muggen
Laatste Bericht 04-17-2008 7:41 door Sje. 18 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
sabine
New Member
New Member
Posts:


--
05-09-2006 10:13
    hallo, mijn zoontje is net 6 maanden geworden en zijn gezichtje staat vol muggebeten. Ik durf geen muggespul in de stekker te steken want ik denk dat dit niet gezond is. Heeft iemand een idee wat helpt aub ?

    Edited by - Sje on 22-4-2007 10:35:52 PM
    leen
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-09-2006 10:24
    dat zou ik ook niet doen. ik denk enkele takken verse munt of ook enkele takken van een notelaar in de kamer leggen weerhoudt de muggen om dichterbij te komen. als ik meer weet zal ik het hier neerzetten. groetjes,leen.
    Sje
    Posts:75548


    --
    05-09-2006 10:31
    Hoi Sabine, Vervelend zeg! Ik zou sowieso horren aanschaffen zodat muggen in elk geval geen kans krijgen om binnen te komen. Glipt er toch een binnen, dan kun je ze bij het bedje van je zoontje weghouden met: - een klamboe - citronella druppeltjes op zijn matrasovertrekje - je zoontje insmeren met een antimuggenlotion Er zijn trouwens stekkers die op basis van citronella werken dus dat zou als het goed is niet schadelijk kunnen zijn. Alleen die moet je dan wel heel de nacht aan houden want als de citroenlucht verdwijnt grijpen de muggen toch weer de kans om mensen op te zoeken. Wij hebben een muggenstekker met van die flesjes die een aantal jaren geleden in Nederland uit de handel genomen zijn vanwege paniek-artikelen in het nieuws dat het schadelijk zou zijn voor kleine kinderen. Het zou eventueel schadelijk kunnen zijn als je een baby 24 uur per dag in een niet geventileerde ruimte laat met de stekker aan. Hele hypothetische situatie vind ik persoonlijk, maar goed ik kan me voorstellen dat de authoriteiten naar aanleiding hiervan het zekere voor het onzekere nemen en het spul uit de handel halen. 24 uur per dag elk uur een baby een glas jonge jenever geven is ook erg schadelijk, maar de jonge jenever is nog steeds niet uit de handel gehaald. Als wij een mug hebben gezien op de bovenverdieping gaat voor een kwartiertje die stekker gewoon aan op de overloop terwijl de ramen (met horren!) op een kiertje staan. Stekker weer uit en geen mug meer te bekennen. Ik durf het gewoon aan om het op deze manier te doen, maar dat is natuurlijk voor iedereen persoonlijk anders. Ik ben in elk geval erg blij dat wij in de grensstreek wonen en ik net over de grens evt. weer flesjes bij kan halen want als het goed is zijn ze in België nog steeds verkrijgbaar. Of inmiddels ook uit de handel? (Vapona hebben wij).
    silvia31
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-09-2006 10:43
    hoi sabine, ik vind een klamboe ideaal en horren voor het raam. mijn kleine meid slaapt lekker onder de klamboe......het is altijd zo'n zielig gezicht als ze onder de muggebeten zitten. gr. silvia
    sabine
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-09-2006 11:08
    dankjewel dames, dat zijn al een boel tips. Aangezien het nu nogal laat is, kan ik er nie veel aan doen, maar morgen ga ik alvast een klamboe en antimuggenlotion kopen. Munt kan ik hier nog wel even uit de tuin halen. Alvast bedankt ! groetjes Sabine
    Clivia
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-10-2006 8:49
    Een klamboe is echt ideaal. En voor het vliegende spul hebben wij zo'n tennisracket van HG. Ook al ideaal. Even bzzzt en de mug is dood en dat zonder bloedvlekken. We hebben overal horren maar evengoed nog altijd muggen in huis, hoe dat kan heb ik nog nooit kunnen achterhalen.
    Sje
    Posts:75548


    --
    05-10-2006 9:49
    Muggen willen ondanks horren nog weleens via de voordeur naar binnen komen. Zeker als je een lamp bij de voordeur hebt, grote kans als je visite binnenlaat of als je om een andere reden 's avonds de voordeur open doet, dat er toch muggen binnenkomen.
    Marijkje
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-11-2006 11:04
    Hallo Sabine, Heb je al eens citroen-geraniums geprobeerd? 'N citroengeranium bij het raam helpt muggen te verdrijven. Ook het plaatsen van gewone geraniums in bakken bij ramen of buitendeuren weren de muggen. Staat ook nog een gezellig. Succes er mee. Groetjes Marijke
    Danique
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-11-2006 11:12
    Hoi Sabine Afrikaantjes helpen ook tegen muggen het zijn vreselijk palntjes althans dat vind ik hoor maar ze helpen wel. En ik heb eens gehoord dat lavendel ook moet helpen maar of dat waar is weet ik niet. Groetjes Danique
    Kat
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-14-2006 3:26
    Een vlier voor je raam houd ook het meeste ongedierte wel buiten. Vooral muggen hebben een hekel aan de geur van de bloeiende vlier en die, welke de bessen verspreiden. Wij hadden altijd heel veel muggen in onze slaapkamer, maar sinds een jaar of 3 komt de vlier tot aan het slaapkamerraam en ik heb de laatste jaren amper een mug gezien.
    mariantje
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-30-2006 2:56
    ik had eerst bij mijn dochter ook een klamboe hangen msar vertrouw dat nu niet meer, ze trekt hem namelijk door de spijlen het bed in en zo kan ze er toch verstikt in raken? Ik durf hem iniedergeval niet meer te gebruiken...Groetjes van Marianne
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-30-2006 3:03
    Kun je de klamboe dan niet op een of andere manier vastmaken aan het bed? Of bijvoorbeeld onder het matrasje stoppen?
    patricia1707
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-08-2007 10:27
    Muggen komen het meest in boomrijke omgevingen voor.
    In mijn vorige woning had ik erg veel last van muggen, toen er veel bomen werden gekapt voor nieuwbouw, hebben we gek genoeg weinig last meer gehad.
    Ik moet zeggen dat ik in dit huis ook vrij weinig last heb, er staan dan ook weinig bomen in onze buurt.

    Wat betreft de klamboe, vind ik dus ook vrij gevaarlijk bij jonge kindjes.
    Onze 2 kinders hebben allebei een klamboe gehad en allebeiu trokken ze deze door de spijlen het bedje in.
    Lekker er op kauwen en er in rollen was een dagelijkse (of leiver gezegd nachtelijke) bezigheid.
    Ik zelf zou dus zeggen: weg ermee!! Maar dat moet ieder voor zich weten.Wink

    Patricia
    Susje
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-08-2007 10:47
    bij heel jonge kinderen durfde ik het ook niet, maar onze jongste is 4 en heeft vorig zomer een klamboe voor het eerst gehad. Goed uitgelegd dat hij daar niet aan mag trekken, en dat ging hartstikke goed!
    Ik zweer bij de klamboes! Helaas waren ze bij de Action nog niet te verkrijgen, de muggen (wij noemen ze neefjes) zijn er al wel weer.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-08-2007 2:47
    En bij de Leen Bakker of Xenos? Ik dacht dat ik ze al wel weer in een krantje gezien had ergens.

    Wij hebben gewoon horren voor de ramen en deur. Dus er komen nagenoeg geen muggen naar binnen.
    Susje
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-08-2007 5:05
    ja dat zou voor ons ook ideaal zijn, maar boven hebben ramen die naar binnen open slaan. Ok dan zouden ze aan de buitenkant moeten, maar dat is kunststof, en een hele operatie. Ik hou het bij de klamboe, wacht wel tot de action ze weer heeft.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-08-2007 7:59
    Wij hebben ook kunstof kozijnen, maar gelijk toen we die bestelden hebben we inzethorren erbij gekocht. Die zitten dan eigenlijk tussen het kozijn en het raam in. En ze zitten er altijd in, dus je hoeft er nooit bij na te denken of je de hor wel dicht hebt zitten.

    Ook wel eens een nadeel die inzethorren, want sommigen haal ik er niet heel makkelijk uit, en kan ik dus ook niet even de dekbedden luchten uit het raam. Maar dat los ik dan weer op door ze gewoon naar beneden te sjouwen en ze over de waslijn te hangen.
    kristel
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    04-17-2008 6:24
    Ik heb boven alle bedden een klamboe hangen. Zelf vind ik het heerlijk omdat ik de muggen wel hoor, maar ze niet steken.

    Toen mijn dochter heel klein was stopte ik de klamboe onder de poten van haar ledikant. Naar binnen trekken kon ze niet. Heeft ze ook nooit gedaan.

    Buiten dat het heel goed werkt vind ik het ook gezellig staan.
    Sje
    Posts:75548


    --
    04-17-2008 7:41
    Ik vind juist het zoemen het irritantste. Dat steken maakt me niet uit, ik word nagenoeg niet gestoken. Mijn man is blijkbaar een lekkerder hapje (en geef die muggen eens ongelijk!).
    U bent niet gemachtigd om te reageren.