Koffie bij de buren
Laatste Bericht 12-28-2020 9:01 door Kôlleke2. 157 Reacties.
AuteurBerichten
Kôlleke2
New Member
New Member
Posts:78


--
11-16-2020 3:33
    Ja, hier kunnen we weer gezellig aanschuiven.
    PePo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:193


    --
    11-17-2020 5:31
    Hoera!
    Vanochtend om 06.15 aan de slag, om 09.00 gan wandelen, om 10.30 weer aan de slag, om 12.15 de gezamenlijke lunchwandeling en om 13.10 weer aan de slag, doorgewerkt tot 17.15 uur. Lange dag vandaag. Moeilijke dag ook, veel rare klusjes.
    Vanavond alleen thuis, M1 gaat sporten.
    Kôlleke2
    New Member
    New Member
    Posts:78


    --
    11-18-2020 7:15
    Flink gewandeld en gewerkt Pepo.

    Wij hebben vanmiddag ook een rondje gewandeld, 7,5 km. Het was heerlijk weer, dus alleen een vest was voldoende. Onderweg nog even (uit de wind, in de zon) op een bankje gezeten. Kwam de kletskous van het dorp langs... Na een half uurtje kletsen maar gezegd dat ik het koud kreeg en weer wilde wandelen. Je komt zo moeilijk van haar af. Hahaha...

    Verder ben ik een paar sinterklaaskaarten aan het maken voor de meiden en mijn zus en zwager. Wil ik samen met een pakketje lekkers, rondsturen/-brengen voor de bingo.
    K'tje
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:162


    --
    11-18-2020 7:49
    Inderdaad lekker weer, wij zijn op tijd naar mijn ouders gegaan zij moesten nog lunchen, wij hadden het al op. Dus wij zijn een rondje gaan wandelen.
    Daarna koffie met gebak. Wel vervelend dat mijn vader bij elk onderwerp het beter weet en continue de confrontatie met meneer K aangaat. De laatste tijd gaan we al niet graag samen naar mijn ouders. Mijn vader blijft hem uitdagen, bah. Nu zijn we 2 keer samen geweest, de komende tijd ga ik wel alleen, dan doet ie veel gezelliger.
    Mijn vader kan natuurlijk zijn ei niet kwijt, kan niet naar Portugal, mijn moeder is amper mobiel, en ze kunnen verder ook niemand opzoeken. Mijn broer woont ver weg, en is nu op zee, dus ja ik ben de enige die ze nu hebben voor de contacten. Mijn moeder zie al dat mijn vader ook bij haar zo betweterig doet, erger dan voorheen. Het wordt langzaamaan echt een vervelende man.
    Nou ja, we hebben ons best gedaan om er iets van te maken, meneer K is nog even alleen naar de Duitse Aldi geweest, om er even uit te zijn, zo is het net te doen.

    PePo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:193


    --
    11-19-2020 7:09
    Jammer dat zulke bezoekjes nie gezellig kunnen K’tje. {{ }}

    Koffie, lekker. Zo aan de slag. Gisteren in Drunen gewerkt, was (te) druk, ongemakkelijk omdat je dan niet goed afstand kan houden en constant mondkapje op hebt. Maar soms moet je wel naar kantoor, moest iemand uitleg geven over de computerprogramma’s en wat printwerk doen.
    Vandaag vanuit huis, vanmiddag een vergadering notuleren.
    virgo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:165


    --
    11-19-2020 11:15
    Dat is niet gezellig deze bezoekjes K'tje, jammer dat je vader zo wordt, maar daar kan hij ook niets aan doen, hij zal het niet doen met het idee nu ga ik eens even meneer K uitdagen.

    Ik was vanmorgen al vroeg naar de bieb geweest, ik was dus zo weer terug, meestal zie ik meneer V aan tafel zitten maar nu dus niet, ik dacht die is weer terug naar bed gegaan,
    Dus ik zachtjes gedaan, in een keer zijn stem, stond hij in de deuropening, nou echt ik kreeg bijna een hartverlamming , mijn adem stokte in mijn keel.
    En hij dacht dat de voordeur niet goed was dichtgegaan en dat er een inbreker binnen was.

    PePo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:193


    --
    11-19-2020 10:43
    Zo laten jullie elkaar lekker schrikken Virgo...

    De dag zit er weer op. Lekker gewerkt, van 07.00 tot 09.15, daarna gewandeld, van 11.15-12.00 uur weer, daarna samen half uurtje gewandeld, en de middag tot 17.30 doorgewerkt, en nog een half uurtje gewandeld met boodschappen doen.
    Kôlleke2
    New Member
    New Member
    Posts:78


    --
    11-19-2020 10:54
    @ K'tje, jammer dat je vader zo betweterig doet. Ook niet leuk voor je moeder.

    @ Pepo, lastig als je geen afstand kunt houden op het werk.

    @ Virgo, ohhh... wat zullen jullie geschrokken zijn!!!
    Kôlleke2
    New Member
    New Member
    Posts:78


    --
    11-19-2020 10:59
    Manlief en ik zijn vanmiddag even naar Alphen geweest voor wat sinterklaasinkopen. Bij het winkelcentrum was het echter zo druk, dat we zijn omgekeerd en naar een ander winkelcentrum zijn gegaan. Daar was het wel rustig. Wel apart boodschapjes gedaan.
    K'tje
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:162


    --
    11-20-2020 1:32
    Oei, Virgo, da's was geen leuke schrikreactie. maar goed uiteindelijk was er geen gevaarlijke situatie, en waren jullie het gewoon zelf, gezond en wel.

    Pepo, Lastig als het op het werk dan toch relatief druk is.

    Kôlleke in het winkelcentrum dus ook te druk.

    Gek, dat we ons in drukke situatie ineens heel ongemakkelijk voelen. Op het werk hebben we nu maar gevraagd of de familie zelf voor een sintkado wil zorgen, die onze sint kan geven. Zo hoeven wij niet apart de drukte in.
    Op mijn werk zijn de bewoners nog steeds gezond, wel weer iemand getest, maar gelukkig negatief. Maar het geeft al snel veel spanning. Het sintfeest kan in aangepast vorm doorgaan, we hebben eigen sint en pietenpak en 2 collega's gaan dat doen. Wel in de kleine bubbels en niet gezamenlijk, helaas.

    Helaas is diensten oplossen steeds lastiger, ik blijf vanavond slapen, omdat de corona-herstelde collega haar eerste dienst korter wil werken, i.v.m extreme vermoeidheid die ze nog heeft. Andere (jonge) collega is nog steeds erg ziek en benauwd, is al 4 weken goed ziek.
    PePo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:193


    --
    11-20-2020 8:09
    Koffie, lekker.
    Vandaag een leuke dag gehad. Ben vanmorgen gaan lopen, 15 km rondom de naastliggende dorpen. Smalle boerenweggetjes, fiets- en wandelpaden, langs wielen en de Maas. Heerlijk.
    Vanmiddag rust thuis. Wat in de keuken gerommeld, en gekeken naar Sintcadeaus. We doen niet aan Sint dit jaar, wij zijn er de week ervoor niet, maar we hebben voor de meiden in hun huis een mooie woonplaid gekocht, van lams- en merinowol. Dun, licht, warm en erg mooi.

    Sint, die oude man uit Spanje,
    Heeft toch nog aan je gedacht,
    En iets voor je meegebracht,
    Zacht en warm en met veel franje.
    Kôlleke2
    New Member
    New Member
    Posts:78


    --
    11-21-2020 12:03
    @ K'tje, groot gelijk dat jullie de familie inschakelen bij de cadeautjes. Toch fijn dat het sinterklaasfeest in aangepaste vorm door kan gaan.
    Vervelend dat je jonge collega nog zo ziek is. Sterkte met het oplossen van de diensten.

    @ Pepo, leuk dat jullie toch een mooi cadeau voor de meiden hebben.
    Kôlleke2
    New Member
    New Member
    Posts:78


    --
    11-21-2020 12:26
    Vandaag (en gisteren ook al) voor dansen in de weer geweest. We hebben gisteren weer besloten om dit jaar niet meer in de zaal te gaan dansen. De cijfers lopen hier nog steeds op en zijn veel hoger dan op het moment dat we besloten om tijdelijk te stoppen. We gaan dus online verder.
    Gelukkig werkt de gemeente mee en konden we de huur opschorten.
    Verder heb ik nog wat gerommeld in huis. Bed voor jongste alvast opgemaakt. Die verwacht ik komende week wel weer een keertje.

    Ik heb ook een overzicht van de 'prijzen' voor de sinterklaasbingo gemaakt. Ik moet er nog een paar bij kopen. Volgende week op mijn verjaardag krijgen de meiden een verrassingspakketje voor tijdens de bingo met de bingokaarten, chocolademelk, thee, veel lekkers en een minimijtertje (feesthoedje). Mijn zus krijgt het pakketje als we jongste weer thuis brengen.
    PePo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:193


    --
    11-21-2020 8:43
    We moeten vandaag de kerk herinrichten voor de dienst van morgen. Ik combineer dat met mijn dagelijkse wandeling zo op pad: 11 km heen en vanmiddag weer terug.
    virgo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:165


    --
    11-21-2020 10:52
    K'tje dat was een goed idee om de familie van de bewoners in te zetten om een cadeau te kopen.
    Scheelt jullie een hoop werk.
    Zo jammer dat je jonge collega nog zo ziek is.

    Pepo leuk dat jullie een cadeau voor de meiden hebben gekocht.

    Kôlleke als het erg druk zou ik ook weggaan, goed dat jullie verderop wel geslaagd zijn.
    Leuk dat het allemaal lukt met de sinterklaasbingo cadeautjes.

    Meneer V wilde samen een film kijken, maar ik had gezegd dat ik mijn boek uit wilde lezen.
    Je moet nooit tegen een vrouw zeggen die zit te lezen, gaan we een film kijken.





    Sje2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:126


    --
    11-21-2020 2:09
    @Pepo, goed bezig met al die lange wandelingen. Leuk die sintcadeaus voor je meiden.

    @Kôlleke, fijn dat je de dorpskletskous de kans hebt gegeven om even een half uurtje haar verhaal te doen. ;-) Leuk die sintbingo in het vooruitzicht.
    Wij dansen dit jaar ook niet meer. Benieuwd hoelang het in het nieuwe jaar nog duurt voordat we weer aan de slag kunnen.

    @K'tje, vervelend zeg die betweterigheid van je vader. Kan me voorstellen dat-ie niet toppie in zijn vel zit nu Portugal niet kan en je moeder niet zo mobiel is. Fijn dat het sintfeest voor de bewoners door kan gaan.

    @Virgo, haha die meneer Virgo die je liet schrikken. Wel goed dat-ie even kwam checken bij de voordeur of jij het wel was. Inderdaad, nooit tegen een vrouw die zit te lezen zeggen dat je samen een film wilt kijken. Niet handig van meneer Virgo. ;-)
    Meneer Sje begint ook altijd tegen mij te praten als ik zit te lezen. Kan ik tig keer opnieuw beginnen met de zin waarin ik bezig was.
    virgo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:165


    --
    11-21-2020 3:33
    S-je ze leren het ook nooit, maar als dit het enige is hebben we niks te klagen toch?
    Sje2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:126


    --
    11-22-2020 3:45
    Zo is dat Virgo!

    Gisteren gezellige surprisemaakdag gehad. Voetbalstadion gemaakt. Nog niet helemaal af maar dat doen ze thuis verder.

    Na het avondeten hebben de dochters een escaperoom zitten doen. Zo'n spel dat eenmalig te gebruiken is. Die waren laatst in de aanbieding bij de Lidl dus ik had weer een voorraadje.

    Wij hebben gezellig met onze vrienden zitten natafelen, borrelen, tapasjes. Erg gezellig.

    Vanochtend wat uit proberen te slapen, huis gepoetst, nog wat aan een spiegeltje geschilderd, boodschappenlijst voor deze week gemaakt. Dadelijk met boek op de bank denk ik.
    K'tje
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:162


    --
    11-22-2020 7:19
    Pepo, goed bezig met je lange wandelingen. En leuk die woonkleden voor je meiden.

    Kôlleke ook al druk met sintperikelen

    S-je, zo'n stadion is toch zo klaar, nu zonder publiek? Al die supporters hoef je er niet bij te freubelen ha ha ha...

    Virgo, meneer K kijkt heir vaak ook alleen film als ik andere plannen heb.


    Druk werkweekend, bewoners doen het best goed al is de woongroep om gegooid vanwege de keukenverbouwing. Helaas is op één van de groepen, weer een verkouden persoon, iedereen in quarantaine tot de test is gedaan. Helaas kunnen we alleen doordeweeks laten testen, omdat ze bij ons moeten komen (en GGD doet dat niet in de weekenden). helaas is het weer dezelfde groep, die lui hebben de laatste weken al de helft van de tijd in quarantaine gezeten. Sommigen waren erg boos, anderen verdrietig. Vanmiddag ze verwend met broodje knakworst en later een Latte Caramel, ik hoop dat ik ze het met een beetje zondags-verwennerij het iets aangenamer kan maken. Ook familie van bewoners reageren minder begripvol, boos en verdrietig. Pas als er een negatieve test is, mogen ze weer 'los'. Bij een positieve test, blijven ze 10 dagen opgesloten.
    Wel erg dat we zo de hele winter door moeten.

    Ik was best moe bij thuiskomst, de weekenden zijn erg druk, je bent alleen met de ochtendzorg en die corona-kamer-begeleiding krijg. Gelukkig morgen vrij.
    virgo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:165


    --
    11-22-2020 7:35
    K'tje meneer V kijkt ook wel allen film hoor , hij laat het niet van mij afhangen.

    Jammer dat de familie van de bewoners zo reageren, jullie moeten je toch aan de regels houden, en ze horen en lezen dit toch ook zelf.
    Dat de bewoners zo reageren is logisch, want die snappen het niet allemaal goed.
    Lief dat je ze een beetje verwend .
    Geen wonder dat je moe bent, geniet maar van je dag morgen.
    K'tje
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:162


    --
    11-22-2020 8:28
    Oh ja en meneer K is flink door zijn rug gegaan, en met zijn medicatie voor de longembolie mag hij geen ibuprofen slikken, en dat helpt vaak veel beter dan paracetamol bij rugklachten.
    PePo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:193


    --
    11-23-2020 7:17
    Dat kon er wel weer bij K’tje, nog een quarantaine erbij en meneer K’tje door zijn rug. Beterschap!
    Hier weer aan het werk. Weet nog niet hoe druk het gaat worden, zal wel lukken deze week. Volgende week zijn we vrij,. We gaan naar een B&B in Leeuwarden. Coronaproof weekje wandelen en fietsen. Musea zijn gelukkig wel open, we nemen de fietsen mee en hopen op mooi winterweer. De verwachtingen lijken nu redelijk.
    Sje2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:126


    --
    11-23-2020 4:41
    @K'tje, nee klopt, scheelt heel wat zonder supporters. Haha!
    Jammer zeg dat de familie van de bewoners zo onbegripvol reageert. Kan me de frustratie ook wel voorstellen maar dat moet niet op jullie afgereageerd worden. Voor jullie is het ook al vervelend genoeg allemaal.
    Beterschap voor meneer K'tje!

    @Pepo, leuk dat weekje Friesland in het vooruitzicht.
    virgo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:165


    --
    11-23-2020 5:53
    K'tje beterschap voor meneer K.

    Pepo leuk een weekje ertussenuit , het is te hopen dat het weer goed is, is altijd een verrassing .
    virgo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:165


    --
    11-24-2020 11:55
    Vanmorgen was ik al vroeg bij de Trekpleister voor een aanbieding "Happy Socks" . 1 +4 gratis.
    Niet te vinden, nagevraagd stonden achter de kassa, de vrouw zei dat het mis gegaan was met de bestelling en ze maar 1 doos hadden gekregen.
    Er lagen denk ik 15 tot 20 paar in.
    Ik heb er 5 paar uit kunnen halen, dus ben niet voor niks geweest.
    K'tje
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:162


    --
    11-24-2020 2:40
    Goede aanbieding, lijkt me 1+4, hier nergens een Trekpleister in de buurt. Ik draag eigenlijk altijd wandelsokken.
    Sje2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:126


    --
    11-24-2020 4:01
    Fijn dat je goed geslaagd bent voor die sokken Virgo!
    PePo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:193


    --
    11-24-2020 10:38
    Leuk Virgo, happy socks! Ik draag vrijwel niet anders meer, alleen bij lange wandeldagen draag ik wandelsokken. Ik draag de happies ook door elkaar heen, nooit twee dezelfde. ;-)
    Sje2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:126


    --
    11-25-2020 4:30
    Het is me maandag eindelijk gelukt om een ex-klant te bereiken die in een moeilijke financiële situatie zit en nog openstaande facturen bij ons heeft. Daar loop ik via allerlei communicatiemiddelen al heel lang achteraan. Goede afspraken met de klant kunnen maken. Aan alle kanten wordt aan de ondernemer getrokken en ik was de eerste die gewoon vriendelijk was, vertelde ze. Ze was zo opgelucht om eens een keer niet een boze schuldeiser aan de telefoon te hebben. Klein lichtpuntje in alle chaos daar.

    Vandaag een andere klant aan de telefoon. Die heeft het ook heel erg moeilijk want die is afhankelijk van toeristen uit het buitenland. Laatst toen ik haar sprak was ik al thuis en ik was net bezig met voorbereidingen treffen om kerstmondkapjes te maken. Dus bij het uitdelen om me heen heb ik ook aan haar gedacht en er eentje opgestuurd naar de winkel. Ze belde vanmiddag om me te bedanken. Ze vond het zo lief en was er helemaal emotioneel van. Ook weer klein lichtpuntje gebracht daar.

    Inmiddels heb ik weekend. Morgen maar eens zorgen dat de kerstkaarten klaarliggen voor verzending. Kan maar gebeurd zijn.
    PePo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:193


    --
    11-25-2020 6:43
    Kerstkaarten? Het moet nog Sinterklaas worden!

    Vandaag weer een drukke werkdag, ochtend thuis, vanmiddag op kantoor, kwam een nieuwe printer die geinstalleerd moest worden. Duurde allemaal wat langer dan we gedacht hadden. Dus in het donker naar huis gelopen, en daar had ik niet op gerekend, geen fluo-hesje of licht (alleen achter wel, zat in de tas.)
    Kôlleke2
    New Member
    New Member
    Posts:78


    --
    11-26-2020 12:55
    @ Sje, dansen jullie ook online? Is niet ideaal, maar wel leuk om iedereen even te zien.
    Leuk die surprises.
    Je bent goed op tijd met de kerstkaarten.

    @ K'tje, vervelend weer die verkouden persoon. Lief dat je de groep een beetje hebt verwend. Jammer dat de familie zo reageert.
    Ik hoop dat het inmiddels beter gaat met de rug van meneer K. Beterschap voor hem.

    @ Pepo, leuk vooruitzicht, een weekje Friesland.
    Dat is niet prettig in het donker naar huis lopen.
    Kôlleke2
    New Member
    New Member
    Posts:78


    --
    11-26-2020 1:18
    Zondag was oudste jarig. Manlief en ik zijn 's middags op de thee geweest en 's avonds hebben we onverwacht meegegeten. Was gezellig.

    Maandag ben ik nog op pad geweest voor een paar cadeautjes. Zijn pas half december nodig, maar je kunt het maar in huis hebben.
    's Avonds hebben we weer online gevolksdanst. Gaat best goed.

    Gisteren ben ik jongste gaan redden. Ze moest vandaag een discussie leiden over een wetenschappelijk artikel. Ze maakt zich dan zo druk, dat het haar niet lukt om het artikel te lezen en te begrijpen. Paniek dus... En haar huis was ook een puinhoop. Ik heb gezegd dat ik het artikel voor haar zou printen, zodat ze met een markeerstift aan de gang kon gaan, dat werkt sowieso beter voor haar met haar dyslexie. Jongste kon aan de slag. Manlief heeft het artikel meegelezen en ik heb de afwas gedaan. Jongste wilde toch wel met me mee, dus ook de was verzameld en de planten water gegeven.
    Hier thuis is ze weer verder gegaan met het artikel. Gelukkig was de paniek weg. Vanmiddag was ze wel weer helemaal gestrest, maar ze heeft het gedaan en daar is ze blij om. Inmiddels heeft ze via de universiteit wel hulp, daar heeft ze morgen een afspraak mee.

    Ik heb vanavond tijdens een online workshop weer een leuk kaartje gemaakt. Een pinguïn dit keer. Erg leuk om te doen.
    Sje2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:126


    --
    11-26-2020 12:15
    @Pepo, als je mijn kerstkaart over een paar weken ziet, dan weet je waarom ik er op tijd aan begonnen ben. ;-)

    @Kôlleke, nee wij dansen niet online. In de eerste lockdown zijn er wel wat filmpjes door de juf op youtube gezet zodat we thuis wat konden dansen.
    Lief dat jullie je jongste gered hebben met dat artikel. Ik herken mezelf in zulke reddingsacties. ;-)
    virgo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:165


    --
    11-26-2020 9:31
    Kôlleke nog gefeliciteerd met je oudste, leuke dag hebben jullie er van gemaakt.
    Lief hoor dat je je jongste heb gered, maar logisch voor je kinderen doe je alles.

    Ik had gisteren nog iets leuks bij het winkelcentrum hier vlakbij.
    Kom uit de deur naar buiten, ligt er een klein meisje op de grond, ik zeg tegen haar "ben je moe? Ga je slapen?"
    Ze kijkt me aan en schud van nee.
    Haar moeder staat met de fiets te wachten en roept haar dat ze moet komen, maar het kind deed net of ze niks hoorde.
    Moeder zegt tegen me, ik ga haar niet halen want dan heeft ze gewonnen, heb wel eens een half uur gewacht.
    Ze roept naar haar dochtertje " dag Sophie mama gaat."
    Kind blijft gewoon zitten
    Ik zeg zal ik een kijken of ze mee komt, nou moeder vond het best.
    Loop naar het meisje toe en zegt "Ga je met mij mee Sophie, mama is weg"
    Het meisje staat op geeft me een hand en loop mee.
    Iets verderop staat mama, en ik zeg "Wie staat daar nou"
    Mama zegt 'Kom Sophie ga mee"
    Sophie zegt "Nee" en zwaait naar haar moeder en trek mij mee.
    Toen heeft moeder haar maar opgepakt en vast gezet in het fietsstoeltje.
    K'tje
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:162


    --
    11-26-2020 10:19
    Virgo ha ha ha...had je er zomaar een kind bij kunnen hebben, thuis. Ze vond je vast een leuke oma.
    Leuk dat je het met ons deelt.

    S-je, knap hoor dat je de klanten zo positief benaderd. maar met punitiviteit bereik je meestal het meest.

    Kôlleke, nog gefeliciteerd met je oudste. En fijn dat je je jongste kon helpen.

    Hier gebeurd niet veel, ben 2 dagen al vrij, en ik kan weinig positiefs zien in deze tijd thuis. Het is een winter uitzingen. Ik hoop dat dit de laatste winter in Nederland is voor ons. Gelukkig is de geteste persoon op het werk wel negatief, dat is dan nog wel positief.

    PePo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:193


    --
    11-27-2020 9:59
    Leuk verhaal Virgo! Kinderen... (of moeders...)

    K’tje: Negatief is positief, positief is negatief, ik vind het een verwarrende tijd.

    Lekker koffie. Ik ben vandaag vrij, maar heb nog een paar uur gewerkt om het werk voor de vakantie echt afte krijgen, kan ik met een gerust hart op pad. Afgesproken dat ik om 12 uur nog even inlog en kijk of er nog noodzakelijke klusjes zijn bijgekomen.

    Verder vandaag de boodschappen die mee moeten, niet teveel (er is daar vast ook een supermarkt en/of speciaalzaken) en sinterklaaspapier, de cadeautjes moeten nog worden ingepakt. Gedichtjes uitprinten en erop plakken en terug in de geheime kast. Dit jaar verwachten ze geen cadeautjes, dat scheelt.

    En veder vandaag rust. Boek, Netflix en M1 helpen met installeren nieuwe laptop. Dat was nodig, de oude heeft een gebroken scharnier en los schermoppervlakte, dus die is wel op (na 6 jaar). Beter vervangen terwijl hij nog werkt, dat is voor bestanden en instellingen van inloggegevens een stuk gemakkelijker.
    Sje2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:126


    --
    11-27-2020 1:47
    @Virgo, haha, leuk dat dat meisje liever bij jou bleef.

    @K'tje, fijn dat de geteste persoon negatief getest is.

    @Pepo, leuk dat je toch sintcadeautjes hebt.
    Sje2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:126


    --
    11-27-2020 5:28
    We waren in HHP gewend dat de nieuwste berichten bovenaan in beeld stonden in het forum. Hier is dat andersom dus ik zet nu elke keer handmatig per topic op "meest recente eerst".

    Dat moet gewoon als standaard ingesteld kunnen worden, maar in het profiel kan dat ook niet. Althans, ik kan het niet vinden. Is het iemand van jullie al gelukt om het zo om te zetten dat standaard de meest recente berichten boven aan staan? Of hadden jullie het in hhp anders staan?
    K'tje
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:162


    --
    11-27-2020 8:20
    Ik scrol gewoon naar beneden, is inmiddels ook al gewend.
    Maar kun je hier nog je berichten wijzigen? Ik heb de inruk van niet.
    Kôlleke2
    New Member
    New Member
    Posts:78


    --
    11-27-2020 11:17
    @ Virgo, grappig verhaal. Gedoe hoor, als je kind niet meer mee wil.

    @ K'tje, het is ook maar saai weer deze week.
    Fijn dat de persoon negatief getest is.

    @ Pepo, fijn die nieuwe laptop voor M1. Soms moet dat gewoon.

    @ Sje, bij HHP was dat toch ook een poos geleden veranderd? Ik ben het ook zo gewend en vind het niet erg.
    Ik vind het wel jammer dat je berichten niet kunt wijzigen.
    Kôlleke2
    New Member
    New Member
    Posts:78


    --
    11-27-2020 11:27
    Bedankt nog voor de felicitaties voor oudste.

    Vriendin van oudste zit in quarantaine. Ze is bij een cliënt geweest die achteraf besmet bleek te zijn. Tot nu toe heeft ze geen klachten.

    Vandaag de verrassingspakketjes voor het sinterklaasfeest afgemaakt. Bij elk Ook nog een gedicht erbij met de instructie dat het pas volgende week mag worden opengemaakt. Morgen krijgen de meiden het, mijn zus van de week. Ik heb er wel lol in.

    Vanmiddag met jongste nog een rondje gewandeld. Het was maar naar weer.
    PePo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:193


    --
    11-28-2020 8:11
    Ik zet het ook elke keer om, maar vind dat niet handig. Zie ook geen optie in het profiel volgens mij.

    Koffie n ontbijt. Gewekt door een vuurwerkbom, we schrokken ons rot(je). Bed afgehaald, dekbed buiten gehangen, kan weer naar binnen voor we weg gaan. Straks inpakken. We hebben voor 2 dagen eten mee, dat ook kan blijven liggen. We horen overal over grote drukte in de winkels dit weekend, dus proberen we de winkels dit weekend te mijden.

    Om 11.30-12.00 uur rijden we weg, vanaf 14.00 uur is het inchecken.

    Sje2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:126


    --
    11-28-2020 12:48
    @Kôlleke, als vriendin van oudste in quarantaine zit, dan moet je oudste toch ook in quarantaine? Of is dat alleen als de vriendin van je oudste ook positief getest wordt?

    @Pepo, zit inderdaad geen optie in het profiel. Ik zal Jeroen weleens mailen of het vanuit de basis van de site standaard zo aan te zetten is zoals het in HHP stond. Of dat er in elk geval in het profiel een optie komt om het standaard naar wens te zetten.
    Sje2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:126


    --
    11-28-2020 12:54
    Donderdag hadden de meiden studiedag. De GKD had 2 vriendinnen en een vriend hier want ze wilden een serie op netflix kijken. Ik heb gezorgd dat er genoeg te snacken en lunchen was. Ze hebben het gezellig gehad.

    Gisterochtend is het spiegeltje opgehaald wat ik pasgeleden gemaakt heb. Ze was er erg blij mee en hoopt haar zus er heel blij mee te maken 5 december. Benieuwd naar de reactie.

    Net belde de buurman van 2 deuren verderop. Buurvrouw ligt in bed met corona, hij en hun dochtertjes nergens last van vooralsnog. Zitten sinds donderdag in quarantaine. Maar pakjesavond moet natuurlijk doorgaan voor die kleine moppen dus buurman vroeg of alle bestelde pakjes bij ons geleverd mogen worden en of ik ze ook wil inpakken en stickeren. Tuurlijk doe ik dat! Buurman heeft het nu extra druk met zijn werk dat gewoon doorgaat, het huishouden erbij en de kinderen thuis van school. Dus alles wat ik binnen de maatregelen uit handen kan nemen dat doe ik.

    Boodschappen komen via online bestellingen, maar ik heb aangegeven dat ze gerust voor extra boodschappen die ze bijv. vergeten zijn ook een beroep op me mogen doen.

    Meteen ook maar even een beterschapsberichtje naar de buurvrouw ge-appt om haar een hart onder de riem te steken.
    virgo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:165


    --
    11-28-2020 4:13
    Ik scrol ook maar helemaal naar beneden, als het veranderd kan worden zou het fijn zijn, maar ik heb er niet echt last van.

    S-je lief dat je je zo inzet voor de buren en hun kleine kinderen, natuurlijk moet het sinterklaasfeest doorgaan.

    Vanmorgen ben ik goed geslaagd voor de cadeautjes voor de buurkinderen.
    Heb wel op moeten letten voor de leeftijdsaanduiding op de verpakking.
    Sinterklaaspapier gekocht en een jute zak.
    Want ik had gezegd tegen de buurvrouw stop ik de cadeautjes in jullie zak, maar dat vond ze geen goed idee ,
    de kinderen moesten eigenlijk weten dat het bij ons vandaan kwam , dus moet ik maar iets verzinnen dat de Sint dit bij ons had afgegeven.


    K'tje
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:162


    --
    11-28-2020 5:21
    Leuk Virgo, dat Sint bij jullie pakketjes heeft afgeven voor de buurkindjes.

    S-je, verstandig dat de buurman jullie ingeschakeld heeft en lief dat je dit wilt doen en ook wel leuk (denk ik) die kadootjes inpakken.
    PePo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:193


    --
    11-28-2020 6:07
    Wat leuk dat de sint bij jullie cadeautjes voor de buurkinderen brengt Virgo!

    Lief van je S-je, die actie voor de zieke buurvrouw. Hopelijk wordt ze er niet te ernstig ziek van.

    We zijn in de BB. Leuke B&B in een mooie 2-=er jaren wij vlakbij het centrum van Leeuwarden. 2,5 uur gereden, en deels door de mist, maar gelukkig geen drukte dus goed te doen. We hebben alvast een rondje gelopen en groente gekiocht, ik ga zo aan de slag in de keuken, mie met gehakt en groente, met green-curry kruiden. Niet al te veel honger meer, net glas port met toastjes en kaasjes op.

    Verder rust vandaag. We zullen er wel vroeg in liggen denk ik.
    Sje2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:126


    --
    11-29-2020 7:17
    @Virgo, ik snap de buurvrouw wel, de kindjes mogen echt wel weten dat sinterklaas die cadeautjes bij jullie gebracht heeft.

    @Pepo, leuk dat de B&B bevalt.
    Sje2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:126


    --
    11-29-2020 7:21
    Vanmiddag belde buurman of wij evt. genoeg paracetamol in huis hadden. Het gaat slechter met buurvrouw. Flink benauwd erbij. Buurman heeft de huisartsenpost gebeld of ze iets van een puffertje kan krijgen ofzo, maar dat huisartsenpost mag dat niet voorschrijven. Dat moet de eigen huisarts doen. Bizar! Dus buurman ziet erg tegen komende nacht op.

    Ze hebben het nummer van onze vaste telefoonlijn dus ik heb gezegd dat-ie moet bellen als-ie vannacht met buurvrouw naar het ziekenhuis moet want dan ga ik bij hun in huis zitten vanwege de buurmeisjes. Geen idee of dat mag, maar ik zorg gewoon dat ik een goed sluitend mondkapje meeneem. Hoewel ik me ook kan voorstellen dat ze in zo'n geval voor de veiligheid en zekerheid een ambulance sturen. Laten we hopen dat het niet nodig is.
    Kôlleke2
    New Member
    New Member
    Posts:78


    --
    11-29-2020 11:26
    @ Sje, oudste hoeft niet in qurantaine omdat vriendin geen klachten heeft.
    Het zou fijn zijn als we berichtjes ook kunnen wijzigen of weghalen.
    Lief dat je de buren helpt met de cadeautjes.
    Ojee... wat vervelend dat het slechter gaat met je buurvrouw. Ik hoop met je mee dat ze niet naar het ziekenhuis hoeft. Sterkte en beterschap.

    @ Virgo, leuk hoor Sinterklaas spelen voor je buurkinderen. De pieten doen wel vaker rare dingen.

    @ Pepo, fijn dat de B&B bvalt. Veel plezier!
    Kôlleke2
    New Member
    New Member
    Posts:78


    --
    11-29-2020 11:56
    Ik heb gisteren een erg leuke dag gehad. Manlief is 's ochtends nog taart gaan halen en kwam ook met bloemen thuis. Met jongste heb k nog een spelletje gespeeld. Na de lunch hebben manlief en ik nog een rondje gewandeld. Best fris, maar wel lekker.
    Rond theetijd kwam oudste en toen kreeg ik mijn cadeautjes. Een mooi boek over de natuur in Nederland en een boek om doodles te leren tekenen.
    We hebben nog meer spelletjes gedaan. Oudste neemt altijd wel nieuwe spelletjes mee. Altijd gezellig. Oudste is ook mee blijven eten.

    Ik heb gisteren ook de zak van Sinterklaas met de pakketjes voor de bingo naar beneden gebracht. Meiden verbaasd. Ze vonden het wel jammer dat ze het pakje volgende week pas mogen openmaken. Toen ze het gedicht voorlazen, heb ik een filmpje gemaakt en na afloop doorgestuurd naar vriendin van oudste. Zo kon ze er toch een beetje bij zijn. Mijn zus en zwager weten nog van niets, maar krijgen het pakketje van de week.

    Mijn vriendin had me 's ochtends geappt om me te feliciteren, maar ook om te vertellen dat ze hun konijntje dood in zijn hok had aangetroffen. Hij had zijn brokjes van de avond ervoor nog netjes opgegeten. Haar jongste dochter is 's middags naar huis gekomen om afscheid te nemen en toen hebben ze hem begraven, naast zijn vriendinnetje. 's Avonds is mijn vriendin nog even een borrel komen halen.

    Vandaag rustig dagje. Ik heb de mondkapjes van jongste nog vermaakt. Ze zaten iets te strak, dus wat langer elastiek erin gezet.

    PePo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:193


    --
    11-30-2020 9:30
    Fijn dat het een leuke dag was Kolleke! Leuk ook dat filmpje voor vriendin van oudste. En zielig van het konijntje...

    Hopelijk is het goed gegaan bij de buren S-je!

    Hier heerlijke dag gehad gisteren. Genoten van het mooie weer, het stuk fietsen langs de Dokkummer Ee en een flinke wandeling, terpentocht. 25 km gelopen en 30 km gefietst, terug door het donker... het is toch wel echt winter lijkt het.

    Vandaag blijven we in de stad. Stadswandeling door centrum en buitenwijken en er is blijkbaar een tochtje langs gevelstenen.
    K'tje
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:162


    --
    12-01-2020 2:37
    Het is alweer 1 decemeber, de tijd gaat snel.

    Kôlleke, sneu dat het konijn is overleden. We lfijn datje een leuke verjaardag hebt gehad.

    Pepo, geniet nog lekker van je vakantie in het hoge noorden. Groet mijn vriendin uit Sneek als je haar ziet. Oh ja en Anjôwa woont daar toch ook in de buurt?

    Op mijn werk gisteren bewoners laten helpen met versiering voor de collega die vandaag 12,5 jaar bij onze organisatie werkt. Collega dacht dat er vast niet aan gedacht was....mooi wel dus! Ze heeft vandaag een dagdienst met weinig mensen thuis, wel gezorgd voor leuke petit fours (Hema heeft leuke). Vrijdag heeft ze een avonddienst en zorg ik dat e gebak is. Ik haal het na mijn dagdienst op, en stagiaire belt als collega er is aan en roept door de intercom dat er taart gebracht wordt. Bewoners weten dit, maar de jubilaris niet. Verder krijgt ze een bos bloemen thuisbezorgd (regelt manager) en krijgt ze een zilveren speltje. Genoeg aan gedaan dus!

    virgo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:165


    --
    12-01-2020 7:30
    Kôlleke jammer dat het konijn overleden is, gelukkig heb je wel een leuke verjaardag gehad.

    Pepo je hebt goed weer daar in het noorden, dat is fijn.

    K'tje leuk dat jullie voor een verrassing zorgen voor de jarige collega.
    De bewoners zullen wel schik hebben dat ze iets weten wat de jarige niet weet.
    PePo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:193


    --
    12-01-2020 7:51
    Leuke actie voor de jubilaris K’tje!

    Hier gisterenochtend 10 km door de binnenstad geslenterd, mooie stad maar bij kou, miezer en de combi maandagochtend en corona is de stad niet echt heel erg gezellig, zal ik maar zeggen... in de middag binnen gebleven met netflix, borrel, boek. En lekker gekookt, biefstuk, peultjes, sla en aardappels uit de oven.

    Vandaag naar Franeker gefietst, via omweggetjes. Totaal 55 km oor wind, kou en helaas ook regen. Maar toch lekkere fietstocht, en Franeker is een leuke stad met een prachtig planetarium. Geniale man, die Eise Eisinga. Ik ben er ooit al eens geweest toen ik 10 of 11 was, en de magie is nog niet veranderd. Alleen wel bijzonder dat we de enige gasten waren.

    Onderweg naar huis weer boodschappen gehaald en in het appartement gekookt en gegeten. Ik merk dat het zelf koken net zo leuk is als laten bezorgen, dus zolang we niet uit eten mogen, doen we het zo. Scheelt ook een baal geld. ;-)
    K'tje
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:162


    --
    12-02-2020 3:19
    Pepo, jammer van de regen, had jullie iets meer zon gegund.

    Weinig actie hier, wel even in de den in de voortuin lichtjes aangebracht. Laatst fietste ik naar huis, en ik vind die verlichting in de donkere tijd toch wel erg leuk.
    Sje2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:126


    --
    12-02-2020 6:41
    @Kôlleke, fijn dat je een leuke verjaardag had. Wat verdrietig dat het konijn van je vriendin is overleden. Is dat het konijn waar jij al zolang voor zorgt of is dit een ander konijn?

    @K'tje, lief die versiering en felicitaties voor de jubilerende collega.

    @Pepo, jammer dat Leeuwarden zo tegenviel maandagochtend. Het is zo'n leuk centrum.
    Leuk dat jullie naar het planetarium geweest zijn. Wij zijn er een aantal jaren geleden geweest. Op mijn verjaardag. Dus ik heb toen een foto van het plafond gemaakt als herinnering.
    Sje2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:126


    --
    12-02-2020 6:48
    Allereerst: inmiddels gaat het wat beter met buurvrouw. Wel 2 rotdagen achter de rug appte de buurman vanmiddag maar het lijkt nu de goede kant op te gaan.

    Inmiddels zijn hier alle cadeautjes voor de buurmeisjes binnengekomen op eentje na. Die komt vrijdag. Ik heb alles al ingepakt volgens de excelsheet die buurman me gemaild heeft. Dus tot nu toe alles onder controle voor pakjesavond bij de buren.

    Gisteren op het werk ben ik van de trap gevallen. We hebben 2 trappen van 6-7 treden naar de benedenverdieping. De eerste trap ging goed, maar op de tweede ging het mis. Na 1 trede bleef ik net met mijn hak op de punt van een trede haken en toen viel ik voorover. Ik heb gelukkig geen duikelingen gemaakt, en uiteindelijk ben ik plat op mijn buik op de vloer terechtgekomen. Flink geschrokken. In eerste instantie veel pijn aan de voorkant van mijn hele lijf. We zouden net gaan lunchen dus rustig aan de tafel gaan zitten maar toen werd ik alsnog heel duizelig. Dus voor de zekerheid hoofd tussen knieën om flauwvallen te voorkomen. Dat ging gelukkig goed.

    Na een boterham voelde ik me alweer een stuk beter, behalve dan pijn op verschillende plekken. Ik heb nu een blauw scheenbeen, een blauwe plek bovenop mijn voet en een hele flinke paarse plek op mijn heup. Gelukkig verder niks. Niet eens echt spierpijn ofzo want ik heb mezelf niet tegen proberen te houden of op proberen te vangen.
    Erg veel geluk gehad want het had veel lelijker kunnen aflopen.

    Het was niet echt mijn dag gisteren want toen we halverwege de avond tv zaten te kijken viel de kerstboom die achter me stond bovenop me. Gelukkig zaten er nog geen lichtjes en ballen in. Ook weer flink geschrokken. Boom weer rechtgezet, staat nu stevig, alle troep opgeruimd die uit de pot was gekomen.

    Vandaag gelukkig weer een gewone gezellige goede dag.
    PePo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:193


    --
    12-02-2020 8:24
    S-je, dat is schrikken! Wel melding van ongeval op het werk gemaakt hoop ik? Anders alsnog doen! Als er onverhoopt toch gevolgen zijn, ligt dat tenminste vast.

    Hire vandaag familiebezoek gedaan. Dik uur rijden hier vandaan, Oost-Groningen, broer en schoonzus. Die zien we dus veel te weinig, en nu we relatief in de buurt waren, hebben we er met liefde een vakantiedag aan opgeofferd. Was heel gezellig!
    K'tje
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:162


    --
    12-02-2020 8:46
    Jeetje S-je, flinke val, zeg. En dan ook nog de kerstboom over je heen....
    Fijn dat het met de buurvrouw ietsje beter gaat.

    Pepo, slim om dan nu je broer te bezoeken, echt mooi vakantieweer was het niet of bij jullie in Scandinavië wel?

    K'tje
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:162


    --
    12-02-2020 9:09
    Nichtje is trouwens positief getest, en neefje is gisteren getest, nog geen uitslag. En laat hun andere oma sinds vorige maand op hun 'landgoed' in een mantelzorgwoning wonen. Die mogen nu niet bij elkaar over de vloer komen.

    Oh ja hebben jullie trouwens gisteren opgelicht gezien, dat oudere echtpaar in het boerderijtje zijn kennissen van van meneer K en zijn broer. Heftig zoals zij opgelicht zijn, maar ook wel naïef om ook nog aan die dakdekker geld te lenen voor vage familiezaken. We wisten dit niet, contact is wat verwaterd de laatste jaren.
    virgo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:165


    --
    12-02-2020 10:24
    Jeetje S-je dat is schrikken, gelukkig is er niks ergs gebeurd, en dan ook thuis nog die boom over je heen, je had wel een pech dag.

    Pepo gezellig dat jullie op bezoek zijn gegaan bij je broer en schoonzus.

    K'tje dat is pech voor je nichtje, is ze erg beroerd?
    Ik heb opgelicht niet gezien, erg is dit dat dat echtpaar er in is getrapt om ook nog geld te lenen.
    PePo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:193


    --
    12-03-2020 7:54
    Niet gekeken naar opgelicht, maar wel vreselijk natuurlijk, at misbruik van vertrouwen...

    Hie is het inderdaad niet echt lekker vakantieweer, maar we vermaken ons ook wel zo hoor. De lange fietstocht hebben we (nog?) maar niet gedaan, maar de tocht naar Franeker hebben we toch de lange route genomen over de mooie smalle paadjes. Met tegenwind en regen was het toch een mooi stuk fietsen, en we komen nu aan bij een lekker warm appartement, dat is anders dan wanneer we nog een tent moeten opzetten. En Franeker was al veel gezelliger dan Leeuwarden, heeft ook met de maandagohtend te maken. Vandaag zal het al beter zijn, we gaan in ieder geval voor en/of na het museum ook de stad even in.
    K'tje
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:162


    --
    12-03-2020 5:26
    Stoer Pepo, om toch op de fiets te gaan.
    Een stad in de regen is eigenlijk nooit leuk. Zo hadden wij met schoonmoeder 3dagen Sevilla in de regen, was weinig aan, terwijl het een prachtige stad is, we waren er ook ooit met stralend weer in februari.

    Neefje is ook positief en zwager had vanmorgen hoofdpijn, dus.... Gelukkig hoeven ze niet voor de oma te zorgen, dat doet de broer van schoonzus nu, die woont 2 straten verderop. Die regelt ook boodschappen voor de familie.
    PePo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:193


    --
    12-03-2020 6:34
    Spannend K’tje, hopelijk niet allemaal ombeurten positief, dan ben je zo een paar weken verder...

    Hier gezellige dag. Eerst uurtje geandeld door de (veel gezelliger, want winkels open) stad, daarna bija drie uur in het museum (geweldig mooi, de Esscher-kelder, de tentoonstelling “ Human After all” waar de reltie tussen klei en menselijkheid word gelegd, en een mooie tentoonstelling van Bas Haene, een keramiste die prachtig werk maakt. Zie straks via Insta en FB,

    Daarna nog een uurtje door de stad gelpen, broodje gegeten, van een lokale brasserie stamppot voor vanavond meegenomen (prei, aardppels, gehaktbal) en naar het appartement, het beloofde borrelpakket van het werk vn M1 was er niet (PostNL vertraging) maar de pub-kwis wa toch wel gezellig, eigen bier en nootjes. ;-)

    Ik ga zo eerst de foto’s en filmpjes overzetten naar de iPad en plaatsen, en daarna met het eten aan de slag.

    virgo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:165


    --
    12-03-2020 7:08
    K'tje dat is minder , alleen de moeder heeft nog geen klachten?
    Kôlleke2
    New Member
    New Member
    Posts:78


    --
    12-03-2020 10:52
    @ Pepo, fijn dat jullie zo genieten van jullie vakantie. Ik heb al mooie foto's op FB voorbij zien komen.
    Wel jammer dat je niet ergens een terrasje kunt pikken.
    Fijn dat je nu bij je broer en schoonzus zijn geweest.

    @ K'tje, leuk dat jullie aandacht aan het jubileum van je collega hebben besteed.
    Leuk dat je lampjes in de tuin hebt.
    Heftig dat nichtje en neefje positief zijn en je zwager ook al klachten heeft. Beterschap voor iedereen. Ik hoop dat andere oma buiten schot blijft.
    Ik heb Opgelicht gezien. Echt schandalig hoe ze zijn opgelicht.

    @ Sje, ja, dit was het konijntje waar ik al jaren voor heb gezorgd.
    Fijn dat het beter gaat met je buurvrouw.
    Schrikken zeg dat je van de trap bent gevallen. En dan ook nog de kerstboom op je hoofd... Beterschap met je blauwe plekken.
    Kôlleke2
    New Member
    New Member
    Posts:78


    --
    12-03-2020 11:01
    Ik ben van de week vooral aan het prutsen/knutselen. Een paar verjaardagskaartjes en voor de kerstattentie voor volksdansen. Leuk om te doen. Ik kom alleen nog niet aan mijn kerstkaarten toe...

    Jongste had gisteren weer een dip vanwege het discussievak. Het levert haar zoveel stress op, dat ze er niet aan toekomt om het vak te bestuderen. Gisteren is ze uit de meeting gestapt omdat ze het niet aankon. Ze heeft de docent wel een mail gestuurd met de reden. Binnenkort heeft ze een gesprek met de docent.
    Andere vakken gaan trouwens wel goed.

    Vanmiddag kwam oudste nog even langs met de waterkoker. Poes had hem van het aanrecht laten vallen en de aan/uit-knop werkte niet meer. Ze had niet de goede schroevendraaiers om hem open te maken. Wij wel, dus even prutsen. Er waren twee dingetjes afgebroken, dus met lijm in de weer. Ik ben benieuwd of het blijft zitten. Moet nu lang uitharden, dus ze heeft hem maar hier gelaten. Kijken we morgen wel even.
    PePo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:193


    --
    12-04-2020 8:49
    Kolleke, leuk dat jullie niet meteen zo’n ding wegdoen, maar gaan repareren!

    Wij n zijn net ons bed uit... koffie staat te prutten, zo ontbijt en kijken wat het weer doet. Er is een mooie 20-er en 30-er jaren volkswijk waar we nog doorheen willen sjouwen vandaag, hopelijk klopt de weersverwachting die ik gisteren zag, die zei dat het vandaag bewolkt met wat zon zou zijn.
    Sje2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:126


    --
    12-04-2020 4:44
    @Pepo, nee geen melding gedaan. Het was mijn eigen schuld want ik liep met losse handen en op hakken. Dus dat zorgt er al voor dat ik niet 100% stabiel was ondanks dat ik goed met losse handen en op hakken op trappen kan lopen. Leuk dat bezoekje aan je broer en schoonzus.
    Leuk dat jullie toch ook een leuke dag Leeuwarden hebben kunnen doen met beter weer en winkels die open waren.

    @K'tje, balen dat je nichtje en je neefje positief getest zijn en dat je zwager inmiddels ook klachten heeft. Hebben je neefje en nichtje klachten? Programma Opgelicht niet gezien. Vreselijk zeg dat ze opgelicht zijn. Maar inderdaad, wel naïef om dat geld te lenen aan die dakdekker.

    @Kôlleke, voor jou ook een beetje verdrietig denk ik dat dat konijntje nu overleden is. Vervelend voor je jongste zeg dat ene vak waarmee ze moeite heeft.
    Leuk dat je samen met je oudste de waterkoker gerepareerd hebt. Hopen dat het na uitharden echt weer werkt.
    Sje2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:126


    --
    12-04-2020 4:50
    Hier is voor iedereen het weekend begonnen. Vandaag een rommelig dagje. Halverwege de ochtend op de koffie bij een vriendin die best het een en ander voor haar kiezen gekregen heeft afgelopen maanden, na de lunch naar de mondhygiëniste en om 15.00 uur met de GKD naar de ortho voor na-beugel-controle. En tussendoor thuis van alles te doen natuurlijk.

    De cadeautjes voor de buurkinderen zijn inmiddels allemaal binnengekomen en die zitten in de zakken die de buurman nog geleverd heeft. Hij en de kinderen zijn inmiddels ook op corona getest en die uitslagen waren negatief dus zij mogen alvast het gewone leven buitenshuis weer oppakken. Nu alleen de buurvrouw nog 100% fit worden.

    Vanuit school hebben we deze week 3x een brief gekregen over besmette leerlingen in 6VWO. De GKD kent ze alledrie maar zit er niet bij in de klas. Hoewel dat natuurlijk niks wil zeggen. Het gaat in elk geval rond in die afdeling. Hopen dat de GKD buiten schot blijft.

    Verder heb ik vanochtend een mailtje naar de rector gestuurd dat ik graag een keer met haar van gedachten zou willen wisselen over de kou in het schoolgebouw. De GGD heeft mij gisteren teruggebeld en die konden ook niet echt zeggen wat nou wel en niet verantwoord is met de kou in het schoolgebouw omdat alle ramen en deuren open moeten staan de hele dag. Ik ben doorverwezen naar het RIVM. Op die site via wat links bij bruikbare documenten gekomen en daaruit blijkt dat de ramen en deuren helemaal niet de hele dag open moeten blijven staan. Luchten tijdens het wisselen van de lessen en de pauzes is voldoende, er moeten CO2-meters in de klassen aanwezig zijn en als de temperatuur beneden de 17 graden komt dan is er een probleem.

    Dus afwachten wanneer de rector me belt. Ik hoor de klachten alleen van de meiden en ik wil graag de kant van de school horen.
    PePo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:193


    --
    12-05-2020 2:21
    We zijn weer thuis. Heerlijke eek achter de rug.
    Vanochtend nog even gemeld dat het borrelpakket nog geleverd wordt, daar mogen de verhuurders van de B&B van genieten. Goed geregeld... ;-)

    Alles is alweer opgeruimd, eerste was in de machine en bed opgemaakt. M3 belde dat zij willen gourmetten, en regelen dat verder. M2 belde al eerder dat 4.00 uur bij ons niet ging lukken, dat wordt dus 15.00 uur/ En wij ons maar haasten vanochtend... ;-)

    We zetten zo de cadeautjes voor de deur, vinden de meiden het als ze aankomen. ;-)
    K'tje
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:162


    --
    12-05-2020 8:55
    Ik ben weer veel aan het werk, en het blijft zwaar. Maar goed ik draai mijn dienst, en probeer er toch wel van te genieten. Vooral van de kleine leuke momenten. Ik kom afgedraaid thuis.
    Maar goed, er zijn ontwikkelingen, volgende week kan ik meer melden.

    Verder hier wat zorgen om gezin van zwager en schoonmoeder (die nog steeds overal op af gaat, en met 4 uit verschillende huishoudens in een auto naar een condoleance gaat)), en mijn vader die ook niet gemakkelijk is.
    Ook ben ik blij als december voorbij is. Ik vind het al nooit een fijne periode. Dus we proberen maar een beetje voorjaarsplannen te maken. Als is dat lastig omdat je niet weet wat de mogelijkheden zijn.

    Ik kijk "oh wat een jaar af' en duik dan mijn bed in, morgen gaat de wekker weer vroeg.
    PePo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:193


    --
    12-06-2020 11:37
    Sterkte K’tje! Ik ben benieuwd naar de ontwikkelingen!

    Hier gisteren gezellig spelletjes gedaan, daarna gegourmet, en de meiden wren op tijd weer weg. Wij op tijd naar bed en tot 8 uur geslapen. Daarna vaat geruimd, gourmetstellen geboend en opgeruimd. Alles open om de gourmetgeur eruit te laten gaan en bakje azijn neergezet. Na ontbijt gaan lopen, lekker 7 km in de kou gelopen. Bewolkt, maar wel lekker weer. We waren niet te de enigen, maar het was goed te doen.
    Verder doen we weinig vandaag. Een boek, radio, F1 vanmiddag laat.
    K'tje
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:162


    --
    12-06-2020 4:17
    Pepo, nog even geduld, tot na dinsdag.

    Ik had dus vanmorgen mijn wekker niet gehoord, maar ik was een kwartier later wakker dan gepland, iets sneller mijn ochtendrituelen en toch op tijd op de fiets, door de vrieskou. Leuke ochtend, met allerlei sinterverhalen. Ook met een aantal naar familie gebeld om te vertellen over gisteravond.
    PePo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:193


    --
    12-07-2020 7:03
    Leuk K’tje, die verhalen en het doorbellen!

    Hier op tijd op vanochtend, ik ga zo maar eens kijken wat er de afgelopen week is blijven liggen.
    K'tje
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:162


    --
    12-07-2020 11:08
    Oh ja, gistermiddag had ik bij de lunch tosti's gemaakt voor 12 man, maar dan heb je zelf weinig tijd om rustig te zitten en te eten. Dat maakt me niks uit, ik eet snel een tosti in de wandelgangen. Maar mijn thee was blijven staan, ik werd even weggeroepen en even later de koude thee opgedronken. Komt er een dame naar me toe en zegt heel wijs "en was het lekker die koude thee?", zij heeft nooit dergelijke uitspraken, dus het kwam wel grappig over. Ze ging ook gelijk een kop verse thee voor me maken.
    Sje2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:126


    --
    12-07-2020 3:45
    @K'tje, ik hoop dat het positieve ontwikkelingen zijn waar je volgende week meer over weet. Lief die bewoonster die voor nieuwe thee zorgde.

    @Pepo, leuk dat het zaterdagavond gezellig was met je gezin.
    Kôlleke2
    New Member
    New Member
    Posts:78


    --
    12-07-2020 4:00
    @ Pepo, ja natuurlijk gaan we eerst kijken of we het kunnen repareren. Van mijn vader geleerd. Die repareerde werkelijk alles, ook dingen die hij voor onderdelen mocht slopen. Helaas is het met de waterkoker niet gelukt. Het afgebroken deel was te fragiel.

    Fijn dat jullie zo'n leuke vakantieweek hebben gehad.
    Leuk dat jullie toch nog Sinterklaas hebben gevierd.

    @ Sje, spannend die besmettingen op school bij je oudste.
    Tja, de hele dag in de kou zitten, lijkt me ook niet bevorderlijk voor de gezondheid.

    @ K'tje, vervelend die spanningen op je werk en de zorgen om je familie. Sterkte hoor.
    Leuk die sinterklaasverhalen op je werk en het doorbellen. Daar word je blij van toch.
    Wat lief dat je verse thee kreeg van de dame!
    Kôlleke2
    New Member
    New Member
    Posts:78


    --
    12-07-2020 4:25
    Vrijdagavond heb ik jongste naar huis gebracht. We zijn samen eerst langs mijn zus gereden. Met pietenpet op hebben we het feestpakket aan de deur afgegeven.

    Zaterdag heb ik van een aantal prijzen nog leuke pakketjes gemaakt, de bingomolen 'afgestoft' en een opstelling uitgeprobeerd.
    Om drie uur zijn we gestart en mocht iedereen het feestpakket openen. Iedereen blij verrast.
    De bingo was ook een groot succes en we hebben veel gelachen. Ik had de administratie aardig onder controle, was wel hard werken. Hahaha...
    De prijzen vielen goed, iedereen had iets. Mijn zwager was bingokoning. Hij had zes prijzen gescoord!
    Ik had ook nog een troostpijs (pak papieren zakdoekjes en pakje kerstthee) voor als iemand niets had. Uiteindelijk aan oudste en vriendin gegeven.
    Na afloop gelijk de prijzen uitgezocht en klaargezet. Als verrassing heb ik er ook nog een decemberkalender bijgedaan.
    Manlief is vanmiddag even naar oudste gereden om het af te geven. Morgen krijgt mijn zus het als we toch jongste gaan halen.

    Gisteren en vanochtend de laatste hand gelegd aan de kaartjes voor bij de kerstattentie voor volksdansen. Manlief heeft die vanmiddag, onderweg naar oudste, even bij een ander bestuurslid afgegeven. Kan weer uit mijn systeem.

    Ik wil nog even haken. Ik doe mee aan een CAL waarbij we elke dag tot kerst een sneeuwvlok haken. Elke dag een nieuw patroontje.
    Het is hier alweer donker aan het worden. Ik ga de lamp maar weer aan doen, want ik zie anders niet wat ik moet doen...
    Sje2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:126


    --
    12-07-2020 5:05
    @Kôlleke, leuk dat de bingo zo'n succes was!
    virgo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:165


    --
    12-08-2020 11:54
    Kôlleke, leuke foto's op facebook, het was gezellig zo te zien.
    K'tje
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:162


    --
    12-08-2020 11:41
    Ik heb vandaag mijn collega's vertelt dat ik binnenkort ga stoppen met mijn werk. Ik heb er lang over nagedacht, thuis veel over gesproken en gerekend, want we hebben dan geen inkomen meer. Maar we lijken het wel even te kunnen uitzingen, zuinig leven levert nu wat op. Vanaf 62 kan ik ik dan met pre-pensioen, hangt wel af van wat de pensioenen doen natuurlijk, met de kwetsbare economie. Vanaf maart werk ik niet meer.
    Ik wil wel vrijwilliger worden op onze locatie, maar eerst een aantal maanden RUST.
    Ik heb dan 34 jaar dit werk gedaan.
    virgo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:165


    --
    12-09-2020 7:31
    K'tje gelukkig is nu de kogel door de kerk, en dat het kan dat je binnenkort gaat stoppen met werken.
    Het is nu dus aftellen, het brengt jou ook een hoop rust.
    virgo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:165


    --
    12-09-2020 7:43
    Het was zulk depri weer, en zo koud, en ik was zo druk met wassen, meneer V is naar de bieb gegaan om wat boeken en films op te halen.
    Fietstassen vol dus naar huis.
    Daarna nog eens naar de HEMA voor mij, ik had wat vesten besteld en sjaals en die waren binnengekomen, en nog even naar de AH.
    Het was een bedrag ,dat eindigde op €0,20 , Had alleen nog €20,-- maar het is een oud collega van mij, en wij gaan altijd bij haar als we moeten betalen, meneer V zegt je krijgt het morgen wel van me, dat is goed hoor zei ze.
    Toch makkelijk als dat kan.
    PePo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:193


    --
    12-10-2020 12:43
    Leuke bingo zo Kolleke!

    K’tje, fijn dat je het besluit nu hebt genomen! Dat zal vast opluchting en rust geven, ook de komende tijd dat je nog wel werkt.
    Kan je dat, als vijwilliger op dezelfde locatie straks? Ben je neit bang dat je je teveel met zaken gaat bemoeien aar je dan niets meer mee hoeft / mag?

    Hie net M2 aan de telefoon. Zat er doorheen, nieuwe huis inrichten met de schoonfamilie is ingewikkelder dan ze dacht... vriend, schoonpa, schoonma, een oom en tante die allemaal in het Turks overleggen over haar huis... Ze heeft ze weggestuurd en dat viel niet heel erg goed...
    Ze zullen het samen moeten rooien. Morgen ga ik helpen met kleine dingen (meubels in elkaar zetten, lampen ophangen e.d.). Dan zal ik wel meer horen denk ik.
    K'tje
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:162


    --
    12-10-2020 9:02
    Oei Pepo, lastige situatie voor M2. Maar kan me voorstellen als ze over jouw huis praten en jij verstaat het niet dat er irritatie ontstaat.
    Succes morgen met klussen.

    Ik merk dat ik nu al dingen aan de anderen overlaat met beslissen, ik ben al een beetje 'klaar'. Als vrijwilliger ga ik gewoon leuke dingen doen, zoals pannenkoeken bakken, naar het park met een stel, misschien een keer koken en mee-eten. Niks met de organisatie, ben blij dat dat dan niet meer hoeft.
    PePo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:193


    --
    12-11-2020 7:59
    Bij ons mag het niet, vrijwilliger blijven op dezelfde locatie waar je als beroepskracht hebt gewerkt. Ook omdat wij met grote groepen vrijwilligers per beroepskracht werken (op onze locatie in Drunen werken 2 beroepskrachten en 60 vrijwilligers).
    PePo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:193


    --
    12-11-2020 7:59
    Bij ons mag het niet, vrijwilliger blijven op dezelfde locatie waar je als beroepskracht hebt gewerkt. Ook omdat wij met grote groepen vrijwilligers per beroepskracht werken (op onze locatie in Drunen werken 2 beroepskrachten en 60 vrijwilligers).
    K'tje
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:162


    --
    12-11-2020 8:31
    Vandaag bij mijn ouders geweest, toevallig was mijn broer eergisteren even op de koffie geweest, onderweg van Amsterdam (van schip af gekomen) naar Zuid Duitsland. Hij kreeg bij mijn ouders de uitslag van zijn coronatest binnen. negatief. maar testen moet omdat hij anders niet naar huis mocht. hij moet nu ook nog 10 dagen in quarantaine, of na 5 dagen opnieuw testen. Heel officieel mocht hij mijn ouders niet bezoeken, maar ja, hij kwam er langs, en is niet ziek. Ze hebben goed afstand gehouden. Wel leuk dat ze hem weer eens een keer zagen.
    virgo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:165


    --
    12-11-2020 8:39
    K'tje leuk voor je ouders dat ze hun zoon zagen, en voor hem fijn dat hij negatief getest is.

    Vandaag kreeg ik mijn vinger loze handschoenen binnen, die had ik besteld bij Bol.com
    Ik heb heel erg koude handen binnen, soms zijn de vingertoppen paars gekleurd.
    Nu heb ik deze binnen aan, voelt wel beter aan.
    PePo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:193


    --
    12-12-2020 12:46
    Fijn Virgo, dat het nu weer wat comfortabeler voor je is.

    Leuk voor je ouders K’tje, dat je broer geweest is. Soms moet je een beetje ongehoorzaam kunnen zijn.

    Wij hebben besloten dat M2 voor ons pas na de Kerst echt verhuist. Dan kunnen we beide meiden met aanhang bij ons Kerst laten vieren. Tweede Kerstdag komen ze en koken we niet zelf maar we laten een kerstdiner bezorgen door een van de plaatselijke restaurants.
    virgo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:165


    --
    12-12-2020 6:49
    Dat is slim bedacht Pepo , gezellig voor jullie zo met z'n allen.
    virgo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:165


    --
    12-12-2020 7:04
    Kreeg vanmiddag de schrik van mijn leven, de vriezer zit barstend vol, we waren zo goed bezig om hem leeg te krijgen voor de kerst, dan kon ik hem schoonmaken.
    Maar dan was er weer veel vega producten en bonduelle in de aanbieding en hup weer ingeslagen.
    Maar het alarm ging af en de deur kon niet meer dicht.
    Nu zat er ook wel wat ijs aan de randen, dat heb ik er af gestoken maar dat hielp niet.
    En opeens zag meneer V dat het klepje onderaan de onderste bak uitstak dus weer ingeklapt en de vriezer ging weer dicht gelukkig.
    Nu hadden we vroeger nog een extra vriezer staan, maar die was dus weg.
    Nu letten we er wel op dat het klepje dicht staat.
    Dus we kopen niks meer, want het kan er toch niet in.
    Staan bakjes met chili in die eten we volgende week maar.
    De vega producten doen we dan door stampot en stoofpot.
    PePo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:193


    --
    12-13-2020 8:11
    Ik ben zo blij met de vriezer die niet ontdooid hoeft te worden!

    Maar toen ik er een had waar dat wel bij moest, zorgde ik dat ik hem kon leeghalen in de winter, een dan snel schoonmaken terwijl de spullen in de tuin bij onder nul lagen.

    Hier een goed gesprek geweest met M2. Zij heeft erg veel moeite met de bemoeienissen van de Turkse familie van haar vriend, en dat geeft wrijving. Ook de kritiek van schoonpapa op ons (M1 en ik zijn ‘pas’ 1 keer een dag wezen helpen) vindt ze vervelend. Daarbij het onderling Turks praten, en de angst voor zo door als alles klaar is, omdat schoonpa en -ma om de hoek wonen, geeft irritaties. Juist omdat e bang is dat het doorgaat spreekt ze duidelijk uit wat ze wel en niet wil, en dat geeft an de andere kant weer irritaties... Nou ja, ze moeten het samen rooien.
    Verder gesproken over haar inrichting. Hier hebben we inmiddels vanalles verzameld, dat in kasten enz is terecht gekomen. Ze mag snuffelen en ons laten zien wat ze wil meenemen, wij zeggen dan ja (of nee natuurlij) een van de discussiepunten is de Kitchenaid keukenmachine. Die gebruik ik nu alleen voor het brooddeeg, zij voor heel veel bakken. Ik denk erover om een echte deegkneder te kopen, dan kan zij deze machine meenemen. Die investering is groot, dus de discussie met M1 ook. ;-)

    Ik heb spierpijn van het werk van vrijdag. Halve dag op de knieën gezeten om de muur met primer in te smeren, en de gaten in de oude stuc zo te vullen dat de stucadoors maandag aan het werk kunnen.

    En vandaag maken we er een heel andere dag van met vrienden. Kerstconcertje in de kerk (met alle beperkingen) en daarna stukje wandelen en/of spelletjes. We doen het bij ons thuis, maar de vriendin heeft gekookt en neemt eea mee. We zijn benieuwd.
    PePo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:193


    --
    12-13-2020 9:38
    Dank voor het leuke kerstkaartje S-le! Je hebt een en ander in allerlei bochten moeten buigen om het zo voor elkaar te krijgen!
    Sje2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:126


    --
    12-13-2020 1:35
    @K'tje, tjonge K'tje, pittige beslissing. Fijn dat je wel vrijwilliger gaat blijven daar zodat ze je niet helemaal hoeven missen. Fijn dat de uitslag van de coronatest van je broer negatief was.

    @Virgo, fijn dat die 0,20 cent later betaald kon worden bij die collega. Goede oplossing met die vingerloze handschoenen. Schrikken inderdaad met die vriezer. Fijn dat-ie uiteindelijk weer dicht ging. Ik probeer ook telkens om de vriezer wat leger te krijgen maar elke keer zijn er dan inderdaad weer aanbiedingen waardoor-ie weer vol zit en dan verlies je het overzicht van wat je eigenlijk allemaal hebt. Heel vervelend.

    @Pepo, oh wat onhandig inderdaad dat M2 een soort van buitengesloten wordt als het gaat om overleg over de inrichting van het huis. Kan me voorstellen dat ze er even klaar mee was. Wel jammer dat het niet begrepen werd. En dan afwachten hoe het inderdaad verder gaat met de bemoeienissen van de schoonfamilie. Hopen dat het uiteindelijk goed komt.

    Sje2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:126


    --
    12-13-2020 1:47
    Ja, leuke kerstkaart hè?! Samen met de GKD aan het prutselen geweest. Meneer Sje had een sjabloon gemaakt met spijkers op een houten blok, installatiedraad online besteld en vlechten maar! Leuke reacties tot nu toe.

    Had ik al verteld dat de GKD een vriend heeft? Geen idee eigenlijk. Waren al lang goed bevriend, wij hadden al lang gezien dat ze wat om elkaar heen draaiden maar nee ze waren gewoon goede vrienden. Tuurlijk!
    Het is dus inmiddels gewoon "aan", zoals dat heet. Het heet tegenwoordig ook geen verkering meer, wisten jullie dat? Dat woord is echt niet meer van deze tijd. Geen idee hoe het wel heet, relatie denk ik.

    Leuke jongen in elk geval. Heeft het helaas thuis niet heel erg gezellig op het moment. Sowieso de leeftijd natuurlijk maar zijn moeder zit ook in een pittige medische molen dus dat heeft ook z'n weerslag op het gezin. Fijn dat-ie zich hier goed thuisvoelt. Daar haalt-ie hopelijk positieve energie uit. Hoewel het ook wel dubbel zal voelen omdat-ie merkt hoe het ook anders kan qua sfeer.

    Vrijdagavond had de KKD het over keelpijn. Even afgewacht. Gisterochtend keelpijn, hoofdpijn en dichte neus. Dus gebeld voor een coronatest. Kon ze hier in Sje-city vandaag terecht om 14.10 uur. Precies de starttijd van de laatste F1-race dus gevraagd of het ietsje later kon en nu kan ze vanmiddag om 16.30 terecht. Voor de uitslag en het niet naar school kunnen maakt die paar uur verschil. We hebben sowieso de uitslag niet voor morgenavond.

    Wel jammer dat ze morgen niet naar school kan. Ze hadden met een vriendinnengroep van 11 personen afgesproken om morgen tijdens de grote pauze Secret Santa (soort surprise-concept maar dan met gewoon cadeautjes voor elkaar) te doen. Normaal spreekt ze niet echt af met vriendinnen dus we waren al lang blij dat ze zoiets weer eens deed en ze had er veel zin in. Maar ja, het is niet anders.

    Vorige week is een verkouden vriendin negatief getest dus we maken ons niet zo'n zorgen, hoewel corona wel rondgaat op school. Afwachten wat de uitslag zal zijn.
    PePo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:193


    --
    12-13-2020 8:15
    S-je, je had wel verteld dat jullie dachten dat er meer was dan platonische vriendschap, maar niet dat ze dat zelf ook al in de gaten hadden. Leuk!
    Wat jammer voor KKD dat e niet naar school kan morgen! Volgende keer even ‘niet’ ergens tussen frommelen, zo klopt de zin (niet). ;-)

    Hier gezellige dag. Mooi vioolconcert, daarna stuk gewandeld daar, naar huis en broodjes klaargemaakt, gekeken naar een saaie F1 wedstrijd (me mooi resultaat), spelletjes gedaan, lekker gegeten en toe ij klaar waren, kwam M2 binnen. De zolder en bovenverdieping zijn voorzien van laminaat!! Dat is een kleine 100 m2. Knap doorgewet door M2, M3 en vriend M3. Het restje van de witlofschotel wilde de man van de vrienden mee naar huis voor de lunch, morgen, maar ik zei voorzichtig dat M2 dat ook wel zou lusten... het is dus nu op. ;-)

    Een goed geslaagde dag vandaag. Stras lekker slapen, morgen zien we wel hoe het loopt.
    K'tje
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:162


    --
    12-14-2020 1:16
    S-je, leuk die relatie van GKD. laatst schreef je al dat jullie sinterklaasavond met z'n vijven waren, dus ik dacht al even....is er gezinsuitbreiding, of is de bonusdochter er. Sneu dat KKD niet bij die vriendenactiviteit kon zijn. Hopelijk krijgt ze een goede uitslag.

    Collega van mij (begin 20) is nog steeds niet in orde, is er al 7 weken zoet mee. En energie=0, dus dat duurt nog wel even voor die weer normaal mee kan draaien.

    Virgo, hopelijk heeft je vriezer nu geen rare fratsen meer. Ik ontdooi ook altijd als het buiten vriest, dan kan alles in de lades naar buiten en daarna er weer in.
    PePo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:193


    --
    12-14-2020 5:06
    Nou, we gaan weer... De steden vanmiddag alweer veel te druk, sommige mensen snap ik echt niet.
    virgo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:165


    --
    12-14-2020 10:11
    S-je jammer dat de KKD niet erbij kon zijn, als de uitslag maar goed is , dat is belangrijk.
    Wat leuk voor de GKD , deze relatie.

    K'tje vreselijk dat je jonge collega nog niet in orde is, en zo weinig energie,
    Voorlopig zit het vriezen er niet in buiten.
    Maar we hebben al niks meer gekocht wat in de vriezer moet, er gaat alleen maar uit.
    PePo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:193


    --
    12-15-2020 6:59
    Gisterenavond Kerkenraadsvergadering, na de toespraak moest er veel worden omgegooid van de geplande Kerstvieringen. Eerst de discussie over open blijven of neit, als kerk mogen we gewoon verder, en de afgelopen tijd hebben we daar wel ervaring mee opgedaan. Maar uit oogpunt van solidatireit en beeldvorming hebben we ervoor gekozen dicht te blijven. We gaan het spannend maken: we nemen de dienst vantevoren op, en op zondag normale tijd kan iedereen via Zoom meedoen. De dienst wordt dan in de meeting gedeeld en er is ruimte voor spontaan gebed en digitale koffie na de dienst. Een mooie uitdaging.
    virgo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:165


    --
    12-15-2020 11:05
    Pepo fijn dat het misschien lukt op deze manier, dat zou voor iedereen prettig zijn.

    Meneer V is gisteren nog snel even naar de bieb gegaan om de boeken en films op te halen die klaar stonden.
    Zit ik in ieder geval niet zonder deze weken.
    virgo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:165


    --
    12-15-2020 11:06
    Ik zit weer voor de energie lamp ,want de zon zien we niet.
    K'tje
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:162


    --
    12-15-2020 5:27
    Pepo, zo zou elke kerk moeten zijn, solidair en meedenkend met deze crisis, waar mensen het al moeilijk vinden om met de maatregelen om te gaan. Compliment voor hoe jullie het doen!

    Virgo, boeken bestellen en ophalen mag toch gewoon nog?
    Helpt dat bij jou, die daglichtlamp? Ik heb hem ook ergens staan. maar ik heb het gevoel dat het bij mij niks doet. Maar ik heb hem ook al jaren niet meer gebruikt.

    Onze vergadering was nu toch online, omdat, ik heb toestemming om het op locatie te doen, met de smartphone van ons huis. Ik zat weer in ons slaaphok op het werk, en bewoners zaten daarnaast op hun busje te wachten., Dus ik vertelde dat ik via de telefoon moest vergaderen, Zegt er één: 'handig, als je moet bent, kun je lekker op bed gaan liggen 'ha ha ha . . .
    Oh ja en collega die er 12,5 jaar was, had taarten besteld, die kon ze niet afmelden. Dus haar man heeft ze nu meegenomen, die werkt in een garage. Dus de monteurs hebben een leuke werkdag met taart. Hopelijk hebben ze ervan genoten.
    Ik reed nu al op tijd naar huis, dus om 12 uur even bij de fietsenmaker binnen gewipt en mijn koplamp doet het weer, hoef ik niet meer knoeien met een zaklampje op mijn stuur.
    Kôlleke2
    New Member
    New Member
    Posts:78


    --
    12-15-2020 9:01
    @ K'tje, knap dat je de knoop hebt doorgehakt. Zal een moeilijke beslissing voor je zijn geweest. Ik hoop dat je nu al iets meer rust vindt, nu de spanning er af is.
    Zal fijn zijn als je als vrijwilliger lekker de leuke dingen kunt doen.
    Groot gelijk dat je broer even bij je ouders langs is geweest.
    Heftig dat je collega nog steeds niet is opgeknapt.
    Grappige opmerking van de bewoner dat je lekker op bed kon gaan liggen.

    @ Pepo, lastige situatie voor M2. Fijn dat je bent gaan helpen.
    Gezellig dat M2 nog even bij jullie 'thuiswoont' zodat jullie met zijn allen kerst kunnen vieren.
    Verstandige beslissing om de kerk te sluiten. Spannende oplossing hebben jullie bedacht.

    @ Virgo, fijn dat de handschoenen helpen.
    Ojee, flink dooreten uit de vriezer dus. Haha..
    Ja, donker weer hè... Nog even doorbijten.

    @ Sje, bedankt voor je leuke kerstkaart. Een flink klusje, maar wel leuk om te doen.
    Leuk dat je oudste verkering heeft.
    Jammer dat je jongste niet naar school kon vanwege de test. Duimen dat de uitslag negatief is...

    Kôlleke2
    New Member
    New Member
    Posts:78


    --
    12-15-2020 9:33
    Afgelopen week jongste gesteund. Ze had problemen met één vak, maar daardoor is ze ook in de problemen bij een ander vak gekomen. Ze heeft besloten om die vakken volgend jaar over te doen, wat helemaal prima is. Maar ze moest het wel goed regelen met studiegenoten, docenten en studieadviseur. Uiteindelijk allemaal gelukt. Iedereen begrijpt het en reageert goed. Nu kan ze het loslaten en verder met de andere vakken.
    Ik ben veel bezig geweest met kaartjes maken, kerstkaarten, maar ook verjaardagskaartjes. Voor mijn oppaskindjes nog een hangertje voor in de kerstboom gehaakt. Een peperkoekmannetje en een rendierhoofdje. Natuurlijk moest er ook een kaartje aan. Haha... Krijgen ze morgen.

    Helaas gaan onze leuke buren verhuizen. Gelukkig blijven ze in de buurt en worden ze achter-achter-achter-buren. Ze verzekerden me dat het niet aan ons lag. Hahaha... Afwachten wie we nu naast ons krijgen.
    Van het weekend zijn ook de schuine overburen verhuisd. Zij zijn om de hoek gaan wonen. Hemelsbreed dichter bij ons. Ze durfden de stap aan om vanuit een huurhuis een groter huis te kopen. Het is ze heel erg gegund.
    Ook gehoord dat buren van drie huizen verderop in het nieuwe jaar naar Brabant willen gaan vertrekken. De straat loopt leeg...

    Van de week met jongste een kerstboom gekocht. Hier op het dorp. Niet veel keus, maar lekker rustig en precies één mooie, smalle boom.
    Manlief en jongste hebben hem opgezet en opgetuigd. Het is een plaatje. Stalletje en kerkje van mijn vader zet ik van de week wel neer. Eerst mijn kerstkaarten de deur uit zien te werken.

    Zaterdag met jongste nog even boodschapjes gedaan voor het dobbelspel dat ze met vriendinnen met oud en nieuw zou gaan vieren. Ik zag de bui al hangen dat de winkels zouden sluiten. We zijn naar het rustige winkelcentrum gegaan, dus het was goed te doen. Helaas kunnen ze nu niet met oud en nieuw bij elkaar komen. Ze zijn met zijn vieren.

    Gisteren heb ik de laatste online dansles voor de vakantie gehad. In kerstsfeer, dus allemaal een kerstmuts op en bij de laatste dans licht uit en kaarsjes aan. Erg mooi. Lekker gedanst.
    De kerstattenties en het kerstpakket voor de juf zijn trouwens goed in de smaak gevallen. Altijd leuk om te horen.
    PePo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:193


    --
    12-16-2020 7:16
    Jammer dat het niet is gelukt dit jaar voor jongste, mar goed dat ze de knoop nu heeft doorgehakt en kan schuiven naar komend jaar!
    Hier de knoop ook doorgehakt: M2 krijgt de Kitchenaid keukenmachine mee voor haar huis, ik heb een andere besteld, die beter is in het kneden van (brood)deeg. Een hele investering, maar ik heb een 13e maand en we geven de afgelopen tijd gewoon minder uit, dus kan het.
    virgo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:165


    --
    12-16-2020 9:29
    Kôlleke, jammer voor je jongste, maar wel goed dat ze dingen heeft doorgeschoven en dat iedereen haar begrijpt.
    Het wordt een leegloop bij jullie in de straat, afwachten wat er nu inkomt.

    Pepo daar zal M2 wel blij mee zijn, maar jij ook je krijgt nu een veel betere .

    Sje2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:126


    --
    12-17-2020 10:38
    @Pepo, flink opgeschoten met het laminaat in het nieuwe huis. Wat een goede beslissing van jullie om de kerk dicht te houden. Ik snap best dat veel mensen nu heel veel steun hebben aan het geloof maar volgens mij kan dat ook digitaal of thuis. Wij vinden het al die tijd al vreemd dat kerken open mogen blijven met zulke aantallen mensen in veel gevallen zonder mondkapjes en dat ook het eredivisie voetbal gewoon nog doorgaat met een hoop geklef op het veld na elk doelpunt.
    Lief dat M2 de keukenmachine mee krijgt.

    @K'tje, nee die "met z'n vijven" met pakjesavond dat was omdat onze leendochter er was. Jammer dat je collega die taarten niet af kon melden. Gelukkig hebben ze een ander dankbaar plekje gevonden.

    @Kôlleke, fijn dat je jongste het met die vakken goed kon regelen. Geeft haar wat meer rust. Jammer zeg dat jullie leuke buren gaan verhuizen. Hopen dat je leuke buren terug krijgt. Die buren die naar Brabant verhuizen, daar zullen we goed voor zorgen hoor!
    Sje2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:126


    --
    12-17-2020 10:49
    De uitslag van de KKD was negatief. Was ook wel te verwachten maar goed om zekerheid te hebben. Dinsdag heb ik haar niet naar school laten gaan. Ze voelde zich nog niet behaaglijk. Normaal met een verkoudheid moeten ze van ons gewoon naar school maar het is zo koud in het gebouw nu al die ramen en deuren vanwege ventilatie open moeten blijven staan, dat hebben we maar niet gedaan. Dan is de concentratie ook ver te zoeken. Bovendien zou ze het eerste uur mentorles hebben, het tweede en derde uur tekenen en het 4e en 5e vielen sowieso uit. Nog 2 losse uurtjes na de lunch en vanaf woensdag gingen ze sowieso weer online verder dus ze heeft dinsdag alles online gevolgd. Ook prima.

    Vanwege de nieuwe lockdown zouden de lessen gisteren en vandaag ook online doorgaan maar school heeft deze 2 dagen nodig om het lockdownplan te wijzigen. Ze hadden een plan klaarliggen voor deze lockdown maar ze hadden er niet op gerekend dat eindexamenleerlingen wel naar school mogen komen vanaf 4 januari dus ze moeten de boel omgooien. Vandaar dat de dames hier gewoon vanaf dindagmiddag al vakantie hebben. Dus die zijn bezig aan hun hangdagen. Vooral de GKD had veel deadlines afgelopen periode vanwege de inhaalslag van CT's uit 5VWO die meetellen voor het eindexamen en nieuwe belangrijke toetsen, PO's etc. Dus die rust is haar wel gegund.

    Ik ben ook klaar voor dit jaar. Gisteren laatste werkdag gehad. Alles af wat ik af kon en moest hebben. Overdracht van wat lopende zaken naar mijn collega op het hoofdkantoor en daarna mijn loketje gesloten. Ook toe aan een paar weken gewoon lekker niks. Vreemd jaar geweest.

    Vanochtend wat boodschappen gedaan. Gelukkig gewoon rustig in de supermarkt. Ik vroeg wel aan de cassière hoe het maandag was geweest en het was een gekkenhuis zei ze. Belachelijk! Mensen zouden toch vanuit de eerste lockdown moeten weten dat die paniek en dat hamsteren niet nodig is. Ik was blij dat ik maandagochtend al mijn boodschappen voor de hele week alweer gedaan had.

    Ik mis geen enkele niet-essentiële winkel. Althans privé! Zakelijk merkte ik het al wel deze week. Wij hebben al onze klanten in de retail. Gelukkig zitten daar ook winkels en ketens bij die open mogen blijven maar veel moesten sluiten en dan komen incasso's niet altijd goed uit. Ik bel de klanten dan vriendelijk, laat weten dat ik ze heel goed begrijp, dat we de facturen even met rust laten en dat ik in de loop van januari weer bel om te horen hoe het dan met ze gaat. Ze geven ook allemaal aan dat ze echt wel willen betalen maar dat ze nu een buffer moeten houden om in elk geval hun personeel te kunnen betalen tot het moment dat er weer geld uit De Haag op hun rekening staat. Overigens zijn niet alle leveranciers zo vriendelijk, want ik heb al een paar keer gehoord dat ze zo blij zijn dat ik begripvol ben en dat ze ook weleens botte leveranciers aan de telefoon krijgen die alsnog betalingen binnen willen krijgen.

    Tuurlijk gaan voor ons bedrijf de kosten ook door maar er is een buffer en we hebben er meer aan dat we vriendelijk blijven, dat is gratis reclame voor onszelf.

    Benieuwd dus hoe het na mijn vakantie is met onbetaalde facturen etc. Probeer ik me nu niet druk over te maken anders heb ik geen relaxte vakantie.
    PePo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:193


    --
    12-17-2020 1:59
    Goed bezig S-je!
    Ik heb even lunchpauze. Drukke dag, veel mensen vrij volgnde week (ik niet) en dus moet er veel af. Volgende week waarschijnlijk rustiger. Is prima, meer tijd voor andere zaken (kerkdiensten digitaal maken enzo).

    M2 heeft besloten de eigenlijke verhuizing uit te stellen tot tussen Kerst en Oud&Nieuw. Helemaal goed natuurlijk.
    PePo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:193


    --
    12-18-2020 1:03
    Geluk bij een ongeluk: door de vertraging bij het in orde maken van het huis woont M2 met de kerstdagen nog bij ons. We mogen dus binnen de regels haar vriend, M3 en haar vriend uitnodigen voor het kerstdiner.

    Vanmiddag kan ik de nieuwe keukenmachine / deegkneder ophalen. Dat was de aanleiding om de keuken een grote beurt te geven: ik heb de kruidenkast en rommella opgeruimd, ruimte gemaakt op het aanrecht voor de nieuwe machine, de kitchenaid ingepakt voor M2, alle bakspullen enz. Uitgezocht, deels weg, deels naar M2, deels netjes opgeruimd. Daarna het vuilnis naar de container gebracht. ;-)
    K'tje
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:162


    --
    12-18-2020 3:06
    S-je, fijn dat jullie al vakantie hebben, jij en de meiden. Heeft meneer S-je ook vrij?

    Pepo, gefeliciteerd met M2. Rare regels toch wel, maar fijn dat jullie nu iedereen kunnen uitnodigen. Zo mag bij ons schoonmoeder zwager met gezin niet uitnodigen, maar zij mag wel daarheen en de andere oma kan ook komen.
    Het was duidelijker geweest als ze hadden gezegd max6 mensen in huis of zo.
    K'tje
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:162


    --
    12-18-2020 3:09
    Hier gebeurd weinig, we gaan nergens heen, en niemand komt hier.
    Wel even naar de super en drogist geweest. ook voor mijn ouders een potje vitamine D gekocht. In Portugal kregen ze veel zonlicht, nu niet. Het is nog steeds schaars, ik had de laatste 2 potjes (2de halve prijs, Etos)
    virgo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:165


    --
    12-18-2020 4:04
    Pepo fijn dat M2 nog tijdelijk bij jullie woont, zo kan je toch met je kinderen en aanhang kerst vieren.
    Ook nog gefeliciteerd met M2, en veel keukenplezier met je nieuwe aanwinst.

    Hier gebeurd ook niks, ik kom ook alleen bij de AH hier vlakbij.

    K'tje gelukkig had je nog de laatste potjes vitamine D .
    Ik heb ze een tijdje geleden bij het Kruidvat via de webshop besteld, en deze zijn veganistisch en een stuk goedkoper dan bijv. Davitamon, en ze waren toen 1+1 dus we kunnen een hele tijd vooruit.
    PePo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:193


    --
    12-19-2020 10:44

    Geplaatst door <span class='af-profile-name'>K'tje</span> op 12-18-2020 3:06
    S-je, fijn dat jullie al vakantie hebben, jij en de meiden. Heeft meneer S-je ook vrij?
    Pepo, gefeliciteerd met M2. Rare regels toch wel, maar fijn dat jullie nu iedereen kunnen uitnodigen. Zo mag bij ons schoonmoeder zwager met gezin niet uitnodigen, maar zij mag wel daarheen en de andere oma kan ook komen.
    Het was duidelijker geweest als ze hadden gezegd max6 mensen in huis of zo.

    Het verschil is ook dat grotere gezinnen gemiddeld gesproken ook in grotere huizen wonen. Als ik vier mensen zou mogen uitnodigen, past dat wel, dit huis is bedoeld voor 4-6 personen. Maar als M3 in haar appartementje 4 mensen uitnodigt, wordt dat een ander verhaal.
    PePo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:193


    --
    12-19-2020 10:46
    Koffie, lekker! Lekker uitgeslapen. Nu rust, tegen 12.30 moet ik in de kerk zijn voor de opnames. Ik heb hog een heel oud statief op zolder gevonden, wellicht handig voor de opnames. Het zal wel een paar uur duren.
    Kôlleke2
    New Member
    New Member
    Posts:78


    --
    12-19-2020 11:37
    @ Pepo, leuk voor M2 dat ze de Kitchenaid mag meenemen. En jij ook een nieuw cadeautje.
    Lekker opgeruimd in de keuken.

    @ Sje, fijn dat je jongste negatief getest is.
    Geniet met de meiden van de kerstvakantie.
    Kôlleke2
    New Member
    New Member
    Posts:78


    --
    12-20-2020 12:05
    Van de week mijn oppaskindje gefeliciteerd. Netjes op afstand natuurlijk. Lekker stukje taart op. Hij was blij met zijn cadeautjes en allebei de kinderen waren blij met mijn gehaakte boomhangertjes. Wat ook leuk was, was dat ze gelijk hun zelfgemaakte kaart voor opa en oma gingen pakken om die vol trots aan mij te laten zien. Het jongetje had van knopen een sneeuwpop gemaakt en een mooie tekst verzonnen. Het meisje was met de handletter spulletjes aan de gang geweest.

    Manlief heeft donderdag de boodschappen bij Appie gehaald. Het was er een gekkenhuis en mensen hadden een kort lontje. Nare toestand hoor. Ik heb nu weer aardig wat voorraad, de rest halen we hier bij de buurtsuper.

    Van de week ook afgesproken met oudste en vriendin, zij komen Tweede Kerstdag. Ik heb bij het restaurant hier in het dorp vijf kerstmenu's besteld. Op papier ziet het er lekker uit.
    De rest van de dagen zien we wel wat we eten. Ik overleg nog wel met jongste. Die komt van de week weer.

    Gisteren de laatste hand aan de kerstkaarten gelegd. Manlief is in het 'buitengebied' nog een stapeltje rond gaan brengen. Ik heb een rondje dorp gedaan.
    Pepo en Virgo, bedankt voor jullie kaarten.
    Nu ben ik dus weer druk met allerlei haakwerkjes. Een kerst-CAL, waar mijn vriendin ook aan meedoet. We weten nog niet wat het wordt. Een sneeuwvlokken-CAL, elke dag een andere sneeuwvlok, maar daar loop ik al flink achter. Geeft niet hoor, is gewoon leuk om te doen. En dan voor de meiden een kleine gnome voor in de kerstboom. Ik had een plaatje op pinterest gevonden, maar kon geen Nederlands of Engels patroon vinden. Uiteindelijk heb ik een Italiaans filmpje gevonden. Moet ik ineens Italiaans leren. Haha... Ik kom er wel uit.

    Vandaag hoorde ik dat de vrouw van mijn neef positief getest is op corona. Ze werkt in de kinderopvang. Nu zitten mijn zus en zwager in quarantaine, want maandag is ze daar met kind (waar mijn zus op oppast) nog geweest. Ze hebben nog geen last en zijn vandaag getest. Ik hoop dat ze buiten schot blijven...
    Een andere neef en zoon zijn ook positief getest, maar die komen niet zo vaak bij mijn zus en zwager.
    PePo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:193


    --
    12-20-2020 8:36
    Vervelend Kolleke, die positieve testen. Ik blijf het ingewikkeld vinden, dat positief negatief is...

    Hier gisteren van 12.30-15.45 bezig geweest met de opnames voor de dienst van straks. Ik ben benieuwd wat het wordt in Zoom. En vanmiddag weer naar huis dochter, we gaan lampen ophangen. Het stucwerk is nu klaar, nog twee dagen drogen voor ze kunnen schilderen. Ze hebben besloten achter de radiatoren niet te schilderen (ze maken toch alles wit) anders lukt het nooit om de boel droog te krijgen, de verwarming kan nu niet aan. Ze hopen dat ze woensdag en donderdag de boel geschilderd krijgen, dan kan het tijdens de kerstdagen drogen en kunnen ze na de Kerst ect verhuizen. Wij zijn in ieder geval O&N bij ze uitgenodigd.
    virgo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:165


    --
    12-20-2020 11:12
    Kôlleke jammer al die negatieve testen, leuk dat haken van je , vind het erg knap al die grappige dingen.
    Gelukkig heb je weer voorraad, je hebt heel wat nodig als je met z'n vijven bent.
    Volgend jaar dus op vakantie naar Italië ,je kent de taal nu of straks. hahahahaha
    Dank voor je mooie kaart,

    Pepo schiet hard op in het huis van M2 , ben jij de enige die helpt?
    Leuk dat jullie zijn uitgenodigd met de jaarwisseling.
    Dank voor je mooie kaart.

    Gisteren kwam de sportcoach aan de deur, met voor meneer V een kerstkrans van de bakker.
    Als dank voor het vrijwilligers werk wat hij doet bij de fit gym.

    Gisteren kwam de buurvrouw vragen of we een mixer hadden, ze had de kinderen beloofd om koekjes met ze te bakken, maar die van haar was stuk.
    Nu heb ik niet een echte, maar wel een staafmixer waar ook een garde op kan, heeft ze die maar meegenomen, is beter als niks zei ze.
    K'tje
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:162


    --
    12-20-2020 11:22
    Pepo, bij ons op het werk zijn de overuren ook met een - aangegeven, dus als je negatief staat heb je plus-uren, voor nieuwelingen onbegrijpelijk ha ha ha . . .
    Leuk dat je voor de jaarwisseling bij M2 uitgenodigd bent.

    Kôlleke, lastig al die positief getesten in je omgeving. Leuk wat je allemaal aan het haken bent.

    Virgo, mooi gebaar die kerstkrans die meneer V kreeg.

    K'tje
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:162


    --
    12-20-2020 11:28
    Meneer K is gister bij zijn moeder geweest, ik ben toch maar thuis gebleven, zij gaat naar zoveel plekken en staat vaak ineens vlak naast je. We zijn nog steeds extra voorzichtig. Woensdag ga ik alleen naar mijn ouders.
    Gistermiddag belde ineens de longarts, meneer K had voor a.s dinsdag een afspraak staan, die werd van de week al omgezet naar een bel-afspraak. Jammer dat hij dan de longfoto's en scan niet kan zien, die hebben we 3 maanden geleden op de Eerste hulp ook niet gezien omdat het er zo druk was. Maar de longarst belde nu alvast omdat hij corona heeft en niet weet hoe ziek hij dinsdag is. Dus de belafspraak is al geweest nu. Wel fijn dat het niet uitgesteld wordt, en ook bijzonder dat de longarts nu al zoveel mogelijk mensen belt, hij ging gewoon proberen of mensen thuis zouden zijn.
    Vandaag vrij en niks gepland.
    K'tje
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:162


    --
    12-20-2020 11:30
    Oh ja gistermiddag mijn nicht gebeld, van wie de man is overleden dit voorjaar, vanmiddag mijn tante bellen, haar man is ook in April overleden. Ik ben gestopt met kerstkaarten sturen, dus ga ik op deze manier mensen een hart onder de riem steken en sterkte wensen voor de eerste kerst zonder hun geliefde.
    PePo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:193


    --
    12-20-2020 4:33
    Wat een mooi gebar K’tje!

    Ik heb bij mijj kerstkaarten voor die mensen eriets bijgeschreven. De tekst op de kaart is niet voor iedereen geschikt dit jaar...
    Sje2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:126


    --
    12-21-2020 12:16
    @K'tje, meneer Sje heeft vanaf woensdag de rest van het jaar vrij. Attent dat de longarts voor de zekerheid vast ging bellen. Lief dat je kerst-telefoontjes doet in plaats van kaarten. Wordt vast gewaardeerd.

    @Pepo, fijn dat jullie door vertraging bij het opknappen van het huis samen kerst kunnen vieren. Leuk, Oud en Nieuw in het nieuwe huis bij je dochter en schoonzoon. Mooie kerstkaart hadden jullie Pepo. En wij hoorden bij de sjieke ontvangers zag ik aan de extra klinker in onze achternaam. ;-)

    @Kôlleke, balen die positieve testen binnen jullie familie. Hopen dat de rest buiten schot blijft en dat de klachten bij de positief getesten meevallen.

    @Virgo, fijn dat je buurvrouw wat keukengerei bij je kon lenen. Lief die kerstkrans voor meneer Virgo.
    Sje2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:126


    --
    12-21-2020 12:32
    Hier prima vakantiedagen tot nu toe. Lekker rustig aan, leendochter afgelopen weekend gezellig bij ons geweest. We blijven hopen dat haar moeder woensdag vanuit Zwitserland naar Nederland kan komen voor 2 weken om hier kerst en oud&nieuw te vieren met haar gezin. Sinds augustus kon ze niet meer naar Nederland komen. Vlucht is nog niet geannuleerd dus ziet er vooralsnog goed uit.

    Wij hebben na lang wikken, wegen en overleggen goed doordacht besloten om 1 persoon te spijbelen met zowel kerst als oud&nieuw. Ik ben altijd eerlijk tegen jullie omdat ik jullie ook echt als vrienden beschouw en ik heb geen zin om poppenkast te spelen over onze kerst en oud&nieuw. Het is ook niet mijn bedoeling om hier nou een discussie te starten over de corona-maatregelen en het feit dat we daar even niet 100% streng in zijn.

    Meneer Sje en ik houden ons al die tijd al prima aan de maatregelen, beperken bezoekjes, gebruiken mondkapjes, laten testen bij het minste of geringste aan verkoudheidsklachten.

    We zijn allebei 50+ en hebben alle vier onze ouders nog. Dat is vrij uitzonderlijk en daar zijn we dankbaar voor, maar hoe bot het ook klinkt die luxe werkt nu tegen ons.

    78, 78, 78 en 76 zijn ze en ze zitten al sinds maart zoveel mogelijk opgesloten in hun huis. Meneer Sje, de meiden en ik hebben allemaal het voorgevoel dat dit weleens de laatste kerst kan zijn dat dit clubje compleet is. Het gaat dwars door ons hart om ze alleen te laten zitten de komende kerstdagen na toch al zo'n moeilijk jaar.

    Dus we hebben bij ze in de week gelegd om gezamenlijk bij ons te zijn op eerste kerstdag. Gewoon vanaf einde middag, gezellig bij ons eten en gewoon bij elkaar zijn. Ons huis is groot zat, met de tafelschikking lukt het, we knuffelen niet, zoenen niet, geven geen handen. Ze verheugen zich er erg op om met z'n vieren vrijdag bij ons te zijn.

    Het is kiezen tussen meerdere kwaden en dit is de minst kwade van alles. Volgende kerst hebben we misschien hartstikke spijt dat we niet 1 persoon gespijbeld hebben. En als ik dan gisteren weer lees dat er verderop in het land weer een kerkdienst gewoon doorgegaan is, of dat er weer feesten gewoon ergens doorgegaan zijn, dan kan ik het niet verkroppen om onze 4 ouders alleen kerst te laten vieren. Pepo, nogmaals mijn complimenten dat jullie besloten hebben om de kerkdienst digitaal laten plaatsvinden. Jullie zijn een voorbeeld voor heel veel andere kerken.

    Met oud&nieuw hebben we 3 personen boven de 13 jaar op bezoek. Dat zijn onze beste vrienden met hun 3 jonge dochters met wie we al een paar jaar op een rij oud&nieuw vieren. Eigenlijk zouden we dit jaar bij hen zijn, maar dan zijn we met 5 personen daar en dat klopt dan weer niet (terwijl we met precies hetzelfde aantal personen in precies een zelfde soort ruimte zijn als wanneer zij hier zijn, maar goed, zo typisch zijn de coronamaatregelen nou eenmaal). Dus we vieren oud&nieuw weer hier met elkaar.
    PePo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:193


    --
    12-21-2020 5:10

    Geplaatst door <span class='af-profile-name'>Sje2</span> op 12-21-2020 12:16 Mooie kerstkaart hadden jullie Pepo. En wij hoorden bij de sjieke ontvangers zag ik aan de extra klinker in onze achternaam. ;-)

    De sjieke tak inderdaad, ;-)
    PePo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:193


    --
    12-21-2020 5:12
    Sje, ik zou het net zo doen. En als de verbouwing sneller zou zijn gegaan, zou ik het dus ook net zo hebben gedaan.
    K'tje
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:162


    --
    12-21-2020 7:04
    Ik heb al mooie bijzondere kaarten van jullie ontvangen, dank je wel.

    Inderdaad lastige afwegingen zo met de feestdagen. Ik ga woensdag naar mijn ouders, i.p.v met kerst. En eerste kerstdag gaan we bij schoonmoeder eten., alleen wij, geen andere gasten. Normaal hadden we ze allemaal hier gevraagd, maar we hebben een kleine woonkamer, dus dat doen we niet. Dat kan pas weer in de zomer in de tuin. En volgende week de verjaardag van mijn vader (91), gaan alleen wij twee naar toe.

    Ik loop natuurlijk meer risico, door contacten via mijn werk, al is daar nog steeds niemand ziek gelukkig, alleen 2 collega's al lang ziek thuis. Overal waar ik kom hou ik veel afstand.

    Vanmorgen had ik even tijd, om bij een dame een kop koffie op de kamer te drinken, en toen ik daar kwam had ze een stuk banketstaaf voor ons beiden klaarliggen, ze had het ook iets opgewarmd, was veel lekkerder zie ze. Zo lief.
    Deze persoon is bijna altijd aan het mopperen, maar in de één op één contacten is ze altijd zo attent en lief.



    virgo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:165


    --
    12-21-2020 8:10
    S-je dat zijn inderdaad moeilijke afwegingen, maar als ik in jou schoenen stond had ik dit ook gedaan.

    K'tje lief dat je even bij de bewoonster bent gaan koffie drinken, lief van haar die banketstaaf, en ook nog opgewarmd.
    Sje2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:126


    --
    12-22-2020 9:08
    @K'tje, lief dat koffiemomentje bij die dame op je werk. Fijn dat zo'n 1-op-1-moment haar niet-mopperige kant laat zien.
    K'tje
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:162


    --
    12-22-2020 10:09
    Dat zijn toch de dingen waar ik het voor doe, juist om ook de mensen die niet door iedereen als leuk worden ervaren, te laten merken dat ze er mogen zijn en dan zie je dat elk mens talenten heeft. Ik wijs haar vaker op haar lieve kant, en dan zegt ze "ja, dat zeg je vaker', en dan haak ik erop in 'maar ik zeg het ook als je loopt te schreeuwen'. Maar gisteren was het voor beiden een geniet-momentje. Zij zal het niet leuk vinden als ik over 2 weken ga vertellen dat ik ga stoppen.
    En dat vertellen zie ik nu al tegenop.
    virgo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:165


    --
    12-22-2020 4:38
    Het zal straks zeker moeilijk zijn als je dat moet vertellen, voor jou maar zeker voor de bewoners.
    Maar als je verteld dat je terugkomt om leuke dingen te doen valt het misschien wel mee.
    PePo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:193


    --
    12-22-2020 6:57
    Dat is het nadeel van zo’n baan in de zorg, er zijn natuurlijk wisselingen, maar voor de bewoners zijn julie gezinsleden die vertrekken...
    PePo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:193


    --
    12-22-2020 6:58
    Hier druk dagje. Vanochtend gewerkt, vanmiddag eerste deel diensten opgenomen, vanavond tweede deel (kerstnacht) opnemen, daar moet het donker voor zijn. Het is een gebeuren met hindernissen, de predikant heeft een gezinslid dat positief getest is en zit in quarantaine, kan dus niet bij de opnames zijn, dat gaat vanuit huis.
    K'tje
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:162


    --
    12-23-2020 10:16
    Lastig, Pepo, dat wordt inderdaad improviseren om het voor elkaar te krijgen. Veel succes.

    Gisteren lekker gewerkt, maar er moet nog zoveel, nu moet ik nog van alles op papier zetten, voor een medicatiescholing in februari, voor 1-1 willen ze alle namen hebben, dus de mail moest wel klaar. Onze interimmanager weet niet zo goed de weg, dus ik heb het op me genomen (ik heb de medicatietaak), en degenen die het straks van me overnemen zijn net nieuw en hebben nog totaal geen kennis van ons Leerhuis (waar alle studies zitten) en ook weinig van medicatie. Zij hebben een agogische studie gedaan, (ik medisch en agogisch), en nog niet zoveel ervaring. Dat is nu even het geval met een vrij nieuwe en jong team. In januari /februari mag ik ze ook nog heir goed op inwerken.
    Door de drukke dienst en slechte nacht sputtert mijn hoofd vandaag al, dus maar op hoofdpijnpillen de dag door. Mijn ouders afbellen is eigenlijk ook geen optie. Nog even deze week doorharken.
    Nou ja over 2 maanden zou ik van deze druk af moeten zijn.
    PePo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:193


    --
    12-23-2020 12:44
    K’tje, herkenbaar, zie mijn bericht in ander onderwerp (verkeerd geplaatst denk ik).
    K'tje
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:162


    --
    12-25-2020 3:43
    Niemand hier op de kerstkoffie? Ik zit overigens aan een kop thee.
    Verder weinig te melden hier.
    PePo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:193


    --
    12-25-2020 4:10
    Koffie? Nee, kerstborrel zo. ;-)
    Na een geweldige kerstdienst (38 mensen via zoom) zijn we de zon in gegaan, stuk gelopen. Daarna voorbereidingen voor de tapas vanavond. Op de achtergrond een spotufy-playlist met oude jazz-kerstmuziek, ella fitzgerald, barbra streisend, bing crosby, frank sinatra, chet baker, toots thielemans, nou ja, noem maar op. Swingend de kerstdagen door!
    virgo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:165


    --
    12-25-2020 5:22
    Ben er nu pas, we hebben vanmiddag een dvd gekeken een film van Aretha Franklin https://picl.nl/films/amazing-grace/
    Ongelooflijk wat een stem.
    K'tje
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:162


    --
    12-25-2020 7:37
    Wij keken deze film-docu https://www.ubs.com/global/en/ubs-society/foundations/culture-foundation/samples/examples-2018/film.html
    ik kan alleen een Engelse beschrijving vinden. We hadden hem opgenomen toen hij bij Canvas uitgezonden werd.
    Gaat over een zwaargehandicapte vrouw (heeft MS), die met haar man op reis gaat. Bijzondere film, gefilmd door hun dochter.
    Sje2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:126


    --
    12-26-2020 1:47
    @K'tje, kan me voorstellen dat je er tegenop ziet om op je werk te vertellen dat je ermee gaat stoppen. Maar gelukkig blijf je wel als vrijwilliger betrokken dus ze zijn je nog niet helemaal kwijt.
    Goed bezig met die overdracht-informatie en het inwerken straks van degenen die het van je overnemen. Wel vervelend weer die hoofdpijn. Hopen dat dat straks als je gestopt bent ook niet meer zo vaak voorkomt.

    @Pepo, wat vervelend zeg dat de predikant net nu een positief geteste huisgenoot heeft. Belabberde timing. Fijn dat de zoom-kerstviering goed is gegaan.

    @Virgo, bijzondere documentaire. Legende die Aretha!
    Sje2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:126


    --
    12-26-2020 1:54
    Gisterochtend na het ontbijt met meneer Sje de voorbereidingen getroffen voor de gourmet 's avonds. Goed team waren we. Na de lunch samen met de GKD het toetje gemaakt.

    Tussen half 4 en 4 kwamen de 4 ouders. Gezellig aan de koffie/thee met wat kleins lekkers. Rond half 6 wilden we aan tafel, maar bij het aan zetten van de 2 gourmetstellen bleek het gourmetstel van mijn ouder er niet zoveel zin in te hebben. Zo weinig zin zelfs dat er een electriciteitsgroep uitviel. Er stonden meerdere dingen aan op die groepencombinatie, waaronder de oven dus we dachten dat het daaraan kon liggen maar ook andere groepen klapten eruit wanneer we probeerden de boel weer op gang te brengen. Dus gourmetstel niet betrouwbaar. We hadden mijn schoonouders ook gevraagd voor de zekerheid iets van een bakplaat in de auto te leggen dus dat kwam nu goed van pas.

    In de oven lagen overigens mini-hamburgerbroodjes en door het wegvallen van de electriciteit was de oven vergrendeld dus we moesten wachten tot die weer grotendeels afgekoeld was. Broodjes gelukkig niet te hard gebakken daarna.

    Gezellig gegeten, gekletst. We zagen de 4 oudjes echt genieten. Werden ook uitgebreid bedankt toen ze tegen 21.00 uur weg gingen. Daarna zowel van mijn ouders en van mijn schoonouders nog bedank-appjes.

    Was echt fijn zo met elkaar.

    Vandaag verder een rustige dag. De GKD is bezig met het maken van een gingerbread house. Alle delen zijn gebakken en ze is nu met glazuur aan het versieren. Daarn kan het in elkaar gezet worden. Wordt nu al leuk.

    Vanavond met z'n viertjes de rest van de gourmet van gisteren eten.
    virgo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:165


    --
    12-26-2020 8:44
    Het was gezellig vanmiddag, eerst thee met wat lekkers , later met z'n drieën de tafel gedekt, en de voorbereidingen voor de gourmet gedaan.
    Lekker gegeten, maar niet overvloedig gelukkig, we zijn op tijd gestopt.
    Afgeruimd, alles in de afwasmachine, half uurtje later ik had nog een mini-mini toetje, normaal eten we geen toetjes, maar dit was wel lekker.
    Kôlleke2
    New Member
    New Member
    Posts:78


    --
    12-27-2020 12:36
    @ Pepo, ik hoop dat het allemaal lukt in het huis van M2.
    Een heel gedoe met de opnames... Fijn dat het gelukt is.

    @ Virgo, wat leuk dat de sportcoach een kerstkrans kwam brengen.
    Gezellig dat jullie zoon kwam en dat jullie lekker hebben gegeten.

    @ K'tje, wat goed van de longarts om zoveel mogelijk patiënten te bellen.
    Lief hoor dat je je je nicht en tante via een telefoontje een hart onder de riem steekt.
    Gezellig om zo samen banketstaaf te eten. Mooi momentje.
    Zal zeker heel moeilijk zijn om te moeten zeggen dat je gaat stoppen. Sterkte nog voor de komende tijd.

    @ Sje, fijn dat jullie zo'n gezellige kerst met jullie ouders hebben gehad. Ik denk dat heel Nederland zo aan het worstelen is met de aantallen. Als jongste nog een vriend had, hadden we hem ook uitgenodigd.
    Kôlleke2
    New Member
    New Member
    Posts:78


    --
    12-27-2020 1:20
    Gelukkig zijn mijn zus en zwager negatief getest. Ik ben wel blij, want ze vallen allebei in de risicogroep.

    Ik ben maandag nog even naar mijn vriendin van de zwangerschapsgym geweest. Was weer even tijd om bij te praten.
    Maandagavond had ik gelukkig de kerstcadeautjes voor de meiden klaar. Het was even doorhaken, want het moest af zijn voordat jongste weer hier naar toe zou komen. Manlief is haar dinsdag gaan halen, dus precies op tijd klaar.
    Ik kwam er trouwens achter (toen ik klaar was) dat er bij het Italiaanse filmpje Engelse ondertiteling zat, maar die moest ik aanzetten. Ik kon er wel om lachen.

    Met jongste heb ik het menu voor de week doorgenomen en woensdag heb ik de boodschappen bij de buurtsuper gehaald. Het was een verademing. Wel volk, maar lekker rustig in de winkel.
    Donderdag heb ik bij de bakker nog wat lekkere dingen gehaald en 's middags zijn manlief en ik (in de ijskoude regen) naar het kleine tuincentrum hier in het dorp gewandeld en hebben daar een mooi kerststukje gekocht.

    Dit jaar helaas geen nachtmis. Er is hier in het dorp wel een lichtjeswandeling, maar daar zijn we (ook door slecht weer) nog niet aan toe gekomen.
    Gisterochtend met zijn drietjes genoten van een kerstontbijt. Jongste had een kaart geknutseld voor ons en ik natuurlijk eentje voor haar. Was erg leuk.
    's Middags hebben we jongste klaverjassen geleerd. Omdat we met zijn drieën waren, moest onze grote huisbeer als vierde persoon meedoen. Haha... Ik speelde samen met beer en jongste speelde samen met manlief. Ik moest natuurlijk wel steeds de kaarten van beer bekijken en bepalen welke kaart hij moest spelen, maar ik heb het zo oprecht mogelijk gedaan. Beer deed het erg goed. Hij kreeg ook regelmatig goede kaarten. We hebben dus dik gewonnen. Was zo grappig.
    's Avonds gezellig gegourmet.

    Manlief en jongste hebben tussen de middag alvast het eten opgehaald bij het plaatselijke restaurant. Ondertussen waren oudste en haar vriendin aangekomen. Gezellig koffie met lekkers en daarna het kerstcadeautje gegeven. Ze vonden de gehaakte gnoompjes erg leuk.
    Daarna een aantal leuke spelletjes gedaan. Oudste had een tas vol meegenomen.
    Vanavond heerlijk genoten van het lekkere eten. Het was prima verzorgd. Fijn dat we zo met elkaar de kerst hebben kunnen vieren.
    PePo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:193


    --
    12-27-2020 9:42
    Wat leuk die aangepaste kerstvieringen overal. Fijn dat het toch goed is geweest.
    Hier ook. 1e Kerstdag na de kerstdienst gewandeld en middag/avond doorgebracht met M2, tapas en kerstfilms. 2e kerstdag eerst weer gewandeld, daarna eten gehaald bij het restaurant. Gezellige middag met spelletjes, gezellig gegeten (maar qua kwaliteit vonden we het niet bijzonder, volgend jaar ga ik weer zelf koken). Daarna nog meer spelletjes gedaan en tegen middernacht naar bed.M1 en ik zijn er nu uit, geruimd, vaatwasser voor de tweede keer gevuld. Als de jeugd straks uit bed komt, heb ik voorbakbroodjes, eieren, diverse vleeswaren enz. Voor een brunch.

    Buiten is het herfst.
    Sje2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:126


    --
    12-27-2020 1:10
    @Kôlleke, fijn dat je zus en zwager negatief getest zijn. Was het tuincentrum bij jullie nog open? Ik dacht dat tuincentra ook moesten sluiten en dat alleen kerstboomverkoop buiten door mocht gaan. Leuke kaart-partner had je met klaverjassen. Gezellige kerst hadden jullie met je meiden.

    @Pepo, gezellige kerst ook bij jullie hoor.

    @Virgo, fijn dat jullie het gezellig hadden met z'n drietjes.

    Kôlleke2
    New Member
    New Member
    Posts:78


    --
    12-28-2020 12:25
    @ Sje, het tuincentrum is niet zo groot en had alleen buitenverkoop van kerstbomen en kerststukjes.

    Vandaag een rustig dagje. Wel aan de was begonnen en ik heb wat zitten haken en schaatsen gekeken.
    Jongste heeft bij gebrek aan mogelijkheid om te winkelen, online wat kleding geshopt.
    We zijn ook weer aan het nieuwe seizoen van The Crown begonnen.
    PePo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:193


    --
    12-28-2020 8:58
    Goedemorgen! Gisterenmiddag en -avond naar vrienden geweest, gezellig spelletjes gedaan. Vanochtend uitgeslapen en daarna de keuken in voor het brood. De pitten zijn geroosterd, de desems gevoed en een en ander staat te fermenteren. Morgen ga ik het voordeeg maken, ik denk donderdag te kunnen bakken (brood, geen oliebollen ;-) )
    Straks nog een stuk wandelen. Het is droog en de zon komt er zelfs bij dus lekker even de frisse lucht in. Verder vrij en geen plannen vandaag,
    K'tje
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:162


    --
    12-28-2020 9:01
    Kôlleke, hopelijk bevalt de online-kleding. ik durf dat niet met kleding, in de winkel hang ik het meestal wat ik pas weer terug of ik pak een andere maat. En terugsturen hou ik niet van. Wel lastig, ik heb dus ook al sinds dit voorjaar niks nieuws meer gekocht, ik winkel maar een beetje in eigene kast. Maar voor jongelui snap ik wel dat die af en toe iets nieuws willen.

    Gisteren een rommelige, maar wel gezellige werkdag. Om 11 uur had ik net de laatste man geholpen met scheren en ogen druppelen, toen oud-collega kwam. Beneden heeft ze in beide groepen koffie gedronken, en bij de bovengroep heeft ze mee geluncht In de middag ben ik Sarah gaan halen, bij de eigenaar een kop thee gedronken (flink afstand gehouden). We hadden in de ochtend ook nog gauw wat tekeningen en kleurplaten voor zijn zieke vrouw gemaakt, en dat vonden de man en zijn schoonzus die er toevallig ook was, wel erg leuk. Zijn vrouw had een hersenbloeding gehad en verblijft momenteel in een verpleegafdeling.
    De pop is voor iemand van de bovengroep, dus ik kwam op mijn eigen groep met de pop aan, en we hebben er nog veel lol om gehad. ik vroeg 'bij wie mag Sarah komen logeren'? En onze 2 (van oorsprong niet -Nederlandse) stagiaires hebben we uitgelegd wat een Sarah of Abranham is.
    Een leuke dag, maar ik kwam wel erg moe en veel later dan gepland thuis. Nou ja, nu weer 2 dagen vrij.
    PePo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:193


    --
    12-28-2020 1:18
    Fijn dat het leuk was K’tje!
    Sje2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:126


    --
    12-28-2020 6:54
    @Kôlleke, hopen dat de kleding in het echt net zo leuk is als op de site!

    @Pepo, leuk dat het gezellig was met jullie vrienden.

    @K'tje, lief die tekeningen enzo die de bewoners gemaakt hadden voor de man bij wie je de sarah-pop kon lenen. Heftig hoor die hersenbloeding bij zijn vrouw. Hoe zijn de vooruitzichten?
    virgo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:165


    --
    12-28-2020 8:15
    Kôlleke online kleding kopen doe ik ook wel eens, soms is het niks dan gaat het direct terug, maar heb een tijdje geleden vesten
    online besteld en die waren prima.
    Hoop voor je dochter dat dit ook goed uitpakt.
    Laatste serie van The Crown wij moeten deze ook nog kijken, maar we hebben een aantal series/ film van de bieb die gaan we eerst maar kijken, die moeten straks weer terug.

    K'tje lief dat de bewoners tekeningen hadden gemaakt voor deze mevrouw, fijn dat het gezellig was met je oud collega, op beide groepen.
    Kôlleke2
    New Member
    New Member
    Posts:78


    --
    12-28-2020 9:01
    @ K'tje, fijn dat het gezellig was met oud-collega. Lief die tekeningen.

    Jongste heeft ook voornamelijk truien besteld, die passen meestal wel. Ook een broek waarvan ze er al eentje heeft, dus die zou goed moeten zitten...
    Vandaag de was gedaan en de strijk weggewerkt. Ik heb ook een aantal van mijn gehaakte sneeuwvlokken opgespannen. Kijken of ze voldoende hard worden om op te hangen. Ondertussen haak ik er nog een paar bij.


    ---