idee babyboek
Laatste Bericht 09-14-2010 8:23 door Lianne. 17 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
Roosje
New Member
New Member
Posts:


--
02-08-2006 9:55
    alle crea-bea’s opgelet:

    Ik wil graag een leuk babyboek voor m’n kleine man gaan maken.
    De standaard boeken voor net na de geboorte heb ik globaal ingevuld.
    maar ik zoek eigenlijk iets origineels

    Dus heb je een leuk idee?

    ik hoor ze graag!
    gr Roos




    Edited by - Sje on 22-4-2007 10:44:38 PM
    Sje
    Posts:75548


    --
    02-08-2006 11:06
    Hoi Roos, Bedoel je echt een boek waar je dingen in kunt vullen of bedoel je creatieve ideeën om een fotoboek een extra leuk uiterlijk te geven?
    Roosje
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-08-2006 11:27
    Ik zoek eigenlijk creatieve ideeen stel,je hebt een leeg fotoboek. Doen jullie dan alleen de foto's erin of maken jullie ook gedichten? En bijv het eerste pakje wat de kleine na de geboorte aankreeg, hebben julie daar ook iets creatiefs mee gedaan? gr Roos
    falcon
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-08-2006 1:32
    Ik heb in Den Haag centrum een winkel gezien die dergelijke dingen deed: Pippoos heet die winkel. Misschien dat dergelijke zaken ook elders in het land zijn. Er werd werkelijk van alles gedaan met dat fotoboek, je kon diverse achtergrondpapieren krijgen, je kon stofjes erin doen (van stukjes van de eerste kleertjes van de kleine), gedichten, foto's, wenskaarten die je hebt gekregen etc etc. Echt heel mooi om te zien. Succes ermee! Falcon
    Sje
    Posts:75548


    --
    02-08-2006 1:36
    Pipoos zit inderdaad door heel het land. Zie de site. Met de allereerste dingetjes (schoentjes, speentje, pakje) heb ik (nog) niks gedaan. Heb wel een jurkje hier in de huiskamer op een babypaspop staan. Die speciale dingetjes wil ik nog wel een keer in een mooie houten kist opbergen. Heb al blankhouten kisten in huis maar moet die alleen nog beschilderen met de afbeelding van het geboortekaartje. Wat erg leuk is om te doen met bijvoorbeeld eerste speentje, eerste schoentjes: bij de Ikea verkopen ze vitrine-fotolijstjes. Dat zijn blankhouten kisjes met een perspex dekseltje erop. Die kun je op z'n kant (dus met de perspex plaat naar voren) als een soort kastje aan de muur hangen of op een kast zetten. Als je die aan de binnenkant leuk beplakt met bijv. het geboortekaartje en daar dan die schoentjes in zet, dan heb je een heel mooi bewaardoosje. Wat fotoboeken betreft, brainstorm ik nog even met je mee.
    falcon
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-08-2006 1:36
    Sorry, het heet Pipoos, dus met één P (ze hebben een eigen website: www.pipoos.nl) en wat ik bedoel heet scrapbooking. Falcon
    Sje
    Posts:75548


    --
    02-08-2006 2:31
    Het is ook leuk om eens in de zoveel tijd een hand- en voetafdrukje met vingerverf of plakaatverf in het foto-album van je kleine mop te maken.
    joan
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-08-2006 7:26
    Wat ik er in heb gedaan: lijst met kraam- en 1e verjaardags kadootjes bij de foto's staat de datum en per maand een stukje over de ontwikkeling een gebitje waarin ik de datum schrijf wanneer de tand doorkomt Verder hal ik met een ponsje figuurtjes uit de fotos, en die figuurtjes plak ik dan op een leeg stukje van de bladzijde. Voor echte spulletjes (speen, kleertjes enz) is een fotoboek niet echt handig, denk ik! Joan
    Roosje
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-11-2006 4:03
    Ha meiden nog bedankt voor het meedenken. Ik heb vandaag even naar scrapbooking gekeken. Wat ziet dat er leuk uit zeg. M'n zus heeft een tijdschrift voor me opgezocht. En ik heb op haar aanwijzing een heel gaaf tijdschrift gekocht. Ik heb nu echt geen tijd meer voor housekeeping Hahaha.Maar alleen nog maar scrapbooking. Ik ga in maart samen met m'n zus naar een beurs en wie weet. Gr Roos
    mpersijn
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-17-2006 10:57
    Hoi Roos, vandaag bij Trekpleister een setje voor scrapbooking specifiek voor een babyboek gekocht. (Stickertjes, papier met tekeningetjes, gekleurde kadertjes voor om de foto's etc.) Vond ik niet duur: 1,50 euro. Maar je hebt wel gelijk: gaat veel tijd in zitten. Edited by - mpersijn on 17/02/2006 22:57:57
    Roosje
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-18-2006 12:38
    Ha Matthuschka, Leuk dat je even doorgeeft! Wij hebben alleen geen trekpleister in de buurt. Ik woon in een klein mooi dorpje. Maar wie weet ga ik van de week toch nog even naar een grotere plaats waar ze wel een trekpleister hebben. Kruidvat schijnt ook een set gehad te hebben maar toen was ik er nog heel niet mee bezig. Ik zit namelijk de hele week al te kijken op internet of ik weer iets kan vinden van scrapbooking. Nou er is genoeg op dat gebied.De beurs in Rijswijk duurt mij nog te lang(11 maart). Ik heb waarschijnlijk de scrapbookfever te pakken hihi.Ze hadden mij dan ook van te voren gewaarschuwd. Groeten van Roos
    cootje48
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-04-2006 4:25
    action heeft ze momenteel ook
    Lianne
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-13-2010 4:18
    Ik ben nu al een boek aan het bijhouden. Of dat meer voor mezelf of voor de baby is daar ben ik nog niet overuit geloof ik :-)

    In elk geval zitten daar foto's en andere zaken in zoals:
    Foto van DE positieve test, foto van DE reactie van meneer Lianne, klusfoto's van de babykamer, foto's van de echo's, zwangerschapsverklaring, buikfoto's, foto van de cadeautjes die we kregen kort nadat we vertelde dat we een kindje verwachten, kaarten etc.

    Eens in maand werk ik het album bij en ik vind het heerlijk om er af en toe in te bladeren. Ik heb daar alles bij elkaar wat ik graag wil bewaren.

    Voor na de bevalling wil ik graag het Pieter Konijn babyboek, en ik heb toevallig gehoord dat dat al klaar ligt bij de aanstaande oma haha. Daar kunnen we alles van 0 tot 1 jaar in kwijt.

    Edited by - Lianne on 13-9-2010

    Edited by - Lianne on 13-9-2010
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    09-13-2010 4:57
    Wat een schattig baby-boek. Wij hebben ook voor beide de boeken bijgehouden, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik er bij oudste meer mee bezig was. Gelukkig hebben we de site nog als we ooit terug willen bladeren in de geschiedenis -))
    Sje
    Posts:75548


    --
    09-13-2010 7:44
    Leuk Lianne! Lekker genieten van het bijhouden van al die leuke dingen!

    Ik heb van onze meiden ook alles bijgehouden. Toevallig heb ik laatst voor de GKD haar "woordenboek" uitgeprint. Ik heb vanaf het eerste woordje bijgehouden hoe ze dat uitsprak en wat het betekende. Dat heb ik een paar maanden per maand bijgehouden tot ze zoveel nieuwe woorden ging zeggen dat het niet meer bij te houden was.

    Leuk om terug te lezen.
    Lianne
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-13-2010 10:49
    Wat een leuk idee Sje! Lijkt me inderdaad zo na al die tijd erg leuk om eens terug te kunnen lezen zulke dingen.
    Sje
    Posts:75548


    --
    09-13-2010 11:07
    Het is zowel voor ons als voor haarzelf erg leuk.

    En het is handig. Laatst leuk voorbeeld. Voordat onze huistelefoon gaat, hoor je een kleine tik. Anderen horen dat niet, wij herkennen het inmiddels. De GKD hoorde dat tikje ook toen ze nog dreumes was.

    Poosje geleden hoorden we dat tikje en de GKD liep hard op de telefoon af om op te nemen. Toen wilde ik er het woord bij zeggen wat zij destijds had voor telefoon. Want dat begon ze bij dat tikje dan al te zeggen.

    We waren het helemaal kwijt. En toen heb ik dus dat woordenboek tevoorschijn gehaald. "Tètè" noemde ze de telefoon. Was echt zo'n "Oh jaaaaaaa!"-moment! Haha!
    Lianne
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-14-2010 8:23
    Heerlijk, leuk!
    U bent niet gemachtigd om te reageren.