zonder middagdutje kan, maar nog net niet helemaal. Tja, en misschien moet ik me er gewoon bij neerleggen dat hij niet net zoals veel kindjes om 7 uur naar bed gaat, maar om 8 uur.
  Sje
  Posts:75548


  --
  07-05-2006 9:20
  Hoi Heuveltje, Misschien is het uit te proberen om hem om de dag een middagslaapje te laten doen. Is hij echt heel erg moe om 17.00 als hij zijn middagslaapje niet doet? Als het te rekken is en je bijvoorbeeld na het eten dingen met hem doet als opruimen van zijn speelgoed, in bad, even nog iets drinken en bijv. koekje en dan richting bed, dan denk ik dat je niet ver van die bedtijd van 19.00 af zit hoor! Kijk, dan is-ie afgeleid en heeft hij minder kans om toe te geven aan zijn moeheid omdat hij zijn slaapje niet gehad heeft. En tegen de tijd dat-ie echt naar bed gaat is-ie moe genoeg om niet nog een uur te gaan liggen spoken En grote kans dat hij ook iets langere nachten gaat maken en 's ochtends niet zo vroeg wakker wordt, maar een half uurtje of uurtje later. Moeilijk hoor zo'n overgangsperiode waarin ze eigenlijk niet met en niet zonder slaapje kunnen. Kan me best voorstellen dat je er af en toe een beetje moedeloos van wordt.
  heuvel
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  07-05-2006 9:29
  Hoi Sje, Ja, vooral als ik aan het eten koken ben, dan praat ik wel met hem, maar dan zit hij op de bank of in het schommelstoeltje van z´n zusje, en ik kan doen wat ik wil, maar hij valt gewoon in slaap. Eén keer heb ik een vrij spartaanse manier geprobeerd en onder het mom van: je gezicht is helemaal vies, een lauwe washand over zijn gezicht gehaald. Brullen natuurlijk, maar hij was er wel weer bij. En hij zat een keer op z´n knieën op een stoel bij de tafel, en ik hoor een bons: hij valt gewoon met z´n hoofd op tafel en hij slaapt. Soms geef ik hem een banaan (energieshot), maar dat helpt ook niet altijd. Maar we zien wel, ´t zijn allemaal periodes, zou mijn moeder zeggen...
  Sje
  Posts:75548


  --
  07-05-2006 9:58
  Hoi Heuveltje, Tja, zitten heel wat uitdagingen aan het moederschap! Hihi! Hou je ons op de hoogte hoe het gaat de komende tijd?
  heuvel
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  07-06-2006 2:37
  Hoi, Nou gisteravond om 8 uur naar bed gegaan, poosje gelegen (niet geslapen) en alleen maar jengelen. Nu heeft het warme weer er ook mee te maken hoor, ´t was echt heel heet op zijn kamer. Dus hij mocht bij gratie (gebeurt anders nooit hoor!) nog even een poosje eruit. Lief zitten spelen tot half tien (oei, oei, wat een inconsequente mama hè ), toen weer naar bed gebracht. Geen enkel probleem, ging lekker slapen. Vanmorgen om half 8 wakker, dus ik probeer hem vandaag op te houden. Ben benieuwd of het gaat lukken. Ach, je kunt maar ergens mee bezet zijn hè?
  Sje
  Posts:75548


  --
  07-06-2006 4:11
  Nou ja, het lijkt inderdaad een stapje in de goede richting. Maar kijk inderdaad uit met alsnog uit bed halen want die kleine moppen zijn slim hoor!
  Essie
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  07-20-2006 2:20
  Hoi Heuveltje, Ik heb dezelfde problemen gehad met mijn oudste. Wat bij mij, of eigenlijk bij hem heel goed geholpen heeft is inbakeren. Je weet wel dat in doeken wikkelen. Vanaf de tweede dag dat ik dat ben doen, sliep hij na 5 minuten in als een roos. En hij sliep lekker lang door. ook 's avonds was het zonder mokken gaan slapen en de volgende morgen om 7 uur weer wakker. Ook mijn oudste dochtertje heeft ingebakerd geslapen en ook mijn jongste spruit van 2 maanden ligt al in de doeken. Het werkt echt perfect. Het geeft hun een bepaalde grens aan en de mogelijkheid om tot zichzelf terug te keren. Ik heb al verschillende andere moeders hier in de buurt het inbakeren mogen aanleren en ze zijn er allemaal heel erg positief over. Misschien toch ook iets voor jou kleine slaper. Greetz Essie
  Sje
  Posts:75548


  --
  07-20-2006 2:32
  Wat doet dat inbakeren bij deze extreme temperaturen? Loop je niet de kans dat het kindje het te warm krijgt?
  heuvel
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  07-20-2006 2:41
  En een peuter van 2 1/2 jaar baker je toch ook niet meer in denk ik, of wel?
  Essie
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  07-20-2006 2:45
  @ Sje Met dit warme weer wordt mijn dochtertje nog steeds ingebakerd. ze heeft dan alleen een luier aan en er worden alleen 100% katoenen doeken gebruikt. Natuurlijk zorg ik dat de temperatuur op het kamertje draaglijk wordt gemaakt dmv ventilatoren. @Heuvel Er worden zelfs nog volwassen mensen ingebakerd. Mijn zoon is ingebakerd geweest tot hij 3 jaar was. Daarna had hij het niet meer nodig en hebben we het langzaam afgebouwd. Mocht je meer info willen dan kan ik je wel het ISBN nummer van een boekje over inbakeren geven.
  Sje
  Posts:75548


  --
  07-20-2006 2:51
  Fijn dat het inbakeren dus ondanks een hittegolf door kan gaan. Kan de kleine mop in elk geval rustig slapen! (En dan kunnen papa en mama ook rustig slapen!).
  heuvel
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  07-20-2006 2:52
  Nou, ik denk dat hij het een drama gaat vinden en helemaal niet meer naar bed wil. Ja, de laatste dagen is het helemaal pet met naar bed gaan natuurlijk. Heel de middag staat de zon op z´n kamer. Ik kijk nu ook even niet meer zo krap. Je bent allemaal uit je doen. Als we het gewone ritme op gaan pakken, probeer ik het gelijk wat anders aan te pakken. Nu even niet...
  Essie
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  07-24-2006 11:33
  Mijn oplossing voor dit soort dingen is om ook in de vakantie het gewone ritme gewoon door te laten lopen. Hier en daar een dagje een uitzondering, maar verder gewoon als altijd. Ik heb na de vakantie dan ook geen problemen om ze weer in een normaal ritme te krijgen. Veel succes in ieder geval. Laat maar wat weten als je meer info wilt over dat inbakeren.
  Essie
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  07-24-2006 11:36
  quote:
  (En dan kunnen papa en mama ook rustig slapen!).
  Vergeet dat maar hoor!!! Niet met nog een kleine meid die net in de enge droom fase zit en dus iedere nacht aan mijn bed staat. Maar ook dat gaat na verloop van tijd wel weer over.
  kristel
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  08-29-2006 3:12
  over drie maanden wordt mijn dochter alweer 4.... Dan gaat ze uiteraard naar de basisschool. Ze slaapt nog steeds 2,5 uur per middag. Ze gaat om 19.00 naar bed, tot 07.00 en dan van 12.30 tot 15.00/15.30. Volgens mij kan ze nog echt niet zonder. Hoe ga ik dat over 4 maanden doen als ze op school zit???? Ze moet overblijven ivm met werkende ouders, of is dat heel erg zielig? Een of ander schema? als ik haar niet laat slapen zit ze zichzelf de hele middag in de weg en is ze moe en drakerig... Mijn oudste zoon (nu 8) sliep allang niet meer s'-middags. Werken en overblijf was dan ook geen probleem... Edited by - kristel on 29/08/2006 15:14:08
  Sje
  Posts:75548


  --
  08-29-2006 3:32
  Hoi Kristel, Je zou vanaf nu kunnen proberen of ze af en toe een slaapje over kan slaan. Onze grote kleine dame slaapt ook nog elke middag van ongeveer 13.00 tot 15.30, maar als ik haar maandagmiddag van de peuterspeelzaal af haal gaat ze niet meer naar bed. Dat doet meer kwaad dan goed namelijk. En eigenlijk doet ze dat best goed. Dus misschien eens af en toe proberen een dagje zonder slaapje en als dat goed gaat om de dag een slaapje. Ik ken zat kindjes hoor die al in groep 1 zitten en die nog om de dag na schooltijd een paar uurtjes slapen. En als ze echt nog niet zonder slaapje kan, desnoods inderdaad nu al proberen wat te gaan rekken zodat ze na schooltijd nog even een uurtje kan gaan liggen. Nu ga ik overigens uit van de schooltijden die hier gehanteerd worden. Hier gaan de kindjes tot 14.15 naar school en dan zijn ze klaar. Maar mogelijk heb jij nog echt 2 dagdelen met een echte tussen-de-middag. Dan wordt het al lastiger met dat slaapje inderdaad.
  U bent niet gemachtigd om te reageren.
  Pagina 1 van 212 > >>